5 μέτρα της κυβέρνησης για την υποδοχή των τουριστών

Πέντε βήματα περιλαμβάνει το σχέδιο της κυβέρνησης για να υποδεχθεί η χώρα τους ξένους τουρίστες, που θα επιλέξουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από ανάρτηση της προέδρου του ΕΟΤ Άντζελας Γκερέκου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

  1. Στις πύλες εισόδου θα γίνονται δειγματοληπτικά 8.000 τεστ την μέρα για τον νέο ιό.
  2. Οι τουρίστες θα δίνουν στο αεροδρόμιο το τηλέφωνό τους και τη διεύθυνση διαμονής, θα αναχωρούν για το νησί των διακοπών τους και θα ειδοποιούνται την άλλη μέρα για το αποτέλεσμα.
  3. Στην περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι θετικό, τότε θα εξετάζεται όλη η οικογένεια και ο ασθενής θα μπαίνει σε καραντίνα 14 ημερών. Αν είναι σε μεγάλο νησί, η καραντίνα θα γίνεται στο ξενοδοχείο – Covid -19 που θα υπάρχει, ενώ αν είναι σε μικρό νησί στο ξενοδοχείο, που μένει, σε ξεχωριστά δωμάτια.
  4. H οικογένεια του θετικού ατόμου στο τεστ θα μπορεί να επιστρέφει στην πατρίδα της, όταν τελειώσουν οι διακοπές. Όποιος νοσεί, όμως, θα φεύγει μόλις τελειώσει η 14μερη καραντίνα.
  5. Αν ο αριθμός των κρουσμάτων σε μια περιοχή αυξηθεί επικίνδυνα, δε θα υπάρχει lock down, αλλά οι αρχές θα ζητήσουν να απομονωθούν ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες.

πηγή: virus.com.gr