Κάρολος Σαΐας, Interasco: Σε 4 βασικούς άξονες η νέα ψηφιακή εποχή

του Βάιου Κρόκου

Για τις προκλήσεις στην ασφαλιστική αγορά εν μέσω της πανδημίας αλλά και για την επόμενη μέρα αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Interasco, κ. Κάρολος Σαϊας περιγράφοντας, μεταξύ άλλων, την οπτικής της εταιρείας. Μιλώντας στο AON’s webcast “Lead through disruption: Modeling a sustainable organization” εξήγησε πως ο ασφαλιστικός κλάδος κλήθηκε να λειτουργήσει κανονικά εν μέσω της πρωτόγνωρης συγκυρίας, αντικειμενικά δεν ήταν απόλυτα έτοιμος, όμως υπήρξε αποτελεσματική διαχείριση και προσαρμογή στις απαιτήσεις. Τόσο εν μέσω COVID-19 όσο και εστιάζοντας στις ανάγκες το επόμενο διάστημα, η Interasco χαράζει μια πορεία με έμφαση στις περαιτέρω προσπάθειες του ψηφιακού μετασχηματισμού της.

Ειδικότερα, ο βασικός άξονας εστιάζεται σε 4 βασικά σημεία:

Διαχείριση Ανθρωπίνου Δυναμικού: Αρχικά όπως σημείωσε ο κ. Σαϊας υπήρξαν άμεσες ενέργειες εσωτερικά γεγονός που επέτρεψε την τηλεργασία για το 90% των εργαζομένων, μόλις 10% του ανθρωπίνου δυναμικού στα γραφεία, με αυστηρά μέτρα βάσει των οδηγιών τις Πολιτείας, ενώ αναβλήθηκαν – όπως ήταν ευνόητο – τα ταξίδια. Η επόμενη μέρα στην εργασία απαιτεί ασφάλεια για το προσωπικό και με την παρουσία ιατρού εργασίας για όποιον το χρειαστεί.

Ενίσχυση των Δικτύων: Το κομμάτι ασφαλιστικής διαμεσολάβησης είχε τα ψηφιακά εργαλεία ώστε να μπορέσει αν συνεχίζει ομαλά τις εργασίες της, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί σημαντικά και το επόμενο διάστημα. Παράλληλα, στον τομέα της εκπαίδευσης, η Interasco εγκαινιάζει webinars για τους συνεργάτες της με σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία

Στήριξη Πελατών: Σε συνέχεια των παραπάνω ενεργειών, οι πελάτες της Interasco μπόρεσαν να εξυπηρετηθούν κανονικά, ενώ υπήρξαν και κινήσεις διευκόλυνσης (δόσεις σε ασφάλιστρα, εκπτώσεις). Παράλληλα, η εταιρεία συνεχίσει τις αναπροσαρμογές προς όφελος των πελατών με κινήσεις όπως η ψηφιοποιημένη διαδικασία underwriting και ο έλεγχος για την πορεία των ζημιών.

Οικονομική Σταθερότητα: Κρίσιμο παράγοντα επίσης αποτελεί η οικονομική σταθερότητα. Η εταιρεία έχει υιοθετήσει όλα τα standards με συστήματα διαχείρισης κινδύνων και συνεχή stress tests. Φερεγγυότητα και διατήρηση χαρτοφυλακίου πελατών αποτελούν βασικοί στόχοι οι οποίοι πρέπει να συνδυαστούν με σωστές επενδυτικές επιλογές σε ένα δύσκολο υφεσιακό περιβάλλον το επόμενο διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Interasco, ο ψηφιακός μετασχηματισμός της εταιρείας – και του κλάδου γενικότερα – θα λειτουργήσει προς όφελος των πολιτών με εξειδικευμένες λύσεις. Παράλληλα, θα μειώσει τα λειτουργικά κόστη των εταιρειών. Όπως σημείωσε τέλος, η τρέχουσα συγκυρία φέρνει στο προσκήνιο για μια ακόμη φορά την ανάγκη ΣΔΙΤ, τόσο στην Υγεία, όσο και σε άλλους κλάδους στους οποίους η ασφάλιση μπορεί να προσφέρει λύσεις…

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*