SSUCv3H4sIAAAAAAAACpxRy26DMBC8V+o/IJ+LBAQI9FeiHhZ7E6w4NvKjVRTl3+sHrlz11pt3djw7s/t4fakqsoDhlLxXj1D5mgvhjNVguZIebt52XKNkqEsEGbdKcxAluIClq4QbelA6IQL8jE1iLFhn0BTDzOqsRW2solcPtwWbgsWLl//Fz2ZPqa5yIzb9D98iZLeSBrglYhlK4v/6mR4fOShcUNJ78PYsXGsUCCnjKVHJ9csnvMUUOwkc46pI9akoiEA4FEqb5pTLS/FN2TUeIH+jykmr76VzIpTaYBFh+2eviRlfwRhPZxkvF+3PrW7FHKlsDLCrEuYvEcr20HXD3E5N14zHZpiGeSekw67c60Q72aDbhAKGYejPtv+cfJjavu/bcUiMcpmRw1m5Oh7ECLSIuCCrYeqWuj+OYz13Q1/P/WHoz+2ZHin4wz2/AQAA//8DAEPEtcLiAgAA

Ξεκίνησε στην Ελλάδα η διάθεση τεστ αντισωμάτων της Abbott

Η αμερικανική εταιρεία Abbott ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινά την άμεση διάθεση των εργαστηριακών τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων του COVID-19 στην Ελλάδα, που φέρουν τη σήμανση CE. Η εταιρεία έχει ήδη αποστείλει 200.000 τεστ στην Ελλάδα και μπορεί να ικανοποιήσει άμεσα πρόσθετα αιτήματα του υπουργείου Υγείας.

Θυμίζουμε ότι ενώ οι μοριακές δοκιμές ανιχνεύουν εάν κάποιος έχει τον ιό, τα τεστ αντισωμάτων καθορίζουν εάν κάποιος είχε μολυνθεί. Το τεστ της Abbott αποδίδει με ειδικότητα και ευαισθησία μεγαλύτερη από 99% μετά από 14 και περισσότερες ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων.

Το τεστ SARS-CoV-2 IgG της Abbott προσδιορίζει μόνο το αντίσωμα IgG, το οποίο είναι μια πρωτεΐνη που παράγει ο οργανισμός στα τελευταία στάδια της μόλυνσης και μπορεί να παραμείνει έως και μήνες και πιθανώς χρόνια μετά την ανάρρωση ενός ατόμου. Τo νέo τεστ αίματος για την ανίχνευση αντισωμάτων μπορεί να πραγματοποιείται από τους εργαστηριακούς αναλυτές ARCHITECT i1000SR και i2000SR και Alinity της Abbott.

Το ARCHITECT είναι ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα εργαστηριακά συστήματα στον κόσμο και χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες. Εκατοντάδες από αυτούς τους αναλυτές χρησιμοποιούνται σε εργαστήρια σε όλη την Ελλάδα. Αυτοί οι αναλυτές μπορούν να εκτελέσουν έως και 100-200 τεστ ανά ώρα.

Η Abbott ανακοίνωσε ότι αυξάνει σημαντικά την ευρωπαϊκή παραγωγή της στα τεστ αντισωμάτων και επιπλέον σύντομα θα επεκτείνει τα εργαστηριακά τεστ αντισωμάτων της στην ανίχνευση και του αντισώματος IgM. Η εταιρεία αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στα τεστ λοιμωδών νοσημάτων, συμπεριλαμβάνοντας την ανάπτυξη του πρώτου τεστ HIV. Διαθέτει επίσης ένα μακροχρόνιο πρόγραμμα έρευνας που εντοπίζει νέους ή άγνωστους παθογόνους παράγοντες και αναπτύσσει διαγνωστικά τεστ για την αντιμετώπιση αυτών των νέων απειλών.

πηγή: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*