back to top
29.3 C
Athens
Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2026

Eπιστολή-παρέμβαση Ι. Χατζηθεοδοσίου προς τον πρωθυπουργό

Με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, η οποία κοινοποιείται και στους αρμόδιους υπουργούς, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου επισημαίνει την ανάγκη ταχύτερης επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης.

Ακολουθεί η επιστολή του Προέδρου του Ε.Ε.Α:

- Advertisement -

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η άρση των περιοριστικών μέτρων και η σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας, καταγράφονται εικόνες συνάθροισης πολλών πολιτών σε πλατείες και άλλους ελεύθερους χώρους. Κρίνοντας μάλιστα από τις απόψεις επιστημόνων αλλά και κυβερνητικών στελεχών, υπάρχει έντονη ανησυχία επειδή ακριβώς πρόκειται για συγχρωτισμό σε χώρους που δεν υπάρχει καμία υποδομή και δύσκολα μπορούν να εφαρμοστούν περιορισμοί.

- Advertisement -

Με αυτά τα δεδομένα, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών εκτιμά ότι είναι καλύτερο και για τη δημόσια υγεία αλλά και για την προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας που έχει πληγεί βαθύτατα από την πανδημία, να επισπευσθεί η επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης. Οι κανονισμοί που θα ισχύσουν και τα μέτρα προφύλαξης που θα ληφθούν, όπως η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, εκτιμούμε ότι θα βοηθήσουν στην αποσυμφόρηση των φαινομένων συνάθροισης σε σημεία που σήμερα δύσκολα μπορούν να ελεγχθούν. Παράλληλα, θα δοθεί η δυνατότητα ταχύτερης επαναλειτουργίας σε ένα κλάδο που είναι κομβικός για την ελληνική οικονομία αλλά και την απασχόληση. Ειδικά σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, με την ύφεση να είναι προ των πυλών, θεωρούμε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να μη χαθεί καθόλου χρόνος για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων εστίασης.

Ως Επιμελητήριο έχουμε αποδείξει ότι σεβόμαστε στον μέγιστο βαθμό τις απόψεις των ειδικών. Είναι όμως υποκριτικό να εμμένουν ορισμένοι σε μέτρα που δεν έχουν κανένα όφελος για την κοινωνία και την οικονομία, ειδικά από την στιγμή που η άρση τους θα μπορούσε να βοηθήσει στην κίνηση των πολιτών με κανόνες και προφύλαξη, άρα και στην προσπάθεια περιορισμού της μετάδοσης του κορονοϊού.

Αναμένουμε τις τελικές αποφάσεις σας, με την ελπίδα ότι η πρόταση του Ε.Ε.Α. θα εισακουστεί και θα δοθεί η δυνατότητα σε χιλιάδες επιχειρήσεις και δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους να ασχοληθούν με το αντικείμενο τους νωρίτερα από την 1η Ιουνίου.

Με τιμή

Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου

Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Σχετικές δημοσιεύσεις

Γ. Χατζηθεοδοσίου : «Η εκτίναξη του ενεργειακού κόστους απειλεί ευθέως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις»

Ο φετινός χειμώνας αναμένεται να είναι εξαιρετικά βαρύς. Όχι γιατί προβλέπεται κάποια ακραία κλιματική επιδείνωση αλλά γιατί το ενεργειακό

Γ. Χατζηθεοδοσίου για μέτρα ΔΕΘ: «Διαψεύστηκαν οι προσδοκίες των μικρομεσαίων»

Ανεπαρκή και καθυστερημένα χαρακτηρίζει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΕΕΑ τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός

Την Κυριακή το μεσημέρι τα εγκαίνια του περιπτέρου του ΕΕΑ στην 90ή ΔΕΘ

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτικής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Επιμελητηρίων και της επιχειρηματικής κοινότητας

Mega Brokers: 19% αύξηση παραγωγής το α΄ 7μηνο 2026

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη του δικτύου μας, παρέχοντας στους συνεργάτες μας τα εφόδια που χρειάζονται»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

GAMA Global: Νέα προσέγγιση στην ηγεσία με έμφαση στην ομαδική απόδοση

Η σημασία της αποτελεσματικής ομαδικής εργασίας για την απόδοση των οργανισμών αναδεικνύει η GAMA Global στη νέα έκδοση της σειράς «Great Ideas»

Ισχυροποιεί το αποτύπωμά της στη Ρουμανία η Hellas Direct με το βλέμμα στους brokers

Τη δυναμική της παρουσία στη ρουμανική ασφαλιστική αγορά επιβεβαιώνει η Hellas Direct, συμμετέχοντας στο 9ο Ετήσιο Συνέδριο του Patronatul Roman

Έγινε το επόμενο βήμα για την απορρόφηση της Ευρώπη Holdings από την CrediaBank

Ισχυρή λειτουργική επίδοση κατέγραψε η Ευρώπη Holdings στο α’ εξάμηνο του 2026, με αύξηση των επαναλαμβανόμενων εσόδων

Η NN Hellas στηρίζει ως Bronze Sponsor το 6ο Greek Risk Management Forum 2026

Η διαχείριση κινδύνων βρίσκεται πλέον στον πυρήνα της ασφαλιστικής δραστηριότητας, καθώς οι επιχειρήσεις καλούνται να αντιμετωπίσουν

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ετήσιο Συνέδριο ΠΣΕ 2026: «Η Νέα Εποχή της Ελληνικής Εξωστρέφειας»

Πολιτεία και κορυφαίες εξαγωγικές επιχειρήσεις στο Eurobank Hub

ΕΤΕπ και Εθνική Τράπεζα ενισχύουν τη χρηματοδότηση ελληνικών επιχειρήσεων σε άμυνα και ασφάλεια

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ) διευρύνουν τη συνεργασία τους, με στόχο να ενισχύσουν

Στην Ελλάδα η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων

Στην Ελλάδα μεταβαίνει από τις 21 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2026 αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Κατερίνα Σέιχ αλ Μπασάτενα, Hellas Direct: «Στις αποζημιώσεις η τεχνολογία επιταχύνει, αλλά ο άνθρωπος παραμένει αναντικατάστατος»

Η ασφάλιση δοκιμάζεται πραγματικά τη στιγμή της ζημιάς. Όταν ένα ατύχημα συμβαίνει, όταν ο ασφαλισμένος βρίσκεται σε πανικό και αναζητά απαντήσεις...

Τειρεσίας: Οκταετής πρόσβαση σε οικονομικά δεδομένα επιχειρήσεων μέσω του TSEK Financial Data

Στην αξιοποίηση αξιόπιστων οικονομικών δεδομένων για τη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων εστιάζει η Τειρεσίας, παρουσιάζοντας την υπηρεσία TSEK Financial Data