back to top
11.7 C
Athens
Κυριακή 15 Μαρτίου 2026

Πιέσεις σε συνταξιοδοτικά και unit linked – τι αλλάζει στην Υγεία

του Βάιου Κρόκου

Μεγάλη ίσως είναι η επίδραση στα χαρτοφυλάκια ζωής των εταιρείων καθώς η έντονη μεταβλητότητα στις αγορές και τα μηδενικά επιτόκια θα φέρει άμεσες συνεπειες στον τομέα των συνταξιοδοτικών – αποταμιευτικών προϊόντων.

- Advertisement -

Μιλώντας στο ασφαλιστικό Web Table της AON, ο κ. Ηρακλής Δασκαλόπουλος, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Ασφαλιστικής υπενθύμισε την άμεση εξάρτηση του κλάδου με την πορεία του εγχώριου ΑΕΠ, κάτι που συνέβη και τα χρόνια της 10ετούς κρίσης, γεγονός που ευνόητα θα φέρει πιέσεις και στην ασφαλιστική παραγωγή.

Υπό αυτό το πρίσμα, και σύμφωνα με την τρέχουσα συγκυρία, οι συνέπειες θα είναι σημαντικές βραχυπρόθεσμα, όμως αργότερα θα μπορέσει να υπάρξει ξανά ισορροπία.

- Advertisement -

“Αγκάθι” αποτελεί για μια ακόμη φορά το γεγονός πως η ασφάλιση δεν αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τους πολίτες.

Αναφορικά με τα unit linked προϊόντα, οι προβλέψεις κάνουν λόγο για σημαντική πτώση λόγω των μακροοικονομικών συνθηκών, ενώ εκτιμάται πως οι πελάτες στο εγγύς μέλλον θα ζητούν από τις εταιρείες εγγυήσεις, κάτι που θα φαντάζει δύσκολο να επιτευχθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Δασκαλόπουλο η εικόνα και στον τομέα της Υγείας φαίνεται πως αλλάζει. Η συνέπειες της υγειονομικής κρίσης ίσως φέρουν ως αποτέλεσμα την μείωση των αποζημιώσεων μιας και δεν θα υπάρχουν τόσες “άσκοπες” εισαγωγές στα νοσοκομεία, αλλά μόνο στα σοβαρα περιστατικά ασφαλισμένων. Σε γενικές γραμμές πάντως, εκτιμάται πως χαμηλότερα θα είναι τα ποσοστά ακυρώσεων ή η μείωση της νέας παραγωγής σε σχέση με τον κλάδο Ζωής.

Από την άλλη πλευρά, η καλή εικόνα που επέδειξε το δημόσιο σύστημα Υγείας προκρίνει την ανάγκη ΣΔΙΤ με μια συνολική πρόταση του κλάδου για ένα βιώσιμο σύστημα Υγείας: Δηλαδή με την συνεργασία υπό όρους συμπλήρωσης και όχι υποκατάστασης.

Εν κατακλείδι, σύμφωνα με τον κ. Δασκαλόπουλο, οι μακροπρόθεσμες συνέπειες είναι ακόμα δύσκολο να εκτιμηθούν ωστόσο βάσει ενός μεσαίου σεναρίου, θα απαιτηθούν 2-3 χρόνια για να επανέλθει το σύνολο της οικονομίας στην προτέρα κατάσταση.

Διαβάστε: Success story η αντίδραση της αγοράς, νέες προκλήσεις στον ορίζοντα

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Το Bancassurance της Εθνικής Ασφαλιστικής με την Πειραιώς ξεκινά…

Τη μεγάλη διαφορά στο τραπεζοασφαλιστικό κανάλι ετοιμάζεται να κάνει η ασφαλιστική, ενώ η τράπεζα δεν μοιάζει να βιάζεται ούτε με την NN ούτε με την ERGO

Στη μαγευτική Αλσατία ταξίδεψε η Επιθεώρηση Χρυσολόγου

Κοινή υπόσχεση, στο επόμενο ταξίδι όχι απλώς να μη λείψει κανείς, αλλά «η ομάδα να είναι πολυπληθέστερη με νέους Συνεργάτες και νέες συμμετοχές»

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου: Η σημασία του ποιοτικού ύπνου για την υγεία και την ευεξία

Η Εθνική Ασφαλιστική καλεί το κοινό να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στις συνήθειες ύπνου και να υιοθετήσει πρακτικές που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητάς του

Το Youth Leaders 2026 επιστρέφει στην Αθήνα με ελεύθερη είσοδο

Η Εθνική Ασφαλιστική συμμετέχει στην εκδήλωση, καλώντας τους νέους να γνωριστούν με την ομάδα της και να ενημερωθούν για επαγγελματικές ευκαιρίες

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Το Bancassurance της Εθνικής Ασφαλιστικής με την Πειραιώς ξεκινά…

Τη μεγάλη διαφορά στο τραπεζοασφαλιστικό κανάλι ετοιμάζεται να κάνει η ασφαλιστική, ενώ η τράπεζα δεν μοιάζει να βιάζεται ούτε με την NN ούτε με την ERGO

Κλοπές αυτοκινήτων: Η μάστιγα που απειλεί τους δρόμους μας

Σε έναν κόσμο όπου οι κλοπές αυτοκινήτων εξελίσσονται σε καθημερινό φαινόμενο, η πρόληψη είναι μονόδρομος

Από το ρίσκο στην απόδοση: Ο broker ως επιταχυντής καινοτομίας και ανθεκτικότητας

Στον μεταβαλλόμενο κόσμο της επιχειρηματικότητας πρωταγωνιστούν όσοι κατανοούν πως το ρίσκο δεν είναι εμπόδιο, αλλά πηγή εξέλιξης

Η τρέχουσα κρίση δεν συγκρίνεται με τις προηγούμενες

Ο (γεω)πολιτικός μετασχηματισμός έχει εισέλθει σε ιστορικό σημείο καμπής, μαζί με την αναδιάταξη στη διεθνή οικονομική σκακιέρα

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Προστάτεψε το συκώτι σου. Σώσε τον Κίτρινο Ήρωα!»

Καμπάνια ενημέρωσης της ΕΕΜΗ για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικής Ηπατικής Υγείας

Το Bancassurance της Εθνικής Ασφαλιστικής με την Πειραιώς ξεκινά…

Τη μεγάλη διαφορά στο τραπεζοασφαλιστικό κανάλι ετοιμάζεται να κάνει η ασφαλιστική, ενώ η τράπεζα δεν μοιάζει να βιάζεται ούτε με την NN ούτε με την ERGO

Στη μαγευτική Αλσατία ταξίδεψε η Επιθεώρηση Χρυσολόγου

Κοινή υπόσχεση, στο επόμενο ταξίδι όχι απλώς να μη λείψει κανείς, αλλά «η ομάδα να είναι πολυπληθέστερη με νέους Συνεργάτες και νέες συμμετοχές»

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου: Ο καλός ύπνος ως βασική προϋπόθεση υγείας

Η χρόνια στέρηση ύπνου συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για σειρά νοσημάτων και αυξάνει την πιθανότητα τροχαίων και εργατικών ατυχημάτων

Στουρνάρας: Οι γεωπολιτικές εντάσεις μπορεί να αναζωπυρώσουν τον πληθωρισμό

Τις προκλήσεις αλλά και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας ανέλυσε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σε ομιλία του στο CEOs Club