back to top
13.3 C
Athens
Παρασκευή 27 Μαρτίου 2026

Ρεκόρ ενδιαφέροντος για το webinar του ΕΕΑ για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Περισσότεροι από 1000 ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές από όλη τη χώρα παρακολούθησαν το webinar που διοργάνωσε την Παρασκευή 10 Απριλίου το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών προκειμένου να δώσει απαντήσεις σε όσα σημαντικά θέματα απασχολούν σήμερα τον κλάδο.

Η αποδοχή του webinar ήταν μεγάλη, τα ερωτήματα πολλά ενώ η ενεργή συμμετοχή των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, και επιστημονική πληροφόρηση με ακρίβεια, πλαισίωσαν την διαδικασία. (ΔΕΙΤΕ VIDEO WEBINAR) .

- Advertisement -

Δόθηκαν χρηστικές συμβουλές στοχευμένες στις ανάγκες της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, διευκρινίστηκαν σημαντικά θέματα και απαντήθηκαν καίρια ερωτήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες ενώ επισημάνθηκε ότι θα συνεχίσουν να δίδονται απαντήσεις μέσα από τις ειδικές διευθύνσεις που το ΕΕΑ έχει δημιουργήσει  eidikoi@eea.gr , nomilh@eea.gr , forologika@eea.gr .

Με τους χαιρετισμούς του προέδρου κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου και του ΓΓ κ. Δ. Γαβαλάκη (δείτε παρακάτω) εκκίνησε η διαδικτυακή ενημέρωση.

- Advertisement -

Οι ειδικοί συνεργάτες του Επιμελητηρίου οι οποίοι  συντέλεσαν στην διεξαγωγή του webinar,  Σουζάνα Κλημεντίδη, Χριστίνα Μαννέ και Θρασύβουλος Μίαρης με συντονιστή τον κ. Γιώργο Φλωρά, και την συμβολή του κ. Γαβαλάκη απαντούσαν ασταμάτητα στις δεκάδες ερωτήσεις που γίνονταν χωρίς ανακοπή. Εξήγησαν διαδικασίες, έδωσαν διευκρινήσεις σε όλα όσα σήμερα απασχολούν την ασφαλιστική διαμεσολάβηση και απέστειλαν καθαρό μήνυμα ότι το ΕΕΑ ανταποκρίνεται σε κάθε ερώτημα προσκαλώντας επιχειρήσεις και επαγγελματίες να ανατρέξουν για τυχόν απορίες τους στο Επιμελητήριο.

Οι νομικές και οικονομικές και φοροτεχνικές πληροφορίες που παρασχέθηκαν κατά την διάρκεια του webinar  ήταν σημαντικές. Oι ειδικοί αναφέρθηκαν σε γενικά θέματα και ειδικά θέματα όπως μεταξύ άλλων: η ένταξη στην «ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ», η «επιστρεπτέα προκαταβολή» «η ανανέωση της άδειας» η «επαναπιστοποίηση», η διεκδίκηση της «έκπτωσης φόρου ενοικίου», τα ευρύτερα οφέλη και οι συνέπειες ένταξης της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης –των ΚΑΔ-  στους πληττόμενους κλάδους. Ακόμα συζητήθηκαν θέματα ασφαλιστικών εισφορών, λειτουργικά των γραφείων, εταιρικής φύσεως και λύθηκαν άμεσα απορίες που ενδιαφέρουν μεγάλο ποσοστό επαγγελματιών.

Tο ενδιαφέρον των επαγγελματιών υψηλό, είχε αναδειχθεί από τα ερωτήματα που προκαταβολικά είχαν σταλεί, και αποτυπώθηκε εμφανώς από τα όσα ζητήθηκαν από τους ειδικούς  –real time-. Κατά την διάρκεια του webinar εισέρχονταν διαρκώς και νέοι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες, εντάσσονταν στην συζήτηση και έθεταν νέα ερωτήματα.

Χαιρετίζοντας το  webinar ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου απέστειλε μήνυμα «ενότητας του κλάδου» και «συσπείρωσης των δυνάμεων». Εξέφρασε επίσης τη  βεβαιότητά του για τις επόμενες διεκδικήσεις, τις προσπάθειες και τις κινήσεις που το ΕΕΑ εισακούγοντας τις προτάσεις των Σωματείων ασφαλιστικής διαμεσολάβησης θα προχωρήσει με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του κλάδου της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Εξήρε την προσπάθεια όλων για την πραγματοποίηση του webinar και ανέδειξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Γενικού Γραμματέα του ΕΕΑ κ. Δημήτρη Γαβαλάκη σε όσα αφορούν την ασφαλιστική διαμεσολάβηση.

Με την σειρά του συμβάλλοντας και στην όλη διεξαγωγή του WEBINAR και ως πρόεδρος της Επιτροπής Διαμεσολάβησης του ΕΕΑ ο κ.  Γαβαλάκης αναφέρθηκε στις έως τώρα θετικές για τον κλάδο εξελίξεις και τη σημασία που έχει η άμεση ανταπόκρισης των επαγγελματιών τόσο στην επαναπιστοποίηση όσο και την ανανέωση άδειας επαγγέλματος και την κατάθεση του συμβολαίου Αστικής Ευθύνης.  Ακόμα, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει τις επόμενες μέρες αναλυτικός οδηγός για τα όσα συζητήθηκαν και τόνισε ότι το ΕΕΑ παραμένει αρωγός στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Συνέχεια στον κύκλο σεμιναρίων του ΕΕΑ για μια βιώσιμη ασφαλιστική καριέρα

Το 2ο Webinar, με τίτλο «Ψηφιακά Εργαλεία και Αυτοματοποίηση στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1η Απριλίου 2026

ΕΙΑΣ: Σεμινάριο Ασφαλίσεων Έργων Τέχνης και Συλλεκτικών Αντικειμένων

Σε υβριδικό περιβάλλον webinar και φυσικής τάξης, την Τρίτη 31/3 και την Πέμπτη 2/4 2026

Ολοκληρωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «EIAS Certified Specialist in Health Insurance and Medical Underwriting»

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από 24/3 έως 9/4, σε υβριδικό περιβάλλον webinar και φυσικής τάξης

Διαδικτυακό σεμινάριο της Marsh Risk για τη διαχείριση κινδύνων στον ενεργειακό τομέα

Με στόχο να βοηθήσει επιχειρήσεις και στελέχη να κατανοήσουν και να διαχειριστούν καλύτερα τους κινδύνους που ανακύπτουν από τη σύγκρουση στη Μ. Ανατολή

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Συνέχεια στον κύκλο σεμιναρίων του ΕΕΑ για μια βιώσιμη ασφαλιστική καριέρα

Το 2ο Webinar, με τίτλο «Ψηφιακά Εργαλεία και Αυτοματοποίηση στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1η Απριλίου 2026

Μνημόνιο Συνεργασίας και σεμινάριο DRG από το ΚΕΤΕΚΝΥ στην Κρήτη

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια φιλοξένησε το πρώτο σεμινάριο DRG στην Ελλάδα αποκλειστικά για φοιτητές Ιατρικής

ΕΙΑΣ: Σεμινάριο Ασφαλίσεων Έργων Τέχνης και Συλλεκτικών Αντικειμένων

Σε υβριδικό περιβάλλον webinar και φυσικής τάξης, την Τρίτη 31/3 και την Πέμπτη 2/4 2026

Δωρεάν εκπαιδευτικές δράσεις για γονείς από το Ινστιτούτο Prolepsis, με τη συμβολή της NN Hellas

Το πρόγραμμα «Νοιάζομαι για το παιδί μου» συνεχίζεται, εμπλουτισμένο με νέα θεματική ενότητα, για την ψυχική ανθεκτικότητα στο σχολείο

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Πώς προχωρούν τα απογευματινά χειρουργεία και η ενιαία λίστα αναμονής

Για βελτιωμένη εικόνα κάνει λόγο ο Υφυπουργός Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους, χάρη σε τρεις παράγοντες

Deloitte: Στρατηγικές δράσεις για την κλιματική μετάβαση και τη βιώσιμη χρηματοδότηση

Το φόρουμ «Sustainability & Resilience» επικεντρώθηκε στον στρατηγικό επαναπροσδιορισμό εν μέσω κλιματικής κρίσης και νέων κανονιστικών απαιτήσεων

Bekas & Associates Law Offices: Το κενό στην σχέση ασφαλιστικών με δικηγόρους στον εξωδικαστικό συμβιβασμό

Οι δικηγόροι του κλάδου φαίνεται κατά κανόνα να (επιλέγουν να) έχουν ρόλο λιγότερο ενεργό, επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Β. Μπέκας σε συνέντευξή του στην Έλ. Ερμείδου

Greek Risk Management Awards 2026: Άνοιξε η ψηφοφορία για την ανάδειξη των κορυφαίων στο Risk Management

Η τελετή απονομής των #grma26 θα πραγματοποιηθεί στις 3 Απριλίου στο Divani Caravel – Ψηφίστε τους καλύτερους έως τις 30 Μαρτίου

Generali Hellas: Επενδύοντας στο ταλέντο του αύριο στο Πανόραμα 2026

Με ισχυρή παρουσία και σαφή στρατηγική στόχευση στη νέα γενιά, η ασφαλιστική συμμετέχει και φέτος στη μεγάλη διοργάνωση επιχειρηματικότητας και σταδιοδρομίας