back to top
31.2 C
Athens
Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2026

Ρεκόρ ενδιαφέροντος για το webinar του ΕΕΑ για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Περισσότεροι από 1000 ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές από όλη τη χώρα παρακολούθησαν το webinar που διοργάνωσε την Παρασκευή 10 Απριλίου το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών προκειμένου να δώσει απαντήσεις σε όσα σημαντικά θέματα απασχολούν σήμερα τον κλάδο.

Η αποδοχή του webinar ήταν μεγάλη, τα ερωτήματα πολλά ενώ η ενεργή συμμετοχή των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, και επιστημονική πληροφόρηση με ακρίβεια, πλαισίωσαν την διαδικασία. (ΔΕΙΤΕ VIDEO WEBINAR) .

- Advertisement -

Δόθηκαν χρηστικές συμβουλές στοχευμένες στις ανάγκες της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, διευκρινίστηκαν σημαντικά θέματα και απαντήθηκαν καίρια ερωτήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες ενώ επισημάνθηκε ότι θα συνεχίσουν να δίδονται απαντήσεις μέσα από τις ειδικές διευθύνσεις που το ΕΕΑ έχει δημιουργήσει  eidikoi@eea.gr , nomilh@eea.gr , forologika@eea.gr .

Με τους χαιρετισμούς του προέδρου κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου και του ΓΓ κ. Δ. Γαβαλάκη (δείτε παρακάτω) εκκίνησε η διαδικτυακή ενημέρωση.

- Advertisement -

Οι ειδικοί συνεργάτες του Επιμελητηρίου οι οποίοι  συντέλεσαν στην διεξαγωγή του webinar,  Σουζάνα Κλημεντίδη, Χριστίνα Μαννέ και Θρασύβουλος Μίαρης με συντονιστή τον κ. Γιώργο Φλωρά, και την συμβολή του κ. Γαβαλάκη απαντούσαν ασταμάτητα στις δεκάδες ερωτήσεις που γίνονταν χωρίς ανακοπή. Εξήγησαν διαδικασίες, έδωσαν διευκρινήσεις σε όλα όσα σήμερα απασχολούν την ασφαλιστική διαμεσολάβηση και απέστειλαν καθαρό μήνυμα ότι το ΕΕΑ ανταποκρίνεται σε κάθε ερώτημα προσκαλώντας επιχειρήσεις και επαγγελματίες να ανατρέξουν για τυχόν απορίες τους στο Επιμελητήριο.

Οι νομικές και οικονομικές και φοροτεχνικές πληροφορίες που παρασχέθηκαν κατά την διάρκεια του webinar  ήταν σημαντικές. Oι ειδικοί αναφέρθηκαν σε γενικά θέματα και ειδικά θέματα όπως μεταξύ άλλων: η ένταξη στην «ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ», η «επιστρεπτέα προκαταβολή» «η ανανέωση της άδειας» η «επαναπιστοποίηση», η διεκδίκηση της «έκπτωσης φόρου ενοικίου», τα ευρύτερα οφέλη και οι συνέπειες ένταξης της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης –των ΚΑΔ-  στους πληττόμενους κλάδους. Ακόμα συζητήθηκαν θέματα ασφαλιστικών εισφορών, λειτουργικά των γραφείων, εταιρικής φύσεως και λύθηκαν άμεσα απορίες που ενδιαφέρουν μεγάλο ποσοστό επαγγελματιών.

Tο ενδιαφέρον των επαγγελματιών υψηλό, είχε αναδειχθεί από τα ερωτήματα που προκαταβολικά είχαν σταλεί, και αποτυπώθηκε εμφανώς από τα όσα ζητήθηκαν από τους ειδικούς  –real time-. Κατά την διάρκεια του webinar εισέρχονταν διαρκώς και νέοι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες, εντάσσονταν στην συζήτηση και έθεταν νέα ερωτήματα.

Χαιρετίζοντας το  webinar ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου απέστειλε μήνυμα «ενότητας του κλάδου» και «συσπείρωσης των δυνάμεων». Εξέφρασε επίσης τη  βεβαιότητά του για τις επόμενες διεκδικήσεις, τις προσπάθειες και τις κινήσεις που το ΕΕΑ εισακούγοντας τις προτάσεις των Σωματείων ασφαλιστικής διαμεσολάβησης θα προχωρήσει με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του κλάδου της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Εξήρε την προσπάθεια όλων για την πραγματοποίηση του webinar και ανέδειξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Γενικού Γραμματέα του ΕΕΑ κ. Δημήτρη Γαβαλάκη σε όσα αφορούν την ασφαλιστική διαμεσολάβηση.

Με την σειρά του συμβάλλοντας και στην όλη διεξαγωγή του WEBINAR και ως πρόεδρος της Επιτροπής Διαμεσολάβησης του ΕΕΑ ο κ.  Γαβαλάκης αναφέρθηκε στις έως τώρα θετικές για τον κλάδο εξελίξεις και τη σημασία που έχει η άμεση ανταπόκρισης των επαγγελματιών τόσο στην επαναπιστοποίηση όσο και την ανανέωση άδειας επαγγέλματος και την κατάθεση του συμβολαίου Αστικής Ευθύνης.  Ακόμα, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει τις επόμενες μέρες αναλυτικός οδηγός για τα όσα συζητήθηκαν και τόνισε ότι το ΕΕΑ παραμένει αρωγός στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η γνώση που γίνεται πράξη – ένα ακόμη αποκλειστικό προνόμιο των μελών της GAMA Global

Στο webinar του Σεπτεμβρίου, η Ελλάδα για πρώτη φορά θα εκπροσωπηθεί από Ελληνίδα ομιλήτρια, τη Φάνη Θεοφανίδου

Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος σε δόσεις για τα “αποπαίδια” της Αττικής»

Τη διαφορετική αντιμετώπιση των επιχειρήσεων Περιφέρειας και Αττικής από την Κυβέρνηση στηλιτεύει ο Πρόεδρος του ΕΕΑ

Νέα κοινή πρωτοβουλία ΕΑΕΕ και ΕΙΑΣ για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ασφαλιστικής απάτης

Το Ολοκληρωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πρόληψης, Αποτροπής και Αντιμετώπισης Ασφαλιστικής Απάτης ξεκινά στις 12/10

ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ: Πρόγραμμα προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης Ασφαλιστικού Πράκτορα

Εξ αποστάσεως για 30 διδακτικές ώρες, από την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου έως την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2026

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

560 εκατ. ευρώ από τις 4 συστημικές τράπεζες για αναβάθμιση υποδομών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης

670 ανακαινισμένα σχολεία υποδέχθηκαν 150.000+ μαθητές και εκπαιδευτικούς χάρη στη μεγαλύτερη πρωτοβουλία ΕΚΕ της χώρας

Η γνώση που γίνεται πράξη – ένα ακόμη αποκλειστικό προνόμιο των μελών της GAMA Global

Στο webinar του Σεπτεμβρίου, η Ελλάδα για πρώτη φορά θα εκπροσωπηθεί από Ελληνίδα ομιλήτρια, τη Φάνη Θεοφανίδου

Η HFPA εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στον απερχόμενο Γενικό Διευθυντή του ΕΙΑΣ Ν. Σωφρονά

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, επισημαίνει, το ΕΙΑΣ και η HFPA ανέπτυξαν μια σχέση που ξεπέρασε τα όρια μιας τυπικής θεσμικής συνεργασίας

Η Allianz Trade επενδύει στο νέο ασφαλιστικό ταλέντο μέσα από το Summer Internship Program

Ανάπτυξη πολύτιμων δεξιοτήτων για παιδιά εργαζομένων που φοιτούν ή πρόκειται να φοιτήσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Σπύρος Ιερείδης: «Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα δεν θα είναι η πρόβλεψη, αλλά η ικανότητα προσαρμογής»

Συνέντευξη του CFA, Chartered MCSI Manager Asset Management της CISCO (Cyprus Investment & Securities Corp. Ltd), στον Λάμπρο Ρόδη

SOS της EIOPA για το Nat Cat gap: Ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό των καταστροφών;

Η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες επιβεβαιώνει ότι το ζήτημα βρίσκεται πλέον ψηλά στην ευρωπαϊκή ατζέντα

Greek Hospitality Awards 2026: Η κορυφαία συνάντηση της ελληνικής φιλοξενίας σάς περιμένει

Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2026 στο Divani Apollon Palace & Thalasso, παρουσία στελεχών του τουριστικού κλάδου, εκπροσώπων φορέων και ΜΜΕ

560 εκατ. ευρώ από τις 4 συστημικές τράπεζες για αναβάθμιση υποδομών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης

670 ανακαινισμένα σχολεία υποδέχθηκαν 150.000+ μαθητές και εκπαιδευτικούς χάρη στη μεγαλύτερη πρωτοβουλία ΕΚΕ της χώρας

Πλασμαφαίρεση: Τι είναι, πώς εφαρμόζεται, ποιες είναι οι ενδείξεις της

Μια από τις πιο άμεσα δραστικές παρεμβάσεις της σύγχρονης ιατρικής, που απαιτεί οργανωμένη μονάδα, εξειδικευμένο προσωπικό και αυστηρή τήρηση πρωτοκόλλων