back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2026

Ρεκόρ ενδιαφέροντος για το webinar του ΕΕΑ για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Περισσότεροι από 1000 ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές από όλη τη χώρα παρακολούθησαν το webinar που διοργάνωσε την Παρασκευή 10 Απριλίου το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών προκειμένου να δώσει απαντήσεις σε όσα σημαντικά θέματα απασχολούν σήμερα τον κλάδο.

Η αποδοχή του webinar ήταν μεγάλη, τα ερωτήματα πολλά ενώ η ενεργή συμμετοχή των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, και επιστημονική πληροφόρηση με ακρίβεια, πλαισίωσαν την διαδικασία. (ΔΕΙΤΕ VIDEO WEBINAR) .

- Advertisement -

Δόθηκαν χρηστικές συμβουλές στοχευμένες στις ανάγκες της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, διευκρινίστηκαν σημαντικά θέματα και απαντήθηκαν καίρια ερωτήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες ενώ επισημάνθηκε ότι θα συνεχίσουν να δίδονται απαντήσεις μέσα από τις ειδικές διευθύνσεις που το ΕΕΑ έχει δημιουργήσει  eidikoi@eea.gr , nomilh@eea.gr , forologika@eea.gr .

Με τους χαιρετισμούς του προέδρου κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου και του ΓΓ κ. Δ. Γαβαλάκη (δείτε παρακάτω) εκκίνησε η διαδικτυακή ενημέρωση.

- Advertisement -

Οι ειδικοί συνεργάτες του Επιμελητηρίου οι οποίοι  συντέλεσαν στην διεξαγωγή του webinar,  Σουζάνα Κλημεντίδη, Χριστίνα Μαννέ και Θρασύβουλος Μίαρης με συντονιστή τον κ. Γιώργο Φλωρά, και την συμβολή του κ. Γαβαλάκη απαντούσαν ασταμάτητα στις δεκάδες ερωτήσεις που γίνονταν χωρίς ανακοπή. Εξήγησαν διαδικασίες, έδωσαν διευκρινήσεις σε όλα όσα σήμερα απασχολούν την ασφαλιστική διαμεσολάβηση και απέστειλαν καθαρό μήνυμα ότι το ΕΕΑ ανταποκρίνεται σε κάθε ερώτημα προσκαλώντας επιχειρήσεις και επαγγελματίες να ανατρέξουν για τυχόν απορίες τους στο Επιμελητήριο.

Οι νομικές και οικονομικές και φοροτεχνικές πληροφορίες που παρασχέθηκαν κατά την διάρκεια του webinar  ήταν σημαντικές. Oι ειδικοί αναφέρθηκαν σε γενικά θέματα και ειδικά θέματα όπως μεταξύ άλλων: η ένταξη στην «ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ», η «επιστρεπτέα προκαταβολή» «η ανανέωση της άδειας» η «επαναπιστοποίηση», η διεκδίκηση της «έκπτωσης φόρου ενοικίου», τα ευρύτερα οφέλη και οι συνέπειες ένταξης της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης –των ΚΑΔ-  στους πληττόμενους κλάδους. Ακόμα συζητήθηκαν θέματα ασφαλιστικών εισφορών, λειτουργικά των γραφείων, εταιρικής φύσεως και λύθηκαν άμεσα απορίες που ενδιαφέρουν μεγάλο ποσοστό επαγγελματιών.

Tο ενδιαφέρον των επαγγελματιών υψηλό, είχε αναδειχθεί από τα ερωτήματα που προκαταβολικά είχαν σταλεί, και αποτυπώθηκε εμφανώς από τα όσα ζητήθηκαν από τους ειδικούς  –real time-. Κατά την διάρκεια του webinar εισέρχονταν διαρκώς και νέοι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες, εντάσσονταν στην συζήτηση και έθεταν νέα ερωτήματα.

Χαιρετίζοντας το  webinar ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου απέστειλε μήνυμα «ενότητας του κλάδου» και «συσπείρωσης των δυνάμεων». Εξέφρασε επίσης τη  βεβαιότητά του για τις επόμενες διεκδικήσεις, τις προσπάθειες και τις κινήσεις που το ΕΕΑ εισακούγοντας τις προτάσεις των Σωματείων ασφαλιστικής διαμεσολάβησης θα προχωρήσει με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του κλάδου της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Εξήρε την προσπάθεια όλων για την πραγματοποίηση του webinar και ανέδειξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Γενικού Γραμματέα του ΕΕΑ κ. Δημήτρη Γαβαλάκη σε όσα αφορούν την ασφαλιστική διαμεσολάβηση.

Με την σειρά του συμβάλλοντας και στην όλη διεξαγωγή του WEBINAR και ως πρόεδρος της Επιτροπής Διαμεσολάβησης του ΕΕΑ ο κ.  Γαβαλάκης αναφέρθηκε στις έως τώρα θετικές για τον κλάδο εξελίξεις και τη σημασία που έχει η άμεση ανταπόκρισης των επαγγελματιών τόσο στην επαναπιστοποίηση όσο και την ανανέωση άδειας επαγγέλματος και την κατάθεση του συμβολαίου Αστικής Ευθύνης.  Ακόμα, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει τις επόμενες μέρες αναλυτικός οδηγός για τα όσα συζητήθηκαν και τόνισε ότι το ΕΕΑ παραμένει αρωγός στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μη χάσετε το πρώτο webinar (Το event ως εργαλείο εταιρικής ταυτότητας) της EventAtlas Academy

Πώς ένα corporate event μπορεί να εκφράσει την ταυτότητα και τις αξίες ενός οργανισμού μέσα από κάθε σημείο επαφής με το κοινό;

17 Σεπτεμβρίου η Ημέρα του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή

Η ημέρα του επαγγελματία  που προσφέρει και την τελευταία ικμάδα της ενέργειας του στον συνάνθρωπο του

Η γνώση που γίνεται πράξη – ένα ακόμη αποκλειστικό προνόμιο των μελών της GAMA Global

Στο webinar του Σεπτεμβρίου, η Ελλάδα για πρώτη φορά θα εκπροσωπηθεί από Ελληνίδα ομιλήτρια, τη Φάνη Θεοφανίδου

Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος σε δόσεις για τα “αποπαίδια” της Αττικής»

Τη διαφορετική αντιμετώπιση των επιχειρήσεων Περιφέρειας και Αττικής από την Κυβέρνηση στηλιτεύει ο Πρόεδρος του ΕΕΑ

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Οι δύο έξυπνες κινήσεις της Interamerican

Είδε η Interamerican / Anytime  ότι οι πωλήσεις συμβολαίων αυτοκινήτου σε λίγο θα μεταφερθούν πάνω στις ηλεκτρονικές  πλατφόρμες και σχεδιάζει το νέο της αναπτυξιακό πλάνο.

«ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»: Ο νέος κύκλος αφορά γυναίκες 45-74 ετών, ασφαλισμένες και ανασφάλιστες 

Ξεκίνησε η σταδιακή αποστολή SMS με ηλεκτρονικά παραπεμπτικά για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις καρκίνου του μαστού, στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»

Πρόσβαση στα δεδομένα των οχημάτων –  Πρόοδος μετ’ εμποδίων ένα χρόνο μετά την Πράξη της ΕΕ για τα δεδομένα

Τις δυσκολίες που εξακολουθούν να περιορίζουν την αποτελεσματική πρόσβαση στα δεδομένα που παράγουν τα οχήματα ανέδειξε η Insurance Europe

Νέα βήματα εξωστρέφειας για την Πάνορμος

Την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας της με την Generali και τον σχεδιασμό των επόμενων στρατηγικών κινήσεων θέτει στο επίκεντρο

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Διεθνής Ημέρα για τη Μείωση των Καταστροφών: Η ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστική αναδεικνύει τη σημασία της ασφαλιστικής κάλυψης  νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Η αυξανόμενη ανάγκη προστασίας από φυσικές καταστροφές φέρνει την ασφαλιστική κάλυψη στο επίκεντρο του σχεδιασμού για τη θωράκιση

Petra Steininger: Το rebranding της GrECo σηματοδοτεί μια ισχυρότερη παρουσία στην Ελλάδα

«Η ορατότητα έχει σημασία», τονίζει η Petra Steininger, με αφορμή την επίσημη παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας της GrECo στην Ελλάδα

Οι δύο έξυπνες κινήσεις της Interamerican

Είδε η Interamerican / Anytime  ότι οι πωλήσεις συμβολαίων αυτοκινήτου σε λίγο θα μεταφερθούν πάνω στις ηλεκτρονικές  πλατφόρμες και σχεδιάζει το νέο της αναπτυξιακό πλάνο.

Atradius Modula TopUp: Πρόσθετα πιστωτικά όρια χωρίς αλλαγή ασφαλιστικού παρόχου

Το Atradius Modula TopUp φέρνει στην ελληνική αγορά η Atradius, προσφέροντας στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν πρόσθετα

Εθνική Ασφαλιστική και Microsoft διοργανώνουν το πρώτο AI Insurance Hackathon στην Ελλάδα

Το πρώτο AI Insurance Hackathon στην Ελλάδα διοργανώνουν η Εθνική Ασφαλιστική και η Microsoft, από τις 21 έως τις 23 Οκτωβρίου 2026, στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής.