back to top
18.6 C
Athens
Τετάρτη 15 Απριλίου 2026

Interasco: Δεν ανακυκλώνουμε τον κορωνοϊό

Πολύτιμες συμβουλές για την σωστή διαχείριση των απορριμμάτων μας παρέχει Interasco, προκειμένου όλοι μαζί να βάλουμε «φρένο» στην εξάπλωση του κορωνοϊού.

Στην ιστοσελίδα της, η ασφαλιστική αναφέρει:

- Advertisement -

Δεν ανακυκλώνουμε τον κορωνοϊό-διαχειριζόμαστε σωστά τα σκουπίδια

Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στο σπίτι λόγω της καραντίνας για τον κορωνοϊό πρέπει μεταξύ άλλων, να φροντίζουμε για την καθαριότητα του χώρου και για την απολύμανση των προϊόντων που αγοράζουμε. Εξίσου σημαντική όμως αυτή την περίοδο είναι και η σωστή διαχείριση των απορριμμάτων μας, με γνώμονα τον σεβασμό προς τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, που αποτελούν μία από τις πιο ευάλωτες ομάδες.

Αναφορικά λοιπόν με τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων μας θα πρέπει καταρχάς να έχουμε υπόψη μας ότι τα υλικά που χρησιμοποιούμε ως μέσα προστασίας, όπως είναι οι μάσκες, τα γάντια μίας χρήσης, τα αντισηπτικά μαντηλάκια και τα απολυμαντικά δεν αποτελούν ανακυκλώσιμα προϊόντα και γι αυτό τοποθετούνται σε σακούλες σύμμεικτων απορριμμάτων. Φροντίζουμε να προμηθευόμαστε τις σακούλες απορριμμάτων που κλείνουν με κορδόνι, ώστε να μη μένουν ανοικτές μέσα στους κάδους.

- Advertisement -

Οι σακούλες σύμμεικτων απορριμμάτων θα πρέπει να μην γεμίζουν εντελώς, να δένονται με το ειδικό κορδόνι και να τις τοποθετούμε σε δεύτερη σακούλα την οποία επίσης θα κλείσουμε προσεκτικά. Επίσης δεν πρέπει να αφήνουμε τις σακούλες απορριμμάτων έξω από τους κάδους, ούτε να αφήνουμε ανοικτούς τους κάδους καθώς έτσι αυξάνουμε τον κίνδυνο επιμόλυνσης. Εάν ο κάδος που είναι κοντά στο σπίτι μας είναι γεμάτος, αναζητούμε τον επόμενο διαθέσιμο για να αφήσουμε τα απορρίμματά μας.

Καλό θα είναι να αποφεύγουμε τα ογκώδη απορρίμματα, παραδείγματος χάρη έπιπλα, στρώματα, συσκευές, καθώς μπορούν να αποτελέσουν εστίες μικροβιακών μολύνσεων. Τέλος, συνεχίζουμε κανονικά την ανακύκλωση αλλά φροντίζουμε να μην τοποθετούμε στα ανακυκλώσιμα απορρίμματα τα μέσα προστασίας που χρησιμοποιούμε – διότι όπως αναφέραμε δεν ανακυκλώνονται – ούτε και τα γάντια μιας χρήσης που χρησιμοποιούμε για να τοποθετήσουμε τα ανακυκλώσιμα στους ειδικούς μπλε κάδους.

Ακολουθήστε κι εσείς τους παραπάνω κανόνες, ως ένα ακόμη βήμα της συλλογικής προσπάθειας ενάντια στον κορωνοϊό.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Νέα πρόταση ασφάλισης αυτοκινήτου «Easy Drive» από την Interasco

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει από βασικές έως εξειδικευμένες καλύψεις, που ενισχύουν την ασφάλεια του οδηγού και του οχήματος

Νέα ψηφιακή εμπειρία για τους ασφαλισμένους από την Interasco

Οι χρήστες της πλατφόρμας My Interasco αποκτούν άμεση και ασφαλή πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες της εταιρείας

Ταξίδι επιβράβευσης στο Μπουένος Άιρες για τους κορυφαίους συνεργάτες της Interasco

Κατά τη βραδιά των βραβεύσεων ο Κ. Σαΐας έθεσε μακροπρόθεσμο παραγωγικό στόχο τα €100 εκατ., με υψηλά τεχνικά αποτελέσματα, φερεγγυότητα και αξιοπιστία

Ψηφιακή εμπειρία ασφάλισης με ένα «κλικ» – Το My Interasco Customer Portal φέρνει τον πελάτη στο επίκεντρο

Αξιοποιώντας την τεχνολογία, η Interasco επενδύει σε ένα μοντέλο εξυπηρέτησης που συνδυάζει ταχύτητα, ασφάλεια, διαφάνεια και οικολογική συνείδηση

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Αυξάνεται η συχνότητα και η ένταση των φυσικών καταστροφών στην Ελλάδα

Μελέτη της ΕΑΕΕ για τις ασφαλισμένες ζημιές από φυσικές καταστροφές...

«αν ήξερες!»: Γιατί η ασφαλιστική διαμεσολάβηση αποτελεί επάγγελμα με προοπτική και ουσία

Η σειρά vidcast «αν ήξερες!» του insuranceworld.gr συνεχίζει δυναμικά, επιχειρώντας να αναδείξει, με απλό και ουσιαστικό τρόπο, κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την ασφάλιση και τον ρόλο της στη σύγχρονη κοινωνία.

Ραγδαίες εξελίξεις στην ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ – Παραιτήθηκε ο Κωνσταντίνος Γιαννιώτης από τη θέση του CEO

Αιφνιδιαστική εξέλιξη καταγράφεται στον ασφαλιστικό κλάδο, καθώς ο Κωνσταντίνος Γιαννιώτης υπέβαλε την παραίτησή του

NN HELLAS | Ισχυρές επιδόσεις το 2025 με επίκεντρο τον ψηφιακό της μετασχηματισμό προς όφελος πελατών, συνεργατών και κοινωνίας

1 δισ. ευρώ σε εγγεγραμμένα ασφάλιστρα το 2025 και διατήρηση της 1ης θέσης στην ελληνική ασφαλιστική αγορά βάσει εγγεγραμμένων ασφαλίστρων. 

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Αυξάνεται η συχνότητα και η ένταση των φυσικών καταστροφών στην Ελλάδα

Μελέτη της ΕΑΕΕ για τις ασφαλισμένες ζημιές από φυσικές καταστροφές...

Η LiveOn λανσάρει την EventAtlas: τη νέα πλατφόρμα για ολοκληρωμένη διαχείριση εγγραφών & συμμετοχών για events

Η LiveOn ανακοινώνει το λανσάρισμα της EventAtlas, μια νέα, all-in-one λύση για τη διαχείριση συμμετοχών σε events

Ο συνοδηγός ως παράγοντας οδικής ασφάλειας

Ο συνοδηγός δεν είναι απλώς συνοδεία στη διαδρομή, αλλά ένας παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει ουσιαστικά την οδική ασφάλεια

Giuseppe Zorgno: Η πορεία μας προς τα εμπρός – Έξι στρατηγικοί πυλώνες για το 2026

Το 2025 αποτέλεσε μια χρονιά αξιοσημείωτης προόδου και η αρχή του 2026 είναι εξίσου δυναμική

«αν ήξερες!»: Γιατί η ασφαλιστική διαμεσολάβηση αποτελεί επάγγελμα με προοπτική και ουσία

Η σειρά vidcast «αν ήξερες!» του insuranceworld.gr συνεχίζει δυναμικά, επιχειρώντας να αναδείξει, με απλό και ουσιαστικό τρόπο, κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την ασφάλιση και τον ρόλο της στη σύγχρονη κοινωνία.