back to top
12.3 C
Athens
Σάββατο 28 Μαρτίου 2026

Είχα κορωνοϊό και θέλω νέο ασφαλιστήριο Υγείας

του Βάιου Κρόκου

Πολλαπλές και μη υπολογίσιμες είναι οι συνέπειες της πανδημίας στην παγκόσμια κοινότητα. Οικονομίες και κοινωνίες βρίσκονται σε  “αχαρτογράφητα νερά” μιας εν εξελίξει κρίσης. Κύρια αρνητική παράμετρος παραμένει το γεγονός ότι δεν μπορεί να ελεγχθεί χρονικά η έκταση της, ενώ συγκεχυμένες είναι ακόμα οι εκτιμήσεις διεθνώς για το είδος των συνεπειών του κορωνοϊού στην ανθρώπινη υγεία.

- Advertisement -

Στα καθ’ημάς, είναι γνωστός ο τρόπος που λειτουργεί ο ασφαλιστικός κλάδος: με εξειδικεύμενες προβλέψεις, αναλογιστικές μελέτες και underwriting για κάθε λογής παράγοντα που μπορεί να αφορά τις καλύψεις και την δημιουργία ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Λίγες μέρες μετά το ξέσπασμα της κρίσης, οι ασφαλιστικές εταιρείες προχώρησαν σε σχετικές διευκρινίσεις για τις καλύψεις έναντι πανδημίας και άλλων ερωτημάτων που ανέκυψαν λόγω της δυσμενούς συγκυρίας.

- Advertisement -

Διφορούμενες είναι οι προβλέψεις – εκτιμήσεις στελεχών της αγοράς, ωστόσο, σε ερώτημα του IW για την επόμενη μέρα όσον αφορά τα ασφαλιστήρια Υγείας, Ζωής και ειδικότερα το underwriting και τις πιθανές τροποιήσεις που μπορεί να υπάρξει στο ύψος του ασφαλίστρου λόγο κορωνοϊού.

Είχα κορωνοϊό και θέλω νέο ασφαλιστήριο, τι αλλάζει;“, ήταν το ερώτημα. Αρκετοί ανέτρεξαν σε περιπτώσεις όταν υπήρξε η έξαρση του H1N1, την εποχή της εξάπλωσης του SARS την εποχή 2002-2003 ή εξίσωσαν τον COVID-19 με τις συνέπειες που έχει ο γνώριμος ιός της γρίπης.

Άλλοι, ωστόσο, σημείωσαν χαρακτηριστικά πως είναι ακόμα νωρίς για τέτοιες εκτιμήσεις καθώς απαιτούνται οι ξεκάθαρες και οριστικές απαντήσεις των ειδικών της Υγείας. Επισημαίνουν επίσης και το εξής στοιχείο: ποιο θα είναι το ποσοστό επί του συνόλου του πληθυσμού που θα νοσήσει από τον κορωνοϊό και σε τι χρονικά διαστήματα…για να γίνουν οι σωστές παραμετροποιήσεις.

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Σοφία Σικοτάκη, ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΕ: Όραμά μας η «ξεχωριστή εμπειρία»

Έχοντας ως βασικό άξονα στρατηγικής την ανάπτυξη corporate πελατών, την έμφαση στον κλάδο ζωής και υγείας και την κάλυψη εξειδικευμένων κινδύνων, μία από τις κορυφαίες εταιρείες ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, η ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΕ, συνεχίζει απρόσκοπτα την επιτυχημένη της διαδρομή και το 2022

Η νέα Generali ηγείται των εξελίξεων και φέρνει καινούργια δεδομένα στην ασφάλιση

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο iw, η κ. Μαρία Λαμπροπούλου, CMCO, Generali Hellas, μιλά αρχικά για την πορεία της στην εταιρεία ενώ παραθέτει και τους νέους στρατηγικούς στόχους που θέτει πλέον η Generali, προς όφελος συνεργατών και ασφαλισμένων.

Δ. Μπουζάνης: Πώς το COSMOTE Insurance κάνει την ασφάλιση ευκολότερη για όλους

Ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα νέων σύγχρονων εφαρμογών και ψηφιακής οικονομίας είναι το COSMOTE Insurance. Απόρροια του ψηφιακού μετασχηματισμού, των σημαντικών αλλαγών που συντελούνται στην ιδιωτική αγορά ασφάλισης και της πελατοκεντρικής προσέγγισης, το COSMOTE Insurance λανσάρισε φέτος τη νέα πλατφόρμα του.

Θεσμικές αλλαγές, πληθωρισμός, νέα παραγωγή: 3 γρίφοι για την ασφαλιστική αγορά

Μια σεζόν με μεγάλες προκλήσεις ξεκινά το φετινό φθινόπωρο για το σύνολο οικονομίας και κοινωνίας, όπως παραδέχεται το σύνολο της της αγοράς. Το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους της ασφαλιστικής αγοράς και διαμεσολάβησης.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Νέο διαφοροποιημένο προϊόν από την ERGO, βγαίνει με πλήρη παλέτα στην υγεία και ζωή

Ανάκτηση 19.000 οχημάτων, πριν το τέλος του 2026 θα έχει επιτευχθεί ο στόχος των 50.000 οχημάτων

Greek Risk Management Awards 2026: Άνοιξε η ψηφοφορία για την ανάδειξη των κορυφαίων στο Risk Management

Η τελετή απονομής των #grma26 θα πραγματοποιηθεί στις 3 Απριλίου στο Divani Caravel – Ψηφίστε τους καλύτερους έως τις 30 Μαρτίου

Ηγεσία που αντικατοπτρίζει την κοινωνία: το επόμενο στοίχημα του ασφαλιστικού κλάδου

Η CCO Μ. Βογιατζή διερωτάται πόσο ικανός είναι ο κλάδος να προσελκύει ταλέντα από διαφορετικά υπόβαθρα και –κυρίως– να τα εξελίσσει σε ηγέτες του αύριο

Ασφαλίσεις ζωής: Πτώση στα υπό διαχείριση κεφάλαια, αύξηση σε UL και αναβαλλόμενες παροχές πρώην υπαλλήλων

Το 82% των υπό διαχείριση κεφαλαίων –μαθηματικά αποθέματα– προήλθε από τις ατομικές ασφαλίσεις

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Νέο διαφοροποιημένο προϊόν από την ERGO, βγαίνει με πλήρη παλέτα στην υγεία και ζωή

Ανάκτηση 19.000 οχημάτων, πριν το τέλος του 2026 θα έχει επιτευχθεί ο στόχος των 50.000 οχημάτων

Πώς προχωρούν τα απογευματινά χειρουργεία και η ενιαία λίστα αναμονής

Για βελτιωμένη εικόνα κάνει λόγο ο Υφυπουργός Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους, χάρη σε τρεις παράγοντες

Deloitte: Στρατηγικές δράσεις για την κλιματική μετάβαση και τη βιώσιμη χρηματοδότηση

Το φόρουμ «Sustainability & Resilience» επικεντρώθηκε στον στρατηγικό επαναπροσδιορισμό εν μέσω κλιματικής κρίσης και νέων κανονιστικών απαιτήσεων

Bekas & Associates Law Offices: Το κενό στην σχέση ασφαλιστικών με δικηγόρους στον εξωδικαστικό συμβιβασμό

Οι δικηγόροι του κλάδου φαίνεται κατά κανόνα να (επιλέγουν να) έχουν ρόλο λιγότερο ενεργό, επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Β. Μπέκας σε συνέντευξή του στην Έλ. Ερμείδου

Greek Risk Management Awards 2026: Άνοιξε η ψηφοφορία για την ανάδειξη των κορυφαίων στο Risk Management

Η τελετή απονομής των #grma26 θα πραγματοποιηθεί στις 3 Απριλίου στο Divani Caravel – Ψηφίστε τους καλύτερους έως τις 30 Μαρτίου