back to top
15.9 C
Athens
Σάββατο 4 Απριλίου 2026

Είχα κορωνοϊό και θέλω νέο ασφαλιστήριο Υγείας

του Βάιου Κρόκου

Πολλαπλές και μη υπολογίσιμες είναι οι συνέπειες της πανδημίας στην παγκόσμια κοινότητα. Οικονομίες και κοινωνίες βρίσκονται σε  “αχαρτογράφητα νερά” μιας εν εξελίξει κρίσης. Κύρια αρνητική παράμετρος παραμένει το γεγονός ότι δεν μπορεί να ελεγχθεί χρονικά η έκταση της, ενώ συγκεχυμένες είναι ακόμα οι εκτιμήσεις διεθνώς για το είδος των συνεπειών του κορωνοϊού στην ανθρώπινη υγεία.

- Advertisement -

Στα καθ’ημάς, είναι γνωστός ο τρόπος που λειτουργεί ο ασφαλιστικός κλάδος: με εξειδικεύμενες προβλέψεις, αναλογιστικές μελέτες και underwriting για κάθε λογής παράγοντα που μπορεί να αφορά τις καλύψεις και την δημιουργία ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Λίγες μέρες μετά το ξέσπασμα της κρίσης, οι ασφαλιστικές εταιρείες προχώρησαν σε σχετικές διευκρινίσεις για τις καλύψεις έναντι πανδημίας και άλλων ερωτημάτων που ανέκυψαν λόγω της δυσμενούς συγκυρίας.

- Advertisement -

Διφορούμενες είναι οι προβλέψεις – εκτιμήσεις στελεχών της αγοράς, ωστόσο, σε ερώτημα του IW για την επόμενη μέρα όσον αφορά τα ασφαλιστήρια Υγείας, Ζωής και ειδικότερα το underwriting και τις πιθανές τροποιήσεις που μπορεί να υπάρξει στο ύψος του ασφαλίστρου λόγο κορωνοϊού.

Είχα κορωνοϊό και θέλω νέο ασφαλιστήριο, τι αλλάζει;“, ήταν το ερώτημα. Αρκετοί ανέτρεξαν σε περιπτώσεις όταν υπήρξε η έξαρση του H1N1, την εποχή της εξάπλωσης του SARS την εποχή 2002-2003 ή εξίσωσαν τον COVID-19 με τις συνέπειες που έχει ο γνώριμος ιός της γρίπης.

Άλλοι, ωστόσο, σημείωσαν χαρακτηριστικά πως είναι ακόμα νωρίς για τέτοιες εκτιμήσεις καθώς απαιτούνται οι ξεκάθαρες και οριστικές απαντήσεις των ειδικών της Υγείας. Επισημαίνουν επίσης και το εξής στοιχείο: ποιο θα είναι το ποσοστό επί του συνόλου του πληθυσμού που θα νοσήσει από τον κορωνοϊό και σε τι χρονικά διαστήματα…για να γίνουν οι σωστές παραμετροποιήσεις.

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Σοφία Σικοτάκη, ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΕ: Όραμά μας η «ξεχωριστή εμπειρία»

Έχοντας ως βασικό άξονα στρατηγικής την ανάπτυξη corporate πελατών, την έμφαση στον κλάδο ζωής και υγείας και την κάλυψη εξειδικευμένων κινδύνων, μία από τις κορυφαίες εταιρείες ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, η ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΕ, συνεχίζει απρόσκοπτα την επιτυχημένη της διαδρομή και το 2022

Η νέα Generali ηγείται των εξελίξεων και φέρνει καινούργια δεδομένα στην ασφάλιση

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο iw, η κ. Μαρία Λαμπροπούλου, CMCO, Generali Hellas, μιλά αρχικά για την πορεία της στην εταιρεία ενώ παραθέτει και τους νέους στρατηγικούς στόχους που θέτει πλέον η Generali, προς όφελος συνεργατών και ασφαλισμένων.

Δ. Μπουζάνης: Πώς το COSMOTE Insurance κάνει την ασφάλιση ευκολότερη για όλους

Ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα νέων σύγχρονων εφαρμογών και ψηφιακής οικονομίας είναι το COSMOTE Insurance. Απόρροια του ψηφιακού μετασχηματισμού, των σημαντικών αλλαγών που συντελούνται στην ιδιωτική αγορά ασφάλισης και της πελατοκεντρικής προσέγγισης, το COSMOTE Insurance λανσάρισε φέτος τη νέα πλατφόρμα του.

Θεσμικές αλλαγές, πληθωρισμός, νέα παραγωγή: 3 γρίφοι για την ασφαλιστική αγορά

Μια σεζόν με μεγάλες προκλήσεις ξεκινά το φετινό φθινόπωρο για το σύνολο οικονομίας και κοινωνίας, όπως παραδέχεται το σύνολο της της αγοράς. Το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους της ασφαλιστικής αγοράς και διαμεσολάβησης.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

4 σημαντικά μηνύματα για τους αντασφαλιστές

Εκτιμήσεις αλλά και προειδοποιήσεις από AM Best, Howden Re, Gallagher Re και Aon, στη σκιά του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Η «κρυφή» ασφαλιστική κρίση του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Οι διάχυτες ζημιές αποκαλύπτουν νέα κενά προστασίας και εγείρουν δομικά ζητήματα για τα προϊόντα του κλάδου

40 χρόνια Karavias Underwriting Agency: «Γιορτάζοντας το παρελθόν, διασφαλίζοντας το μέλλον»

Το μήνυμα του ιδρυτή και Διευθύνοντος Συμβούλου Γιώργου Καραβία

Η «Ασφάλιση στην πράξη» υπάρχει πίσω από την κάθε πτυχή των γεγονότων

Ο Χ. Αλεξόπουλος επισημαίνει ότι, παρά το κλίμα αβεβαιότητας και ενώ διεθνώς η Ασφάλιση ενισχύεται ως θεσμός, στη χώρα μας υπονομεύεται

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

SOFMEDICA: Επέκταση στη Σλοβενία και ενίσχυση της πρόσβασης σε καινοτόμες λύσεις υγείας στη Νέα Ευρώπη

Mέρος της αποστολής της εταιρείας να φέρνει την τεχνολογία που σώζει ζωές πιο κοντά σε ασθενείς και επαγγελματίες υγείας

Έφτασε η ώρα των πρώτων Greek Risk Management Awards

Τα #grma26 έρχονται την Παρασκευή 3 Απριλίου στο Divani Caravel – Δείτε τις θεματικές ενότητες και τους ομιλητές

Ποιοι μπορούν να πωλήσουν και ποιοι να σε πουλήσουν, αγαπητέ ασφαλιστή;

Ποιος από τους δύο τύπους πωλητή βγαίνει τελικά κερδισμένος, αναρωτιέται ο Ανασφάλιστος...

Η ERGO Ασφαλιστική σταθερή σύμμαχος στη νέα εποχή της βραχυχρόνιας μίσθωσης

Ρ. Αλεξοπούλου: «Η ασφάλιση πρέπει να αντιμετωπίζεται ως βασικό στοιχείο βιώσιμης λειτουργίας και όχι ως απλή κανονιστική απαίτηση»

Diploma in Financial and Insurance Advice από ΕΕΑ, ΕΙΑΣ και ΠΣΑΣ – Λ. Αποστολιώτης: «Καλώ όλους τους συναδέλφους να επενδύσουν στη γνώση και στο...

Διαρκής προσπάθεια του ΠΣΑΣ, να εμπλουτίζει τις πρωτοβουλίες προς όφελος των μελών του επενδύοντας στην εκπαίδευση και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων