Χτυπήθηκε και πάλι η ξενοδοχειακή αλυσίδα Marriott

Της Ελενας Ερμείδου

Σε προσωπικά δεδομένα  5,2 εκατομμύριων επισκεπτών της ξενοδοχειακής αλυσίδας Marriott εισέβαλαν κυβερνογκληματίες. Η αλυσίδα Marriott και πάλι ξανάπεσε θύμα, δύο χρόνια μετά το πρώτο χτύπημα το 2018.

Σύμφωνα με μαρτυρίες οι εγκληματίες του διαδικτύου φέρεται να έχουν παραβιάσει τους κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιούσαν οι εργαζόμενοι στην αλυσίδα, σηκώνοντας προς όφελος τους μεγάλο όγκο ανεκτίμητων πληροφοριών επισκεπτών του ξενοδοχείου, όπως ημερομηνίες γενελθίων, φύλο, τηλεφωνικούς αριθμούς, φυσικές και ηλεκτρονικές διευθύνσεις, σχέσεις με την εταιρεία, γλώσσα συνομιλίας.

Όπως αποκαλύφθηκε η παραβίαση ανακαλύφθηκε τον Φεβρουάριο του 2020, ενώ οι διαδικασίες είχαν ξεκινήσει στα μέσα Ιανουαρίου.

Η Marriott ενημέρωσε σήμερα Πέμπτη ότι ξεκίνησε να στέλνει ηλεκτρονικά μηνύματα στους επισκέπτες του ξενοδοχείου των οποίων τα προσωπικα δεδομένα φέρεται να παραβιάστηκαν. Παράλληλα έχει φτιάξει ένα τηλεφωνικό κέντρο και μία ιστοσελίδα για περισσότερες πληροφορίες : www.mysupport.marriott.com

Η ξενοδοχειακή αλυσίδα διαθέτει ασφαλιστικές καλύψεις έναντι cyber χτυπημάτων και αυτή την στιγμή συνεργάζεται με τους ασφαλιστές για τις καλύψεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*