back to top
23.2 C
Athens
Κυριακή 7 Ιουνίου 2026

Π. Μιχαλόπουλος στο IW: Δίπλα στον ασφαλισμένο τις δύσκολες στιγμές

Του Βάιου Κρόκου

Να σταθεί δίπλα στις ανάγκες των πολιτών και κάθε ασφαλισμένου επιδιώκει η ασφαλιστική διαμεσολάβηση, εν μέσω πρωτόγνωρων συνθηκών κατά κοινή ομολογία.

- Advertisement -

Την ώρα που πληθαίνουν τα ερωτήματα για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία όπως και οι προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν επιχειρήσεις – και ο κλάδος ειδικότερα-, οι αρμόδιοι θεσμικοί φορείς τοποθετούνται επισήμως μπροστά στη δύσκολη αυτή συγκυρία.

Δυναμικές και με ουσιαστική στόχευση ήταν οι παρεμβάσεις – προτάσεις της ΠΟΑΔ το προηγούμενο διάστημα για επίκαιρα ζητήματα όπως οι ανανεώσεις αδειών και οι επαναπιστοποιήσεις, οι ηλεκτρονικές πληρωμές, η ανάγκη μέτρων στήριξης υπέρ του κλάδου που πλήττεται αυτές τις κρίσιμες στιγμές κ.α

- Advertisement -

Μιλώντας στο IW ο πρόεδρος της ΠΟΑΔ, κ. Παναγιώτης Μιχαλόπουλος εξήγησε πως η Ομοσπονδία έχει την δυνατότητα να έχει μια πανελλαδική εικόνα της κατάστασης και των προβλημάτων λόγω των μελών – σωματείων ανά την επικράτεια και στόχος είναι να παρεμβαίνει με λύσεις προς όφελος του κλάδου και των ασφαλισμένων.

«Στην επιτυχία των παρεμβάσεων αυτών συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό όλα τα μέλη του νέου Δ.Σ που διαθέτουν υψηλή κατάρτιση, εμπειρία και γνωρίζουν πραγματικά τι απασχολεί κάθε ασφαλιστή ανά την επικράτεια», σημείωσε.

«Είχαμε εικόνα από νωρίς και αποδείχτηκε πως δεν επρόκειτο για λίγα άτομα, αλλά εκατοντάδες ασφαλιστές που θα είχαν πρόβλημα με τις άδειες και τις επαναπιστοποιήσεις. Τόσο με επικοινωνία με το Ε.Ε.Α όσο και με την έγκαιρη ανάδειξη του θέματος στο αρμόδιο Υπουργείο ο στόχος επετεύχθη. Με στοχευμένες προτάσεις και λύσεις και όχι για λόγους επικοινωνίας», τόνισε ο κ. Μιχαλόπουλος

Κάτι παρόμοιο συνέβη και με την πρόταση προς την ΕΑΕΕ με στόχο να δοθεί η δυνατότητα επιμήκυνσης της διάρκειας ασφαλιστήριων συμβολαίων – χωρίς παρακράτηση ασφαλίστρων – μιας και δεν θα μπορούσαν όλοι οι πολίτες να ανανεώσουν τα συμβόλαια τους λόγω των δυσμενών συνθηκών, των περιοριστικών μέτρων μετακίνησης και της μη εξοικείωσης με online πληρωμές.

«Είναι αλήθεια πως η κατάσταση είναι διαφορετική αν συγκρίνει κανείς την Αθήνα με την περιφέρεια ή την δυνατότητα που έχει κανείς να ασφαλιστεί ή να ανανεώσει ένα συμβόλαιο αναλόγως περιοχής ή ηλικίας. Και σε αυτό το σημείο εντοπίσαμε αρκετά προβλήματα», τόνισε.

Υπενθύμισε δε και τα φαινόμενα που υπήρξαν κατά τα οποία η Τροχαία δεν αναγνώριζε τα ηλεκτρονικά ασφαλιστήρια σε κατά τόπους ελέγχους, κάτι που ανέδειξε η ΠΟΑΔ με σχετική επιστολής προς τους αρμόδιους υφυπουργούς κ. Ελευθέριο Οικονόμου και κ. Νικόλαο Χαρδαλιά.

Οι προκλήσεις και η επόμενη μέρα

«Μπορεί την εποχή της οικονομικής κρίσης στη χώρα να υπήρξαν προβλήματα, πτώση παραγωγής και άλλες δυσχέρειες, όμως η σημερινή κατάσταση δεν έχει προηγούμενο καθώς παραμένουμε σε “αχαρτογράφητα νέρα”. Όμως η ασφαλιστική διαμεσολάβηση, όπως και τότε, έτσι και τώρα στέκεται δίπλα στον ασφαλισμένο», σημείωσε ο κ. Μιχαλόπουλος.

Σημαντικό στοιχείο για την αντιμετώπιση της εν εξελίξει κρίσης, όπως εξηγεί, είναι η συνεργασία όλων των συνδαιτημόνων της ασφαλιστικής αγοράς: θεσμικοί φορείς, εποπτική αρχή, ασφαλιστικές εταιρείες και Πολιτεία καλούνται να συνδράμουν ο καθένας από την πλευρά του με στόχο την στήριξη του κλάδου και των ασφαλισμένων συνολικά.

Οι προκλήσεις το επόμενο διάστημα αναμένονται ιδιαίτερα μεγάλες. Ερωτήματα προκύπτουν, εν μέσω της έκτακτης αυτής κατάστασης, για την νέα παραγωγή, για την διατήρηση χαρτοφυλακίων ή για το γεγονός ότι υπάρχουν πάγια έξοδα με μειωμένη ή αναιμική δραστηριότητα. Ιδιαίτερες πιέσεις εκτιμάται ότι θα υπάρξουν σε γενικούς κλάδους (πυρός, αστικής ευθύνης κ.α)

«Αναμέναμε τα μέτρα στήριξης που θα βοηθήσουν σε πρώτη φάση. Θα πρέπει να ακολουθήσουν και άλλα ανάλογα με την εξέλιξη της κρίσης και το αποτύπωμα που θα αφήσει στον κλάδο και τους πολίτες» σημείωσε ο κ. Μιχαλόπουλος, περιγράφοντας τις προκλήσεις του κόσμου της διαμεσολάβησης.

«Σε κάθε περίπτωση, παραμένουμε αισιόδοξοι και παρόντες στις προκλήσεις, δίπλα σε πολίτες και συνεργάτες», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΑΔ.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Το σημαντικότατο μήνυμα του μήνα για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Τι και ποιους αφορούν οι ενισχύσεις του «Ξεκινώ Επιχειρηματικά» – Δηλώσεις Δ. Γαβαλάκη στο «IW»

«Ξεκινώ Επιχειρηματικά»: Ο ασφαλιστικός πράκτορας δεν είναι μόνος

Η Χρ. Φυτέα, Πρ. Επιτροπής Ασφαλιστικών Πρακτόρων ΕΕΑ, εξηγεί γιατί η ένταξη της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στη δράση αποτελεί σημαντική θεσμική νίκη

Εκδήλωση ΠΣΑΣ-ΕΕΑ: «Το επάγγελμά μας: Μία προβολή στο μέλλον»

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2026 στο Μουσείο «Ελλάδα σε Μικρογραφία»

Μήνυμα προς την κυβέρνηση για νέα κίνητρα και στενότερη συνεργασία με την ιδιωτική ασφάλιση στέλνει η Ετήσια Έκθεση της ΕΑΕΕ

Το ασφαλιστικό κενό παραμένει μεγάλο, κυρίως στους τομείς των φυσικών καταστροφών, της υγείας και της συνταξιοδοτικής αποταμίευσης

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Το σημαντικότατο μήνυμα του μήνα για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Τι και ποιους αφορούν οι ενισχύσεις του «Ξεκινώ Επιχειρηματικά» – Δηλώσεις Δ. Γαβαλάκη στο «IW»

«Ξεκινώ Επιχειρηματικά»: Ο ασφαλιστικός πράκτορας δεν είναι μόνος

Η Χρ. Φυτέα, Πρ. Επιτροπής Ασφαλιστικών Πρακτόρων ΕΕΑ, εξηγεί γιατί η ένταξη της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στη δράση αποτελεί σημαντική θεσμική νίκη

Η πρόκληση και η ευκαιρία της Ένωσης Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων

Ομιλία του Διοικητή της ΤτΕ Γ. Στουρνάρα στο 2o Διεθνές Κοινό Συνέδριο Χρηματοπιστωτικού Δικαίο

Ilia Forum 2026: Το αναπτυξιακό συνέδριο της Ηλείας ανοίγει τις πόρτες του

Όσα θα παρακολουθήσουμε το διήμερο 5-6/6 στο Aldemar Olympian Village – Ilis Congress Center, αλλά και διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας LiveOn Events+

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Affidea και Novo Nordisk ενώνουν δυνάμεις κατά της παχυσαρκίας και του διαβήτη

ΜoU για δράσεις ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης, καθώς και πρωτοβουλίες που στηρίζουν την πρόληψη και τη φροντίδα

Το σημαντικότατο μήνυμα του μήνα για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Τι και ποιους αφορούν οι ενισχύσεις του «Ξεκινώ Επιχειρηματικά» – Δηλώσεις Δ. Γαβαλάκη στο «IW»

«Ξεκινώ Επιχειρηματικά»: Ο ασφαλιστικός πράκτορας δεν είναι μόνος

Η Χρ. Φυτέα, Πρ. Επιτροπής Ασφαλιστικών Πρακτόρων ΕΕΑ, εξηγεί γιατί η ένταξη της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στη δράση αποτελεί σημαντική θεσμική νίκη

NN Hellas: Ανακοίνωση για τις αναπροσαρμογές στα ασφάλιστρα υγείας

«Συμμορφωνόμαστε πλήρως με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και αναμένουμε τη δημοσίευση του νέου δείκτη της ΕΛΣΤΑΤ» επισημαίνει μεταξύ άλλων η εταιρεία