back to top
12.7 C
Athens
Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2026

Μήνυμα Τοζακίδη: Στήριξη σε ασφαλισμένους και διαμεσολάβηση, οι προτάσεις του ΠΣΣΑΣ

του Βάιου Κρόκου

Στοχευμένες προτάσεις με στόχο την στήριξη των ασφαλισμένων και των ανθρώπων της αγοράς αποτυπώνονται σε επιστολή του ΠΣΣΑΣ προς την ΕΑΕΕ.

- Advertisement -

Το IW συνομίλησε με τον πρόεδρο του ΠΣΣΑΣ, κ. Ιωάννη Τοζακίδη ο οποίος σημείωσε: “Πήραμε αυτή την πρωτοβουλία με την επιστολή προς τα μέλη της Ένωσης, καθώς οι εταιρείες με βάση την πολιτική τους μπορούν να βοηθήσουν τους ασφαλισμένους και την ασφαλιστική διαμεσολάβηση”.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στον Κανονισμό Πωλήσεων, τονίζοντας πως είναι ανάγκη – και τώρα εν μέσω της δύσκολης συγκυρίας – να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα στην αγορά , ενώ σημαντική παράλληλα είναι και η εξάλειψη της όποιας γραφειοκρατίας προς όφελος των ασφαλισμένων.

- Advertisement -

Ειδικότερα, αναφορικά με τις προτάσεις για την διαμεσολάβηση, όπως τόνισε, μέριμνα θα πρέπει να υπάρχει τόσο στο αποκλειστικό όσο και στο ελεύθερο δίκτυο.

Όπως σημείωσε, προέχει περάν των παραπάνω προκλήσεων, η ανάγκη για ενότητα και σύμπνοια των φορέων στον ασφαλιστικό κλάδο. Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΠΣΣΑΣ θα συνεχίσει τις προσπάθειες με προτάσεις και το επόμενο διάστημα με στόχο την ανάπτυξη της ασφαλιστικής συνείδησης και την στήριξη του κλάδου, σημείωσε ο κ. Τοζακίδης.

Όπως αναφέρει η επιστολή του ΠΣΣΑΣ

“Βρισκόμαστε σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση, με την πρωτοφανή Παγκόσμια Πανδημία από την εξάπλωση του κορωνοϊού COVID-19.

Η Ιδιωτική Ασφαλιστική Αγορά (Ασφαλιστικές Εταιρείες, Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση, Σύνδεσμοι, Εποπτικές Αρχές, Φορείς κλπ.), πιστεύουμε ότι, είναι ενιαία και αδιαίρετη.

Έχουμε κοινό στόχο και υποχρέωση την προστασία και ευημερία των Ελλήνων Πολιτών που μας εμπιστεύονται καθημερινά.

Επιθυμούμε, ως Συντονιστές, ανεξαρτήτως αποκλειστικού ή  ανεξάρτητου δικτύου, την προσέλκυση νέων επαγγελματιών καθώς επίσης τη διατήρηση και ανάπτυξη των υφιστάμενων Ασφαλιστικών Πρακτόρων.

Αυτός είναι ο ρόλος των Συντονιστών εδώ και 10ετίες και θα συνεχίσουμε να τον υποστηρίζουμε συνεχίζοντας το έργο και την προσπάθειά μας όσο το δυνατόν καλύτερα και αποτελεσματικότερα.

Η σημερινή κρίση σε επίπεδο υγείας και οικονομίας, θέλουμε να πιστεύουμε ότι, θα μας ενώσει, θα αλλάξει την σκέψη μας, τις προτεραιότητές μας, τη φιλοσοφία μας και το όραμά μας.

Προτείνουμε, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, να βρεθεί κοντά όλη η Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση, μέσω των Συνδέσμων της,  να ανταλλάξουμε απόψεις βάση ατζέντας με τελικό στόχο τις κοινές δράσεις.

Θα παρακαλούσαμε, σε πρώτη φάση, να παροτρύνετε τα μέλη σας για μία πρώτη σειρά μέτρων όσον αφορά  τους ασφαλισμένους και τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής – την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση.

-Επιμήκυνση περιόδου χάριτος πληρωμών συμβολαίων όλων των κλάδων (τουλάχιστον 3μηνο) με την ιδιαιτερότητα (ότι ισχύει βάσει νομοθεσίας) για τον κλάδο αυτοκινήτων. 

-Να μήν γίνει καμία αναπροσαρμογή ασφαλίστρων για τα συμβόλαια υγείας στην επέτειό τους από 1/4/2020, αρχικά για ένα χρόνο.

-Υποστήριξη της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, όπως έχει ήδη επίσημα τεθεί μέσω των Συνδέσμων στην Πολιτεία.  

(Σημειώστε βασικό κριτήριο αποτελεί η νέα παραγωγή σε όλους τους κλάδους, η οποία έχει σχεδόν εκμηδενιστεί).

Αναστολή οικονομικών υποχρεώσεων προς τις Ασφαλιστικές Εταιρείες αποκλειστικού & ελεύθερου δικτύου, μεσομακροπρόθεσμης διάρκειας.

(Δεν αφορά την απόδοση ασφαλίστρων για όσους επιτρέπει η σύμβασή τους).

-Εταιρείες που στα συμβόλαιά τους συμπεριλαμβάνουν κάλυψη έκτακτων και επειγόντων περιστατικών, εκτός κορωνοϊού (ΕΟΔΥ) να διευκολύνουν τις διαδικασίες αποζημίωσης.

-Να επανεξεταστούν από τις Εταιρείες Μέλη σας και να μειωθούν δραστικά οι στόχοι νέας παραγωγής καθώς και οι συνέπειές των σε περίπτωση μη επίτευξής τους (όπως π.χ. καταγγελίες, υποβιβασμοί, bonus κλπ.) αναδρομικά από 1.1.2020.

Τέλος, σε δεύτερο χρόνο μετά το πέρας της κρίσης, προτείνουμε ΟΛΟΙ μαζί, όσοι υπηρετούν την Ασφαλιστική Αγορά, να προχωρήσουμε σε ενέργειες ενδυνάμωσης της ασφαλιστικής συνείδησης των Πολιτών.

Οι Σύνδεσμοι έχουν τη θέληση και τη δυνατότητα να συμβάλλουν από κοινού στην ανάπτυξη της Ασφαλιστικής Αγοράς”.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αύξηση 4,8% σε κατοικίες ασφαλισμένες για καιρικά φαινόμενα-σεισμό καταγράφηκε το γ΄ 3μηνο 2025

Η σχετική μελέτη της ΕΑΕΕ δείχνει ότι σταδιακά τα συμβόλαια περιουσίας εμπλουτίζονται με το σύνολο των καλύψεων που προβλέπει ο νόμος

Δ. Γαβαλάκης: «Η καθαρή, ενιαία φωνή του κλάδου έχει φτάσει στα αφτιά όλων των εμπλεκομένων»

Ο ΓΓ του ΕΕΑ μιλά για το ζήτημα των προμηθειών και τις διεργασίες στον χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

ΕΑΕΕ: +4,6% η παραγωγή ασφαλίστρων 11μήνου 2025

Αύξηση 1,2% στον κλάδο ζωής και +7,8% στον κλάδο κατά ζημιών

Επικουρικό Κεφάλαιο: Σε τροχιά ιστορικού πλεονάσματος και θεσμικής ωρίμανσης – Μήνυμα αισιοδοξίας από την κοπή της πίτας στα νέα γραφεία

Την εκδήλωση κοπής πίτας τίμησαν με την παρουσία τους κορυφαία στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς και θεσμικών φορέων

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Το 2026 και οι νέες προκλήσεις: Η ασφάλιση πιστώσεων ως εγγύηση επιχειρηματικής σταθερότητας

O Γ. Σταματόπουλος, Atradius, αναλύει τη διεθνή συγκυρία και αναδεικνύει ότι η ασφάλιση πιστώσεων αποτελεί πλέον σημαντικό εργαλείο επιβίωσης

Η Generali Hellas έκανε την πρώτη κίνηση, το έχετε μάθει;

Ξεκίνησαν να δίνουν τις πρώτες τους απαντήσεις οι ασφαλιστικές απέναντι στα ιδιωτικά νοσοκομεία και στον έλεγχο κόστους υπηρεσιών υγείας

Έκτακτο επεισόδιο στο «Και Αν Συμβεί…;» με την Πρόεδρο της ΕΚΠΟΙΖΩ Π. Καλαποθαράκου

Ένα επεισόδιο ενημέρωσης, προβληματισμού και ουσιαστικού διαλόγου για καταναλωτές, ασφαλισμένους και επαγγελματίες του κλάδου

Στηρίζοντας την κοινωνία με συνέπεια, αξιοπιστία και υπευθυνότητα

Ο Στ. Γκόργκας περιγράφει την αταλάντευτη προσπάθεια της Syndea να υποστηρίζει την κοινωνία όχι μόνο μέσω προϊόντων, αλλά και με την καθημερινή της λειτουργία

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Η ΕΚΠΟΙΖΩ για την απόφαση του Αρείου Πάγου που φέρνει ανακούφιση σε χιλιάδες δανειολήπτες του ν. Κατσέλη

Μεταξύ άλλων η Ένωση αναφέρεται στον κομβικό ρόλο που είχε η παρέμβασή της, καθώς ανέδειξε τις σοβαρές συνέπειες του λανθασμένου υπολογισμού των τόκων

Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ: Απόψε η βραδιά των κορυφαίων

Την Παρασκευή 6/2, η 23η Τελετή Απονομής των Επιχειρηματικών Βραβείων ΧΡΗΜΑ – #hraw25 θα αναδείξει τις επιχειρήσεις που στηρίζουν την ελληνική οικονομία

Κερδοφορία και νέα στρατηγική τετραετίας στο 1ο Townhall της Τειρεσίας για το 2026

Στόχος της διοίκησης είναι η μετεξέλιξη της Τειρεσίας σε ένα σύγχρονο Γραφείο Πίστης, αντίστοιχο με τα πρότυπα μεγάλων διεθνών οργανισμών

Ενισχύεται το δυναμικό της Euroins – Επιθεωρητής Πωλήσεων Β. Ελλάδας ο Γ. Κυριακίδης

«Η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού μας με έμπειρα στελέχη αποτελεί βασικό πυλώνα της στρατηγικής μας» δήλωσε η Γενική Διευθύντρια Α. Μουρατίδου

Pricefox.gr: Οδηγός για το myPROPERTY και την έκπτωση ΕΝΦΙΑ

Χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές από την online πλατφόρμα σύγκρισης τιμών