back to top
11.6 C
Athens
Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2025

Μήνυμα Τοζακίδη: Στήριξη σε ασφαλισμένους και διαμεσολάβηση, οι προτάσεις του ΠΣΣΑΣ

του Βάιου Κρόκου

Στοχευμένες προτάσεις με στόχο την στήριξη των ασφαλισμένων και των ανθρώπων της αγοράς αποτυπώνονται σε επιστολή του ΠΣΣΑΣ προς την ΕΑΕΕ.

- Advertisement -

Το IW συνομίλησε με τον πρόεδρο του ΠΣΣΑΣ, κ. Ιωάννη Τοζακίδη ο οποίος σημείωσε: “Πήραμε αυτή την πρωτοβουλία με την επιστολή προς τα μέλη της Ένωσης, καθώς οι εταιρείες με βάση την πολιτική τους μπορούν να βοηθήσουν τους ασφαλισμένους και την ασφαλιστική διαμεσολάβηση”.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στον Κανονισμό Πωλήσεων, τονίζοντας πως είναι ανάγκη – και τώρα εν μέσω της δύσκολης συγκυρίας – να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα στην αγορά , ενώ σημαντική παράλληλα είναι και η εξάλειψη της όποιας γραφειοκρατίας προς όφελος των ασφαλισμένων.

- Advertisement -

Ειδικότερα, αναφορικά με τις προτάσεις για την διαμεσολάβηση, όπως τόνισε, μέριμνα θα πρέπει να υπάρχει τόσο στο αποκλειστικό όσο και στο ελεύθερο δίκτυο.

Όπως σημείωσε, προέχει περάν των παραπάνω προκλήσεων, η ανάγκη για ενότητα και σύμπνοια των φορέων στον ασφαλιστικό κλάδο. Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΠΣΣΑΣ θα συνεχίσει τις προσπάθειες με προτάσεις και το επόμενο διάστημα με στόχο την ανάπτυξη της ασφαλιστικής συνείδησης και την στήριξη του κλάδου, σημείωσε ο κ. Τοζακίδης.

Όπως αναφέρει η επιστολή του ΠΣΣΑΣ

“Βρισκόμαστε σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση, με την πρωτοφανή Παγκόσμια Πανδημία από την εξάπλωση του κορωνοϊού COVID-19.

Η Ιδιωτική Ασφαλιστική Αγορά (Ασφαλιστικές Εταιρείες, Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση, Σύνδεσμοι, Εποπτικές Αρχές, Φορείς κλπ.), πιστεύουμε ότι, είναι ενιαία και αδιαίρετη.

Έχουμε κοινό στόχο και υποχρέωση την προστασία και ευημερία των Ελλήνων Πολιτών που μας εμπιστεύονται καθημερινά.

Επιθυμούμε, ως Συντονιστές, ανεξαρτήτως αποκλειστικού ή  ανεξάρτητου δικτύου, την προσέλκυση νέων επαγγελματιών καθώς επίσης τη διατήρηση και ανάπτυξη των υφιστάμενων Ασφαλιστικών Πρακτόρων.

Αυτός είναι ο ρόλος των Συντονιστών εδώ και 10ετίες και θα συνεχίσουμε να τον υποστηρίζουμε συνεχίζοντας το έργο και την προσπάθειά μας όσο το δυνατόν καλύτερα και αποτελεσματικότερα.

Η σημερινή κρίση σε επίπεδο υγείας και οικονομίας, θέλουμε να πιστεύουμε ότι, θα μας ενώσει, θα αλλάξει την σκέψη μας, τις προτεραιότητές μας, τη φιλοσοφία μας και το όραμά μας.

Προτείνουμε, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, να βρεθεί κοντά όλη η Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση, μέσω των Συνδέσμων της,  να ανταλλάξουμε απόψεις βάση ατζέντας με τελικό στόχο τις κοινές δράσεις.

Θα παρακαλούσαμε, σε πρώτη φάση, να παροτρύνετε τα μέλη σας για μία πρώτη σειρά μέτρων όσον αφορά  τους ασφαλισμένους και τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής – την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση.

-Επιμήκυνση περιόδου χάριτος πληρωμών συμβολαίων όλων των κλάδων (τουλάχιστον 3μηνο) με την ιδιαιτερότητα (ότι ισχύει βάσει νομοθεσίας) για τον κλάδο αυτοκινήτων. 

-Να μήν γίνει καμία αναπροσαρμογή ασφαλίστρων για τα συμβόλαια υγείας στην επέτειό τους από 1/4/2020, αρχικά για ένα χρόνο.

-Υποστήριξη της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, όπως έχει ήδη επίσημα τεθεί μέσω των Συνδέσμων στην Πολιτεία.  

(Σημειώστε βασικό κριτήριο αποτελεί η νέα παραγωγή σε όλους τους κλάδους, η οποία έχει σχεδόν εκμηδενιστεί).

Αναστολή οικονομικών υποχρεώσεων προς τις Ασφαλιστικές Εταιρείες αποκλειστικού & ελεύθερου δικτύου, μεσομακροπρόθεσμης διάρκειας.

(Δεν αφορά την απόδοση ασφαλίστρων για όσους επιτρέπει η σύμβασή τους).

-Εταιρείες που στα συμβόλαιά τους συμπεριλαμβάνουν κάλυψη έκτακτων και επειγόντων περιστατικών, εκτός κορωνοϊού (ΕΟΔΥ) να διευκολύνουν τις διαδικασίες αποζημίωσης.

-Να επανεξεταστούν από τις Εταιρείες Μέλη σας και να μειωθούν δραστικά οι στόχοι νέας παραγωγής καθώς και οι συνέπειές των σε περίπτωση μη επίτευξής τους (όπως π.χ. καταγγελίες, υποβιβασμοί, bonus κλπ.) αναδρομικά από 1.1.2020.

Τέλος, σε δεύτερο χρόνο μετά το πέρας της κρίσης, προτείνουμε ΟΛΟΙ μαζί, όσοι υπηρετούν την Ασφαλιστική Αγορά, να προχωρήσουμε σε ενέργειες ενδυνάμωσης της ασφαλιστικής συνείδησης των Πολιτών.

Οι Σύνδεσμοι έχουν τη θέληση και τη δυνατότητα να συμβάλλουν από κοινού στην ανάπτυξη της Ασφαλιστικής Αγοράς”.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αύξηση 8,1% στα συμβόλαια τεχνικών ασφαλίσεων το 2024

Η αύξηση προέρχεται κυρίως από την αύξηση του πλήθους των συμβολαίων με καλύψεις CAR, EAR

Ευχές της ΕΑΕΕ για το 2026 με έμφαση στην Υγεία, στην Ασφάλεια και στην Ευημερία

Το μήνυμα της ΕΑΕΕ αναδεικνύει τον κομβικό ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης στη σύγχρονη κοινωνία, ιδιαίτερα σε μια περίοδο αυξημένων προκλήσεων

Εκδήλωση του EDPB για την ανωνυμοποίηση και την ψευδωνυμοποίηση

Το workshop ακολούθησε την αποσαφήνιση από το ΔΕΕ του πεδίου εφαρμογής της έννοιας των προσωπικών δεδομένων στην υπόθεση EDPS κατά SRB

Ξεκινά η απευθείας διαβίβαση συμβολαίων αστικής ευθύνης και βεβαιώσεων επαναπιστοποίησης διαμεσολαβητών στα μητρώα των Επιμελητηρίων

Το ΕΕΑ χαιρετίζει την έναρξη της νέας διαδικασίας, η οποία ήταν αποτέλεσμα επίμονης προσπάθειας και πολλών συντελεστών

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Δίκτυα πωλήσεων και αυτοματοποίηση: Τιμολόγηση, διαχείριση ζημιών, απάτες

Πώς διαμορφώνει η τεχνητή νοημοσύνη τη νέα εποχή του ασφαλιστικού κλάδου

Γιατί είναι ευχαριστημένες οι ασφαλιστικές περιουσίας – Τι άλλαξε

Μπορεί η παραγωγή ασφαλίστρων στον κλάδο να αυξήθηκε μόνο 3% το 2024, το άκρως αντίθετο συνέβη ωστόσο με τις αποζημιώσεις

Αστική ευθύνη ξενοδοχείων: Τι καλύπτουν πραγματικά τα ασφαλιστήρια και πού κρύβονται οι «παγίδες»

Την εικόνα επιχειρεί να αποσαφηνίσει ο Αρ. Ατσαλάκης, Hospitality Insurance Solutions Manager και μέλος του Business EXCO της Howden Hellas SA

Το νέο σχέδιο της Εθνικής Ασφαλιστικής

Δικό της εσωτερικό μοντέλο υπολογισμού κινδύνων σχεδιάζει η εταιρεία, σύμφωνα με κύκλους της αγοράς

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Αύξηση 8,1% στα συμβόλαια τεχνικών ασφαλίσεων το 2024

Η αύξηση προέρχεται κυρίως από την αύξηση του πλήθους των συμβολαίων με καλύψεις CAR, EAR

Ευχές της ΕΑΕΕ για το 2026 με έμφαση στην Υγεία, στην Ασφάλεια και στην Ευημερία

Το μήνυμα της ΕΑΕΕ αναδεικνύει τον κομβικό ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης στη σύγχρονη κοινωνία, ιδιαίτερα σε μια περίοδο αυξημένων προκλήσεων

Νέο επεισόδιο του «Και Αν Συμβεί… στο Δρόμο;» – Η ιστορία του Θάνου Βουλή

Στο επεισόδιο θίγονται ζητήματα όπως η εμπειρία του τροχαίου και της αναπηρίας, αλλά και η στάση της πολιτείας και των ασφαλιστικών εταιρειών

«Στον δρόμο τα δικά σου λάθη δεν τα πληρώνεις μόνο εσύ»: Η ευθύνη πίσω από το τιμόνι αφορά όλους!

Ένα ιδιαίτερα δυνατό κοινωνικό μήνυμα για την οδική ασφάλεια μεταφέρει η νέα καμπάνια της Ελληνικής Κυβέρνησης – Δείτε το βίντεο

Εκδήλωση του EDPB για την ανωνυμοποίηση και την ψευδωνυμοποίηση

Το workshop ακολούθησε την αποσαφήνιση από το ΔΕΕ του πεδίου εφαρμογής της έννοιας των προσωπικών δεδομένων στην υπόθεση EDPS κατά SRB