back to top
12.8 C
Athens
Τρίτη 17 Μαρτίου 2026

ΠΣΑΣ: Και στα Δικαστήρια για οικονομικούς ελέγχους

Της Ελενας Ερμείδου

Ολο και μεγαλύτερες διαστάσεις παίρνουν τα ζητήματα του ΠΣΑΣ. Αντί να κλείνει η ψαλίδα ανοίγει περισσότερο. Ο Σύνδεσμος ως φαίνεται από την εικόνα που βγαίνει προς τα έξω διοικείται από μία μικρή κλειστή ομάδα μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, ερήμην  λοιπών μελών.  Οι συμπεριφορές αυτές, χαρακτηριζόμενες ως αντιδημοκρατικές μπορεί να τον οδηγήσουν ακόμα και στα Δικαστήρια. 

- Advertisement -

Πολλά είναι τα ερωτήματα για τις άτυπες εξουσιοδοτήσεις που λαμβάνονται, αλλά και για τις υπογραφές που απαιτούνται από την Πρόεδρο του Δ.Σ, όπως σε προσυντεταγμένο ιδιωτικό συμφωνητικό παροχής υπηρεσιών χωρίς να της έχουν δοθεί οι απαιτούμενες εξηγήσεις.

«Ποιος τους έδωσε την εξουσιοδότηση να αποστέλλουν στα μέλη του Δ.Σ. επιστολή εν είδει «προκήρυξης», χωρίς προηγούμενη συζήτηση στο Δ.Σ.» διερωτάται η Πρόεδρος του ΠΣΑΣ Θεοδώρα Γουργούλη.

- Advertisement -

Αγκάθι στην εύρυθμη λειτουργία του Συνδέσμου τα οικονομικά που έρχονται από τα παλιά και ο έλεγχος αυτών, ο οποίος δεν έχει γίνει, αντ’ αυτού αναβάλλεται. Την στιγμή μάλιστα που απαιτήθηκε η καταβολή ενός ποσού που αγγίζει τις 118 χιλιάδες ευρώ.

«Ζήτησα να με ενημερώσετε, για ποιο λόγο εδώ και δύο χρόνια σχεδόν βαλτώνει ο οικονομικός έλεγχος του συνδέσμου μας», η ίδια αναφέρει.  Και, προσθέτει, «….Ζήτησα, προκειμένου να υπογράψω προσυντεταγμένο ιδιωτικό συμφωνητικό παροχής υπηρεσιών με την εταιρία «GRANTRAZZMATAZZ EVENTS ΙΚΕ», να μου δοθούν εξηγήσεις , για το ποιος διαπραγματεύτηκε τους όρους και την οργάνωση του συνεδρίου μας και ανέθεσε τελικά την εκτέλεση στην εν λόγω εταιρία αντί ποσού 118.811 ευρώ».

Η GRANTRAZZMATAZZ EVENTS ΙΚΕ είναι μία εταιρεία, η σύστασης της οποίας πραγματοποιήθηκε πρόσφατα τονίζει η Θεοδώρα Γουργούλη.  Ομοίως, θέτει θέμα και για την Ινδική HDFC BANKLTD η οποία κατέβαλλε στην ανωτέρω εταιρεία εκδηλώσεων το ποσό των 66.000 ευρώ.

«Ζήτησα να ενημερωθώ για τα κριτήρια επιλογής και για το ποιος τελικά επέλεξε την εν λόγω εταιρία, που εξ όσων γνωρίζω συστάθηκε πρόσφατα και κατά συνέπεια καμία εμπειρία δεν μπορεί να διαθέτει στο χώρο από αντίστοιχες διοργανώσεις. Ζήτησα να ενημερωθώ για ποιο λόγο η αναφερόμενη στο άνω ιδιωτικό συμφωνητικό ινδική εταιρία «HDFC BANKLTD» κατέβαλε στην άνω εταιρία , εν αγνοία του συνδέσμου μας, ποσό 66.000 ευρώ και για ποιο λόγο οι καταβολές αυτές δεν έγιναν στον σύνδεσμό μας».

Παρά τις παρακλήσεις  δεν δόθηκαν στην Πρόεδρο του ΠΣΑΣ τα παραστατικά και λοιπά έγγραφα πληρωμής των υποχρεώσεων του Συνδέσμου.

Τούτων λεχθέντων τίθεται το ερώτημα ποιος και πως διοικείται ο ΠΣΑΣ. Γιατί να μην λαμβάνει απαντήσεις η Πρόεδρος και τα Μέλη  και γιατί να μην τίθενται επί τάπητος τα οικονομικά. Τι λέει το καταστατικό και πώς εξηγείται η διανομή επιχειρηματικών μπροσούρων με περιεχόμενο που δεν αρμόζει στον Σύνδεσμο

Όπως η ίδια αναφέρει: «επαναστατικού περιεχομένου» με μαθήματα Δημοκρατίας και θέσφατα, ότι επειδή η Δικηγόρος του συνδέσμου είναι έντεκα (11) και πλέον έτη δικηγόρος του συνδέσμου μας, εγώ πρέπει να υπογράφω όποια σύμβαση και με όποιο περιεχόμενο κρίνουν κάποιοι. Ο έλεγχος μιας σύμβασης της οποίας την ευθύνη υπογραφής φέρω εγώ, από την επί 11 έτη νομικό μας σύμβουλο και η όποια νομική της κρίση περί της απολύτου νομιμότητας της εν λόγω συμβάσεως, αυτονοήτως δεν με υποχρεώνει στην υπογραφή της, ειδικά όταν δεν μου δίδονται απαντήσεις στα ως άνω ερωτήματα».

Ο λόγος περί δημοκρατίας

«Η διαρκής επίκληση της δημοκρατίας, του ήθους και της αξιοπρέπειας και μάλιστα σε ένα εξυβριστικό κείμενο που αποτελεί μνημείο προσβολής της προσωπικότητάς μου, εντάσσεται στα πλαίσια ενός ανούσιου βερμπαλισμού. Η Δημοκρατία δεν υπάρχει στα λόγια αλλά αποδεικνύεται με έργα και με πράξεις. Οι συντάκτες του εν λόγω κειμένου πρέπει να πάψουν να κρύβονται πίσω από υποκριτικές φανφάρες περί δημοκρατίας. Άλλωστε, ως γνωστόν, στο όνομα της Δημοκρατίας έχουν γίνει τα μεγαλύτερα εγκλήματα».

Προσθέτει: «Κύριοι, μην προβείτε στο ατόπημα να λάβετε απόφαση του Δ.Σ. με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που μου στείλατε μέσω e-mail για να υπογράψω. Εάν παρά ταύτα αποφασίσετε κατά πλειοψηφία να λάβετε μια τέτοια απόφαση με τέτοιο περιεχόμενο ΣΑΣ ΚΑΛΩ να καταχωρηθούν στην απόφαση που θα ληφθεί , αφενός μεν τα ονόματα των ψηφισάντων υπέρ της πρότασής σας, αφετέρου να καταχωρηθεί στην απόφαση αυτούσια η παρούσα επιστολή μου», γνωστοποιώντας την προσφυγή της στα δικαστήρια προκειμένου  να διαταχθεί οικονομικός έλεγχος και να διαπιστωθούν τυχόν παρατυπίες.

Καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι: «Μια δημοκρατικά νομιμοποιημένη πλειοψηφία δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, υπόκειται σε έλεγχο από τους θεσμούς του κράτους δικαίου και δεν μπορεί να στερήσει ποτέ τις μειοψηφίες από τα αναφαίρετα δικαιώματά τους. Η όποια πλειοψηφία δεν μπορεί να καταργήσει την νομιμότητα και τη διαφάνεια. Δεν υπάρχουν αδιαμφισβήτητες αυθεντίες στις πλειοψηφίες. Όλοι έχουμε υποχρέωση να λογοδοτήσουμε, όταν μας ζητηθεί, στους θεσμούς του Κράτους Δικαίου».

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Professional Diploma in Financial and Insurance Advice από το ΕΙΑΣ και τον ΠΣΑΣ

Πρόγραμμα Μετεκπαίδευσης στην Ασφαλιστική και Χρηματοοικονομική Συμβουλευτική διάρκειας 60 ωρών, με την υποστήριξη του ΕΕΑ

EEA: Προσφορά εξοπλισμού γραφείου σε ΠΣΑΣ και ΣΕΥΑΠΠ

Μέσα από μια μακρά σειρά ανάλογων ενεργειών, το ΕΕΑ προάγει τη συνεργασία μεταξύ των φορέων και ενδυναμώνει την επαγγελματική κοινότητα

ΠΣΑΣ: Έμφαση στην εκπαίδευση το 2026 και επιστροφή των Βραβεύσεων Κορυφαίων Ασφαλιστικών Συμβούλων

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Συμβούλων ξεκινά επίσημα και δυναμικά τη νέα χρονιά – Δηλώσεις του Προέδρου Λ. Αποστολιώτη στο «IW»

Στις 26 Φεβρουαρίου η κοπή πίτας του ΠΣΑΣ

Η εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη αποτελεί για τον Σύνδεσμο ευκαιρία συνάντησης και ενίσχυσης δεσμών

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

50 χρόνια Επικουρικό Κεφάλαιο – 50 χρόνια προστασίας και κοινωνικής προσφοράς

Το επετειακό συνέδριο ενός θεσμού που προστατεύει τους πολίτες και ενισχύει την ασφαλισμένη οδήγηση έρχεται την Τρίτη 12 Μαΐου στο Divani Caravel

ΕΑΕΕ: Συνεχίζει τη στρατηγική προσέγγισης της νέας γενιάς!

Ελ. Παπασπυροπούλου και Φ. Μιχάλη απευθύνθηκαν στους φοιτητές του ΔΠΘ σε εκδήλωση για τον ρόλο και τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας του ασφαλιστικού κλάδου

Professional Diploma in Financial and Insurance Advice από το ΕΙΑΣ και τον ΠΣΑΣ

Πρόγραμμα Μετεκπαίδευσης στην Ασφαλιστική και Χρηματοοικονομική Συμβουλευτική διάρκειας 60 ωρών, με την υποστήριξη του ΕΕΑ

Ξεκινά το Global Money Week 2026 με εθνικό συντονιστή την Τράπεζα της Ελλάδος

Στην ετήσια εκστρατεία ευαισθητοποίησης του ΟΟΣΑ σε θέματα χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης για παιδιά και νέους συμμετέχει και η ΕΑΕΕ

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Rebranding για τη Mega Corporate Insurance – Nuvia Insurance Brokers η νέα εταιρική ταυτότητα, με εστίαση αποκλειστικά στις ασφαλίσεις επιχειρήσεων

Ο νέος κύκλος εγκαινιάστηκε με ένα βραδινό executive gathering, παρουσία συνεργατών και στελεχών της ασφαλιστικής αγοράς

Με ελληνική υπογραφή νέα ερευνητική προσπάθεια για τις νόσους Πάρκινσον και Αλτσχάιμερ

Ο Σ. Πεδιαδιτάκης έχει διαγράψει σημαντική πορεία στην πρωτοπορία για την ανάπτυξη νέων θεραπειών κατά των νευροεκφυλιστικών νόσων

Η Εθνική Ασφαλιστική επενδύει συστηματικά στην προσέλκυση νέων επαγγελματιών, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που καλλιεργεί την αίσθηση του «ανήκειν»

Ο Διευθυντής Πωλήσεων Εταιρικού Δικτύου Γ. Αναστόπουλος περιγράφει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο εξέλιξης, με άξονα το προσωποποιημένο management

Πόσο έτοιμη είναι η Ελλάδα να γνωρίσει όλο το DNA των παιδιών της;

Η ολική αλληλούχηση γονιδιώματος μπορεί να συμβάλει στον έγκαιρο εντοπισμό σπάνιων αλλά θεραπεύσιμων κληρονομικών παθήσεων, ανοίγει ωστόσο κύκλο ζητημάτων

50 χρόνια Επικουρικό Κεφάλαιο – 50 χρόνια προστασίας και κοινωνικής προσφοράς

Το επετειακό συνέδριο ενός θεσμού που προστατεύει τους πολίτες και ενισχύει την ασφαλισμένη οδήγηση έρχεται την Τρίτη 12 Μαΐου στο Divani Caravel