Στον ΣΒΕ ο Γ. Βρούτσης για νέο ασφαλιστικό – αδήλωτη εργασία

Τα κύρια σημεία της πρόσφατης ασφαλιστικής μεταρρύθμισης θα παρουσιάσει αύριο  ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Γιάννης Βρούτσης σε συνάντηση εργασίας των επιχειρήσεων της Βορείου Ελλάδος που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος.

Μετά το πέρας του θέματος «Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ως μοχλός βιώσιμης οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης» οι συμμετέχοντες επιχειρηματίες θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν επί τάπητος στον Γ. Βρούτση ερωτήματα τόσο για το περιεχόμενο του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, όσο και για γενικότερα ζητήματα αρμοδιότητας του κ. Υπουργού.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν και νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς εργασίας και τον περιορισμό της αδήλωτης εργασίας

«REBRAIN GREECE»

Θα ακολουθήσει παρουσίαση της δράσης «Ελλάδα Ξανά» της πρωτοβουλίας «REBRAIN GREECE» από τον Γενικό Διευθυντή Εργασιακών Σχέσεων, Υγείας, Ασφάλειας και Ένταξης στην Εργασία, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωνσταντίνο Αγραπιδά.

Η δράση χρηματοδοτεί επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, για να προσλάβουν έως πεντακόσιους (500) εργαζόμενους 28-40 ετών του εξωτερικού με άριστη γνώση της Ελληνικής γλώσσας, με διεθνή εργασιακή εμπειρία δύο τουλάχιστον ετών, κάτοχοι μεταπτυχιακού ή/και διδακτορικού τίτλου σπουδών.

Η επιχείρηση χρηματοδοτείται για τους πρώτους 12 μήνες με 2.100€ ανά εργαζόμενο από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μέσω Ευρωπαϊκών Συγχρηματοδοτούμενων Κονδυλίων.

Οι λεπτομερείς προϋποθέσεις χρηματοδότησης της επιχείρησης θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Αγραπιδά.

Η ομιλία του Γ. Βρούτση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Porto Palace, στη Θεσσαλονίκη

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*