back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη 6 Μαΐου 2026

Προμηθειακό καθεστώς, πωλησιακά κίνητρα

Της Ελενας Ερμείδου

Τις τακτικές των περασμένων ετών καλούνται να ξεχάσουν ασφαλιστικές και ασφαλιστική διαμεσολάβηση, έχοντας θέσει ως στόχο την προστασία του καταναλωτή. H προστασία του καταναλωτή δεν εξαντλείται σε τυπικές υποχρεώσεις που περιγράφονται στο πλαίσιο ενός κανονισμού.

- Advertisement -

Πρέπει είπε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας οι επιμέρους διαδικασίες και λειτουργίες να στοχεύουν καθημερινά στην προστασία του καταναλωτή. Το ιδιότυπο αυτό καθεστώς προστασίας θα διέπει και τις συμφωνίες για το προμηθειακό καθεστώς και τα πωλησιακά κίνητρα.

Και όχι μόνο τις σχέσεις μεταξύ συντονιστών και πωλητών, τις σχέσεις μεταξύ διαμεσολαβητών και συνεργατών τους, καθώς και τις αποκλειστικές συνεργασίες μεταξύ ασφαλιστικών επιχειρήσεων και τραπεζικών ιδρυμάτων.

- Advertisement -

Τα πράγματα ξεκαθαρίζουν δεν έχουν γίνει ακόμα ξεκάθαρα αλλά οι συνθήκες το ευνοούν. Μένει να συμμορφωθούν όλοι.

Η σημερινή εικόνα της ασφαλιστικής αγοράς είναι εν πολλοίς πολύ πιο αντιπροσωπευτική του πραγματικού της τρόπου λειτουργίας.  Προσαρμόστηκε και συνεχίζει. Τα Ειδικά Μητρώα των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών είναι ένα ακόμα βήμα. Το στηρίζει το ΕΕΑ με ισχυρή φωνή με την υποστήριξη του Προέδρου τους Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, αλλά και όλα τα Επιμελητήρια της χώρας.

Η Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης της ΤτΕ έρχεται και συμπληρώνει το κλειδί στο σταυρόλεξο του καταναλωτή.  Προληπτική εποπτεία, εποπτεία ασφάλισης έρχονται και συμπληρώνουν τα συστατικά για την προστασία του καταναλωτή και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Στα στηρίγματα των θεμελίων και οι νέες τεχνολογίες που έρχονται για να εξυπηρετήσουν τον πελάτη. Προσοχή όμως να μην το παρακάνουμε με τις νέες τεχνολογίες γιατί μερικές φορές λειτουργούν σε βάρος του πελάτη, μην το ξεχνάμε αυτό.

Οι ασφαλιστικές καλούνται να ακολουθήσουν τις εξελίξεις αλλά να μην χάσουν και τον στόχο.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

70 χρόνια Απόλλων Ασφαλιστική: Μια βραδιά κύρους, συνεργασίας και προοπτικής

Η επέτειος λειτούργησε ως ουσιαστικό ραντεβού με τον κλάδο, συγκεντρώνοντας συνεργάτες, υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς και εκπροσώπους θεσμικών φορέων

ΕΕΑ για 4ημερη εργασία: «Να δρούμε σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας»

Το Επιμελητήριο διακρίνει πιθανότητες υλοποίησης σε περιορισμένο αριθμό επιχειρήσεων, αλλά ύστερα από διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς

Στρατηγική συνεργασία με τον Νικήτα Ε. Κουτσουράη ανακοίνωσε η Karavias

Το έμπειρο στέλεχος θα συμβάλει στην ανάπτυξη νέων προϊόντων με έμφαση στην καινοτομία

Συνεχίζεται ο κύκλος σεμιναρίων του ΕΕΑ με έμφαση στην ψυχική ανθεκτικότητα των ασφαλιστικών πρακτόρων

Το webinar με τίτλο «Από την πίεση στην απόδοση – Ψυχικό σθένος και ανθεκτικότητα» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Μαΐου

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Τρία καυτά νέα της αγοράς… συγκρούσεις συμφερόντων στους μεσίτες

Είναι τρία νέα που δεν έχουν ειπωθεί, αλλά στο εσωτερικό της ασφαλιστικής αγοράς είτε σιγοψήνονται είτε βράζουν σε υψηλή θερμοκρασία.

Η επιτυχία δεν είναι συγκυρία, αλλά μοντέλο: το παράδειγμα της Mega Brokers

Σε έναν κλάδο όπως η ασφαλιστική διαμεσολάβηση, δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσει κανείς απλώς από τα αποτελέσματα μιας χρονιάς

Στις «Συμπληγάδες» του Ορμούζ η ευρωπαϊκή οικονομία

Οι εξωτερικοί παράγοντες που επηρεάζουν βραχυπρόθεσμα την αγορά Αμοιβαίων Κεφαλαίων, και άλλα θέματα που θα διαβάσετε στο νέο «ΧΡΗΜΑ Week»

Τα μηνύματα των ραντάρ της ERGO και της Munich Re προς τους ασφαλιστές

Η έκθεση «Tech Trend Radar 2026» συνοψίζει τις παγκόσμιες τεχνολογικές εξελίξεις που διαμορφώνουν τον ασφαλιστικό κλάδο τα επόμενα χρόνια

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

50 χρόνια Επικουρικό Κεφάλαιο: Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του επετειακού συνεδρίου

Το συνέδριο της 12ης Μαΐου περιλαμβάνει πλούσια ατζέντα, με θεσμικές παρεμβάσεις και ουσιαστικό διάλογο – Δηλώστε ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή

Τρία καυτά νέα της αγοράς… συγκρούσεις συμφερόντων στους μεσίτες

Είναι τρία νέα που δεν έχουν ειπωθεί, αλλά στο εσωτερικό της ασφαλιστικής αγοράς είτε σιγοψήνονται είτε βράζουν σε υψηλή θερμοκρασία.

ZIA Insurance: Στο πλευρό της νέας γενιάς μέσω της Ημέρας Σταδιοδρομίας στο 2ο Λύκειο Μίκρας

Ο Managing Director Απ. Ζηκούλης παρουσίασε στους μαθητές το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, τις απαιτήσεις και τις προοπτικές του

Νέος Φάκελος Ασφάλισης Υγείας: Ο ΕΟΠΥΥ περνά σε νέα ψηφιακή εποχή

Η ανανεωμένη πλατφόρμα υπόσχεται ταχύτερη, ασφαλέστερη και πιο φιλική πρόσβαση των πολιτών στα στοιχεία της ασφαλιστικής τους κάλυψης

Ο Δρ. Χρήστος Νούνης μιλά για τον ρόλο του 2ου Πυλώνα και το μέλλον των συντάξεων

Παρακολουθήστε την εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε ο Πρόεδρος της ΕΛΕΤΕΑ στον δημοσιογράφο Ντίνο Σιωμόπουλο