back to top
31.5 C
Athens
Τρίτη 23 Ιουνίου 2026

Προμηθειακό καθεστώς, πωλησιακά κίνητρα

Της Ελενας Ερμείδου

Τις τακτικές των περασμένων ετών καλούνται να ξεχάσουν ασφαλιστικές και ασφαλιστική διαμεσολάβηση, έχοντας θέσει ως στόχο την προστασία του καταναλωτή. H προστασία του καταναλωτή δεν εξαντλείται σε τυπικές υποχρεώσεις που περιγράφονται στο πλαίσιο ενός κανονισμού.

- Advertisement -

Πρέπει είπε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας οι επιμέρους διαδικασίες και λειτουργίες να στοχεύουν καθημερινά στην προστασία του καταναλωτή. Το ιδιότυπο αυτό καθεστώς προστασίας θα διέπει και τις συμφωνίες για το προμηθειακό καθεστώς και τα πωλησιακά κίνητρα.

Και όχι μόνο τις σχέσεις μεταξύ συντονιστών και πωλητών, τις σχέσεις μεταξύ διαμεσολαβητών και συνεργατών τους, καθώς και τις αποκλειστικές συνεργασίες μεταξύ ασφαλιστικών επιχειρήσεων και τραπεζικών ιδρυμάτων.

- Advertisement -

Τα πράγματα ξεκαθαρίζουν δεν έχουν γίνει ακόμα ξεκάθαρα αλλά οι συνθήκες το ευνοούν. Μένει να συμμορφωθούν όλοι.

Η σημερινή εικόνα της ασφαλιστικής αγοράς είναι εν πολλοίς πολύ πιο αντιπροσωπευτική του πραγματικού της τρόπου λειτουργίας.  Προσαρμόστηκε και συνεχίζει. Τα Ειδικά Μητρώα των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών είναι ένα ακόμα βήμα. Το στηρίζει το ΕΕΑ με ισχυρή φωνή με την υποστήριξη του Προέδρου τους Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, αλλά και όλα τα Επιμελητήρια της χώρας.

Η Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης της ΤτΕ έρχεται και συμπληρώνει το κλειδί στο σταυρόλεξο του καταναλωτή.  Προληπτική εποπτεία, εποπτεία ασφάλισης έρχονται και συμπληρώνουν τα συστατικά για την προστασία του καταναλωτή και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Στα στηρίγματα των θεμελίων και οι νέες τεχνολογίες που έρχονται για να εξυπηρετήσουν τον πελάτη. Προσοχή όμως να μην το παρακάνουμε με τις νέες τεχνολογίες γιατί μερικές φορές λειτουργούν σε βάρος του πελάτη, μην το ξεχνάμε αυτό.

Οι ασφαλιστικές καλούνται να ακολουθήσουν τις εξελίξεις αλλά να μην χάσουν και τον στόχο.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Δωρεάν διήμερο webinar ΕΕΑ-ΕΙΑΣ: «Θεσμικές υποχρεώσεις των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών έναντι των πελατών τους»

Ακόμα μια υψηλού επιπέδου εκπαιδευτική δράση, αφιερωμένη σε ένα κρίσιμο θέμα για τη σύγχρονη ασφαλιστική διαμεσολάβηση, στις 22 και 24/6

Δυναμικό μήνυμα για την επόμενη ημέρα της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης από τον ΠΣΑΣ

Επίκαιρη εκδήλωση με θέμα «Το επάγγελμά μας: Μία προβολή στο μέλλον» διοργάνωσε ο ΠΣΑΣ την Τετάρτη 10/6 στο Μουσείο «Ελλάδα σε Μικρογραφία»

ΕΕΑ: Ενημέρωση για τη δράση «Ξεκινώ Επιχειρηματικά» την Πέμπτη 11/6

Στη διαδικτυακή εκδήλωση, με τη συμμετοχή του αρμόδιου υπουργείου, θα παρουσιαστεί αναλυτικά η δράση και θα επιλυθούν απορίες

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Χορηγός της συμμετοχής «Flandy»-Στεφανή στο 70ό Ράλλυ Ακρόπολις 2026!

Όπως επισήμανε ο CEO Ν. Μακρόπουλος, η εταιρεία στηρίζει ενεργά δράσεις που προάγουν το πνεύμα της προσπάθειας, των υψηλών επιδόσεων και της αριστείας

Interamerican: Δημιουργώντας μακροπρόθεσμη αξία με οδηγό τη βιωσιμότητα

Μια χρονιά ουσιαστικής προόδου στην ενσωμάτωση των κριτηρίων ESG στις δραστηριότητές του καταγράφει ο Όμιλος στη 14η «Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης»

Με κορυφαίο θέαμα και ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα ολοκληρώθηκε το Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Ασφαλιστικών Εταιρειών

Το ΠΑΣΦΕ έφερε για άλλη μια χρονιά κοντά στελέχη και εταιρείες, καλλιεργώντας την ευγενή άμιλλα και συσφίγγοντας τις σχέσεις εντός και εκτός τερέν

Τα τελευταία πολεμικά νέα από τα Lloyd’s

Κοινοπρακτικό σχήμα με την Chubb επικεφαλής για την αύξηση των καλύψεων θαλασσίων πολεμικών κινδύνων επί των διερχομένων πλοίων στα Στενά του Ορμούζ

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Χορηγός της συμμετοχής «Flandy»-Στεφανή στο 70ό Ράλλυ Ακρόπολις 2026!

Όπως επισήμανε ο CEO Ν. Μακρόπουλος, η εταιρεία στηρίζει ενεργά δράσεις που προάγουν το πνεύμα της προσπάθειας, των υψηλών επιδόσεων και της αριστείας

Interamerican: Δημιουργώντας μακροπρόθεσμη αξία με οδηγό τη βιωσιμότητα

Μια χρονιά ουσιαστικής προόδου στην ενσωμάτωση των κριτηρίων ESG στις δραστηριότητές του καταγράφει ο Όμιλος στη 14η «Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης»

Το μέλλον της ασφάλισης γράφεται στο #inco26 – Exclusive Closing Keynote από τον Παναγιώτη Λελεδάκη

Δηλώστε συμμετοχή στο κορυφαίο συνέδριο στρατηγικής, καινοτομίας και μετασχηματισμού για την ελληνική ασφαλιστική αγορά

ΔΥΝΑΜΙΣ: Η Μαρία Λώλη νέα Προϊσταμένη Ασφαλίσεων Προσώπων

Με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρία στον ασφαλιστικό κλάδο και εξειδίκευση στους τομείς του Προσωπικού Ατυχήματος και της Υγείας

Ταξίδι επιβράβευσης στην Πολωνία για συνεργάτες των MEGA BROKERS και INTERASCO

Η MEGA BROKERS επενδύει σταθερά στους συνεργάτες της, επιβραβεύοντας έμπρακτα τη συνέπεια, την αφοσίωση και την υψηλή απόδοσή τους