back to top
18.1 C
Athens
Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2026

Προμηθειακό καθεστώς, πωλησιακά κίνητρα

Της Ελενας Ερμείδου

Τις τακτικές των περασμένων ετών καλούνται να ξεχάσουν ασφαλιστικές και ασφαλιστική διαμεσολάβηση, έχοντας θέσει ως στόχο την προστασία του καταναλωτή. H προστασία του καταναλωτή δεν εξαντλείται σε τυπικές υποχρεώσεις που περιγράφονται στο πλαίσιο ενός κανονισμού.

- Advertisement -

Πρέπει είπε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας οι επιμέρους διαδικασίες και λειτουργίες να στοχεύουν καθημερινά στην προστασία του καταναλωτή. Το ιδιότυπο αυτό καθεστώς προστασίας θα διέπει και τις συμφωνίες για το προμηθειακό καθεστώς και τα πωλησιακά κίνητρα.

Και όχι μόνο τις σχέσεις μεταξύ συντονιστών και πωλητών, τις σχέσεις μεταξύ διαμεσολαβητών και συνεργατών τους, καθώς και τις αποκλειστικές συνεργασίες μεταξύ ασφαλιστικών επιχειρήσεων και τραπεζικών ιδρυμάτων.

- Advertisement -

Τα πράγματα ξεκαθαρίζουν δεν έχουν γίνει ακόμα ξεκάθαρα αλλά οι συνθήκες το ευνοούν. Μένει να συμμορφωθούν όλοι.

Η σημερινή εικόνα της ασφαλιστικής αγοράς είναι εν πολλοίς πολύ πιο αντιπροσωπευτική του πραγματικού της τρόπου λειτουργίας.  Προσαρμόστηκε και συνεχίζει. Τα Ειδικά Μητρώα των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών είναι ένα ακόμα βήμα. Το στηρίζει το ΕΕΑ με ισχυρή φωνή με την υποστήριξη του Προέδρου τους Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, αλλά και όλα τα Επιμελητήρια της χώρας.

Η Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης της ΤτΕ έρχεται και συμπληρώνει το κλειδί στο σταυρόλεξο του καταναλωτή.  Προληπτική εποπτεία, εποπτεία ασφάλισης έρχονται και συμπληρώνουν τα συστατικά για την προστασία του καταναλωτή και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Στα στηρίγματα των θεμελίων και οι νέες τεχνολογίες που έρχονται για να εξυπηρετήσουν τον πελάτη. Προσοχή όμως να μην το παρακάνουμε με τις νέες τεχνολογίες γιατί μερικές φορές λειτουργούν σε βάρος του πελάτη, μην το ξεχνάμε αυτό.

Οι ασφαλιστικές καλούνται να ακολουθήσουν τις εξελίξεις αλλά να μην χάσουν και τον στόχο.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Στο Ε.Ε.Α. τη Δευτέρα 28/9 ο Πρόεδρος της ΕΛΑΣ Αλέξης Τσίπρας

Με στόχο να θέσει στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης τα προβλήματα, τις ανάγκες και τις προτάσεις των επαγγελματιών

Εκπαιδευτικό σεμινάριο “MASTERCLASS ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ”

Η ΕΣΑΠΕ, σε συνεργασία με το ΕΙΑΣ και το ΕΕΑ, διοργανώνει το σεμινάριο "MASTERCLASS ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ"

Γ. Χατζηθεοδοσίου : «Η εκτίναξη του ενεργειακού κόστους απειλεί ευθέως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις»

Ο φετινός χειμώνας αναμένεται να είναι εξαιρετικά βαρύς. Όχι γιατί προβλέπεται κάποια ακραία κλιματική επιδείνωση αλλά γιατί το ενεργειακό

Αναλογιστική λειτουργία: Ο κρίσιμος μηχανισμός πίσω από τη λειτουργία μιας ασφαλιστικής, σε ένα σεμινάριο

Από το Ελληνικό Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών (ΙΕΕΕ), με εισηγητές τη Μαριάννα Ανυφαντή και τον Αναστάσιο Νάκη

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

P. Cotelle (FERMA President / Head of Cyber Insurance Management): «Μαζί είμαστε πιο δυνατοί»

Κεντρικός ομιλητής στο φετινό συνέδριο ήταν ο κ. Philippe Cotelle, President της FERMA (Federation of European Risk Management Associations), Head of Cyber Insurance Management & Head of Insurance Risk Management της Airbus Defence & Space.

ΛΕΞΙΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ – REINSURANCE: Η «ασφάλιση» της ασφαλιστικής

Ένα εργοστάσιο αξίας 300 εκατ. ευρώ, μια μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα ή ένα χαρτοφυλάκιο με χιλιάδες ακίνητα μπορεί να είναι ασφαλισμένο

Λεξικό Ασφαλιστικής Αγοράς: Το Insurance World εξηγεί την ασφαλιστική αγορά, λέξη προς λέξη!

Το Insurance World παρουσιάζει μια νέα σειρά 10 διαδοχικών άρθρων που αποκωδικοποιεί τη γλώσσα της ασφαλιστικής αγοράς και εξηγεί

Κατερίνα Σέιχ αλ Μπασάτενα, Hellas Direct: «Στις αποζημιώσεις η τεχνολογία επιταχύνει, αλλά ο άνθρωπος παραμένει αναντικατάστατος»

Η ασφάλιση δοκιμάζεται πραγματικά τη στιγμή της ζημιάς. Όταν ένα ατύχημα συμβαίνει, όταν ο ασφαλισμένος βρίσκεται σε πανικό και αναζητά απαντήσεις...

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Το 8ο CSR School επιστρέφει ανανεωμένο με επίκεντρο τη Βιωσιμότητα, το ESG και την Εταιρική Υπευθυνότητα

Το CSR HELLAS, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος, διοργανώνει το 8ο CSR School 2026

Carglass® | Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών 2026

Η Carglass® συμμετέχει και φέτος στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών, που διοργανώνει το Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών

Τέμπη: Τι κατέγραψε η διερευνητική αποστολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα

Στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής αξιολόγησης η ασφάλεια του ελληνικού σιδηροδρόμου, η κατάσταση των υποδομών, η εφαρμογή του ETCS

Ε. Παπασπυροπούλου στα #grmf26: Η πραγματική ουσία της ασφάλισης είναι η διαχείριση του κινδύνου

Μαζί με τους νέους κινδύνους όμως εξελίσσεται και το ίδιο το risk management. Το ζητούμενο λοιπόν με μία λέξη είναι η ανθεκτικότητα.

Η Karavias Art Insurance στηρίζει το SYNANSTRY ART PROJECT

Η Karavias Art Insurance στηρίζει το SYNANSTRY ART PROJECT, μια πολιτιστική διοργάνωση που φέρνει σε δημιουργικό διάλογο την τέχνη