1135: Ετοιμάζεται τηλεφωνική γραμμή για τον κοροναϊό

Όλα δείχνουν ότι είναι ζήτημα χρόνου να εμφανιστεί και στη χώρα μας κάποιο κρούσμα του νέου κοροναϊού, που χτύπησε ήδη την πόρτα της γειτονικής Ιταλίας. Οι ελληνικές αρχές εδώ και καιρό ετοιμάζονται πυρετωδώς και ανάμεσα στα σχέδια είναι η λειτουργία μίας ειδικής τηλεφωνικής γραμμής για τη νόσο, που θα απαντά στον αριθμό 1135.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 9.30 το πρωί ευρεία σύσκεψη για το θέμα στο μέγαρο Μαξίμου από τον Πρωθυπουργό, προκειμένου να γίνει σε βάθος ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια για την κατάσταση και το σχεδιασμό που έχει γίνει. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να τεθεί η δημιουργία ειδικής διϋπουργικής επιτροπής για τη διαχείριση της κρίσης με ενεργό συμμετοχή και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στόχος του υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας είναι να υπάρξει οργανωμένη ενημέρωση των ΜΜΕ και του κοινού, ώστε να αποφευχθεί η διασπορά διαστρεβλωμένων ειδήσεων και προκληθεί πανικός. Παράλληλα, έχουν τεθεί σε επιφυλακή όλες οι υπηρεσίες υγείας, ενώ έχουν γίνει έγκαιρα ασκήσεις ετοιμότητας σε νοσοκομεία και ΕΚΑΒ για τη διαχείριση πιθανού κρούσματος.

Χθες το βράδυ, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στην Ιταλία. Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε να απαγορευτούν οι εκδρομές σχολείων στη γείτονα, αλλά να μην τεθούν σε καραντίνα όσοι μαθητές επιστρέφουν. Παράλληλα, εντείνονται οι προσπάθειες ενημέρωσης στα λιμάνια Πάτρας και Ηγουμενίτσας.

Η βασική οδηγία προς όλους τους πολίτες που έχουν ταξιδέψει στις πληγείσες περιοχές είναι: Αν εμφανίσετε συμπτώματα (πυρετό ή άλλα συμπτώματα από το αναπνευστικό όπως δυσκολία στην αναπνοή, βήχα) 14 ημέρες μετά την επιστροφή σας, να παραμείνετε στο σπίτι και να αναζητήσετε άμεσα ιατρική φροντίδα αναφέροντας το πρόσφατο ταξίδι σας ή να γίνει επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ στα τηλ. 210-521200, 210-5212054.

Πηγή: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*