back to top
22 C
Athens
Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2026

WonderRun: Ένας αγώνας ελπίδας και ανθρωπισμού, με την στήριξη της MetLife

Η MetLife, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στηρίζει ενεργά την αγωνιστική πρωτοβουλία WonderRun του αθλητή και ασφαλιστικού της συμβούλου, Θωμά Πουρλίδα, για την ενίσχυση της Μονάδας Αυτιστικού Ατόμου με Νοητική Αναπηρία «Ελπίδα».

Το WonderRun περιλαμβάνει τη συμμετοχή του αθλητή σε ιδιαίτερα απαιτητικούς αγώνες σε απομακρυσμένες περιοχές του εξωτερικού με ιδιαίτερα γεωγραφικές και κλιματολογικές ιδιαιτερότητες. Στόχος είναι η οικονομική στήριξη του έργου της Μονάδας «ΕΛΠΙΔΑ», μέσω χορηγιών οι οποίες διατίθενται απευθείας και εξ ολοκλήρου στο ίδρυμα. 

- Advertisement -

Το επιτυχημένο ξεκίνημα της προσπάθειας έγινε στις 19 Ιανουαρίου 2020, με τη συμμετοχή του αθλητή στον αγώνα Vibram Hong Kong 100, έναν από τους πιο διάσημους αγώνες του κόσμου, που πραγματοποιήθηκε σε ορεινή περιοχή περιμετρικά του Hong Kong. 

Ο Θωμάς Πουρλίδας ήταν ο μόνος Έλληνας αθλητής που συμμετείχε στον αγώνα, καταφέρνοντας να ολοκληρώσει τη διαδρομή συνολικής απόστασης 103 χιλιομέτρων και 5.300 μέτρων υψομετρικής ανάβασης, σε 18 ώρες και 11 λεπτά.  

- Advertisement -

«Ο Θωμάς, με το δικό του μοναδικό τρόπο, έστειλε παντού ένα σπάνιο μήνυμα ελπίδας και ανθρωπισμού. Είμαστε υπερήφανοι που ανήκει στην οικογένεια της MetLife και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα του σε κάθε σημείο αυτής της διαδρομής, ενώνοντας τις δυνάμεις μας στην προσπάθεια για έναν καλύτερο, ασφαλέστερο, πιο ανθρώπινο κόσμο.» ανέφερε σχετικά η Θάλεια Αγγελίδη, Διευθύντρια Marketing και Επικοινωνίας της MetLife. 

Ως αθλητής και δρομέας βουνού, ο Θωμάς Πουρλίδας συμμετέχει συστηματικά σε αγώνες μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, κυρίως σε ορεινό πεδίο, έχοντας ολοκληρώσει περισσότερους από 50 αγώνες σε διαδρομές από 15 έως 45 χλμ. Από το 2017 και έπειτα η δραστηριότητα του έχει στραφεί αποκλειστικά σε ορεινούς αγώνες υπεραποστάσεων. Στόχος του για τη συνέχεια του WonderRun είναι να εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε απαιτητικούς αγώνες μεγάλων αποστάσεων στην Κίνα, στις Άλπεις, στον Αρκτικό κύκλο, στις οροσειρές του Καυκάσου και των Ιμαλάιων, καθώς και σε ορειβατικές αποστολές.

Μονάδα Αυτιστικού Ατόμου και Αυτιστικού Ατόμου με Νοητική Αναπηρία «ΕΛΠΙΔΑ»

Η Μονάδα ιδρύθηκε το 1978 από γονείς παιδιών με Αυτισμό και ονομάστηκε «ΕΛΠΙΔΑ», με σκοπό να δώσει ένα μήνυμα ελπίδας στα παιδιά και στις οικογένειες τους. Σκοπός της είναι η ένταξη και η ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία χωρίς διακρίσεις. Η Μονάδα είναι Ν.Π.Ι.Δ. μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, Ειδικά Αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο που επιχορηγείται μερικώς από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Πρόκειται για μια πρότυπη δομή για άτομα με Αυτισμό και Άτομα με Αυτισμό και Νοητική Αναπηρία που στεγάζεται σε 6 κτίρια στην παλιά παιδόπολη Ωραιοκάστρου “Άγιος Δημήτριος” 

Σχετικές δημοσιεύσεις

H Υδρόγειος Ασφαλιστική επεκτείνει με Digital Twin τις εγκαταστάσεις της

Αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες Internet of Things, real-time monitoring και ανάλυσης δεδομένων στο πλαίσιο της εταιρικής στρατηγικής βιωσιμότητας

Υποτροφία «Δ. Κοντομηνάς» στην αριστεύσασα του Executive MBA του ΟΠΑ από τον Όμιλο Interamerican

Η πρωτοβουλία αποτελεί φόρο τιμής στον ιδρυτή της εταιρείας, καθώς και στις αξίες που πρέσβευε

Διπλή διάκριση για τον Πάνο Τσιολή στα ετήσια βραβεία της MetLife Κύπρου

Η νέα αναγνώριση ενισχύει περαιτέρω τη θέση της Ideal Insurance στην κυπριακή αγορά, αναδεικνύοντας το επιχειρηματικό της μοντέλο

Η Έλενα Αννίνου νέα Insurance Relations & Partnerships Manager στον Όμιλο ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ

Η προσθήκη της κ. Αννίνου αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στη στρατηγική ανάπτυξη των συνεργασιών του Ομίλου με την ασφαλιστική αγορά

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η ΜΙΝΕΤΤΑ επιβραβεύει τα παιδιά των εργαζομένων που πέτυχαν στις Πανελλαδικές

Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία με επίκεντρο τους ανθρώπους της υλοποίησε η ασφαλιστική

Με χρηματοδότηση της Πειραιώς ξεκίνησαν τα αντιπλημμυρικά έργα στη Δ. Αττική

Ως Ανάδοχος Αποκατάστασης η τράπεζα έδρασε άμεσα και προχωρά ήδη σε υλοποίηση των έργων, λίγες εβδομάδες μετά την πυρκαγιά στην περιοχή

Sofos Insurance Agency AE: Σε νέες και σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις με στόχο τα 60 εκατ. ευρώ

Σημαντική αύξηση 20,2% παρουσίασε παραγωγικά το 8μηνο για την εταιρεία, ακριβώς έναν χρόνο μετά την ολοκλήρωση του εμβληματικού Sofos Insurance Summit

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Εθνική Ασφαλιστική, NN, Generali, Groupama: Οι στόχοι για το 2027 και οι ανοιχτές διαφωνίες της αγοράς

Μεγάλο εμπόδιο η αρρύθμιστη αγορά της ιδιωτικής υγείας

H Υδρόγειος Ασφαλιστική επεκτείνει με Digital Twin τις εγκαταστάσεις της

Αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες Internet of Things, real-time monitoring και ανάλυσης δεδομένων στο πλαίσιο της εταιρικής στρατηγικής βιωσιμότητας

Έρευνα EY: To frontier ΑΙ αλλάζει τα δεδομένα κυβερνοασφάλειας

Πάνω από 1 στα 3 assets ενός οργανισμού στη «ζώνη ευπάθειας», ανεπαρκής πλέον η στρατηγική προστασίας μόνο των «πολυτιμότερων περιουσιακών στοιχείων»

Η ECG επενδύει στην εξωστρέφεια και αναδεικνύει τον ρόλο της ασφάλισης – Ο Ν. Βαγιάννης για τα εργαλεία που χρειάζονται οι ελληνικές επιχειρήσεις στις...

H στρατηγική που παρουσίασε ο CEO στην πρόσφατη εκδήλωση του ΥΠΕΞ κινείται πέρα από την παραδοσιακή λογική της ασφάλισης εξαγωγικών πιστώσεων

Ενεργότερη η παρουσία της Atradius Greece στη διαμεσολάβηση

Συμμετοχή της Atradius στην ετήσια εκδήλωση του ΣΕΜΑ, σε μια συγκυρία κατά την οποία η αγορά αναζητά νέα εργαλεία