Καινοτόμο προϊόν cyber ασφάλισης δια χειρός Beazley και RenRe

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Ένα νέο, καινοτόμο προϊόν κάλυψης των cyber κινδύνων λανσάρισε η εξειδικευμένη ασφαλιστική εταιρεία Beazley PLC και η αντασφαλιστική εταιρεία με έδρα τις Βερμούδες RenaissanceRe Holdings. Το νέο στοιχείο του προϊόντος είναι ότι η «δύναμη πυρός» για το εν λόγω προϊόν προέρχεται από τις αγορές χρήματος και κεφαλαίου.

Πιο συγκεκριμένα, η αντασφαλιστική κάλυψη από τη RenRe θα επιτρέψει στην Beazley να προσφέρει αυξημένη προστασία για cyber συμβάντα, καθώς τα χρηματοοικονομικά εχέγγυα θα προέρχονται από δομημένα (structured) προϊόντα δια χειρός RenRe, σημειώνουν στην κοινή ανακοίνωσή τους οι δυο εταιρίες.

«Η ανάληψη cyber κινδύνου μέσω των χρηματαγορών ανοίγει μια νέα, μεγαλύτερη πηγή κεφαλαίων για τη στήριξη της αυξανόμενης δραστηριότητας της Beazley στην αγορά των cyber ασφαλίσεων και την κάλυψη κινδύνων σε μεγαλύτερο ύψος σε σχέση με τα επίπεδα που διατίθενται στην παραδοσιακή αντασφαλιστική αγορά», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Η ενυπόθηκη αντασφαλιστική σύμβαση καλύπτει ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο cyber κινδύνων της Beazley, όπως σημείωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. «Καθώς η έκταση της cyber απειλής για τις επιχειρήσεις εξακολουθεί να μεγεθύνεται, η ασφαλιστική βιομηχανία καλείται να διασφαλίσει ότι θα συνεχίσει να παρέχει αφενός καλύψεις που ανταποκρίνονται στη μεταβαλλόμενη φύση των κινδύνων, αφετέρου capacity που είναι αναλογική με το μέγεθος των κινδύνων», σχολίασε ο Adrian Cox, επικεφαλής ανάληψης κινδύνων της Beazley.

Την ίδια στιγμή, η Hiscox Ltd γνωστοποίησε ότι παρείχε κεφάλαια για μια παραμετρική μεταβίβαση cyber κινδύνου, με τη συναλλαγή να πραγματοποιείται μέσω της online πλατφόρμας διαπραγμάτευσης AkinovA και να ολοκληρώνεται στις 23 Δεκεμβρίου, υπό την εποπτεία της Νομισματικής Αρχής των Βερμούδων.

Διαμεσολαβητικό ρόλο στη συναλλαγή διαδραμάτισε η Guy Carpenter & Co.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*