Πρόσοψη γραφείου της Generali

Ολοκληρώθηκε το πορτογαλικό deal της Generali!

Ενδυνάμωση της παρουσίας του ιταλικού ομίλου στην Πορτογαλία μέσω της εξαγοράς της ασφαλιστικής Seguradoras Unidas και της εταιρείας υπηρεσιών υγείας Advance Care

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Με ενισχυμένο προφίλ στην πορτογαλική αγορά μπαίνει το 2020 για την Generali, καθώς ο ιταλικός ασφαλιστικός όμιλος ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της διπλής εξαγοράς της ασφαλιστικής Seguradoras Unidas και της εταιρείας παροχής υπηρεσιών υγείας Advance Care έναντι 600 εκατ. ευρώ από το ιδιωτικό επενδυτικό κεφάλαιο Apollo Global Management.

Η συμφωνία είχε ανακοινωθεί τον Ιούλιο του 2019 για πρώτη φορά. Τώρα η Generali εξασφάλισε τις εγκρίσεις όλων των εμπλεκόμενων εποπτικών αρχών και υπηρεσιών ανταγωνισμού. Διευθύνων σύμβουλος των ασφαλιστικών εταιριών της Generali Group στην Πορτογαλία (Generali Vida, Generali Seguros, Seguradoras Unidas) θα είναι ο Pedro Carvalho που θα αναφέρεται απευθείας στονJaime Anchústegui, επικεφαλής του κλάδου δραστηριοτήτων του ομίλου.

Με την εξαγορά της Seguradoras Unidas, η Generali αναδεικνύεται σε δεύτερο μεγαλύτερο «παίκτη» στον κλάδο γενικών ασφαλίσεων στην Πορτογαλία και σε τρίτο μεγαλύτερο στην ασφαλιστική αγορά συνολικά. Με δεδομένη την παρουσία της πορτογαλικής εταιρίας και στον κλάδο ζωής, η συναλλαγή θα επιτρέψει στην Generali να αξιοποιήσει το δίκτυο πρακτόρων της Seguradoras για να αναπτύξει προϊόντα προστασίας, κάτι που αποτελεί κεντρικό άξονα του τριετούς στρατηγικού σχεδίου Generali 2021.

Περαιτέρω, μέσω της Advance Care, η Generali αποκτά ισχυρή τεχνογνωσία στον κλάδο υπηρεσιών υγείας μέσω τρίτων, καθώς η εταιρεία είναι leader στo outsourcing ιατρικών υπηρεσιών, με μερίδιο αγοράς της τάξης του 30%. Η εν λόγω εξαγορά εξυπηρετεί την προτεραιότητα του σχεδίου Generali 2021 για αύξηση των εσόδων που προέρχονται από την παροχή υπηρεσιών.

Σημειώνεται ότι η Generali είναι παρούσα στην Πορτογαλία από το 1942 και δραστηριοποιείται στον κλάδο ζωής μέσω της Generali Vida Companhia de Seguros και στον κλάδο γενικών ασφαλίσεων μέσω της Generali Companhia de Seguros. Τα καθαρά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα των δυο εταιρειών ανήλθαν σε 215 εκατ. Ευρώ το 2018, εκ των οποίων τα 154 εκατ. ευρώ προήλθαν από τις γενικές ασφαλίσεις και τα υπόλοιπα 61 εκατ. από τον κλάδο ζωής. Η Generali έχει επίσης παρουσία και στον κλάδο οδικής βοήθειας μέσω της Europ Assistance Portugal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*