back to top
14.2 C
Athens
Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2025

Μία ακόμη πράξη ευθύνης από την Affidea στο ΚΥ Ακράτας

Ο Όμιλος διαγνωστικών Κέντρων Affidea, συμβάλλοντας στην προσπάθεια της πολιτείας να παράσχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας και έχοντας σαν στόχο τη βελτίωση της ποιότητας φροντίδας των ασθενών, προσέφερε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό απαραίτητο για την άρτια λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ακράτας, στηρίζοντας την αποστολή του για την διαρκή αναβάθμιση των υπηρεσιών του.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης, η Affidea ολοκλήρωσε πρόσφατα την παράδοση ενός σύγχρονου υπερηχοτομογράφου πολλαπλών χρήσεων, του Αμερικανικού κατασκευαστικού οίκου GEHealthcare, τελευταίας γενιάς, για την λειτουργία του Ιατρείου Επειγόντων Περιστατικών του Κέντρου Υγείας Ακράτας,όπως και του Ιατρείου Γενικής Ιατρικής και Ιατρείου Παιδιατρικής.

- Advertisement -

Με τον συγκεκριμένο εξοπλισμό τα Ιατρεία του ΚΥ θα έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στις ανάγκες των εξεταζόμενων, προσφέροντας τη δυνατότητα πραγματοποίησης κρίσιμων εξετάσεων, εξυπηρετώντας ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και διευκολύνοντάς τους στην εκτέλεση των ιατρικών καθηκόντων τους. Με την ολοκλήρωση του έργου είναι πλέον εφικτή η υπηρεσία της άμεσης ανταπόκρισης του Κέντρου Υγείας, από την πρώτη κρίσιμη ώρα για οποιαδήποτε περίθαλψη ασθενούς, κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο για την έκβαση της υγείας του.

Συνολικά εκτιμάται ότι το Ιατρείο Επειγόντων Περιστατικών προσφέρει άμεση βοήθεια σε περισσότερους από 5.000 ασθενείς ετησίως, ενώ 2.500 παιδιά περίπου εξετάζονται κάθε χρόνο.

- Advertisement -

Το έργο αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα αν ληφθεί υπόψη ότι το Κέντρο Υγείας Ακράτας καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων στις ευρύτερες περιοχές της Ανατολικής Αχαΐας και Δυτικής Κορινθίας, παρέχοντας πρωτοβάθμια περίθαλψη σε εκατοντάδες ασθενείς των γύρω κοινοτήτων.

Κατά την επίσημη παράδοση και παραλαβή του διαγνωστικού μηχανήματος, την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019,ο κ. Θεόδωρος Καρούτζος, Διευθύνων Σύμβουλος της Affidea Ελλάδος, δήλωσε: «Για όλους εμάς στην Affidea είναι πολύ σημαντικό που καταφέρνουμε με τον τελευταίας γενιάς απεικονιστικό εξοπλισμό του Ομίλου μας να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, αλλά και ουσιαστική βοήθεια στο σημαντικό έργο του Κέντρου Υγείας Ακράτας. Με την πρωτοβουλία επάνδρωσης των Ιατρείων, συμπληρώνεται και διευρύνεται το φάσμα των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΚΥ, ανεβάζοντας τον πήχυστην ποιότητα και εξυπηρετώντας περισσότερους ασθενείς».

Από την πλευρά του, ο κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, σημείωσε: «Όλοι εμείς στην Περιφέρεια είμαστε πάντα χαρούμενοι όταν βρίσκουμε συνοδοιπόρους στον καθημερινό μας αγώνα για την προστασία των πολιτών. Η ζωή αξίζει τη φροντίδα μας. Μόνο όταν γνωρίζει κάποιος σε βάθος τις ανάγκες των συμπολιτών του είναι σε θέση να τους προσφέρει τις σωστές υπηρεσίες ώστε να τους καλύψει όσο το δυνατόν καλύτερα. Η συγκεκριμένη προσφορά της Affidea είναι μια σημαντική βοήθεια, καθώς θα ενισχύσει τη δράση της Προληπτικής Ιατρικής και της έγκαιρης διάγνωσης».  

Ο κ. Γιάννης Καρβέλης, Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, δήλωσε: «Η συνεισφορά της Affidea είναι καθοριστικής σημασίας για την περιοχή, καθότι η πρόληψη παραμένει η αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση όλων των παθήσεων ακόμη και των χρόνιων. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εκτός από λειτουργική, έχει και συμβολική αξία για εμάς, γιατί μας δίνει κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας. Και το σημαντικότερο νιώθουμε ότι δεν είμαστε μόνοι στον αγώνα που δίνουμε καθημερινά».

Ο Διευθυντής του ΚΥ Ακράτας, κ. Σπύρος Μάρκου, υπογράμμισε: «Η Affidea έχει επανδρώσει με τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό το ΚΥ Ακράτας και έχει συμβάλει ενισχυτικά στην λειτουργία του ΤΕΠ, αναβαθμίζοντας σημαντικά τις υποδομές υγείας που υπολογίζεται ότι εξυπηρετούν περισσότερους από 60.000 ασθενείςσε ετήσια βάση. Πρόκειται για μια δράση ουσίας, εστιασμένη στον εντοπισμό ιατρικών προβλημάτων και σοβαρών περιστατικών που χρήζουν άμεσης επέμβασης και περίθαλψης προς όφελος του πολίτη».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Affidea neuraCare: Η πρώτη F-18 FDOPA PET/CT στην Ελλάδα ανοίγει νέα εποχή στη νευροαπεικόνιση

Πολύτιμο εργαλείο στη διερεύνηση Παρκινσονικών συνδρόμων, με επίπεδα ακρίβειας και αξιοπιστίας που έως σήμερα δεν ήταν διαθέσιμα στη χώρα μας

Η Ατλαντική Ένωση βελτιώνει τιμές και παροχές σε εξωνοσομειακά της προγράμματα

Μικρή αναπροσαρμογή στα ασφάλιστρα του ATLAS CARE FULL, βελτιώσεις σε εκείνα των ATLAS CARE PLUS και BASIC

Δ. Μαζαράκης: Εθνικό στρατηγικό σχέδιο στην υγεία και αντιμετώπιση συμφερόντων

Ρηξικέλευθος ήταν ο CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής στο πάνελ για την ιδιωτική ασφάλιση υγείας του 4ου Συνεδρίου της ΕΑΕ

Ημερίδα για το ηθικό μάρκετινγκ στην Υγεία από την ΕΛΑΜ και την Affidea

Το ηθικό μάρκετινγκ αναδείχθηκε ως κρίσιμος πυλώνας για την εμπιστοσύνη και τη βιωσιμότητα στις υπηρεσίες υγείας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Φ. Μιχάλη: Η συμπεριληπτική ηγεσία ως πυλώνας σύγχρονης εταιρικής διακυβέρνησης – Παρεμβάσεις ΣΕΒ για ισότητα στην εργασία

Η Chairwoman & CEO της NN εξηγεί ότι η ηγεσία χωρίς αποκλεισμούς δεν αποτελεί επικοινωνιακή προσέγγιση, αλλά στρατηγική επιλογή για τη εταιρική λειτουργία

ECONOMIA NET: Χριστουγεννιάτικη δωρεά στη σχολική κοινότητα Ψερίμου

«Η στήριξη της νέας γενιάς και της εκπαίδευσης αποτελεί για εμάς σταθερή προτεραιότητα» δηλώνει ο Διευθύνων Σύμβουλος Ν. Βαγιάννης

Η Allianz κάνει την ασφάλιση παιχνίδι και βίωμα για τα παιδιά

Η ασφαλιστική συμβάλλει ενεργά αλλά και διασκεδαστικά στο θεματικό πάρκο Chocolate & Ice Cream Experience

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι πανελλαδικές συναντήσεις του Δικτύου Πωλήσεων της Allianz

Η διοίκηση επενδύει σταθερά σε καινοτόμα εργαλεία και λύσεις που ενισχύουν την αποτελεσματικότητα και την ανταγωνιστικότητα των συνεργατών της

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ευριπίδης Παναγιωτίδης: «Το γραφείο μας είναι για τα δύσκολα»

Ο επικεφαλής του Πρακτορείου «Ασφάλειες Παναγιωτίδης» μιλά μεταξύ άλλων για την πορεία του και τα οφέλη μιας τεχνογνωσίας που βασίζεται στη διεθνή εμπειρία

Όμιλος Φωτιάδη: Οι δηλώσεις για το ασφαλιστικό mega deal με την Alpha Bank

O κυπριακός όμιλος προβλέπεται να διατηρήσει σημαντική συμμετοχή στο ενοποιημένο σχήμα Universal Life-Altius, με τη διοίκηση να ασκείται από κοινού

Αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου στην Εθνική Ασφαλιστική ο Γ. Κώτσαλος

Ποιος φέρεται να αποχωρεί από το υφιστάμενο ΔΣ της εταιρείας, σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες του «IW»

Πολιτική συμφωνία για τη Retail Investment Strategy

Thea Utoft Høj Jensen, Insurance Europe: «Συμφωνία ορόσημο για την SIU, αλλά όχι το τέλος της διαδικασίας»

Χακαρίστηκε η σελίδα του ΠΣΑΣ στο Fb – Άμεση επαναφορά με νέα παρουσία στα social media

Με την αντίδρασή του ο ΠΣΑΣ έστειλε το μήνυμα ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν επηρεάζουν ούτε τη λειτουργία ούτε τη θεσμική του παρουσία