Allianz: Μοχλός ανάπτυξης και τα Unit Linked

του Βάιου Κρόκου

Ικανοποιητική άνοδο παρουσιάζουν τα επιμέρους μεγέθη της Allianz Ελλάδος για το πρώτο 10μηνο με την εταιρεία να “τρέχει” συνολικά με ρυθμό 2,3% για την ίδια περίοδο.

Υπό τα νέα μακροοικονομικά δεδομένα – άρση των capital controls, μηδενικά επιτόκια κλπ – τα unit linked αποτελούν ένα ακόμα “όπλο στη φαρέτρα” του ομίλου ως στρατηγικός μοχλός ανάπτυξης.

Σύμφωνα με την διοίκηση, για την ίδια περίοδο παρατηρείται άνοδος 15% στα unit linked, ικανοποιητική αύξηση επίσης σε Υγεία και Ομαδικές Ασφαλίσεις, ενώ ισχυρή άνοδος καταγράφεται σε ασφαλίσεις εμπορικών – βιομηχανικών κινδύνων περί τα 23% με 24%.

Ευοίωνες οι συνθήκες

Από την πλευρά της η κ. Φιλίππα Μιχάλη, διευθύνουσα σύμβουλος της Allianz Ελλάδος αναφέρθηκε στη σημασία που δίνει ο Όμιλος της Allianz στην ελληνική θυγατρική της, αναγνωρίζοντας τις ευκαιρίες που δημιουργούνται στην ελληνική αγορά.

Σημείωσε δε, ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχει κατάλληλο περιβάλλον και ευνοϊκές συνθήκες για την προώθηση νέων αποταμιευτικών και επενδυτικών λύσεων, κατά την παρουσίαση του νέου Target 4 Life.

“Δυστυχώς δεν είμαστε στην οποία υπάρχει μεγάλη διείσδυση σε αποταμιευτικά – συνταξιοδοτικά προϊόντα”, τόνισε σημείωσε όμως πως  το εν λόγω προϊόν έρχεται να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες που προκύπτουν από τις σύγχρονες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, καθώς παρέχει εξατομίκευση και ευελιξία και σχεδιάζεται με βάση τους προσωπικούς στόχους του πελάτη. 

Συνοπτικά, το βασικό χαρακτηριστικό είναι τι Life Circle, όπερ σημαίνει πως με έναν αυτόματο μηχανισμό επενδύσεις τα κεφάλαια αρχικά τοποθετούνται σε επενδύσεις υψηλότερου ρίσκου και σταδιακά ο κίνδυνος περιορίζεται με πιο συντηρητικές τοποθετήσεις.

Το Target4Life είναι προσωποποιημένο για τις ανάγκες κάθε επενδυτή, προφίλ ρίσκου – που μπορεί να τροποποιηθεί. Το entry fee ανέρχεται στο 3% και το management fee στο 1,85% ετησίως, ενώ ελάχιστος χρόνος παραμονής είναι τα 5 έτη. Απαιτείται ελάχιστη εφάπαξ καταβολή 2.500 ευρώ ενώ πρακτικά ως αποτέλεσμα επενδύεται το 97,5% του κεφαλαίου.

Διαβάστε: Aποκαλυπτήρια για ένα νέο αποταμιευτικό – επενδυτικό προϊόν από την Allianz

Γιατί Ελλάδα; 

Όπως εξήγησε από την πλευρά του ο κ. Gino Fassina, Επικεφαλής του Market Management της Allianz Global Life,  η Ελλάδα προστέθηκε στην ομάδα των χωρών που διαθέτουν το Target4Life. Σε αυτές περιλαμβάνονται η Ιταλία, το Βέλγιο, η Ισλανδία ενώ το επόμενο διάστημα θα ενταχθούν ακόμη δυο.

“Η Ελλάδα πλέον επανέρχεται δυναμικά, με θετική προοπτική για την ελληνική οικονομία, αλλά και τις επενδύσεις λόγω κυρίως της άρσης των capital controls. Επισήμανε δε, ότι η διάθεση του προϊόντος τη δεδομένη χρονική στιγμή στη χώρα μας συνάδει με τη στρατηγική του Ομίλου και προσδίδει προστιθέμενη αξία στην Allianz, τόσο σε τοπικό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο”, σημείωσε εξηγώντας τις προοπτικές που έχει η Ελλάδα πλέον.

Η ενεργητική διαχείριση του χαρτοφυλακίου η οποία γίνεται αυτοματοποιημένα με μια προσέγγιση Value at Risk, βασισμένη στην τεχνογνωσία της Allianz Global Investors σε μηνιαία, τριμηνιαία και ετήσια συχνότητα αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα. Κατά την παρουσίαση ο κ. κ. Στέφανος Μαλαχιάς, Εμπορικός Διευθυντής της Allianz Ελλάδος επεσήμανε πλεονεκτήματα και βασικά χαρακτηριστικά τονίζοντας πως η εταιρεία αφουγκράζεται την αγορά καθώς:

-Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ασφάλισης στην Ελλάδα

-Καταγράφεται συνεχής ανάκαμψη του οικονομικού κλίματος

-Η ασφαλιστική διείσδυση παραμένει χαμηλή: μόλις στο 2,2% τα ασφάλιστρα/ΑΕΠ ενώ στην Ε.Ε στο 7,5%

-Υπάρχει άνοδος στις ατομικές ασφαλίσεις κατά 12,8% το 9μηνο

-Εν εξελίξει βρίσκεται η αναδιάρθρωση του συνταξιοδοτικού συστήματος

-Υπήρξε η άρση των capital controls

-Τα Unit Linked είναι σημείο αναφοράς όσον αφορά την ανάπτυξη στην αγορά (+26,2% το 9μηνο)

-Περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων

-Στροφή σε προγράμματα χωρίς εγγυήσεις

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*