back to top
33.7 C
Athens
Τρίτη 25 Αυγούστου 2026

Μυστικά και αλήθειες με τις ασφαλίσεις ζωής

Υπάρχουν άνθρωποι της αγοράς που η άποψη τους για τα μερίδια και τα ποσοστά διανομής των ασφαλίσεων ζωής, ατομικών και ομαδικών δεν συνάδει με τον τρόπο που βγαίνουν τα στατιστικά των ασφαλίσεων ζωής. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι εκατό άνθρωποι μπορεί να διαφωνούν με άλλους εκατό. Είναι τόσο σημαντικό να γράψουμε που, γιατί και τις λεπτομέρειες των διαφωνιών. Όχι, δεν είναι.

Μας είπαν, όμως το μυστικό τους που δεν έχει να κάνει τα ασφαλιστήρια συμβόλαια τακτικών καταβολών, αλλά με τα εφάπαξ συμβόλαια ζωής που διανέμονται από τις τράπεζες και δη τις μεγάλες που έχουν οργανωμένο σύστημα bancassurance και μεγάλα μερίδια : Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Πειραιώς, Eurobank.

- Advertisement -

Ετσι μας εξήγησαν και βγαίνει μεγάλο το μερίδιο του bancassurance στις ατομικές ασφαλίσεις ζωής. Αν δούμε στην μελέτη της ΕΑΕΕ στα στατιστικά ατομικών συμβολαίων ζωής κάποια μερίδια μετατοπίζονται. Για αυτά μίλησαν και εξήγησαν.

Στις έρευνες στο εξωτερικό μας είπαν υπολογίζεται μόνο το 10% των εφάπαξ συμβολαίων.

- Advertisement -

Γιατί γίνεται αυτό, (αν γίνεται) για να γράφουν αυξημένη παραγωγή οι ασφαλιστικές που έχουν συμβάσεις συνεργασίας με τις τράπεζες, αναρωτιέται ο Ανασφάλιστος. Στα ομαδικά τα πράγματα είναι διαφορετικά. Δεν δουλεύει εκεί ο μηχανισμός της Τράπεζας.

Είναι άραγε αυτά θέματα που πρέπει να ξανασυζητηθούν στην αγορά αμέσως μόλις κλείσουν τα θέματα με την Οδηγία Διανομής Ασφαλιστικών Προϊόντων;

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ρουμανία: Anytime και BRD απλοποιούν την online ασφάλιση αυτοκινήτου

Ενσωματώνοντας την υποχρεωτική ασφάλιση Anytime MTPL στην εφαρμογή για κινητά YOU BRD

Το ξίφος των ασφαλιστών στο θηκάρι του Ανασφάλιστου

Τον διαπέρασε τον Ανασφάλιστο ένα ξαφνικό ρίγος  και έβαλε το ξίφος του στο θηκάρι μόλις άκουσε μία φράση που σε δεσμεύει αμετάκλητα.

Τρ. Λυσιμάχου στο IW: To Bancassurance προχωρά ακάθεκτα και οι ασφαλιστικές συμβάλλουν στην ανάπτυξή του

Το 19th Insurance Conference, αποτέλεσε την κορυφαία πλατφόρμα στρατηγικού διαλόγου για την ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Άλλη μία μπροκεράδικη βγαίνει στην αγορά, νέα ίλη παρελαύνει

Παρακαθήμενοι στον Ανασφάλιστο άνοιξαν κουβέντα για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Το «IW» στο Αμβούργο, καταγράφει τη μετάβαση της Globus Versicherungs στον όμιλο Allianz

Η θέση της Allianz ήταν σχεδόν επάλληλα με τις μεγαλύτερες αποθήκες του κόσμου στην πόλη της Χανσεατικής Ένωσης –της ελεύθερης ζώνης εμπορίου– στο Αμβούργο

Πόσα περιστατικά δηλώθηκαν στις 22 ελβετικές ασφαλιστικές ατυχημάτων το 2025

Σύμφωνα με τον Νόμο περί Ασφάλισης κατά Ατυχημάτων (UVG), όλοι οι εργαζόμενοι στην Ελβετία ασφαλίζονται υποχρεωτικά

Όταν ο Ανασφάλιστος άκουσε τον Δείκτη Υγείας ΕΔΑ να τρίζει

Όταν ο Ανασφάλιστος άκουσε να ‘τρίζει’  ο ΕΔΑ  την περασμένη εβδομάδα ……όταν είδε … πραγματικά… τι έγινε με τον  δείκτη υπολογισμού κόστους υγείας (ΕΔΑ)

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η ζέστη δοκιμάζει τους οδηγούς – Πώς επηρεάζει την οδήγηση το καλοκαίρι

Η Apeiron Insurance Project αναδεικνύει τον παράγοντα της θερμοκρασίας ως μέρος της συνολικής συζήτησης για την οδική ασφάλεια

Το «IW» στο Αμβούργο, καταγράφει τη μετάβαση της Globus Versicherungs στον όμιλο Allianz

Η θέση της Allianz ήταν σχεδόν επάλληλα με τις μεγαλύτερες αποθήκες του κόσμου στην πόλη της Χανσεατικής Ένωσης –της ελεύθερης ζώνης εμπορίου– στο Αμβούργο

Η Κική Τσακαλδήμη στο MDRT DAY by MCC Hellas 2026

Από τις 24 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2026 στο Aldemar Olympian Village

Mega Brokers: 19% αύξηση παραγωγής το α΄ 7μηνο 2026

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη του δικτύου μας, παρέχοντας στους συνεργάτες μας τα εφόδια που χρειάζονται»