back to top
10.8 C
Athens
Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2025

Συνεργασία του Ομίλου ΥΓΕΙΑ και της σύμπραξης Theracell – Orgenesis στον τομέα των προηγμένων κυτταρικών και γονιδιακών θεραπειών

  • Ανάπτυξη και διάθεση εξατομικευμένων θεραπειών στην Ελλάδα, για μεγάλο εύρος ασθενειών
  • Εφαρμογή του μοντέλου «Θεραπεία στο Σημείο Νοσηλείας»: η παραγωγή και εφαρμογή των προηγμένων θεραπειών πραγματοποιείται «δίπλα στο κρεβάτι του ασθενή»

Την κλινική ανάπτυξη και παροχή εξατομικευμένων προηγμένων θεραπειών, που μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά μεγάλο εύρος ασθενειών στους τομείς της Ογκολογίας, Αιματολογίας Ορθοπεδικής, Νεφρολογίας, Δερματολογίας και Διαβητολογίας, μέσω της στρατηγικής συνεργασίας τους, ανακοίνωσαν ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ και η σύμπραξη Theracell – Orgenesis, στο πλαίσιο Επιστημονικής Εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 6 Δεκεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. ΛΟΥΡΟΣ» του «ΜΗΤΕΡΑ».

Με τη συνεργασία αυτή και μέσω της χρήσης τεχνολογίας αιχμής των Theracell – Orgenesis, ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ καθίσταται η πρώτη νοσοκομειακή μονάδα στη χώρα που θα διαθέτει στους ασθενείς προηγμένες κυτταρικές και γονιδιακές θεραπείες (Cell & Gene Therapies – CGTs), δημιουργώντας ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα της Αναγεννητικής Ιατρικής.

- Advertisement -

Ο κ. Ανδρέας Καρταπάνης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, δήλωσε: «Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ πιστός στο όραμα του και πρωτοπόρος καθ’ όλη την διάρκεια των σχεδόν 50 χρόνων της ιστορίας του, αλλάζει τα δεδομένα για την υγεία στη χώρα, μέσα από την επιχειρηματική του ανάπτυξη και την υιοθέτηση καινοτόμων και πρωτοπόρων θεραπειών. Με τη συνεργασία μας αυτή παρέχουμε υπηρεσίες Ιατρικής Ακριβείας και προσεγγίζουμε -με ευθύνη για την ζωή-, σοβαρές ασθένειες με τη διάθεση των κυτταρικών και γονιδιακών θεραπειών. Στην αιχμή των επιστημονικών εξελίξεων και με σεβασμό στον άνθρωπο, ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ διατηρεί τη δέσμευσή του να καινοτομεί και να επενδύει στην παροχή υψηλών υπηρεσιών για την υγεία».

Ο κ. Φώτης Σακελλαρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος Theracell Advanced Biotechnology, δήλωσε σχετικά με τη συνεργασία με τον Όμιλο ΥΓΕΙΑ και το σκοπό της δραστηριοποίησης της Εταιρείας: «Ευχαριστούμε τον Όμιλο ΥΓΕΙΑ για την εμπιστοσύνη. Σκοπός των εταιρειών μέσα από τη δραστηριοποίησή τους, είναι να κτίζουν γέφυρες που δημιουργούν οφέλη για τις κοινωνίες και τον άνθρωπο. Η στρατηγική συνεργασία της σύμπραξης Theracell – Orgenesis με τον Όμιλο ΥΓΕΙΑ, θα δώσει πρόσβαση σε προηγμένες θεραπείες, και μάλιστα, σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές, τόσο για τους ασθενείς όσο και για τα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης. Επιπλέον, αυτές οι καινοτόμες θεραπευτικές επιλογές αποτελούν μία εκπληκτική ευκαιρία ανάπτυξης του Ιατρικού Τουρισμού, με σημαντικότατα οφέλη για τη Εθνική Οικονομία, καθώς και για την προβολή της Ελληνικής επιστημονικής κοινότητας διεθνώς. Παράλληλα, δημιουργούν τις προϋποθέσεις νέων θέσεων εργασίας εξειδικευμένου ιατρικού και επιστημονικού προσωπικού αιχμής, αναχαιτίζοντας το φαινόμενο brain-drain. Στη Theracell, εργαζόμαστε με προσήλωση και υπευθυνότητα, για να κτίσουμε αυτές τις γέφυρες, που καθιστούν πιο υγιείς τους ανθρώπους και τις κοινωνίες και πιο βιώσιμο το σύστημα υγείας και την οικονομία».

- Advertisement -

Η κ. Vered Caplan, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Orgenesis Inc. δήλωσε για τη στρατηγική συνεργασία με τον Όμιλο ΥΓΕΙΑ: «Επιλέξαμε ως συνεργάτη τον Όμιλο ΥΓΕΙΑ, γνωρίζοντας την αρτιότητα των υποδομών του και την άριστη κατάρτιση των επιστημόνων του. Μέσω της προστιθέμενης αξίας που δίνει η σύμπραξη Theracell – Orgenesis στην τεχνογνωσία και τις θεραπευτικές περιοχές στις οποίες εφαρμόζεται, προσφέρουμε στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, τόσο για την επιχειρησιακή του ανάπτυξη, αλλά κυρίως, για την διάθεση εξατομικευμένων θεραπειών στους ασθενείς, με όφελος τη ζωή».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η Allianz ξέρει τι μας κρατά ξύπνιους τα βράδια

8.000 άτομα από 8 διαφορετικές χώρε μοιράστηκαν με την Allianz τις μεγαλύτερες ανησυχίες τους

Ανακοίνωση προσφοράς του ΥΓΕΙΑ προς την Πολεμική Αεροπορία

Προγράμματα προνομιακών παροχών για την ολοκληρωμένη κάλυψη υγειονομικών αναγκών των στελεχών και των οικογενειών τους

4ο Συνέδριο της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδος: Ένα σημείο συνάντησης για την καινοτομία στον κλάδο

Υψηλού επιπέδου ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό μοιράστηκαν πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες πάνω σε κρίσιμα ζητήματα

Η Microsoft παρουσιάζει τη νέα εποχή του Copilot – Βίντεο

Οι επιπλέον δυνατότητες αφορούν από τη μνήμη και την υγεία μέχρι τη συνεργασία και την εκπαίδευση

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Διευκρινίσεις ΔΥΠΑ για τη χορήγηση της Ειδικής Παροχής Προστασίας Μητρότητας

Μετά τον εντοπισμό εσφαλμένων ανακλητικών πράξεων, η Υπηρεσία προχώρησε σε επανεξέταση / αποκατάσταση σχετικών περιπτώσεων

Εθελοντική Αιμοδοσία διοργανώνει την 1η Δεκεμβρίου η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας και είναι ανοικτή για το κοινό – Δηλώστε συμμετοχή

Οι συλλογικές συμβάσεις βγαίνουν… από τα μνημόνια – Βίντεο

Οι τρεις άξονες της νέας Κοινωνικής Συμφωνίας και τα επόμενα βήματα

Φάρμακα απώλειας βάρους: Σε ποιες άλλες παθήσεις δοκιμάζονται και χρησιμοποιούνται

Αρνητικά τα αποτελέσματα για το Αλτσχάιμερ, ενθαρρυντικά για άλλες νόσους

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ασφάλιση φυσικών καταστροφών: Το τρίπτυχο επιτυχίας της Allianz

Για την Allianz, η υποχρεωτικότητα στην ασφάλιση φυσικών καταστροφών δεν λύνει το πρόβλημα

Η Atradius Greece εγκαινιάζει τη σειρά «Atradius Expert Talks» – Βίντεο

Στο πρώτο βίντεο, ο Χ. Παναγιωτόπουλος, Διευθυντής Υπηρεσιών Κινδύνου, θέτει το ερώτημα: «Τελικά τι πρέπει να αξιολογούμε; Αριθμούς ή ανθρώπους;»

Η άνθηση της τεχνητής νοημοσύνης πιέζει τα όρια των data centers

Η Coface διερωτάται αν βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός κρίσιμου σημείου συμφόρησης

Η ελληνική ασφαλιστική αγορά ωριμάζει… πέρα από τους αριθμούς!

Η νέα αναφορά της ΕΑΕΕ για την παραγωγή ασφαλίστρων 9μήνου δίνει σαφή εικόνα της δυναμικής που αναπτύσσεται

Εκπαιδευτική επίσκεψη της ΕΑΕΕ στο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης

Στόχος, η ουσιαστική κατανόηση των πραγματικών κινδύνων και των βέλτιστων πρακτικών που εφαρμόζονται σε μεγάλα έργα υποδομής