back to top
19 C
Athens
Τετάρτη 13 Μαΐου 2026

Ενημέρωση διαμεσολαβητών στην Αλεξανδρούπολη από το ΕΕΑ

Ημερίδα ενημέρωσης της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης του Έβρου συνδιοργάνωσαν στην Αλεξανδρούπολη το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας με το Επιμελητήριο Έβρου και την  Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Έβρου.

Στην ημερίδα, που μέσα από τις εργασίες της προέκυψε μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, και πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, συμμετείχαν ως ομιλητές από το ΕΕΑ ο πρόεδρος κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου, ο γενικός γραμματέας και πρόεδρος της Επιτροπής Διαμεσολάβησης κ. Δ. Γαβαλάκης και ο Οικονομικός Επόπτης κ. Παν. Παντελής.

- Advertisement -

Η εκδήλωση εντάσσεται στην προοπτική στενότερης συνεργασίας των εκλεγμένων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στα Επιμελητήρια της χώρας και την υλοποίηση των όσων είχαν καθοριστεί στην 1η Εθνική Συνδιάσκεψη για την διαμόρφωση ισχυρών δεσμών και κοινών πολιτικών και ενεργειών μεταξύ των δυνάμεων της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης σε πανελλαδικό επίπεδο.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

- Advertisement -

Από τις εργασίες της ημερίδας προέκυψε θετικό μήνυμα προς την ασφαλιστική διαμεσολάβηση και το μέλλον της. Οι επαγγελματίες της περιοχής και ευρύτερα της Θράκης, παρά τα όποια προβλήματα, όπως το Bancassurance,  δηλώνουν  έτοιμοι να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα.

Στην ημερίδα ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανέφερε όλες τις ενέργειες που το Ε.Ε.Α. δρομολογεί για να συντελέσει στην ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση του κλάδου όπως η 2η Εθνική Συνδιάσκεψη, το πανελλαδικό συνέδριο, η επιστημονική μελέτη για τη διαμεσολάβηση, και άλλα επαναλαμβάνοντας την πρόθεση του Ε.Ε.Α. να στηρίζει τα Σωματεία, και τη συνεργασία με τα τοπικά επιμελητήρια. Ο κ. Γαβαλάκης ενημέρωσε εστιασμένα για τις ευκαιρίες που ανοίγονται στον κλάδο σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και στις αναγκαίες προσαρμογές που πρέπει να γίνουν από τον κάθε επαγγελματία ώστε να εργαστεί εκσυγχρονισμένα στο περιβάλλον που δημιουργείται. Ανέδειξε τη σημασία οργάνωσης του κάθε γραφείου και των διαδικασιών-υποχρεώσεων που και λόγω IDD οι επαγγελματίες οφείλουν να ακολουθούν. Ο κ. Παντελής, ανέλυσε όλες τις φορολογικές παραμέτρους που διέπουν το επάγγελμα και έδωσε απαντήσεις σε κάθε ερώτημα.

Οι εκπρόσωποι του Έβρου 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Έβρου κ. Δημ. Μπακαλίδης χαιρέτισε την εκδήλωση και ανακοίνωσε ότι αποτελεί την εκκίνηση σειράς πρωτοβουλιών που θα εξελιχθούν για τους επαγγελματίες της περιοχής σε συνεργασία με τον Επιμελητηριακό θεσμό.  Τόνισε ότι υπάρχουν ευκαιρίες στον κλάδο τις οποίες πρέπει να αξιοποιήσουν οι επαγγελματίες. Επίσης εξήρε τη θετική στάση του προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλου Τοψίδη ο οποίος στηρίζει τον κλάδο και στο πλαίσιο αυτό σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας, παραβρέθηκε, χαιρέτισε αντάλλαξε με τον πρόεδρο  και τους εκπροσώπους του Ε.Ε.Α. εθιμοτυπικά ενθύμια, και  συντέλεσε στην εξέλιξη της ημερίδας η οποία πραγματοποιήθηκε στο κτήριο του Επιμελητηρίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

50 χρόνια Επικουρικό Κεφάλαιο: Αντίστροφη μέτρηση για το επετειακό συνέδριο της 12ης Μαΐου

Με πλούσια ατζέντα, θεσμικές παρεμβάσεις και ουσιαστικό διάλογο – Δηλώστε δωρεάν συμμετοχή

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Να σταματήσει εδώ και τώρα ο κατήφορος, με λήψη έκτακτων μέτρων για την ακρίβεια

Δραστικές λύσεις για την κοινωνία και τις επιχειρήσεις ζητά ο Πρόεδρος του ΕΕΑ, καθώς ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 5,4% τον Απρίλιο

50 χρόνια Επικουρικό Κεφάλαιο: Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του επετειακού συνεδρίου

Το συνέδριο της 12ης Μαΐου περιλαμβάνει πλούσια ατζέντα, με θεσμικές παρεμβάσεις και ουσιαστικό διάλογο – Δηλώστε ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή

Η επιτυχία δεν είναι συγκυρία, αλλά μοντέλο: το παράδειγμα της Mega Brokers

Σε έναν κλάδο όπως η ασφαλιστική διαμεσολάβηση, δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσει κανείς απλώς από τα αποτελέσματα μιας χρονιάς

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Διεθνής συνεργασία και προστασία θυμάτων – Το Επικουρικό Κεφάλαιο στο ευρωπαϊκό σύστημα ασφάλισης

Το επετειακό συνέδριο του Επικουρικού Κεφαλαίου ολοκληρώθηκε με το Fireside Chat μεταξύ του Γ. Βαλαή και του S. Greceanu (COB, BAAR)

Ασφαλισμένη οδήγηση στην πράξη: θεσμοί, έλεγχοι και προστασία των θυμάτων

Όσα ειπώθηκαν στο 2ο πάνελ του επετειακού συνεδρίου του Επικουρικού Κεφαλαίου

Φ. Ζέρβας: Το ΕΚ εγγυητής και αρωγός των συμπολιτών μας που επλήγησαν οικονομικά και σωματικά

Συνεντεύξεις πολιτών που αποζημιώθηκαν από το Επικουρικό Κεφάλαιο προβλήθηκαν στη σχετική ενότητα του επετειακού συνεδρίου

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Διεθνής συνεργασία και προστασία θυμάτων – Το Επικουρικό Κεφάλαιο στο ευρωπαϊκό σύστημα ασφάλισης

Το επετειακό συνέδριο του Επικουρικού Κεφαλαίου ολοκληρώθηκε με το Fireside Chat μεταξύ του Γ. Βαλαή και του S. Greceanu (COB, BAAR)

Beyond the Regulations: Η Εθνική Ασφαλιστική συνδέει τη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα με την σύγχρονη ασφαλιστική πρακτική

Workshop για φοιτητές που συμμετέχουν στο Master 2 Droit des assurances του Université Paris Dauphine-PSL

Ασφαλισμένη οδήγηση στην πράξη: θεσμοί, έλεγχοι και προστασία των θυμάτων

Όσα ειπώθηκαν στο 2ο πάνελ του επετειακού συνεδρίου του Επικουρικού Κεφαλαίου

Φ. Ζέρβας: Το ΕΚ εγγυητής και αρωγός των συμπολιτών μας που επλήγησαν οικονομικά και σωματικά

Συνεντεύξεις πολιτών που αποζημιώθηκαν από το Επικουρικό Κεφάλαιο προβλήθηκαν στη σχετική ενότητα του επετειακού συνεδρίου

Η Eurolife FFH επεκτείνει το δίκτυο του My Health F1rst

Με την προσθήκη των νοσοκομείων του Ομίλου HHG η ασφαλιστική προσφέρει ακόμη περισσότερες επιλογές και προνόμια στους ασφαλισμένους της