back to top
29.5 C
Athens
Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2026

Ενημέρωση διαμεσολαβητών στην Αλεξανδρούπολη από το ΕΕΑ

Ημερίδα ενημέρωσης της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης του Έβρου συνδιοργάνωσαν στην Αλεξανδρούπολη το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας με το Επιμελητήριο Έβρου και την  Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Έβρου.

Στην ημερίδα, που μέσα από τις εργασίες της προέκυψε μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, και πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, συμμετείχαν ως ομιλητές από το ΕΕΑ ο πρόεδρος κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου, ο γενικός γραμματέας και πρόεδρος της Επιτροπής Διαμεσολάβησης κ. Δ. Γαβαλάκης και ο Οικονομικός Επόπτης κ. Παν. Παντελής.

- Advertisement -

Η εκδήλωση εντάσσεται στην προοπτική στενότερης συνεργασίας των εκλεγμένων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στα Επιμελητήρια της χώρας και την υλοποίηση των όσων είχαν καθοριστεί στην 1η Εθνική Συνδιάσκεψη για την διαμόρφωση ισχυρών δεσμών και κοινών πολιτικών και ενεργειών μεταξύ των δυνάμεων της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης σε πανελλαδικό επίπεδο.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

- Advertisement -

Από τις εργασίες της ημερίδας προέκυψε θετικό μήνυμα προς την ασφαλιστική διαμεσολάβηση και το μέλλον της. Οι επαγγελματίες της περιοχής και ευρύτερα της Θράκης, παρά τα όποια προβλήματα, όπως το Bancassurance,  δηλώνουν  έτοιμοι να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα.

Στην ημερίδα ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανέφερε όλες τις ενέργειες που το Ε.Ε.Α. δρομολογεί για να συντελέσει στην ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση του κλάδου όπως η 2η Εθνική Συνδιάσκεψη, το πανελλαδικό συνέδριο, η επιστημονική μελέτη για τη διαμεσολάβηση, και άλλα επαναλαμβάνοντας την πρόθεση του Ε.Ε.Α. να στηρίζει τα Σωματεία, και τη συνεργασία με τα τοπικά επιμελητήρια. Ο κ. Γαβαλάκης ενημέρωσε εστιασμένα για τις ευκαιρίες που ανοίγονται στον κλάδο σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και στις αναγκαίες προσαρμογές που πρέπει να γίνουν από τον κάθε επαγγελματία ώστε να εργαστεί εκσυγχρονισμένα στο περιβάλλον που δημιουργείται. Ανέδειξε τη σημασία οργάνωσης του κάθε γραφείου και των διαδικασιών-υποχρεώσεων που και λόγω IDD οι επαγγελματίες οφείλουν να ακολουθούν. Ο κ. Παντελής, ανέλυσε όλες τις φορολογικές παραμέτρους που διέπουν το επάγγελμα και έδωσε απαντήσεις σε κάθε ερώτημα.

Οι εκπρόσωποι του Έβρου 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Έβρου κ. Δημ. Μπακαλίδης χαιρέτισε την εκδήλωση και ανακοίνωσε ότι αποτελεί την εκκίνηση σειράς πρωτοβουλιών που θα εξελιχθούν για τους επαγγελματίες της περιοχής σε συνεργασία με τον Επιμελητηριακό θεσμό.  Τόνισε ότι υπάρχουν ευκαιρίες στον κλάδο τις οποίες πρέπει να αξιοποιήσουν οι επαγγελματίες. Επίσης εξήρε τη θετική στάση του προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλου Τοψίδη ο οποίος στηρίζει τον κλάδο και στο πλαίσιο αυτό σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας, παραβρέθηκε, χαιρέτισε αντάλλαξε με τον πρόεδρο  και τους εκπροσώπους του Ε.Ε.Α. εθιμοτυπικά ενθύμια, και  συντέλεσε στην εξέλιξη της ημερίδας η οποία πραγματοποιήθηκε στο κτήριο του Επιμελητηρίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος σε δόσεις για τα “αποπαίδια” της Αττικής»

Τη διαφορετική αντιμετώπιση των επιχειρήσεων Περιφέρειας και Αττικής από την Κυβέρνηση στηλιτεύει ο Πρόεδρος του ΕΕΑ

Γ. Χατζηθεοδοσίου για μέτρα ΔΕΘ: «Διαψεύστηκαν οι προσδοκίες των μικρομεσαίων»

Ανεπαρκή και καθυστερημένα χαρακτηρίζει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΕΕΑ τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός

Την Κυριακή το μεσημέρι τα εγκαίνια του περιπτέρου του ΕΕΑ στην 90ή ΔΕΘ

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτικής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Επιμελητηρίων και της επιχειρηματικής κοινότητας

Mega Brokers: 19% αύξηση παραγωγής το α΄ 7μηνο 2026

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη του δικτύου μας, παρέχοντας στους συνεργάτες μας τα εφόδια που χρειάζονται»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΣΕΜΑ: Οι συζητήσεις στο παρασκήνιο για την επόμενη ημέρα της ασφαλιστικής αγοράς

Μεταξύ των θεμάτων ήταν οι αναγκαίες αλλαγές στα επενδυτικά προϊόντα και, όπως πάντα, η απουσία κυβερνητικής παρέμβασης στα ιδιωτικά νοσοκομεία

Το «παρών» των πραγματογνωμόνων

Στη βραδιά του ΣΕΜΑ ξεχώρισε η παρουσία του Σίμου Μασέλη, Co-Owner της TECHNOGROUP Ltd και Προέδρου της HALA

Από την Comergon στην GrECo Hellas: Ένα νέο κεφάλαιο για τη διαχείριση κινδύνων στην Ελλάδα

Επίσημη παρουσίαση του brand στην ελληνική αγορά με αποκλειστική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29/9 στην Αθήνα

insurancemarket: Νέος τρόπος πληρωμής ασφαλίστρων σε 3 άτοκες δόσεις με Klarna

Σε 3 άτοκες δόσεις μπορούν πλέον να πληρώνουν οι πελάτες την ασφάλισή τους, επιλέγοντας Klarna κατά την ολοκλήρωση νέων συμβολαίων ή της ανανέωσής τους

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΣΕΜΑ: Οι συζητήσεις στο παρασκήνιο για την επόμενη ημέρα της ασφαλιστικής αγοράς

Μεταξύ των θεμάτων ήταν οι αναγκαίες αλλαγές στα επενδυτικά προϊόντα και, όπως πάντα, η απουσία κυβερνητικής παρέμβασης στα ιδιωτικά νοσοκομεία

Το «παρών» των πραγματογνωμόνων

Στη βραδιά του ΣΕΜΑ ξεχώρισε η παρουσία του Σίμου Μασέλη, Co-Owner της TECHNOGROUP Ltd και Προέδρου της HALA

Από την Comergon στην GrECo Hellas: Ένα νέο κεφάλαιο για τη διαχείριση κινδύνων στην Ελλάδα

Επίσημη παρουσίαση του brand στην ελληνική αγορά με αποκλειστική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29/9 στην Αθήνα

Η Carglass® στηρίζει με δίμηνη δράση τον οργανισμό «Πρώτα το Παιδί»

Η εταιρεία θα προσφέρει 1 € για κάθε επισκευή στα καταστήματά της κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο

Η HFPA εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στον απερχόμενο Γενικό Διευθυντή του ΕΙΑΣ Ν. Σωφρονά

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, επισημαίνει, το ΕΙΑΣ και η HFPA ανέπτυξαν μια σχέση που ξεπέρασε τα όρια μιας τυπικής θεσμικής συνεργασίας