back to top
25.7 C
Athens
Κυριακή 16 Αυγούστου 2026

Ασφαλιστικές ψάχνουν για μνηστήρες

της Ελενας Ερμείδου

Η πίτα αυξάνεται, η αγορά συρρικνώνεται.

- Advertisement -

Ερχεται η στιγμή των μεγάλων σχημάτων και των εξαγορών. Τρεις, τέσσερις  ασφαλιστικές ψάχνουν για μνηστήρες και μία μεγάλη ψάχνει να τακτοποιήσει να βρει κάποια εκατομμύρια να κλείσει ένα άνοιγμα.

Η πίτα αυξάνεται, η αγορά συρρικνώνεται, όλοι δεν θα έχουν τις ίδιες ευκαιρίες. Είναι μία σκέψη που ακούγονταν τα τελευταία πέντε χρόνια. Εύκολο δεν είναι να ξεπεραστούν τα εμπόδια και δοθούν λύσεις εν μία νυκτί, σε προβλήματα που συσσωρεύτηκαν σε βάθος δεκαετίας. Αλλά, ούτε και οι ασφαλιστικές που διαθέτουν ρευστότητα και οικονομική ισχύ μπορεί να θέλουν να μπουν σε περιπέτειες αμφιβόλου ανάπτυξης .

- Advertisement -

Η αγορά δεν επιδιώκει ανάπτυξη μόνο μέσω διαδικασιών εξαγορών και συγχωνεύσεων. Μπορεί να υπάρχει η τάση, να δημιουργούνται οικονομίες κλίμακας, ευκαιρίες για διαφοροποίηση για αύξηση της πελατείας, του όγκου παραγωγής, δεν σημαίνει όμως ότι ένα μέγεθος παπούτσι ταιριάζει για όλα τα πόδια.

Υπάρχει και φιλοσοφία και η κουλτούρα που κυριαρχεί ευρύτερα στο περιβάλλον, οι άνθρωποι, οι διαδικασίες. Υπάρχουν οι διαφορές στην σύνθεση του χαρτοφυλακίου, οι δομές διοίκησης. Οι οικονομίες κλίμακας ενθουσιάζουν, πουλάνε, μειώνουν το κόστος , ακούγεται παντού το όνομα, η επωνυμία της επιχείρησης. Υπάρχουν και οι ασφαλιστικές που είναι συγκεντρωμένες, στοχεύουν σε ορισμένο κοινό, δεν τους ενδιαφέρει η πώληση για την πώληση, αλλά η πώληση με ποιοτικά κριτήρια και ας κοστίζει περισσότερο γιατί εξασφαλίζουν την μακροβιότητα τους και τα κέρδη τους. Και φυσικά εξασφαλίζουν  και τους ανθρώπους δια των οποίων προέρχονται τα κέρδη τους.

Για ασφαλιστικές μιλάμε!

Ετσι επενδύουν στην εκπαίδευση και στην κουλτούρα. Πιστεύουν στην σταθερότητα. Εξασφαλίζουν τους ανθρώπους τους για να διασφαλίσουν τα κέρδη τους. Πόσες ασφαλιστικές είναι αυτές που πραγματικά δίνουν πολύ σωστή βάση στην λεπτομέρεια της εκπαίδευσης; Οσες είναι θα βελτιώνουν συνεχώς την θέση τους στην αγορά.

Και ας μην ξεχνάμε τους εποπτικούς κανονισμούς, τα μεταβατικά μέτρα και το Solvency II. Οι καταστάσεις φερεγγυότητας ασφαλιστικών που βρίσκονται στην Τράπεζα της Ελλάδος είναι αδιάψευστοι μάρτυρες.

Υπάρχουν και αυτές που τα έχουν καταφέρει, κρατάνε ψηλά το επίπεδο των υπηρεσιών προς τον πελάτη, επικοινωνούν με το πελάτη στο τηλέφωνο και ας κοστίζει παραπάνω. Το κάνουν χωρίς να είναι υποχρεωμένες. Βγάζουν νέα προϊόντα, δίνουν καλές προμήθειες, εκπαιδεύουν τα δίκτυα δίνοντας σημασία στην λεπτομέρεια, έχουν καθαρούς ισολογισμούς.

Ο ‘γάμος’ δεν είναι πάντα εγγύηση βελτίωσης των συνθηκών. Για όλους όμως υπάρχει χώρος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Πάνω από €1 δισ. το πακέτο της ΔΕΘ

Ο Ν. Παπαθανάσης προανήγγειλε ότι στο επίκεντρο των παρεμβάσεων θα βρεθούν η μεσαία τάξη, οι συνταξιούχοι, οι οικογένειες, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι νέοι

Πυρκαγιές, πλημμύρες και ακραία φαινόμενα επαναφέρουν στο προσκήνιο το κόστος της προστασίας

Η συχνότητα και η ένταση των φυσικών καταστροφών αναγκάζουν την αγορά να επαναπροσδιορίσει τα μοντέλα τιμολόγησης

Ορμούζ 2026: Τι άλλαξε για την ελληνική ασφαλιστική αγορά και τη διαμεσολάβηση

Ο πόλεμος ΗΠΑ/Ισραήλ-Ιράν (28 Φεβρουαρίου-17 Ιουνίου 2026) δεν ήταν για την Ελλάδα μια μακρινή κρίση.

Πρόστιμα και διαταγές σε ασφαλιστικές από την ΤτΕ

Πρόστιμα ύψους 145.875 ευρώ επέβαλλε η Τράπεζα της Ελλάδος σε 13 ασφαλιστικές έξι εξ αυτών διατάχτηκαν όπως αποφύγουν παραβάσεις στο μέλλον.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Καλοκαίρι με… απρόοπτα: Η ασφάλιση στο επίκεντρο της καλοκαιρινής καθημερινότητας

Η καλοκαιρινή καμπάνια του Insurancemarket υπενθυμίζει ότι απρόβλεπτα περιστατικά μπορεί να προκύψουν ακόμη και στις πιο ανέμελες στιγμές

Ασφάλιση κατοικίας: Η πρόληψη πριν τις διακοπές μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική

Η ΩΡΙΖΩΝ Ασφαλιστική υπενθυμίζει μεταξύ άλλων ότι ένας σύντομος έλεγχος πριν από την αναχώρηση μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη μείωση των κινδύνων

Φιλικός Διακανονισμός: Η λύση που απλοποιεί και επιταχύνει την αποζημίωση ύστερα από τροχαίο

Η Apollon Insurance υπενθυμίζει τα ενός συστήματος που επιτρέπει, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, την ταχύτερη διαχείριση των απαιτήσεων

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Πειθαρχική δίωξη της προέδρου του Σωματείου στο Νοσοκομείο Σύρου: Αντιδράσεις για την ανάδειξη των ελλείψεων προσωπικού

Σε ένα νοσοκομείο αναφοράς για τις Κυκλάδες, που δέχεται καθημερινά εκατοντάδες περιστατικά

Διευκρινίσεις ΕΟΠΥΥ για την υποχρεωτική καταχώρηση αποτελεσμάτων στο Ψηφιακό Αποθετήριο

Η υποχρέωση από την 1η Σεπτεμβρίου αφορά αποκλειστικά τα υποχρεωτικά πεδία καταχώρησης αποτελεσμάτων, όπως περιγράφονται στις τεχνικές προδιαγραφές

Με την υπογραφή της Κομισιόν, η εξαγορά της Eurolife ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο

Η Eurobank εξαγοράζει κερδοφορία που σε μεγάλο βαθμό παράγει ήδη το δικό της δίκτυο, αλλά μέχρι σήμερα ενοποιούσε μόνο κατά 20%

Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας ενόψει Δεκαπενταύγουστου

Στόχος η ασφαλής μετακίνηση των πολιτών και η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Η αυξημένη τουριστική κίνηση δεν μεταφράζεται σε ανάλογη κατανάλωση – Τι αναμένει από τη ΔΕΘ

Την ανάγκη στρατηγικής αντί αποσπασματικών μέτρων για τις ΜμΕ επισήμανε ο Πρόεδρος του ΕΕΑ μιλώντας στην ΕΡΤ