back to top
13.6 C
Athens
Τετάρτη 18 Μαρτίου 2026

Η «Έγκαιρη Προειδοποίηση» και ο ρόλος του Ε.Ε.Α.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας, παρουσιάστηκαν σε πανηγυρική εκδήλωση τα αποτελέσματα από την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «Έγκαιρη Προειδοποίηση Επιχειρήσεων», τη Δευτέρα 11/11/2019.

Στην Ελλάδα, υπεύθυνοι για την εφαρμογή του ήταν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ.

- Advertisement -

Παρουσία πλήθους εκπροσώπων της Πολιτείας, των κομμάτων, της επιμελητηριακής και επιχειρηματικής κοινότητας, οι Πρόεδροι του Ε.Ε.Α. και του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, κ.κ.  Γ. Χατζηθεοδοσίου και Γ. Καββαθάς αντίστοιχα, στις τοποθετήσεις τους εστίασαν στη σημασία του προγράμματος για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και τόνισαν την ανάγκη εξεύρεσης πόρων για τη συνέχισή του.

Συνολικά στηρίχθηκαν, από διαγνώστες και 290 Εθελοντές Μέντορες διαφόρων ειδικοτήτων, περισσότερες από 1.000 ελληνικές επιχειρήσεις που αντιμετώπιζαν προβλήματα ή βρίσκονταν σε πίεση λόγω της οικονομικής κρίσης. Όπως ανέλυσαν οι συντονιστές του Προγράμματος από Ε.Ε.Α. και ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, κ.κ. Σ. Κοσκοβόλης και Ηλ. Γεωργόπουλος αντίστοιχα, κατά την υλοποίησή του δημιουργήθηκαν νέα εργαλεία, όπως η μεθοδολογία της διαγνωστικής, ο οδικός χάρτης για τη ρύθμιση οφειλών και οδηγοί για τη διαπραγμάτευση με τους πιστωτές, τη διαμεσολάβηση, το digital marketing,  το branding μικρών εμπορικών επιχειρήσεων, ψηφιακό εργαλείο για τις πωλήσεις και τον έλεγχο των οικονομικών των μικρών επιχειρήσεων.

- Advertisement -

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ν. Παπαθανάσης εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης για τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής κ. Γ. Τσίπρας τόνισε τον καθοριστικό ρόλο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, ενώ και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Μ. Κατρίνης κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει γενναίες αποφάσεις για να στηριχθεί το μικρομεσαίο επιχειρείν.

Για την ευρωπαϊκή εμπειρία του Προγράμματος μίλησε ο Γενικός Συντονιστής του κ. Morten Moller, τους παράγοντες πίσω από την χρεοκοπία των επιχειρήσεων, με βάση διεθνείς έρευνες και πρακτικές, ανέλυσε ο καθηγητής του Leiden University κ. Jan Adriaanse, ενώ τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες από την εφαρμογή του Early Warning στην Φινλανδία μετέφερε η κα. Mira-Maria Kontkanen από την Ομοσπονδία Φινλανδικών Επιχειρήσεων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τους πρώτους 108 Μέντορες να λαμβάνουν από τους Προέδρους του Ε.Ε.Α. και του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ την πιστοποίησή τους με πρότυπο ISO 17024 (πιστοποίηση επαγγελματικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων).

Στο πλαίσιο μίας εκδήλωσης με επίκεντρο το μικρομεσαίο επιχειρείν, ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ε.Α. κ. Δ. Γαβαλάκης παρουσίασε ΕΕΑ Mobile App, ένα πολύτιμο ψηφιακό εργαλείο «στα χέρια» του σύγχρονου επαγγελματία – μικρομεσαίου επιχειρηματία.

Σχετικές δημοσιεύσεις

EEA: Προσφορά εξοπλισμού γραφείου σε ΠΣΑΣ και ΣΕΥΑΠΠ

Μέσα από μια μακρά σειρά ανάλογων ενεργειών, το ΕΕΑ προάγει τη συνεργασία μεταξύ των φορέων και ενδυναμώνει την επαγγελματική κοινότητα

ΠΣΑΣ: Έμφαση στην εκπαίδευση το 2026 και επιστροφή των Βραβεύσεων Κορυφαίων Ασφαλιστικών Συμβούλων

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Συμβούλων ξεκινά επίσημα και δυναμικά τη νέα χρονιά – Δηλώσεις του Προέδρου Λ. Αποστολιώτη στο «IW»

Δ. Γαβαλάκης: «Η καθαρή, ενιαία φωνή του κλάδου έχει φτάσει στα αφτιά όλων των εμπλεκομένων»

Ο ΓΓ του ΕΕΑ μιλά για το ζήτημα των προμηθειών και τις διεργασίες στον χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

ΕΑΔΕ: Μια βραδιά με ουσία, για το αύριο στην ιδιωτική ασφάλιση

Καίριες τοποθετήσεις, τιμητικές διακρίσεις και διάλογος με τη νέα γενιά στην επετειακή εκδήλωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η NN στις Ημέρες Εργασιακής Διασύνδεσης στο Σεράφειο

Η εκδήλωση προωθεί την ισότιμη πρόσβαση στην εργασία για ανθρώπους στο φάσμα του αυτισμού, λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας και άτομα με αναπηρία

Γ. Κεφαλογιάννης: Ο εθελοντισμός συνειδητή επιλογή κοινής ευθύνης για όσα μας ενώνουν

Τελετή παραλαβής Μέσων Ατομικής Προστασίας για τις εθελοντικές οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο του προγράμματος ΑΙΓΙΣ

Ο ΣΔΑΕ στο Money Show – «Το σύγχρονο ασφαλιστικό γραφείο: Προκλήσεις, ευκαιρίες και προοπτικές»

Τι θα περιλαμβάνει η ανοιχτή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22/3 στο Hyatt Regency Thessaloniki

Κ. Πιερρακάκης: «Η SIU θα δημιουργήσει περισσότερες ποιοτικές θέσεις εργασίας»

O Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Πρόεδρος του Eurogroup κεντρικός ομιλητής στο 14ο Συνέδριο της Euronext στο Παρίσι

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Αναθεωρήθηκαν οι κατευθυντήριες Οδηγίες για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

Ενισχύεται η προσέγγιση του διαβήτη ως ετερογενούς νοσήματος, με μεγαλύτερη έμφαση στη διάγνωση και ταξινόμηση διαφορετικών μορφών

PwC: 1 στις 2 συναλλαγές αφορά ασφάλειες, αλλαγές στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Αναμένεται νέα συναλλαγή στην ελληνική ασφαλιστική αγορά

Ολοκληρωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «EIAS Certified Specialist in Health Insurance and Medical Underwriting»

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από 24/3 έως 9/4, σε υβριδικό περιβάλλον webinar και φυσικής τάξης

Σωματείο Εργαζομένων Ν. Νίκαιας: Πώς είναι το ΕΣΥ πίσω από την κυβερνητική βιτρίνα

Το Υπουργείο Υγείας διαφημίζει ότι «το ΕΣΥ βρίσκεται στα καλύτερά του», αλλά οι εργαζόμενοι των δημόσιων νοσοκομείων μεταφέρουν εντελώς διαφορετική εικόνα