Υδρόγειος Ασφαλιστική, λογότυπο

Μ. Βογιατζή, Υδρόγειος: Πράξη ευθύνης η σύναψη ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου

Ο θεσμός της ασφάλισης είναι, με πολλούς τρόπους, κατεξοχήν συνυφασμένος με την κοινωνική υπευθυνότητα, δηλώνει η κ. Μαίρη Βογιατζή, υπεύθυνη Επικοινωνίας στην Υδρόγειο Ασφαλιστική.

Διευκρινίζει μάλιστα πως η Υδρόγειος αναγνωρίζει τον κοινωνικό της ρόλο και τοποθετεί την εταιρική υπευθυνότητα στον πυρήνα της φιλοσοφίας και της επιχειρηματικής της πρακτικής.

συνέντευξη στην Έλενα Ερμείδου

iw? Εταιρική κοινωνική ευθύνη: Πώς την αντιλαμβάνεται η Υδρόγειος Ασφαλιστική; Πώς συνδέεται με την ασφαλιστική αγορά;

απ. Η Υδρόγειος Ασφαλιστική είναι μια αμιγώς ιδιωτική ελληνική ασφαλιστική εταιρεία, με παρουσία άνω των 45 χρόνων στην ασφαλιστική αγορά.

Ως εταιρεία που βασική της αποστολή έχει να προσφέρει –μέσα από τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και κυρίως την αξιόπιστη, άμεση και δίκαιη καταβολή της αποζημίωσης– σιγουριά και εξασφάλιση στον πολίτη, η Υδρόγειος Ασφαλιστική αναγνωρίζει τον κατεξοχήν κοινωνικό της ρόλο και τοποθετεί την εταιρική υπευθυνότητα στον πυρήνα της φιλοσοφίας και της επιχειρηματικής της πρακτικής.

Για εμάς η έννοια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης αποτελεί μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού και των δράσεων της εταιρείας, εμπεριέχοντας την υπεύθυνη και διαφανή εταιρική διακυβέρνηση, την επένδυση στη βιώσιμη ανάπτυξη και την ανταπόδοση στο κοινωνικό σύνολο.

Αναγνωρίζουμε δε ότι ο θεσμός που υπηρετούμε, η ασφάλιση, είναι με πολλούς τρόπους κατεξοχήν συνυφασμένος με την κοινωνική υπευθυνότητα. Η σύναψη ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου συνιστά από μόνη της μια πράξη ευθύνης και εξασφάλισης απέναντι στον εαυτό μας, την οικογένεια, τον συνάνθρωπο.

Επιπλέον, η ασφαλιστική δραστηριότητα, από τη φύση της, αποτελεί σημαντικό πυλώνα της κοινωνίας και οικονομίας ενός τόπου, καθώς συμβάλλει στην προστασία της ιδιωτικής και επιχειρηματικής ζωής, την ευημερία των πολιτών και οικογενειών, την κοινωνική συνοχή, την ανάπτυξη.

iw? Ποιοι είναι οι βασικοί άξονες της παραπάνω φιλοσοφίας τους οποίους η Υδρόγειος Ασφαλιστική ενσωματώνει στη στρατηγική της και προσπαθεί να κάνει, καθημερινά, πράξη;

 απ. Η ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας με βάση όχι μόνο ή κυρίως ποσοτικούς στόχους (αύξηση κύκλου εργασιών, μερίδιο αγοράς, κερδοφορία), αλλά, κατά βάση, ποιοτικούς: ποιότητα, υπευθυνότητα, διαφάνεια, συνέπεια, ανθρωποκεντρικότητα, υγιής και ισορροπημένη ανάπτυξη.

Στόχος της εταιρείας είναι η δημιουργία ενός οργανισμού που να προσφέρει σε αυτούς σταθερότητα, ικανοποίηση, επιβράβευση, αλλά και έμπνευση και μακροπρόθεσμη προοπτική.

Η ανάδειξη και «κοινωνία» αυτών των αρχών με τους ανθρώπους που αποτελούν την ψυχή και το πρόσωπο της εταιρείας μας, κυρίως εργαζόμενους και συνεργάτες-ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές.

Η ανάδειξη της σημασίας του αγαθού της ασφάλισης στην κοινωνία και η απόδοση αξίας στους ασφαλισμένους μέσα από ποιοτικές και αξιόπιστες υπηρεσίες, αλλά και δράσεις ευαισθητοποίησης και ανάπτυξης της ασφαλιστικής συνείδησης, σε συνεργασία και με άλλους φορείς της ασφαλιστικής αγοράς.

Η ανταπόδοση στην κοινωνία και τους πολίτες μέσα από συγκεκριμένες δράσεις, όπως θα αναπτύξουμε στη συνέχεια.

iw? Ποιοι είναι οι τομείς/τα πεδία δράσης εταιρικής υπευθυνότητας της Υδρογείου Ασφαλιστικής;

 απ. Η Υδρόγειος Ασφαλιστική θέτει συγκεκριμένες προτεραιότητες όσον αφορά τους τομείς-πεδία των εταιρικών κοινωνικών της δράσεων. Αυτές συνοψίζονται στα εξής:

–        Στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων: Η εταιρεία συνδράμει χορηγικά ή με τη δωρεάν διάθεση υπηρεσιών της το έργο οργανισμών και κοινωνικών φορέων που υποστηρίζουν ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (παιδιά, αστέγους, πρόσφυγες, ηλικιωμένους κ.ά.). Ενδεικτικά, αναφέρονται η συνεργασία με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Emfasis Foundation, τη Στέγη Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας «Ηλιαχτίδα», το Χαμόγελο του Παιδιού κ.ά.

–        Αθλητισμός-Πολιτισμός: Η Υδρόγειος Ασφαλιστική πιστεύει και επενδύει στον τομέα του αθλητισμού μέσα από ένα πλέγμα χορηγικών δράσεων σε ευρύτερη αλλά και τοπική κλίμακα. Ενδεικτικά, αναφέρονται η μακροχρόνια συνεργασία με τον ΕΣΑΚΕ και η επίσημη χορηγία της Basket League-ελληνικού πρωταθλήματος μπάσκετ, η πρόσφατη χορηγική συνεργασία με την ΠΑΕ Άρης, αλλά και η στήριξη ομάδων και αθλητών σε τοπικό επίπεδο ή λιγότερο «δημοφιλών» αγωνισμάτων, όπως, πολύ ενδεικτικά, ο Καλαθοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Κορίνθου, ο αθλητής τοξοβολίας της Εθνικής Ομάδας Αναστασάκης Δημήτρης, η ομάδα βόλεϊ Κέρκης Μαραθοκάμπου της Σάμου, η Χρυσή Χορηγία των Διεθνών Αγώνων Ορεινής Ποδηλασίας Molyvos Urban MTB στη Λέσβο και άλλες πολυδιάστατες δράσεις σε όλη την Ελλάδα.

 iw? Μιλήστε μας για τις εσωτερικές δράσεις/δράσεις εθελοντισμού της εταιρείας σας…

 απ. Οι άνθρωποί μας –εργαζόμενοι και συνεργάτες– αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της εταιρείας. Στόχος της εταιρείας είναι η δημιουργία ενός οργανισμού που να προσφέρει σε αυτούς σταθερότητα, ικανοποίηση, επιβράβευση, αλλά και έμπνευση και μακροπρόθεσμη προοπτική. Μέρος αυτής της κουλτούρας αποτελεί και η πεποίθηση ότι καθένας από τους ανθρώπους μας δικαιούται να αισθάνεται ιδιαίτερα υπερήφανος και να αντλεί ηθική ικανοποίηση, όχι μόνο λόγω της συμβολής του στις εταιρικές επιτυχίες, αλλά, κυρίως, για το έργο που προσφέρει, μέσω της δουλειάς του, στον συνάνθρωπό του.

Η εταιρεία, μεταξύ άλλων, επενδύει στην εκπαίδευση, ανάπτυξη και επιβράβευση των ανθρώπων της, φροντίζει να παρέχει σε αυτούς ευκαιρίες κοινωνικοποίησης και «γιορτής» (π.χ. ετήσια εκδήλωση προσωπικού, χριστουγεννιάτικη παιδική γιορτή, βραβεύσεις πολύχρονης συνεργασίας κ.ά.), αλλά προωθεί και πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν την ανάπτυξη του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς (π.χ. εξαμηνιαία εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ασφαλιστικών Υπαλλήλων και το νοσοκομείο Ευαγγελισμός).

iw? Για τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών και τις δράσεις σας στην περιφέρεια τι θα είχατε να μας πείτε;

απ. Η Υδρόγειος Ασφαλιστική έχει, διαχρονικά, επενδύσει στην αποκέντρωση των εργασιών της και την ανάπτυξή της στην ελληνική περιφέρεια. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία αναπτύσσει δράσεις στήριξης των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται, σε συνεργασία με τα τοπικά της γραφεία, αλλά και με την άμεση εμπλοκή των τοπικών της συνεργατών-ασφαλιστικών διαμεσολαβητών (π.χ. στήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Κεφαλληνίας-Τοπικών Εθελοντικών Ομάδων Δασοπροστασίας, Φορέα Τουρισμού Μήθυμνας κ.ά.).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*