back to top
16.9 C
Athens
Σάββατο 18 Απριλίου 2026

Munich Re: Κέρδη 865 εκ. στο 3ο τρίμηνο 2019

Μετάφραση απόδοση:  Ελενα Ερμείδου 

Στα 865 εκατομμύρια ευρώ διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Munich Re το 3ο τρίμηνο του 2019. Το λειτουργικό αποτέλεσμα κατήλθε στα 980 εκατομμύρια σε σχέση με τα 1,040 εκατομμύρια την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

- Advertisement -

Τα ίδια κεφάλαια στα 31,578 εκατομμύρια από 26,500 εκατομμύρια στις αρχές του έτους κυρίως λόγω της υψηλής αποτίμησης των αποθεματικών. Τα μεικτά ασφάλιστρα αυξήθηκαν 7,4% στα 13,743 εκατομμύρια από 12,790 εκατομμύρια το περασμένο έτος. Αν οι συναλλαγματικές ισοτιμίες παρέμεναν στα ίδια επίπεδα η αύξηση θα καθορίζονταν στο 5,5%.

Οι αποδόσεις των ίδιων κεφαλαίων στο 11,3%. Ο δείκτης Φερεγγυότητας κατά προσέγγιση στο 230%από 245% στο κλείσιμο του 2018.

- Advertisement -

Στα 746 εκατομμύρια το αποτέλεσμα στις αντασφάλειες

Ο κλάδος αντασφαλειών συνεισέφερε στο τελικό ενοποιημένο  αποτέλεσμα κατά 746 εκατομμύρια ευρώ (309εκατ.) στο 3ο τρίμηνο. Το λειτουργικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκα στα 690 εκατομμύρια (589 εκατ.). Τα μεικτά ασφάλιστρα αυξήθηκαν 11,9% στα  9,582 εκατ. (8,566).

Ο κλάδος αντασφάλισης Ζωής και Υγείας έγραψε κέρδη 282 εκατομμυρίων (159 εκατ.). Τα έσοδα από τα ασφάλιστρα αυξήθηκαν στα 2,989 εκατομμύρια (2,805 εκατ). Το τεχνικό αποτέλεσμα στα 387 εκατομμύρια. Το τεχνικό αποτέλεσμα στα €218 εκατ. (88) το 3ο τρίμηνο.

Ο κλάδος αντασφάλισης Περιουσίας- Ατυχημάτων συνεισέφερε κατά 464 εκατομμύρια. Ο όγκος ασφαλίστρων αυξήθηκε στα 6,593 εκατ.  (5,761 εκατ. ). Ο δείκτης ζημιών και εξόδων προς τα καθαρά ασφάλιστρα στο  104.7% (100.7%).

Κατά το 3ο τρίμηνο περίπου 220 εκατομμύρια καταβλήθηκαν  σε αποζημιώσεις περασμένων ετών το οποίο αντιστοιχείς το 4% των καθαρών ασφαλίστρων

Στα 119 εκατομμύρια το αποτέλεσμα της ERGO

H ERGO έγραψε κέρδη 119 εκατομμυρίων (173εκατ) το 3μηνο και από το Ιανουάριο συνολικά 339 εκατ. (359). Σύμφωνα με την Munich Re βρίσκεται ευθυγραμμισμένη με τις προβλέψεις για κέρδη 400 εκατομμυρίων στο κλείσιμο της οικονομικής χρήσης 2019.

Επενδύσεις

Το αποτέλεσμα του κλάδου επενδύσεων του Ομίλου αυξήθηκε στα 2,131 εκατομμύρια το 3ο τρίμηνο. Οι αποδόσεις επί των επενδύσεων στο 3,4%.

Προβλέψεις για το σύνολο του 2019

Με αυτά τα δεδομένα, η Munich Re βρίσκεται εντός τροχιάς προβλέψεων αναμένοντας κέρδη πάνω από 2,5 δισεκατομμύρια για το 2019 με βάση μία παραγωγή που ξεπερνά τα 49 δισεκατομμύρια. Στο κλάδο αντασφαλειών η Munich Re αναμένει κέρδη πάνω από 2,1 δισεκατομμύρια σε παραγωγή 31 δισεκατομμυρίων ευρώ.

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η ERGO Hellas τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας με ολοκληρωμένα ασφαλιστικά προγράμματα

Tονίζοντας τη σημασία τόσο της πρόληψης όσο και της πρόσβασης σε καλά εξοπλισμένες μονάδες υγείας σε κάθε στάδιο της ζωής

«Ασφάλισε το αυγό σου!»: Πρωτότυπη πασχαλινή πρωτοβουλία από την ERGO Hellas

Τα νέα προγράμματα ERGO Easter φέρονται να αποζημιώνουν τους χαμένους του τσουγκρίσματος

Η ERGO Ασφαλιστική σταθερή σύμμαχος στη νέα εποχή της βραχυχρόνιας μίσθωσης

Ρ. Αλεξοπούλου: «Η ασφάλιση πρέπει να αντιμετωπίζεται ως βασικό στοιχείο βιώσιμης λειτουργίας και όχι ως απλή κανονιστική απαίτηση»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Πρόγραμμα προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης Ασφαλιστικού Πράκτορα από τον Όμιλο ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο του Ομίλου ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ ανακοινώνει τη διοργάνωση νέου εξ αποστάσεως προγράμματος προετοιμασίας για τις εξετάσεις

Η ενίσχυση της Επαγγελματικής Ασφάλισης

Τη σημασία της ενίσχυσης της Επαγγελματικής Ασφάλισης στην Ελλάδα, μέσα από την αξιοποίηση της ευρωπαϊκής στρατηγικής...

Atradius: Ισχυρή ανάπτυξη το 2025 παρά τη διεθνή αβεβαιότητα

Σε τροχιά ανάπτυξης παρέμεινε το 2025 η Atradius, επιβεβαιώνοντας την ανθεκτικότητά της σε ένα περιβάλλον αυξημένης αβεβαιότητας και γεωοικονομικών προκλήσεων.

Εθνική Ασφαλιστική: Ισχυρές επιδόσεις και σταθερή πορεία ανάπτυξης το 2025

Η Εθνική Ασφαλιστική ολοκλήρωσε το οικονομικό έτος 2025 καταγράφοντας ισχυρή αύξηση της κερδοφορίας της και επιβεβαιώνοντας την ανθεκτικότητα

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Πρόγραμμα προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης Ασφαλιστικού Πράκτορα από τον Όμιλο ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο του Ομίλου ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ ανακοινώνει τη διοργάνωση νέου εξ αποστάσεως προγράμματος προετοιμασίας για τις εξετάσεις

Οι σαλτιμπάγκοι της ιδιωτικής υγείας και των ανεπαίσθητων χρεώσεων 

Ο Ανασφάλιστος περνά κατευθείαν επί το έργον χωρίς πρόλογο, δεν του αρέσουν κιόλας οι πρόλογοι, απομειώνουν το έργο.

Σημαντική διάκριση της INTERLIFE για την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών Πολυμορφίας και Συμπερίληψης

Στις 30 ελληνικές εισηγμένες εταιρίες που ξεχωρίζουν για την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών Εταιρικής Διακυβέρνησης, με συνεπή προώθηση της Πολυμορφίας

Τι αλλάζει στην Οδική Βοήθεια με τις νέες ρυθμίσεις του ν. 5290/2026

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών με ερμηνευτική εγκύκλιο προς τις εταιρίες μέλη ενημερώνει για το νόμο ν. 5290/2026

Η ενίσχυση της Επαγγελματικής Ασφάλισης

Τη σημασία της ενίσχυσης της Επαγγελματικής Ασφάλισης στην Ελλάδα, μέσα από την αξιοποίηση της ευρωπαϊκής στρατηγικής...