back to top
17.4 C
Athens
Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2025

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών πρωτοπορεί στις ιατρικές έρευνες

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, στο πλαίσιο του στρατηγικού του σχεδιασμού για την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, διοργάνωσε την ενημερωτική ημερίδα με τίτλο «Κλινικές Μελέτες – Πάντα ένα βήμα μπροστά». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την εξειδικευμένη σε πληροφοριακά συστήματα κλινικών μελετών, ελβετική εταιρεία CLINERION και την εταιρεία SIGMASOFT, αντιπροσώπου της CLINERION στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Διακεκριμένοι επιστήμονες – ιατροί, στελέχη Φαρμακευτικών Εταιρειών, στελέχη των Εταιρειών CRO, αλλά και εκπρόσωποι επιστημονικών Ιατρικών Εταιρειών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, μέσα από ένα διαδραστικό περιβάλλον, την έμπρακτη συμβολή του Ομίλου στην κλινική έρευνα και ανάπτυξη, προς όφελος, πρώτα απ’ όλα των ασθενών, και φυσικά όλων των εμπλεκόμενων μερών του οικοσυστήματος της υγείας.

- Advertisement -

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκε, μεταξύ άλλων, το σύστημα διαχείρισης  κλινικών μελετών, Clinical Trial Management System (CTMS) του Ομίλου του Ιατρικού Αθηνών, καθώς και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η πρωτοποριακή πλατφόρμα της CLINERION Patient Network Explorer (PNΕx). Επιπρόσθετα, έγινε ειδική μνεία, μέσα από τις μαρτυρίες διακεκριμένων επιστημόνων, στο ευνοϊκό περιβάλλον για τις κλινικές μελέτες στην Ελλάδα και φυσικά στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών. Τέλος, συζητήθηκαν οι πρωτοπορίες που επιδεικνύει ο Όμιλος, μέσα από την υιοθέτηση σύγχρονων τεχνικών επεξεργασίας ιατρικών δεδομένων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού, όπως επίσης και μέσα από τη δυνατότητα εκπόνησης μελετών βιοϊσοδυναμίας.

Μετά το πέρας της ημερίδας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος δήλωσε: «Η διοργάνωση ημερίδων και η προώθηση συνεργασιών σαν τη σημερινή, οι οποίες προάγουν τη γνώση μέσα από τη χρήση νέων τεχνολογιών, αποτελεί κεντρικό στόχο του Ομίλου. Σε αυτό το πλαίσιο, αποδεικνύουμε έμπρακτα τη δέσμευσή μας και στον τομέα των κλινικών μελετών που μπορούν να αποτελέσουν ένα σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης για τη χώρα. Να είστε βέβαιοι ότι ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, με όραμα, σκληρή δουλειά και έμφαση στην καινοτομία, θα συνεχίσει να είναι ο πρωταγωνιστής στο μετασχηματισμό του κλάδου, και για τα επόμενα 35 χρόνια.»

- Advertisement -

 Ο κος Βασίλης Μπαρδής, Γενικός Επιχειρησιακός & Διοικητικός Διευθυντής Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Γενικός Διευθυντής Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, δήλωσε: «Στη χώρα μας, με υψηλό βαθμό υστέρησης υπηρεσιών σε θέματα R&D, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών πρωτοπορεί και αναδεικνύει την κρισιμότητα της ύπαρξης R&D για τον ασθενή, το Σύστημα Υγείας, τους επαγγελματίες υγείας και την Εθνική Οικονομία, καθώς και την αναγκαιότητα για την καθιέρωση του, ως Στρατηγική Προτεραιότητα της χώρας. Η σημερινή επιστημονική συνάντηση είχε στόχο της την ενημέρωση, την ανταλλαγή απόψεων, γνώσεων και εμπειριών για το θέμα, καθώς επίσης και τις διαδικασίες ανάπτυξης συνλειτουργιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μεταξύ των εμπλεκομένων μερών. Όπως διαπιστώθηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός, η οργάνωση, η λειτουργία και το πληροφοριακό σύστημα που έχει αναπτύξει για το R&D, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, μαζί με τους, υψηλού κύρους και διεθνούς εμβέλειας, ιατρούς επιστήμονες, ικανοποιούν πλήρως τις προϋποθέσεις ενός σύγχρονου Ερευνητικού Κέντρου.»

Ο κος Μιχάλης Σπανός, Γενικός Διευθυντής Ψηφιακής Οργάνωσης & Καινοτομίας του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, δήλωσε: «Βιώνουμε την εποχή της 4ης Βιομηχανικής επανάστασης, η οποία έχει ήδη επηρεάσει τον τομέα της κλινικής έρευνας και ανάπτυξης. Big Data και στατιστικά μοντέλα μπορούν, πλέον, να συμβάλλουν καθοριστικά στην εύρεση των κατάλληλων κλινικών μελετών, για συγκεκριμένες ομάδες συμμετεχόντων. Από την άλλη, η τεχνητή νοημοσύνη δίνει πια τη δυνατότητα επεξεργασίας τεράστιου όγκου δεδομένων, με σκοπό την βελτιστοποίηση του πλάνου του ασθενούς, καθώς και των προτεινόμενων πρωτοκόλλων. Όσον αφορά τη διαχείριση του, ο ψηφιακός, ιατρικός του φάκελος δίνει στους ερευνητές τη δυνατότητα της άμεσης ενημέρωσης των αποτελεσμάτων μίας κλινικής μελέτης. Όλα τα προαναφερθέντα σημεία συνηγορούν σε μία εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση των κλινικών μελετών, από αυτή που γνωρίζαμε, έως τώρα και στη μετάβαση στην νέα ψηφιακή εποχή.»

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Ολοκληρώθηκε το 3o διεπιστημονικό Συνέδριο Ιατρικής Πρωτοπορίας και Καινοτομίας AMLI 2024

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Συνέδριο Ιατρικής Πρωτοπορίας και Καινοτομίας AMLI 2024 (Athens Medical Leadership and Innovation Conference)

Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Περαιτέρω ενίσχυση της Συνεργασίας με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, ο μεγαλύτερος Ελληνικός Όμιλος Υγείας, στοχεύει στην παροχή καινοτόμων και ποιοτικών υπηρεσιών Υγείας με επίκεντρο τον άνθρωπο

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών στο ∆ιεθνές Συνέδριο Ταξιδιωτικής Ασφάλισης Υγείας

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών συµµετείχε στο ∆ιεθνές Συνέδριο Ταξιδιωτικής Ασφάλισης Υγείας ITIC Global 2023, που διεξήχθη τον Νοέμβριο στη Βαρκελώνη.

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών στο ∆ιεθνές Συνέδριο Ταξιδιωτικής Ασφάλισης Υγείας

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών συµµετείχε στο ∆ιεθνές Συνέδριο Ταξιδιωτικής Ασφάλισης Υγείας ITIC Global 2023, που διεξήχθη τον Νοέμβριο στη Βαρκελώνη.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Εγγραμματοσύνη στον καρκίνο του μαστού

Ο Πρόεδρος της ΕΑΕ Ευ. Φιλόπουλος, μέσα από άρθρο του στο blog της Υδρογείου Ασφαλιστικής, επισημαίνει λανθασμένες αντιλήψεις

Εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για την Υγεία και την Ισότητα στο ΕΕΑ

Από τους Τομείς Πολιτικής Υγείας και Ισότητας του κόμματος, στις 23 Οκτωβρίου - Δείτε το πρόγραμμα και τις θεματικές

Lifestyle Medicine: Ο σύμμαχος της γυναίκας για υγεία και ευεξία στην εμμηνόπαυση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εμμηνόπαυσης (18/10), η Ελληνική Εταιρεία Εμμηνόπαυσης ανέδειξε την ανάγκη για ολιστική προσέγγιση

INFO FEST 2025: Διήμερη δράση της ΓΣΕΕ στο κέντρο της Αθήνας για τα εργασιακά-κοινωνικά δικαιώματα

Το διαδραστικό φεστιβάλ πληροφόρησης και εμπειρίας της ΓΣΕΕ θα πραγματοποιηθεί 20-21/10 στο Μετρό Συντάγματος

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Τι σημαίνει το μήνυμα της GAMA Global για τον ασφαλιστή του αύριο

H εξέλιξη του κλάδου απαιτεί άνοιγμα σε νέες ιδέες και δεξιότητες, που συνδυάζουν τεχνογνωσία, τεχνολογία και ανθρώπινη προσέγγιση

ΠΣΑΣ: Δυναμικό comeback με εξωστρέφεια, δράση και τη μεγάλη εκδήλωση του Νοεμβρίου

Ο ΠΣΑΣ κάνει πλέον την παρουσία του αισθητή σε όλα τα επίπεδα – από τις συναντήσεις και τις πρωτοβουλίες συνεργασίας, μέχρι τα social media

Εγγραμματοσύνη στον καρκίνο του μαστού

Ο Πρόεδρος της ΕΑΕ Ευ. Φιλόπουλος, μέσα από άρθρο του στο blog της Υδρογείου Ασφαλιστικής, επισημαίνει λανθασμένες αντιλήψεις

Εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για την Υγεία και την Ισότητα στο ΕΕΑ

Από τους Τομείς Πολιτικής Υγείας και Ισότητας του κόμματος, στις 23 Οκτωβρίου - Δείτε το πρόγραμμα και τις θεματικές

myIDD: Ο ψηφιακός σύμμαχος του Αλέξανδρου Πατσού παρουσιάστηκε στη Βόρεια Ελλάδα

H πλατφόρμα απλοποιεί τις διαδικασίες συμμόρφωσης με τον Ν. 4583/2018 (IDD) και τον GDPR, καθώς και τη διαχείριση εγγράφων