back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2026

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών πρωτοπορεί στις ιατρικές έρευνες

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, στο πλαίσιο του στρατηγικού του σχεδιασμού για την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, διοργάνωσε την ενημερωτική ημερίδα με τίτλο «Κλινικές Μελέτες – Πάντα ένα βήμα μπροστά». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την εξειδικευμένη σε πληροφοριακά συστήματα κλινικών μελετών, ελβετική εταιρεία CLINERION και την εταιρεία SIGMASOFT, αντιπροσώπου της CLINERION στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Διακεκριμένοι επιστήμονες – ιατροί, στελέχη Φαρμακευτικών Εταιρειών, στελέχη των Εταιρειών CRO, αλλά και εκπρόσωποι επιστημονικών Ιατρικών Εταιρειών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, μέσα από ένα διαδραστικό περιβάλλον, την έμπρακτη συμβολή του Ομίλου στην κλινική έρευνα και ανάπτυξη, προς όφελος, πρώτα απ’ όλα των ασθενών, και φυσικά όλων των εμπλεκόμενων μερών του οικοσυστήματος της υγείας.

- Advertisement -

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκε, μεταξύ άλλων, το σύστημα διαχείρισης  κλινικών μελετών, Clinical Trial Management System (CTMS) του Ομίλου του Ιατρικού Αθηνών, καθώς και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η πρωτοποριακή πλατφόρμα της CLINERION Patient Network Explorer (PNΕx). Επιπρόσθετα, έγινε ειδική μνεία, μέσα από τις μαρτυρίες διακεκριμένων επιστημόνων, στο ευνοϊκό περιβάλλον για τις κλινικές μελέτες στην Ελλάδα και φυσικά στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών. Τέλος, συζητήθηκαν οι πρωτοπορίες που επιδεικνύει ο Όμιλος, μέσα από την υιοθέτηση σύγχρονων τεχνικών επεξεργασίας ιατρικών δεδομένων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού, όπως επίσης και μέσα από τη δυνατότητα εκπόνησης μελετών βιοϊσοδυναμίας.

Μετά το πέρας της ημερίδας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος δήλωσε: «Η διοργάνωση ημερίδων και η προώθηση συνεργασιών σαν τη σημερινή, οι οποίες προάγουν τη γνώση μέσα από τη χρήση νέων τεχνολογιών, αποτελεί κεντρικό στόχο του Ομίλου. Σε αυτό το πλαίσιο, αποδεικνύουμε έμπρακτα τη δέσμευσή μας και στον τομέα των κλινικών μελετών που μπορούν να αποτελέσουν ένα σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης για τη χώρα. Να είστε βέβαιοι ότι ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, με όραμα, σκληρή δουλειά και έμφαση στην καινοτομία, θα συνεχίσει να είναι ο πρωταγωνιστής στο μετασχηματισμό του κλάδου, και για τα επόμενα 35 χρόνια.»

- Advertisement -

 Ο κος Βασίλης Μπαρδής, Γενικός Επιχειρησιακός & Διοικητικός Διευθυντής Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Γενικός Διευθυντής Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, δήλωσε: «Στη χώρα μας, με υψηλό βαθμό υστέρησης υπηρεσιών σε θέματα R&D, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών πρωτοπορεί και αναδεικνύει την κρισιμότητα της ύπαρξης R&D για τον ασθενή, το Σύστημα Υγείας, τους επαγγελματίες υγείας και την Εθνική Οικονομία, καθώς και την αναγκαιότητα για την καθιέρωση του, ως Στρατηγική Προτεραιότητα της χώρας. Η σημερινή επιστημονική συνάντηση είχε στόχο της την ενημέρωση, την ανταλλαγή απόψεων, γνώσεων και εμπειριών για το θέμα, καθώς επίσης και τις διαδικασίες ανάπτυξης συνλειτουργιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μεταξύ των εμπλεκομένων μερών. Όπως διαπιστώθηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός, η οργάνωση, η λειτουργία και το πληροφοριακό σύστημα που έχει αναπτύξει για το R&D, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, μαζί με τους, υψηλού κύρους και διεθνούς εμβέλειας, ιατρούς επιστήμονες, ικανοποιούν πλήρως τις προϋποθέσεις ενός σύγχρονου Ερευνητικού Κέντρου.»

Ο κος Μιχάλης Σπανός, Γενικός Διευθυντής Ψηφιακής Οργάνωσης & Καινοτομίας του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, δήλωσε: «Βιώνουμε την εποχή της 4ης Βιομηχανικής επανάστασης, η οποία έχει ήδη επηρεάσει τον τομέα της κλινικής έρευνας και ανάπτυξης. Big Data και στατιστικά μοντέλα μπορούν, πλέον, να συμβάλλουν καθοριστικά στην εύρεση των κατάλληλων κλινικών μελετών, για συγκεκριμένες ομάδες συμμετεχόντων. Από την άλλη, η τεχνητή νοημοσύνη δίνει πια τη δυνατότητα επεξεργασίας τεράστιου όγκου δεδομένων, με σκοπό την βελτιστοποίηση του πλάνου του ασθενούς, καθώς και των προτεινόμενων πρωτοκόλλων. Όσον αφορά τη διαχείριση του, ο ψηφιακός, ιατρικός του φάκελος δίνει στους ερευνητές τη δυνατότητα της άμεσης ενημέρωσης των αποτελεσμάτων μίας κλινικής μελέτης. Όλα τα προαναφερθέντα σημεία συνηγορούν σε μία εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση των κλινικών μελετών, από αυτή που γνωρίζαμε, έως τώρα και στη μετάβαση στην νέα ψηφιακή εποχή.»

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ιατρικό Πάρκο από LAMDA και Ιατρικό Αθηνών

Στρατηγική συνεργασία για ένα υπερσύγχρονο Healthcare Park στο Ελληνικό – Τι θα περιλαμβάνει, πότε ολοκληρώνεται

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών πρωτοπορεί με πράσινα χειρουργεία και αποτύπωση αναισθητικών αερίων

Για τον Δρ. Βασίλη Γ. Αποστολόπουλο, η τεχνολογική και ιατρική πρόοδος αποκτά αξία μόνο όταν συνοδεύεται από σεβασμό προς το περιβάλλον

Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Ολοκληρώθηκε το 3o διεπιστημονικό Συνέδριο Ιατρικής Πρωτοπορίας και Καινοτομίας AMLI 2024

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Συνέδριο Ιατρικής Πρωτοπορίας και Καινοτομίας AMLI 2024 (Athens Medical Leadership and Innovation Conference)

Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Περαιτέρω ενίσχυση της Συνεργασίας με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, ο μεγαλύτερος Ελληνικός Όμιλος Υγείας, στοχεύει στην παροχή καινοτόμων και ποιοτικών υπηρεσιών Υγείας με επίκεντρο τον άνθρωπο

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Choose αναλαμβάνει την επικοινωνία για τη νέα εταιρική ταυτότητα της Υδρογείου Ασφαλιστικής

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική επέλεξε την Choose Α.Ε. για τον στρατηγικό σχεδιασμό και την υλοποίηση της επικοινωνίας που θα υποστηρίξει την ανανέωση της εταιρικής

Η Interamerican ανοίγει τις πόρτες της στους νέους επαγγελματίες μέσα από τα Business Days 2026

Στον κόσμο της ασφάλισης, της τεχνολογίας και των δεδομένων στρέφει το ενδιαφέρον της νέας γενιάς επαγγελματιών η Interamerican

Οι νέες προοπτικές στον χώρο της Επαγγελματικής Ασφάλισης με τον Νόμο 5327/2026

Mε μεγάλο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε το panel με τίτλο: Οι Νέες Προοπτικές στο Χώρο της Επαγγελματικής Ασφάλισης με τον Νόμο 5327/2026 με συμμετέχουσα την Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως

Γιατί στην Ελλάδα οδηγούμε δεξιά;  

Το γιατί στην Ελλάδα και στις περισσότερες χώρες της ηπειρωτικής Ευρώπης τα οχήματα κινούνται στη δεξιά πλευρά του δρόμου δεν είναι μια επιλογή που προέκυψε

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Γ. Χατζηθεοδοσίου : «Ναι στην ενίσχυση της βιομηχανίας. Πόσο δίκαιο είναι όμως να αποκλείονται από τα μέτρα στήριξης οι ενεργοβόρες ΜμΕ;»

Την απόφαση της κυβέρνησης να στηρίξει την ελληνική βιομηχανία με ένα ενεργειακό «πακέτο» ύψους 95 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε

Η Choose αναλαμβάνει την επικοινωνία για τη νέα εταιρική ταυτότητα της Υδρογείου Ασφαλιστικής

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική επέλεξε την Choose Α.Ε. για τον στρατηγικό σχεδιασμό και την υλοποίηση της επικοινωνίας που θα υποστηρίξει την ανανέωση της εταιρικής

NN Hellas & JA Greece: 8 χρόνια δίπλα στους νέους μέσα από το My Career

Το πρόγραμμα επέστρεψε στη νέα σχολική χρονιά με σημαντικές καινοτομίες...

Πώς βλέπουν οι Έλληνες την Αθήνα

Πώς αντιλαμβάνονται οι Έλληνες την πόλη της Αθήνας; Ποια είναι τα θετικά και ποια είναι τα αρνητικά της χαρακτηριστικά;

Life Plan: Επετειακό ταξίδι στο Βιετνάμ και βραβεύσεις συνεργατών για τα 15 χρόνια λειτουργίας της

Με ένα ξεχωριστό ταξίδι στο Βιετνάμ, η Life Plan γιόρτασε μαζί με τους συνεργάτες της τα 15 χρόνια λειτουργίας της...