Φ. Μιχάλη: Η Allianz κινητοποιεί την διασπορά επενδύει στην καινοτομία

Είναι πολύ σημαντικό να έχεις την εμπειρία της Allianz και να μπορείς να βλέπεις τους ανθρώπους ως μέρος ενός οικοσυστήματος που μεταβάλλεται. Οι άνθρωποι της Allianz σε όλο τον κόσμο λειτουργούν πάνω στις αρχές της ισότητας, διατηρούν την διαφορετικότητα και μοιράζονται τις εμπειρίες τους στο ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον, δημιουργούν αξίες και με την σειρά τους οικοσυστήματα.

Με τις σκέψεις αυτές και με αφορμή το “Reload Greece”, το IW.gr συνομίλησε με την διευθύνουσα σύμβουλο της Allianz Ελλάδος κα Φιλίππα Μιχάλη.

Οι άνθρωποι για την Allianz είναι το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο, για αυτό και η Allianz επενδύει με σεβασμό στον άνθρωπο. Προπορευόμενη της εποχής, η Allianz δίνει στους ανθρώπους που έχει επιλέξει όλα τα εφόδια για να εργαστούν και να αναπτυχθούν σε ένα διεθνοποιημένο εργασιακό περιβάλλον. Αναζητά ταλέντα, για να ‘εμπιστευτεί’ τις ανάγκες των πελατών, επενδύει διαρκώς και σε επίπεδο ομίλου στην κοινότητα των νεοφυών επιχειρήσεων μέσω της Allianz X.

Συνέντευξη, μετάφραση – απόδοση κειμένου: Ελενα Ερμείδου

  • Με αφορμή την συμμετοχή σας στο “Reload Greece”, πείτε μας με ποιο τρόπο θα μπορούσε να συνεισφέρει η Allianz, ώστε  να επαναθέσει σε λειτουργία τα αναπτυξιακά σχέδια και τους επιχειρηματικούς στόχους της Ελλάδας;

Στην Allianz στηρίζουμε αυτούς που τολμούν να κάνουν το επόμενο βήμα. Δημιουργούμε προϊόντα και υπηρεσίες που εμπνέουν εμπιστοσύνη, δίνουν στους ανθρώπους το κουράγιο να πάνε παραπέρα. Οδηγούμε του ανθρώπους μάς προς το ψηφιακό μέλλον, καθώς το οικονομικό περιβάλλον στο οποίο λειτουργούμε μεταβάλλεται ραγδαία προς μία ψηφιακή οικονομία.  Το διεθνοποιημένο εργασιακό μας περιβάλλον, σε πολύ μεγάλο βαθμό ενθαρρύνει τους εργαζόμενους μάς στο να αναπτύξουν σχέσεις εκτός συνόρων.

Όλα τα παραπάνω συνδυάζονται άριστα με το όραμα του Reload Greece το οποίο επιδιώκει να καθορίσει ένα επιχειρηματικό μοντέλο που αξιοποιεί επιτυχώς την δύναμη της διασποράς, δημιουργώντας ένα κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο στις χώρες καταγωγής.

Είναι χαρά μας, πάντα να συνεργαζόμαστε με οργανισμούς όπως το Reload Greece για να μοιραζόμαστε την τεχνογνωσία μας και δίνουμε καθοδήγηση σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

  • Τι είδους προσόντα, δεξιότητες και ικανότητες θα ψάχνατε για να προσλάβετε ένα εργαζόμενο;

Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι μας είναι και το πιο σημαντικό μας περιουσιακό στοιχείο και για αυτό καταβάλλουμε ιδιαίτερες προσπάθειες στο να προσαρμόζουμε τις διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού στις αλλαγές που γίνονται στο κλάδο μας.

Οι κύκλοι στην καινοτομία που πραγματοποιούνται με ταχύτατους ρυθμούς και οι σύγχρονες δυνάμεις τεχνολογίας απαιτούν νέα φρέσκα μυαλά που διαθέτουν νέες ικανότητες και που μπορούν να  καταλαβαίνουν ποιες είναι οι ανάγκες των πελατών. Ετσι, λοιπόν αναζητούμε, συνεχώς ανθρώπους που να διαθέτουν στρατηγική κατεύθυνση και να έχουν κοφτερό μυαλό, ανθρώπους που να έχουν την ικανότητα να κατανοήσουν το σημερινό σύνθετο εργασιακό περιβάλλον και την ευελιξία να προσαρμόζονται γρήγορα στις αλλαγές.

Επικεντρωνόμαστε στο να διατηρούμε και να αναπτύσσουμε τις ψηφιακές δεξιότητες των ανθρώπων, να αναπτύσσουμε ηγέτες που θέτουν στο επίκεντρο τον πελάτη και που μπορούν με επιτυχία να υλοποιήσουν την στρατηγική και το όραμα μας. Ψηφιακές, αναλυτικές ικανότητες, δημιουργική σκέψη, η ικανότητα να μπορείς εμπνεύσεις και να έχεις επιρροή είναι προσόντα πολύ βασικά για τους ανθρώπους που εργάζονται καθημερινά σε ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει την συνεργασία και τις συνεργασίες διασυνοριακών ομάδων, όπως την δική μας.

  • Τι θα εξετάζετε πριν επενδύσετε σε μία νεοφυή επιχείρηση;

 Πιθανά θα συμφωνήσετε μαζί, στο ό,τι δεν υπάρχει μία και μόνο απάντηση ή μία απλή  απάντηση για αυτή την ερώτηση.

Κάθε περίπτωση είναι μοναδική. Υπάρχει ένας μεγάλος συνδυασμός παραμέτρων, που πρέπει να κρατήσουμε στο μυαλό μας, όπως είναι οι ανάγκες της αγοράς, ο χρόνος έναρξης, οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για να εφαρμόσουν την ιδέα τους στην επιχείρηση, το επιχειρηματικό μοντέλο από μόνο του, κ.α.

Σε επίπεδο Ομίλου, επενδύουμε μέσω της Allianz X στην κοινότητα νεοφυών επιχειρήσεων και σε αναπτυσσόμενες εταιρείες ψηφιακού προσανατολισμού που αποτελούν μέρος του οικοσυστήματος του ασφαλιστικού κλάδου, όπως είναι ο τομέας κινητικότητας, η διασυνδεδεμένη περιουσία και υγειά, η διαχείριση περιουσίας, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, κτλ.

Το χαρτοφυλάκιο της Allianz X περιλαμβάνει ήδη νεοφυείς επιχειρήσεις από το κλάδο των  Fintech, όπως τις Lemonade, Fundbox, Wealthsimple, N26, C2FO , Gojek ψηφιακή πλατφόρμα.

  • Θα σας ενδιέφερε μία συνεργασία τα ελληνικά πανεπιστήμια ή το πολυτεχνείο;

 Καθώς ο στόχος μας είναι καθημερινά να απλοποιούμε τα πολύπλοκα χρηματοοικονομικά μοντέλα και να παράγουμε νέες ιδέες για τους πελάτες μας, η αναλυτική και πρωτοποριακή σκέψη είναι δύο απαραίτητα χαρακτηριστικά για όσους δουλεύουν μαζί μας. Ως εκ τούτου, είναι πολύ βασικό να είμαστε κοντά στο πανεπιστήμια και να προσελκύσουμε ταλέντα που έχουν αποφοιτήσει.

Eπενδύουμε ενδοεταιρικά, θεμελιώνοντας ισχυρές σχέσεις μεταξύ της κοινότητας, μέσω συνεργασιών με γραφεία καριέρας, παρακολουθώντας τις ημέρες καριέρας, συμμετέχοντας σε προγράμματα του διαδικτύου, κτλ. Το περιβάλλον δεδομένων τείνει να γίνει το επίκεντρο, υποψήφιοι από το Πολυτεχνείο, διακρίνονται το άριστο επίπεδο γνώσεων, οι ΙΤ, οι μηχανολόγοι, οι μαθηματικοί επίσης, είναι αναμφισβήτητα ένα πολύ μεγάλο πεδίο αναζήτησης, όταν μιλάμε για νέα μυαλά.

  • Θεωρείτε ότι ο ασφαλιστικός κλάδος είναι ανοικτός ή συντηρητικός ;

Είμαστε ένας κλάδος που διαχειρίζεται τον κίνδυνο, επομένως το DNA μας είναι ‘προγραμματισμένο’ να δουλεύει με ένα αυστηρώς δομημένο και πολύ καθορισμένο τρόπο που τελικά μας κάνει πιο επιφυλακτικούς και συντηρητικούς, θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει. Ωστόσο, ως κλάδος, έχουμε κάνει πολλά, και σε μεγάλο βαθμό βήματα για να προσαρμοστούμε στις αλλαγές αναγκών των πελατών μας και στον ψηφιακό μετασχηματισμό, όπως αυτός εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια.

Πιστεύω ότι είμαστε πιο κοντά στο να βρούμε τις σωστές ισορροπίες, στην σύζευξη αρετών, όπως: σταθερότητα, αξιοπιστία, δύναμη με ευκινησία, πρωτοπορία και εξατομίκευση. Στην Allianz, συνεχώς προσπαθούμε να πρωτοστατούμε με τις νέες τάσεις του κλάδο, συμπεριλαμβανομένου της Τεχνητής Νοημοσύνης, της ρομποτικής, της τηλεματικής, του blockhain, και επενδύοντας συνεχώς για να φέρουμε τις τελευταίες τεχνολογίες στα χέρια των πελατών μας.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*