back to top
27.1 C
Athens
Παρασκευή 31 Ιουλίου 2026

Τι συζητούν οι αντασφαλιστές στο Baden-Baden;

Εναλλακτικά κεφάλαια, τα επερχόμενα renewalsτου Ιανουαρίου κλιματική αλλαγή καιIndustry 4.0. στην ατζέντα του καθιερωμένου «ραντεβού» της βιομηχανίας στο Μέλανα Δρυμό

Της ΛαλέλαςΧρυσανθοπούλου

- Advertisement -

Μετά το Rendez-vous de Septembre στο Μόντε-Κάρλο και το Συνέδριο της Ύδρας,  οι απανταχού τον κόσμο (αντ)ασφαλιστές ανανέωσαν το ραντεβού τους στο Μπάντεν-Μπάντεν. Το τρίτο μεγάλο καθιερωμένο συνέδριο του κλάδου ξεκίνησε την Κυριακή και θα διαρκέσει έως τις 24 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση του Intelligent Insurer που διενεργείται παραδοσιακά τις παραμονές της έναρξης του event, τα βασικότερα θέματα συζήτησης (με σειρά προτεραιότητας) είναι τα εναλλακτικά κεφάλαια και πώς αυτά επηρεάζουν την αντασφαλιστική βιομηχανία, οι προοπτικές για την πορεία των αντασφαλίστρων ενόψει και της περιόδου ανανεώσεων των συμβολαίων που ξεκινά την 1η Ιανουαρίου 2020, η κλιματική αλλαγή,  τα σενάρια για νέες συγχωνεύσεις και εξαγορές, οι αλλαγές στο ρυθμιστικό πλαίσιο, οι προκλήσεις για την ανάπτυξη και η επιρροή των insurtech στην ασφαλιστική βιομηχανία.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πάνελ της πρώτης ημέρας αφορούσε στις επιπτώσεις της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης, του λεγόμενου Industry 4.0 και το μήνυμα που έστειλαν οι αντασφαλιστές ήταν ότι οι εταιρείες πρέπει να προσαρμοστούν ταχύτατα στα νέα δεδομένα, ειδάλλως κινδυνεύουν να βυθιστούν στη λήθη.

- Advertisement -

Όπως παρατήρησε η διευθύνουσα σύμβουλος της RMS Karen White, εάν οι εταιρείες δεν προσαρμόσουν τα μοντέλα τους στον θαυμαστό καινούριο κόσμο των δεδομένων και της τεχνολογικής αποδοτικότητας, τότε διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο. «Τα επόμενα πέντε χρόνια είναι πολύ πιο σημαντικά από ότι πιστεύουν πολλοί», είπε.  Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της Scor Global P&C Laurent Rousseau, ένα μεγάλο μέρος  της αντασφαλιστικής αγοράς είναι υπερβολικά εφησυχασμένο αναφορικά με τις επερχόμενες αλλαγές. Στην κεντρική του ομιλία, ο διευθυντής διοίκησης της απόδοσης των Lloyd’s Jon Hancock έκανε λόγο για «τεράστια πρόκληση» για την αντασφαλιστική βιομηχανία, διότι μέχρι τώρα δεν είχε «αγκαλιάσει» την τεχνολογία ως όφειλε. «Έχουμε μια τεράστια ευκαιρία να παρακάμψουμε ην Τρίτη Βιομηχανική Επανάσταση και να βρεθούμε στην εμπροσθοφυλακή των εξελίξεων αγκαλιάζοντας την Τέταρτη», είπε. Ο επικεφαλής διαχείρισης κινδύνων της Renaissance ReIan Branagan επίσης ανάδειξε τους βραδείς ρυθμούς με τους οποίους η βιομηχανία ανταποκρίθηκε στις ανάγκες των πελατών στο παρελθόν και επικαλέστηκε το παράδειγμα του εκδοτικού κλάδου, όπου η καινοτομία που έφερε τα πάνω-κάτω ήρθε από νεοφερμένους στον χώρο (λέγε με Amazon)

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της Guy Carpenteri nternational CEO James Nash παρατήρησε ότι ένα από τα βασικά θέματα στην ατζέντα του Baden-Baden είναι η ανάγκη συνεργασίας της βιομηχανίας προκειμένου να προετοιμαστεί για το Industry 4.0. «Το θέμα δεν αφορά μόνο τη μεταβίβαση των κίνδυνων. Όλοι πρέπει να παίξουμε τον ρόλο μας για να μειώσουμε τα κόστη και να βρίσκουμε τρόπους για να συνδέουμε τα κεφάλαια με τους κινδύνους με πιο αποτελεσματικό τρόπο», κατέληξε ο κ. Nash.

Διαβάστε επίσης:

Baden Baden: Cyber risk, τοπ κίνδυνος για τους αντασφαλιστές

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μια έκπληξη από την Aon στην Ύδρα

Δυο λόγια από τον CEO της Αon έφτασαν για να μας προϊδεάσουν περί των όσων θα ακούσουμε σήμερα στο συνέδριο

26th Insurance & Reinsurance Meeting: Ξεκινά σήμερα με εκδηλώσεις των Aon και Eurolife FFH

Ένας θεσμός συνυφασμένος με το νησί της Ύδρας – Το πρόγραμμα των συζητήσεων και των networking events

4 σημαντικά μηνύματα για τους αντασφαλιστές

Εκτιμήσεις αλλά και προειδοποιήσεις από AM Best, Howden Re, Gallagher Re και Aon, στη σκιά του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Τα μπόνους των αντασφαλιστών

Παρά τα εύσημα, ωστόσο, η S&P προειδοποιεί για τον κίνδυνο μείωσης των περιθωρίων κερδοφορίας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Πρόστιμα και διαταγές σε ασφαλιστικές από την ΤτΕ

Πρόστιμα ύψους 145.875 ευρώ επέβαλλε η Τράπεζα της Ελλάδος σε 13 ασφαλιστικές έξι εξ αυτών διατάχτηκαν όπως αποφύγουν παραβάσεις στο μέλλον.

Ιστορικό ρεκόρ κερδοφορίας για την Πειραιώς, υπερέβη τους στόχους η επίδοση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Ρεκόρ κερδοφορίας και εξαιρετικές λειτουργικές επιδόσεις κατέγραψε η Τράπεζα Πειραιώς κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική της πορεία

Apollon Insurance: Επενδύει στους συνεργάτες και στη νέα δυναμική της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Νέες προοπτικές ανάπτυξης για τους επαγγελματίες της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης αναδεικνύει η Apollon Insurance

Η Εθνική Ασφαλιστική τίμησε τον Σωτήριο Κουφογεώργο –  38 χρόνια προσφοράς στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση 

Υπάρχουν επαγγελματικές διαδρομές στην ασφαλιστική αγορά που αποκτούν αξία όχι μόνο από τη διάρκειά τους, αλλά κυρίως από το αποτύπωμα που αφήνουν

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η ERGO στο πλευρό των συνεργατών του Εταιρικού της Δικτύου με δύο ταξίδια επιβράβευσης στην Πράγα και το Καρπενήσι

Η ERGO Ασφαλιστική επιβράβευσε για μία ακόμη χρονιά τους συνεργάτες του Εταιρικού της Δικτύου που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους...

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Δύο παρεμβάσεις-κλειδιά στη Βουλή για την επαγγελματική ασφάλιση – Τι αναμένεται να προτείνει

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α. θα χαιρετίσει την πρωτοβουλία του Υπουργείου Εργασίας, επισημαίνοντας ότι η ανάπτυξη του δεύτερου και του τρίτου πυλώνα ασφάλισης αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση

Πρόστιμα και διαταγές σε ασφαλιστικές από την ΤτΕ

Πρόστιμα ύψους 145.875 ευρώ επέβαλλε η Τράπεζα της Ελλάδος σε 13 ασφαλιστικές έξι εξ αυτών διατάχτηκαν όπως αποφύγουν παραβάσεις στο μέλλον.

11th Business Forum Greece-Sweden

Το 11ο Business Forum Ελλάδας-Σουηδίας αναδεικνύει τον δρόμο προς μια ανθεκτική, καινοτόμο και ανταγωνιστική Ευρώπη

«Βούλωσαν» τα αυτιά μετά τη βουτιά; Τι πρέπει να προσέξουμε!

Οι βουτιές στη θάλασσα και την πισίνα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του καλοκαιριού, όμως για αρκετούς συνοδεύονται από ένα γνώριμο