back to top
27.7 C
Athens
Τετάρτη 5 Αυγούστου 2026

Αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του επενδυτικού βραχίονα της AXA

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Στον στενότερο ίσως συνεργάτη του, τον Αναπληρωτή CEO και Γενικό Οικονομικό Διευθυντή της ΑΧΑ, τον Gerald Harlin, παραδίδει ο επικεφαλής του γαλλικού ασφαλιστικού ομίλου, Thomas Buberl, το τιμόνι του επενδυτικού βραχίονα, AXA Investment Management (AXA IM).  Ο κ. Harlin εξελέγη  (μη εκτελεστικός) πρόεδρος του ΔΣ της AXA IM και από την 1η Δεκεμβρίου αποκτά και εκτελεστικά καθήκοντα. Κατά την ίδια ημερομηνία, ο Andrea Rossi, διευθύνων σύμβουλος της AXA IM από το 2013 θα γίνει σύμβουλος του κ. Harlin. Ο νυν Πρόεδρος του ΔΣ της AXA IM (από το 2014), Christof Kutscher, παραιτήθηκε. 

- Advertisement -

«Η ΑΧΑ ΙΜ αποτελεί στρατηγικό περιουσιακό στοιχείο της ΑΧΑ και είμαι ευγνώμων που ο Gerald συμφώνησε να την αναλάβει και να αναβάλλει την συνταξιοδότησή του», σχολίασε ο κ. Buberl, τονίζοντας ότι ο νέος επικεφαλής του επενδυτικού βραχίονα του ομίλου θα «χτίσει» πάνω στην επιτυχημένη αναπτυξιακή στρατηγική του προκατόχου του ώστε να εδραιώσει την ΑΧΑ ΙΜ ως ενεργητικό και υπεύθυνο διαχειριστή κεφαλαίων με μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

«Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τα στελέχη της AXA IM για να επιταχύνουμε την ανάπτυξη της εταιρείας. Η ποιότητα του προσωπικού, το ευρύ και διαφοροποιημένο αποτύπωμά της όσον αφορά τόσο την γεωγραφική της παρουσία όσο και τις επενδυτικές λύσεις που παρέχει καθώς και η ισχυρή προσήλωσή μας στις αρχές της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και της ενεργής διαχείρισης είναι ισχυρά assets που θα μας βοηθήσουν να προάγουμε την AXA IM”, επεσήμανε από την πλευρά του ο Gerald Harlin.

- Advertisement -

Σημειώνεται τέλος ότι ο κ. Harlin θα διατηρήσει τον τίτλο του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου ΑΧΑ, ενώ θα μεταβιβάσει τις αρμοδιότητες του Γενικού Οικονομικού Διευθυντή στον Etienne Bouas-Laurent στο τέλος του έτους, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.

Σχετικές δημοσιεύσεις

ERGO: Νέος Διευθυντής Πωλήσεων Δικτύου Εταιρικών Συνεργατών ο Βασίλης Αντύπας

Με πολυετή πείρα στον ασφαλιστικό κλάδο, ο κ. Αντύπας αναλαμβάνει κομβικό ρόλο στην περαιτέρω ανάπτυξη και ενδυνάμωση του Δικτύου

Ολοκληρώθηκε η πώληση της AXA IM στην BNP Paribas

AXA IM και BNP Paribas συναποτελούν έναν ευρωπαϊκό κολοσσό με υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 1,5 τρισ. ευρώ

Αναζητώντας καινοτόμες λύσεις και συμπράξεις για την ασφαλιστική κάλυψη των πανδημιών στο μέλλον

Καθώς η Ευρώπη σαρώνεται από το δεύτερο κύμα της πανδημίας του Covid-19, έχει «ανάψει» και ο διάλογος στον ασφαλιστικό κλάδο διεθνώς για τον βαθμό κάλυψης των απωλειών που προκαλεί

Ασφαλιστικές: Δουλειά, εμπιστοσύνη ή greenwashing;

Δεν υπάρχει κάτι άλλο από πράσινο στην ζωή μας;

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Αυτό είναι το νέο Λογότυπο του Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης

Το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης σύντομα συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας. Στο διάστημα αυτό έχει συμβάλει στην εξυπηρέτηση και αποζημίωση χιλιάδων πολιτών

Συνάντηση εργασίας με την Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Βορείου Τομέα Αθηνών και Υπεύθυνη ΚΤΕ Οικονομίας, κα Μιλένα Αποστολάκη

Από την ΕΑΔΕ, παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος της Ένωσης κος Κωνσταντίνος Ρούσσης καθώς και τα Μέλη κ.κ. Γιώργος Χατζηγεωργάκης και Χάρης Αλεξόπουλος.

Αντασφαλιστικές διαφορές στο Ντουμπάι, δικαστική Απόφαση σταθμός για (αντ)ασφαλιστές

Η διαφορά αντασφάλισης για τις πλημμύρες στο Ντουμπάι οδηγεί σε απόφαση-σταθμό του DIFC

Επαγγελματική Ασφάλιση: Το νέο Σχέδιο Νόμου, οι ευρωπαϊκές εξελίξεις και οι προοπτικές του θεσμού

O Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.) και Πρόεδρος του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπουργείου Οικονομικών (Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ.), Δρ. Χρήστος Νούνης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «120' Markets»

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Σ. Σικοτάκη: Στρατηγική μας είναι να αναπτυχθούμε με σύνεση, σταθερά και ισορροπημένα

Το 19th Insurance Conference, αποτέλεσε την κορυφαία πλατφόρμα στρατηγικού διαλόγου για την ελληνική ασφαλιστική αγορά. Με τίτλο

Νέα προϊόντα ασφάλισης αυτοκινήτου από την NP Ασφαλιστική

Ο Κλάδος Ασφάλισης Οχημάτων εξελίσσεται συνεχώς και η ΝP Ασφαλιστική ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των πελατών της

Αυτό είναι το νέο Λογότυπο του Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης

Το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης σύντομα συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας. Στο διάστημα αυτό έχει συμβάλει στην εξυπηρέτηση και αποζημίωση χιλιάδων πολιτών

Συνάντηση εργασίας με την Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Βορείου Τομέα Αθηνών και Υπεύθυνη ΚΤΕ Οικονομίας, κα Μιλένα Αποστολάκη

Από την ΕΑΔΕ, παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος της Ένωσης κος Κωνσταντίνος Ρούσσης καθώς και τα Μέλη κ.κ. Γιώργος Χατζηγεωργάκης και Χάρης Αλεξόπουλος.

Όταν ο Ανασφάλιστος άκουσε τον Δείκτη Υγείας ΕΔΑ να τρίζει

Όταν ο Ανασφάλιστος άκουσε να ‘τρίζει’  ο ΕΔΑ  την περασμένη εβδομάδα ……όταν είδε … πραγματικά… τι έγινε με τον  δείκτη υπολογισμού κόστους υγείας (ΕΔΑ)