back to top
16.4 C
Athens
Πέμπτη 16 Απριλίου 2026

Εκδίδεται ξανά ΑΜΚΑ μέσω ΚΕΠ…με νέες κατευθύνσεις

Με νέες σαφείς και συγκεκριμένες οδηγίες, μέσω εγκυκλίου του Υπουργείου Εργασίας, από την περασμένη Τετάρτη 9/10 οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται τα ΚΕΠ για την έκδοση και τη μεταβολή στοιχείων ΑΜΚΑ.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται επίσης αναλυτικός πίνακας ανά κατηγορία δικαιούχου, διασφαλίζοντας τα ΚΕΠ και την εύρυθμη λειτουργία της εφαρμογής.

- Advertisement -

Με αυτό τον τρόπο λήγει η αποχή διαρκείας των εργαζομένων στα ΚΕΠ από τα καθήκοντα έκδοσης και μεταβολής στοιχείων ΑΜΚΑ, η οποία είχε ξεκινήσει την 21 Ιουνίου 2019 λόγω της έλλειψης ρυθμιστικού νομοθετικού πλαισίου και εγκυκλίων, που άφηνε εκτεθειμένους τους υπάλληλους ΚΕΠ και δημιουργούσε δυσχέρειες στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Όπως αναφέρει ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννης Βρούτσης: 

- Advertisement -

«Προχωρήσαμε αποφασιστικά στη ρύθμιση σαφούς και δίκαιου νομοθετικού πλαισίου για την έκδοση του ΑΜΚΑ, του ισόβιου αριθμού εργασιακής και υγειονομικής ταυτοποίησης όλων των ανθρώπων που εργάζονται και διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στη χώρα μας.

Μόλις αναλάβαμε τα καθήκοντά μας ήρθαμε αντιμέτωποι με ένα άναρχο περιβάλλον που δημιούργησε η προηγούμενη κυβέρνηση -με μία βλαπτική εγκύκλιο της τελευταίας στιγμής- που άφηνε εκτεθειμένους τους υπαλλήλους των ΚΕΠ με την άνευ όρων χορήγηση ΑΜΚΑ προς όλους. Εμείς καταργήσαμε αυτή την επικίνδυνη εγκύκλιο και, ακολούθως, προχωρήσαμε τάχιστα στην αλλαγή και τον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου βάσει του οποίου δίνονται σαφείς, διάφανες και νόμιμες οδηγίες στα ΚΕΠ και στον ΕΦΚΑ για την έκδοση του ΑΜΚΑ.

Δώσαμε τα απαραίτητα εφόδια στους λειτουργούς του κράτους να παρέχουν αξιόπιστες, διάφανες και γρήγορες υπηρεσίες στους πολίτες της χώρας.

Όλα αυτά επετεύχθησαν σε ελάχιστο χρόνο χάριν της αποφασιστικότητας της κυβέρνησης και της άριστης συνεργασίας των συναρμόδιων υπουργείων και, φυσικά, και των υπαλλήλων των ΚΕΠ τους οποίους ευχαριστώ προσωπικά.»

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η συνεργασία Uber-ΔΥΠΑ θα διευκολύνει τις μετακινήσεις των δικαιούχων Κοινωνικού Τουρισμού

Έκπτωση 30% σε δύο διαδρομές ταξί μέσω της εφαρμογής, για Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Το νέο Gov.gr Wallet και η ασφαλιστική αγορά: μια ψηφιακή ευκαιρία

Η στροφή του Δημοσίου σε μια πιο ενοποιημένη και φιλική εμπειρία έχει άμεσες συνέπειες για τον ιδιωτικό τομέα - ειδικά για την ασφαλιστική αγορά

Αυτόματα θα αποδίδεται από 6/11 ο Προσωπικός Αριθμός

Τέλος στα ταξίδια με παλιά ταυτότητα από το επόμενο καλοκαίρι, διευκρίνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δ. Παπαστεργίου

ΚΕΠ και gov.gr φέρνουν ταχύτητα και ακρίβεια στις άδειες οδήγησης – Σημαντικό για τις ασφαλιστικές

Η αυτοματοποίηση των διαδικασιών και η διαθεσιμότητα αξιόπιστων δεδομένων ωφελούν τις ασφαλιστικές εταιρείες πολλαπλά

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Συνέδριο Διαμεσολάβησης 2026 στη Χαλκίδα – Στο επίκεντρο αμοιβές, συμβόλαια και επαγγελματική εξέλιξη

Με ισχυρό περιεχόμενο και έμφαση στην επαγγελματική αναβάθμιση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, πραγματοποιείται το Ετήσιο Συνέδριο Ασφαλιστικής

Το Professional Diploma in Financial and Insurance Advice δεν είναι ένα ακόμα πρόγραμμα

Συχνά αναβάλλουμε πράγματα που γνωρίζουμε ότι θα μας πάνε ένα βήμα μπροστά. Η εκπαίδευση είναι ένα από αυτά.

«αν ήξερες!»: Γιατί η ασφαλιστική διαμεσολάβηση αποτελεί επάγγελμα με προοπτική και ουσία

Η σειρά vidcast «αν ήξερες!» του insuranceworld.gr συνεχίζει δυναμικά, επιχειρώντας να αναδείξει, με απλό και ουσιαστικό τρόπο, κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την ασφάλιση και τον ρόλο της στη σύγχρονη κοινωνία.

Αυξάνεται η συχνότητα και η ένταση των φυσικών καταστροφών στην Ελλάδα

Μελέτη της ΕΑΕΕ για τις ασφαλισμένες ζημιές από φυσικές καταστροφές...

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Νέα εποχή για το Επικουρικό Κεφάλαιο: Ο Ηρακλής Δασκαλόπουλος μιλά στο IW Talks

Στα πενήντα χρόνια από την ίδρυσή του, το Επικουρικό Κεφάλαιο καταγράφει την καλύτερη φάση της ιστορικής του πορείας, με εικόνα ισχύος

Συνέδριο Διαμεσολάβησης 2026 στη Χαλκίδα – Στο επίκεντρο αμοιβές, συμβόλαια και επαγγελματική εξέλιξη

Με ισχυρό περιεχόμενο και έμφαση στην επαγγελματική αναβάθμιση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, πραγματοποιείται το Ετήσιο Συνέδριο Ασφαλιστικής

Το Professional Diploma in Financial and Insurance Advice δεν είναι ένα ακόμα πρόγραμμα

Συχνά αναβάλλουμε πράγματα που γνωρίζουμε ότι θα μας πάνε ένα βήμα μπροστά. Η εκπαίδευση είναι ένα από αυτά.

Οι τεχνολογίες που αλλάζουν την ασφάλιση

Η ασφαλιστική βιομηχανία εισέρχεται σε μια νέα φάση βαθιάς τεχνολογικής μετάβασης, σύμφωνα με την έκθεση “Tech Trend Radar 2026”

11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Πλούσια ατζέντα με περισσότερες από 200 συζητήσεις – Ποιοι θα βρίσκονται φέτος στους Δελφούς

Σε μια περίοδο όπου η παγκόσμια πραγματικότητα μετασχηματίζεται με καταιγιστικούς ρυθμούς, το 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών