back to top
27.7 C
Athens
Τετάρτη 5 Αυγούστου 2026

«Ένεση» 250 εκατ. δολ. στην Next Insurance δια χειρός Munich Re

H αμερικανική  εταιρεία μπήκε στο κλαμπ των insurtech  «μονόκερων» (με αποτίμηση άνω  του 1 δις. δολ.) μαζί με τις Lemonade, Hippo και Root

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

- Advertisement -

Με… γερμανική  βοήθεια, δηλαδή την χρηματοδότηση ύψους 250 εκατ. δολ. από τον αντασφαλιστικό κολοσσό Munich Re, η αμερικανική insurtech Next Insurance που εξυπηρετεί κυρίως μικρομεσαίες επιχειρήσεις έγινε…μονόκερως.  Έτσι αποκαλούνται οι startups με αποτίμηση άνω του 1 δις. δολ. και η Next μπήκε σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ, αφού στο οικοσύστημα των insurtech (νεοφυείς ασφαλιστικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας) υπάρχουν τρεις μόλις «μονόκεροι», οι Lemonade, Hippo και Root.

Χάρη στα κεφάλαια από τη Munich Re (που αποκτά πλέον μερίδιο 27,5% στη NextInsurance), η εταιρεία από το Παλο Αλτο της Καλιφόρνια θα επιταχύνει την ανάπτυξη νέων προϊόντων και θα αυξήσει το εργατικό της δυναμικό. Η Next ανακοίνωσε επίσης ότι θα διευρύνει την γκάμα των καλύψεών της (που περιλαμβάνει  αστική ευθύνη, επαγγελματική ευθύνη και ασφάλεια ΙΧ) και στις αποζημιώσεις εργαζομένων.

- Advertisement -

Μεταξύ των προϊόντων που διαθέτει η Next είναι υπηρεσία ασφαλιστικής πιστοποίησης σε πραγματικό χρόνο καθώς και onlineportal όπου οι πελάτες της μπορούν να προσθέτουν άλλους δικαιούχους στα συμβόλαια, να επικαιροποιούν τα στοιχεία για τις πληρωμές και να υποβάλλουν online τα αποδεικτικά ότι είναι ασφαλισμένοι.

«Η Next Insurance θα επωφεληθεί από την εμπειρία μας στις πρωτασφαλίσεις και τις αντασφαλίσεις», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Munich Re Joachim Wenning. «Η επένδυσή μας αναδεικνύει τη δέσμευση του ομίλου μας να είμαστε ο κορυφαίος πάροχος λύσεων ψηφιακής ασφάλισης… Βοηθά επίσης την Munich Re να διευρύνει το αποτύπωμά της στην πολλά υποσχόμενη ασφαλιστική αγορά μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις ΗΠΑ. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η σύσφιξη της συνεργασίας θα αποδειχθεί επωφελής και για τις δυο εταιρείες».

Η Munich Re είναι μια από τις πιο δραστήριες εταιρίες στον κλάδο των Insurtech, έχοντας συνεργασία με τουλάχιστον 20 εταιρείες (Slice, Hippo, Trov, Bought By Many κλπ.) και έχοντας επενδύσει μετοχικά στο ένα τρίτο αυτών. Οι εταιρείες που συνδέονται με την Munich Re Digital Partners «έγραψαν» ασφάλιστρα ύψους 123,4 εκατ. δολ. περίπου το 2018.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ηρθε η ‘επιταγή’ των ασφαλισμένων ζημιών από καταστροφές, Munich Re

Οι ασφαλισμένες ζημιές από φυσικές καταστροφές ανήλθαν συνολικά στα 44 δισ. δολάρια ΗΠΑ, ποσό που αντιστοιχεί σε ασφαλιστικό κενό της τάξης του 60%

Ο ιστός της αράχνης απλώνεται σε όλον τον κόσμο, μεγάλα θύματα της ΤΝ και ιδιώτες

Τα ευρήματα της έρευνας «Munich Re Global Cyber ​​Risk and Insurance Survey 2026» υποδεικνύουν ότι ένας στους δύο ανθρώπους έχει ήδη πέσει θύμα κυβερνοεπίθεσης.

Τα μηνύματα των ραντάρ της ERGO και της Munich Re προς τους ασφαλιστές

Η έκθεση «Tech Trend Radar 2026» συνοψίζει τις παγκόσμιες τεχνολογικές εξελίξεις που διαμορφώνουν τον ασφαλιστικό κλάδο τα επόμενα χρόνια

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Αυτό είναι το νέο Λογότυπο του Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης

Το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης σύντομα συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας. Στο διάστημα αυτό έχει συμβάλει στην εξυπηρέτηση και αποζημίωση χιλιάδων πολιτών

Συνάντηση εργασίας με την Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Βορείου Τομέα Αθηνών και Υπεύθυνη ΚΤΕ Οικονομίας, κα Μιλένα Αποστολάκη

Από την ΕΑΔΕ, παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος της Ένωσης κος Κωνσταντίνος Ρούσσης καθώς και τα Μέλη κ.κ. Γιώργος Χατζηγεωργάκης και Χάρης Αλεξόπουλος.

Αντασφαλιστικές διαφορές στο Ντουμπάι, δικαστική Απόφαση σταθμός για (αντ)ασφαλιστές

Η διαφορά αντασφάλισης για τις πλημμύρες στο Ντουμπάι οδηγεί σε απόφαση-σταθμό του DIFC

Επαγγελματική Ασφάλιση: Το νέο Σχέδιο Νόμου, οι ευρωπαϊκές εξελίξεις και οι προοπτικές του θεσμού

O Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.) και Πρόεδρος του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπουργείου Οικονομικών (Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ.), Δρ. Χρήστος Νούνης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «120' Markets»

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Σ. Σικοτάκη: Στρατηγική μας είναι να αναπτυχθούμε με σύνεση, σταθερά και ισορροπημένα

Το 19th Insurance Conference, αποτέλεσε την κορυφαία πλατφόρμα στρατηγικού διαλόγου για την ελληνική ασφαλιστική αγορά. Με τίτλο

Νέα προϊόντα ασφάλισης αυτοκινήτου από την NP Ασφαλιστική

Ο Κλάδος Ασφάλισης Οχημάτων εξελίσσεται συνεχώς και η ΝP Ασφαλιστική ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των πελατών της

Αυτό είναι το νέο Λογότυπο του Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης

Το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης σύντομα συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας. Στο διάστημα αυτό έχει συμβάλει στην εξυπηρέτηση και αποζημίωση χιλιάδων πολιτών

Συνάντηση εργασίας με την Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Βορείου Τομέα Αθηνών και Υπεύθυνη ΚΤΕ Οικονομίας, κα Μιλένα Αποστολάκη

Από την ΕΑΔΕ, παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος της Ένωσης κος Κωνσταντίνος Ρούσσης καθώς και τα Μέλη κ.κ. Γιώργος Χατζηγεωργάκης και Χάρης Αλεξόπουλος.

Όταν ο Ανασφάλιστος άκουσε τον Δείκτη Υγείας ΕΔΑ να τρίζει

Όταν ο Ανασφάλιστος άκουσε να ‘τρίζει’  ο ΕΔΑ  την περασμένη εβδομάδα ……όταν είδε … πραγματικά… τι έγινε με τον  δείκτη υπολογισμού κόστους υγείας (ΕΔΑ)