back to top
23.7 C
Athens
Τρίτη 5 Μαΐου 2026

Π.Σ.Σ.Α.Σ: Η ΝΝ τιμωρεί την εμπιστοσύνη των συνεργατών τηs μη εφαρμόζονταs τον Νόμο!

Νέα ανακοίνωση γύρω από το γνωστό θέμα των συμβάσεων και την εταιρεία NN Hellas εξέδωσε ο Π.Σ.Σ.Α.Σ. Μεταξύ άλλων σημειώνει πως “πέρα από την αυτονόητη δημόσια καταγγελία μας για την παράνομη συμπεριφορά της ΝΝ, δηλώνουμε ότι, αναλαμβάνουμε άμεσα πρωτοβουλίες προς κάθε αρμόδιο και ενδιαφερόμενο… για να επισημάνουμε την παράνομη συμπεριφορά και να ζητήσουμε την τήρηση της Νομιμότητας”

Αναλυτικά

- Advertisement -

“Το ΔΣ του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ (Π.Σ.Σ.Α.Σ.) από την πρώτη στιγμή που έλαβε γνώση των όρων της σύμβασης, που πρότεινε η ΝΝ προς υπογραφή στους συνεργάτες της, παρενέβη δημόσια, επεσήμανε το γεγονός ότι δύο κυρίως όροι της σύμβασης αυτής δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του νόμου 4583/2018 και κατήγγειλε την μη νόμιμη και καταχρηστική αυτή συμπεριφορά της ΝΝ να περιλάβει στην προτεινόμενη σύμβαση την πρόβλεψη ότι «θα αποτελεί καταγγελία εκ μέρους του συνεργάτη [παραίτηση] από την σύμβαση συνεργασίας άλλως αμάχητο τεκμήριο της καταγγελίας αυτής και θα επιφέρει όλες τις έννομες συνέπειες», που σημαίνει στέρηση της αποζημίωσης από την καταγγελία ΚΑΙ την πρόβλεψη ότι «Ο Συνεργάτης οφείλει να τηρεί τον Κανονισμό Πωλήσεων της Εταιρείας, ο οποίος αποτελεί πάντα προσάρτημα της παρούσας σύμβασης, τροποποιούμενος και ανανεωνόμενος ετησίως….», παρά τις επιταγές του νόμου που απαιτεί υπογραφή από τον συνεργάτη κάθε νέου Κανονισμού.

Η εταιρεία όμως αυτή, παρά το σάλο που ξέσπασε σ΄ όλη την ασφαλιστική αγορά, με πλήθος φορέων να την καταγγέλλουν, με την συμπεριφορά της του μη σεβασμού των διατάξεων του Νόμου και κατά συνέπεια των συνεργατών της, φαίνεται ότι έχει επιμείνει στην παράνομη αυτή συμπεριφορά της και, όπως πληροφορούμεθα, αντί να επιλύσει το θέμα, με βάση την νομιμότητα, προτίμησε, με αρκετή είναι η αλήθεια καθυστέρηση, άγνωστο για ποιο λόγο (μήπως άραγε σκεπτόταν να δεχθεί την νομιμότητα, αλλά τελικά επικράτησαν ακραίες απόψεις;) να τιμωρήσει τους συνεργάτες της, που ορθώς αρνήθηκαν να συμπράξουν στην παρανομία βάζοντας την υπογραφή τους στην προτεινόμενη παράνομη σύμβαση, με καταγγελία των συμβάσεων συνεργασίας τους.

- Advertisement -

Ελπίζουμε να μην έφτασε στο έσχατο σημείο παρανομίας, μη καταβάλλοντας την προβλεπόμενη από τον Νόμο αποζημίωση για την καταγγελία αυτή, όπως υπάρχουν κάποιες πληροφορίες, αφού πλέον με τον Ν. 4583/2018 οφείλεται αποζημίωση για καταγγελία για οποιονδήποτε λόγο (άρθρο 5 παρ. 3 εδάφιο α΄ του Νόμου) ακόμα και για την περίπτωση τέλεσης, από μέρους του διαμεσολαβητή – συνεργάτη, ποινικού αδικήματος (άρθρο 5 παρ. 3 εδάφιο γ΄ του Νόμου).

Πέρα από την αυτονόητη δημόσια καταγγελία μας για την παράνομη συμπεριφορά της ΝΝ, δηλώνουμε ότι, αναλαμβάνουμε άμεσα πρωτοβουλίες προς κάθε αρμόδιο και ενδιαφερόμενο (όπως την μητρική εταιρεία της ΝΝ στην Ολλανδία, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό BIPAR, την Εποπτική Αρχή ΔΕΙΑ, που εκ του Νόμου έχει υποχρέωση να επιβλέπει την τήρηση των Νόμων από κάθε εμπλεκόμενο στην Ιδιωτική Ασφάλιση και να επιβάλλει κυρώσεις, την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών για τις παρανομίες του μέλους της κλπ) για να επισημάνουμε την παράνομη συμπεριφορά και να ζητήσουμε την τήρηση της Νομιμότητας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Πιστοποίηση Best Practice για τη στρατηγική ανταμοιβών της NN Hellas

Στόχος της στρατηγικής Total Rewards είναι η ουσιαστική και δίκαιη αναγνώριση της συνεισφοράς κάθε εργαζομένου

Πόσα έδωσε η ΝΝ  για προμήθειες και λοιπά έξοδα πρόσκτησης το 2025, τι έβγαλε, τι έδωσε

Από ένα σύνολο λειτουργικών εξόδων και εξόδων πρόσκτησης ύψους 230.684 το 2025 (2024: 201.309), η ΝΝ Hellas

NN HELLAS | Ισχυρές επιδόσεις το 2025 με επίκεντρο τον ψηφιακό της μετασχηματισμό προς όφελος πελατών, συνεργατών και κοινωνίας

1 δισ. ευρώ σε εγγεγραμμένα ασφάλιστρα το 2025 και διατήρηση της 1ης θέσης στην ελληνική ασφαλιστική αγορά βάσει εγγεγραμμένων ασφαλίστρων. 

NN Hellas: Ισχυρές ετήσιες επιδόσεις με επίκεντρο τον ψηφιακό μετασχηματισμό αλλά και την κοινωνική ευθύνη

1 δισ. ευρώ σε εγγεγραμμένα ασφάλιστρα το 2025 και, βάσει αυτών, διατήρηση της 1ης θέσης στην ελληνική ασφαλιστική αγορά

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ενημέρωση ΕΑΕΕ για τον Κώδικα Φόρου Προστιθέμενης Αξίας

Διαβίβαση σχετικής εγκυκλίου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων

Η M. Király σε μια ξεχωριστή, ουσιαστική συνάντηση με τα μέλη του MDRT Hellas

Το MDRT Power Talks συνεχίζει να εδραιώνεται ως ισχυρός θεσμός φέρνοντας κοντά κορυφαίους επαγγελματίες από όλο τον κόσμο

Συνεχίζεται ο κύκλος σεμιναρίων του ΕΕΑ με έμφαση στην ψυχική ανθεκτικότητα των ασφαλιστικών πρακτόρων

Το webinar με τίτλο «Από την πίεση στην απόδοση – Ψυχικό σθένος και ανθεκτικότητα» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Μαΐου

Συμπληρωματικές συντάξεις: Η ΕΑΔΕ ενημέρωσε τους Έλληνες Ευρωβουλευτές για τις θέσεις της BIPAR

Ενόψει της συνεδρίασης της ομάδας Εργασίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το θέμα

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Mega Brokers: Πάνω από 1 εκατ. ευρώ επιβράβευση για συνεργάτες και προσωπικό

Bonus, επιπλέον αμοιβές και παροχές επισφραγίζουν την επιτυχία του 2025

Η Εθνική Ασφαλιστική για 10η χρονιά στο πλευρό του No Finish Line Athens

Περισσότερες από 2.200 συμμετοχές εργαζομένων και 24.661 χιλιόμετρα για καλό σκοπό

Αλλεργίες και οδήγηση – ένας υποτιμημένος κίνδυνος την άνοιξη

Ειδικοί, όπως η Apeiron Insurance Project, επισημαίνουν ότι το πρόβλημα συγκέντρωσης συχνά επιδεινώνεται από τη χρήση αντιισταμινικών φαρμάκων

Stress Meter 2026: Πόσο στρεσαρισμένοι είμαστε στην Ελλάδα

Τα ευρήματα έρευνας των ΕΠΑΨΥ και Uber δείχνουν ότι το άγχος για τους περισσότερους αποτελεί καθημερινότητα – Ποιοι οι σημαντικοί παράγοντες κινδύνου

Live A Legacy: Η πρωτοβουλία της Mastercard και του WHEN για τη γυναικεία ενδυνάμωση επιστρέφει

Το Σάββατο 23/5 στο Ωδείο Αθηνών, αναδεικνύοντας τις εξελίξεις που διαμορφώνουν το σύγχρονο επαγγελματικό τοπίο