back to top
31.7 C
Athens
Παρασκευή 28 Αυγούστου 2026

Τι λέει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης για την υπόθεση ΝΝ

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, μέσω της επιτροπής ασφαλιστικών και τραπεζικών θεμάτων, παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις πρακτικές που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα η ασφαλιστική εταιρεία ΝΝ Hellas απέναντι στο αποκλειστικό δίκτυο συνεργατών της, μη εφαρμόζοντας στις νέες συμβάσεις της, όσα ορίζει ο νέος νόμος 4583/18 σχετικά με την υποχρέωση καταβολής προμηθειών για τρία (3) έτη μετά από ενδεχόμενη διακοπή συνεργασίας με τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή – συνεργάτη της.

Η νέα νομοθεσία δεν επιτρέπει στις ασφαλιστικές εταιρείες παρερμηνείες και παρεκκλίσεις, οι οποίες στερούν από τον επαγγελματία ασφαλιστικό διαμεσολαβητή το δικαίωμα αμοιβής για το χαρτοφυλάκιό του που παραμένει σε ισχύ στην ασφαλιστική εταιρεία, σε περίπτωση διακοπής της μεταξύ τους συνεργασίας,.

- Advertisement -

Οι οριακές ερμηνείες του νόμου, η καταχρηστική επίδειξη ισχύος και οι μονομερείς ενέργειες σε βάρος των συναδέλφων μας ασφαλιστικών διαμεσολαβητών που διατηρούν σύμβαση αποκλειστικής συνεργασίας με την NN Hellas, δημιουργούν ερωτηματικά στο σύνολο του επαγγελματικού κλάδου των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

Σημαντικό είναι να αποφευχθεί οποιαδήποτε πρόκληση ανασφάλειας του καταναλωτικού κοινού, εξαιτίας αθέμιτων πρακτικών απέναντι σε ασφαλισμένους – πελάτες, σε περίπτωση που προκύψει σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ των δύο μερών (ασφαλιστικής εταιρείας και ασφαλισμένου), ιδιαίτερα στην περίπτωση που επέλθει οποιαδήποτε ζημιά.

- Advertisement -

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο πλευρό των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και θα υποστηρίξει τα δίκαια δικαιώματα τους με κάθε νόμιμο τρόπο και μέσο.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης δεν θα σταματήσει την παρέμβαση του μόνο σε επίπεδο συστάσεων προς την εν λόγω εταιρεία (και σε οποιαδήποτε άλλη ασφαλιστική εταιρεία μελλοντικά προσπαθήσει να εφαρμόσει αντίστοιχες πρακτικές), αλλά θα εξαντλήσει όλες τις θεσμικές του δυνατότητες, καταγγέλλοντας την καταχρηστική συμπεριφορά της ασφαλιστικής εταιρείας NN Hellas στα αρμόδια όργανα της πολιτείας, στις εποπτικές αρχές και στη δικαιοσύνη.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η ΕΑΔΕ επανέρχεται στο ζήτημα του δικαιώματος συμβολαίου με αφορμή νέα Εγκύκλιο της Generali

Η Ένωση κάνει λόγο για πρακτικές που δημιουργούν ιδιαίτερα ανησυχητικό προηγούμενο για την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση

Εθνική Ασφαλιστική: Πώς θα κάνει την υπέρβαση στο bancassurance

Σκοπεύει να ξεπεράσει τις περσινές επιδόσεις των 48 εκατομμυρίων καθαρής κερδοφορίας

Πειραιώς – ΝΝ Hellas: Η επόμενη ημέρα για το bancassurance

Στη χρονική στιγμή όπου οι συναλλαγές μεταξύ τραπεζικών ομίλων και ασφαλιστικών αλλάζουν ριζικά την αγορά βρίσκεται η NN, ομοίως και η Πειραιώς

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΤτΕ: Νέα στοιχεία επικοινωνίας με την Dallbogg

Δείτε τα στις Ερωτήσεις & Απαντήσεις για ενημέρωση των καταναλωτών

IUMI: Υψηλού επιπέδου σεμινάρια για την ασφάλιση μεταφερόμενων εμπορευμάτων και σκαφών

Θα πραγματοποιηθούν παράλληλα στο Λονδίνο από τις 27 έως τις 30 Οκτωβρίου 2026

Β. Λαζαράκου: Στόχος μας για τα ΤΕΑ οι ασφαλείς επενδύσεις

Δήλωση της Προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στο περιθώριο του #ocin26

Ευ. Τουρνάς: Επένδυση στην πρόληψη, στην επιχειρησιακή ετοιμότητα και στην αποκατάσταση

Η λογική του νέου μοντέλου είναι διπλή: ταχύτερη κρατική παρέμβαση, αλλά ταυτόχρονα αυστηρότεροι έλεγχοι

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΤτΕ: Νέα στοιχεία επικοινωνίας με την Dallbogg

Δείτε τα στις Ερωτήσεις & Απαντήσεις για ενημέρωση των καταναλωτών

Matthias Trüstedt, Allianz: Πώς μπορεί να διασφαλιστεί η ασφάλεια στην αυτόνομη οδήγηση

Ο Head of Global P&C εξηγεί γιατί τα σαφή πρότυπα, τα δεδομένα και η ασφάλιση αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες στην αυτόνομη κινητικότητα

Ο Σεπτέμβριος φέρνει ξανά στο προσκήνιο την ασφάλιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Το μήνυμα της AIG αποκτά ιδιαίτερη σημασία σε μια αγορά όπου οι ΜμΕ καλούνται να διαχειριστούν ένα ολοένα πιο σύνθετο περιβάλλον κινδύνων

IUMI: Υψηλού επιπέδου σεμινάρια για την ασφάλιση μεταφερόμενων εμπορευμάτων και σκαφών

Θα πραγματοποιηθούν παράλληλα στο Λονδίνο από τις 27 έως τις 30 Οκτωβρίου 2026

Υποτροφία της Interamerican για νέους από περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές

Μια πρωτοβουλία που συνδέει την εκπαίδευση με τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική στήριξη υλοποιεί για 2η χρονιά ο Όμιλος, σε συνεργασία με το ΠΑΠΕΙ