back to top
27.1 C
Athens
Παρασκευή 26 Ιουνίου 2026

ΕΕΑΕ: Ανησυχία για τις εξελίξεις με ΝΝ, ζητά παρέμβαση ΔΕΙΑ

Τον προβληματισμό για την τροπή που έχε πάρει η υπόθεση με τις συμβάσεις στο αποκλειστικό δίκτυο τη ΝΝ Hellas εκφράζει για μια ακόμη φορά η ΕΕΑΕ. Την ίδια ώρα καλεί, στα πλαίσια άσκησης των ερευνητικών και διορθωτικών εξουσιών της, να παρέμβει η ΔΕΙΑ, να ζητήσει εξηγήσεις και να δώσει τέλος στο θέμα που μία και μόνη Εταιρεία δημιουργεί, όπως σημειώνει.

Η ανακοίνωση

- Advertisement -

Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ παρακολουθεί με ανησυχία και έντονο προβληματισμό την εξέλιξη και την κατάληξη που επέλεξε να δώσει η Ασφαλιστική Εταιρεία NN Hellas, στην συνεργασία με Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές του αποκλειστικού δικτύου της.

Ερμηνεύοντας η Εταιρεία αυθαίρετα τον Νόμο 4583/18 καταγγέλλει τις συμβάσεις των συνεργατών της, και προβάλλοντας την μή υπογραφή ως παραίτηση, επιχειρεί να αποφύγει την καταβολή προμηθειών επι τριετία ισχυριζόμενη ότι οι συνεργάτες λύουν με δική τους πρωτοβουλία την συνεργασία.

- Advertisement -

Η δυνατότητα καταγγελίας της σύμβασης για οποιονδήποτε λόγο είναι δικαίωμα της κάθε Εταιρείας. Η μη πληρωμή των οφειλόμενων προμηθειών δεν είναι δικαίωμά της. Είναι υποχρέωση εκ του Νόμου.

Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι έχουν κατανοήσει ότι η πιστή εφαρμογή του Ν. 4583/18, που έγινε με συλλογικές διεργασίες Υπουργείου, Εποπτικής Αρχής, Ε.Α.Ε.Ε. και Ε.Α.Δ.Ε. είναι αναγκαία για την λειτουργία της Ασφαλιστικής Αγοράς, γι’ αυτό και η εναρμόνιση ήδη αποτυπώνεται στις συμβάσεις ή τα προσαρτήματα που έχουν εκδώσει οι περισσότερες εταιρείες.

Τα δικαιώματα που σαν κλάδος πετύχαμε να συμπεριληφθούν πρέπει να προστατευθούν εξ αρχής.
Οφείλουμε όλοι οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές κάθε κατηγορίας να αντιδράσουμε σε μία επιχειρούμενη αυθαιρεσία για να μην επιτραπεί η μίμηση σε κανέναν. Είναι ευθύνη όλων η τήρηση του νόμου.

Πρωτίστως όμως είναι ευθύνη της Εποπτικής Αρχής, της ΔΕΙΑ, την οποία και καλούμε, στα πλαίσια άσκησης των ερευνητικών και διορθωτικών εξουσιών της, να παρέμβει, να ζητήσει εξηγήσεις και να δώσει τέλος στο θέμα που μία και μόνη Εταιρεία δημιουργεί.

Σχετικές δημοσιεύσεις

To μέλλον των ασφαλιστικών δικτύων

Η θέση της NP Ασφαλιστικής, όπως την καταγράφει ο Γενικός Διευθυντής Νίκος Ζάχος

Δωρεάν διήμερο webinar ΕΕΑ-ΕΙΑΣ: «Θεσμικές υποχρεώσεις των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών έναντι των πελατών τους»

Ακόμα μια υψηλού επιπέδου εκπαιδευτική δράση, αφιερωμένη σε ένα κρίσιμο θέμα για τη σύγχρονη ασφαλιστική διαμεσολάβηση, στις 22 και 24/6

Δυναμικό μήνυμα για την επόμενη ημέρα της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης από τον ΠΣΑΣ

Επίκαιρη εκδήλωση με θέμα «Το επάγγελμά μας: Μία προβολή στο μέλλον» διοργάνωσε ο ΠΣΑΣ την Τετάρτη 10/6 στο Μουσείο «Ελλάδα σε Μικρογραφία»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης

Στην ενότητα με θέμα «Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης», θεσμικό χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Κωστής Αλφιέρης, Γενικός Γραμματέας Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβήτων Ελλάδος (ΕΑΔΕ) & Πρόεδρος, Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ)

Ασφαλιστικοί πράκτορες: Από την πώληση, στη συμβουλευτική κινδύνου

Το 19th Insurance Conference, αποτελεί την κορυφαία πλατφόρμα στρατηγικού διαλόγου για την ελληνική ασφαλιστική αγορά

ΤτΕ: Διαδικτυακό Εργαστήριο για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και τον ρόλο της ασφάλισης – Βίντεο

Θεσμικοί εκπρόσωποι από την Ελλάδα και το εξωτερικό ανέλυσαν το κενό προστασίας, ενώ παρουσίασαν καλές πρακτικές, μελέτες περιπτώσεων και σχετικά προϊόντα

Ξεπέρασε το 8% η αύξηση ασφαλίστρων υγείας για πάνω από τους μισούς ασφαλισμένους το 2026

Η ανάλυση της αρμόδιας Ανεξάρτητης Αρχής αναδεικνύει ζητήματα κατανομής των αυξήσεων, επαρκούς τεκμηρίωσης και ενημέρωσης των ασφαλισμένων

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

DOTSOFT ΑΕ: Στρατηγική επένδυση για επιτάχυνση ανάπτυξης και διεθνούς παρουσίας

Τι σηματοδοτεί η απόκτηση μειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής από το επενδυτικό κεφάλαιο Diorama Investments II RAIF

Π. Λελεδάκης: «AI Revolution & Insurance Market – Season 2»

Exclusive Closing Keynote από τον Founder & CEO του IFAAcademy στο 19th Insurance Conference – #inco26

Live Vidcast με τον Αντ. Τσακνάκη: «Αν ήξερες πώς μια ελληνική ασφαλιστική ιδέα ταξιδεύει από χώρα σε χώρα»

Συζήτηση του Country Lead, Anytime by Interamerican Romania, με τον Διευθυντή Σύνταξης του «IW» Λ. Ρόδη, στο πλαίσιο του 19th Insurance Conference – #inco26

Διάκριση για τη Mega Brokers από την Apeiron Insurance Project

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Αντανακλά τη δουλειά, τη συνέπεια και την αφοσίωση του δικτύου συνεργατών και των ανθρώπων μας»

Technology, Automation & the New Insurance Ecosystem

Όσα συζητήθηκαν στο Panel IV του 19th Insurance Conference – #inco26