back to top
7.8 C
Athens
Δευτέρα 2 Μαρτίου 2026

ΕΕΑΕ: Ανησυχία για τις εξελίξεις με ΝΝ, ζητά παρέμβαση ΔΕΙΑ

Τον προβληματισμό για την τροπή που έχε πάρει η υπόθεση με τις συμβάσεις στο αποκλειστικό δίκτυο τη ΝΝ Hellas εκφράζει για μια ακόμη φορά η ΕΕΑΕ. Την ίδια ώρα καλεί, στα πλαίσια άσκησης των ερευνητικών και διορθωτικών εξουσιών της, να παρέμβει η ΔΕΙΑ, να ζητήσει εξηγήσεις και να δώσει τέλος στο θέμα που μία και μόνη Εταιρεία δημιουργεί, όπως σημειώνει.

Η ανακοίνωση

- Advertisement -

Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ παρακολουθεί με ανησυχία και έντονο προβληματισμό την εξέλιξη και την κατάληξη που επέλεξε να δώσει η Ασφαλιστική Εταιρεία NN Hellas, στην συνεργασία με Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές του αποκλειστικού δικτύου της.

Ερμηνεύοντας η Εταιρεία αυθαίρετα τον Νόμο 4583/18 καταγγέλλει τις συμβάσεις των συνεργατών της, και προβάλλοντας την μή υπογραφή ως παραίτηση, επιχειρεί να αποφύγει την καταβολή προμηθειών επι τριετία ισχυριζόμενη ότι οι συνεργάτες λύουν με δική τους πρωτοβουλία την συνεργασία.

- Advertisement -

Η δυνατότητα καταγγελίας της σύμβασης για οποιονδήποτε λόγο είναι δικαίωμα της κάθε Εταιρείας. Η μη πληρωμή των οφειλόμενων προμηθειών δεν είναι δικαίωμά της. Είναι υποχρέωση εκ του Νόμου.

Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι έχουν κατανοήσει ότι η πιστή εφαρμογή του Ν. 4583/18, που έγινε με συλλογικές διεργασίες Υπουργείου, Εποπτικής Αρχής, Ε.Α.Ε.Ε. και Ε.Α.Δ.Ε. είναι αναγκαία για την λειτουργία της Ασφαλιστικής Αγοράς, γι’ αυτό και η εναρμόνιση ήδη αποτυπώνεται στις συμβάσεις ή τα προσαρτήματα που έχουν εκδώσει οι περισσότερες εταιρείες.

Τα δικαιώματα που σαν κλάδος πετύχαμε να συμπεριληφθούν πρέπει να προστατευθούν εξ αρχής.
Οφείλουμε όλοι οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές κάθε κατηγορίας να αντιδράσουμε σε μία επιχειρούμενη αυθαιρεσία για να μην επιτραπεί η μίμηση σε κανέναν. Είναι ευθύνη όλων η τήρηση του νόμου.

Πρωτίστως όμως είναι ευθύνη της Εποπτικής Αρχής, της ΔΕΙΑ, την οποία και καλούμε, στα πλαίσια άσκησης των ερευνητικών και διορθωτικών εξουσιών της, να παρέμβει, να ζητήσει εξηγήσεις και να δώσει τέλος στο θέμα που μία και μόνη Εταιρεία δημιουργεί.

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΠΣΑΣ: Έμφαση στην εκπαίδευση το 2026 και επιστροφή των Βραβεύσεων Κορυφαίων Ασφαλιστικών Συμβούλων

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Συμβούλων ξεκινά επίσημα και δυναμικά τη νέα χρονιά – Δηλώσεις του Προέδρου Λ. Αποστολιώτη στο «IW»

Κύκλος σεμιναρίων «Χτίζοντας Βιώσιμη Ασφαλιστική Καριέρα» από το ΕΕΑ

Στις 2 Μαρτίου το 1o webinar, με θέμα «Συστάσεις – Οργάνωση – Προγραμματισμός»

Ευ. Καφφετζή: Στρατηγικές συμμαχίες στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση, ασπίδα στα τραπεζικά δίκτυα, όλες οι απαντήσεις

Μια ξεχωριστή συνέντευξη παραχωρεί η Μanaging Partner της Oxygen Risk Consulting Partners, απαντώντας σε καίρια ερωτήματα με σαφήνεια και χωρίς ωραιοποιήσεις

Εξελίξεις που κόβουν την ανάσα στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Αυξάνεται η ισχύς του κλάδου και η διαπραγματευτική του θέση

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Το ΥΠΕΞ ενεργοποιεί τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης πρεσβειών και προξενικών αρχών στη Μέση Ανατολή

10 τηλεφωνικές γραμμές εκτάκτου ανάγκης για παροχή προξενικής αρωγής σε Έλληνες πολίτες

Έκτακτη σύσκεψη στο ΥΠΕΘΑ για τις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή

Υπογραμμίστηκε πως έχουν τεθεί σε εφαρμογή όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα και μέτρα ασφαλείας

Στο +5,6% η παραγωγή ασφαλίστρων του 2025

Το σύνολο παραγωγής ασφαλίσεων ζωής διαμορφώθηκε στα 2,8 δισ. ευρώ (+2,7%), ενώ εκείνο των ασφαλίσεων κατά ζημιών στα 3,2 δισ. ευρώ (+8,3%)

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Το 2026 ως έτος-ορόσημο πολιτικής αβεβαιότητας – Οι εκλογές σε 41 χώρες αναδιαμορφώνουν το παγκόσμιο σκηνικό

Ανάλυση της Coface για εκλογικές αναμετρήσεις που ενδέχεται να επηρεάσουν τις διεθνείς αγορές, τις εμπορικές συμφωνίες και το επενδυτικό κλίμα

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ του ΠΣΕΑΔ – Πρόεδρος ο Πάνος Τσιόλης

Η σύνθεση και οι προτεραιότητες της νέας διοίκησης

Το ΥΠΕΞ ενεργοποιεί τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης πρεσβειών και προξενικών αρχών στη Μέση Ανατολή

10 τηλεφωνικές γραμμές εκτάκτου ανάγκης για παροχή προξενικής αρωγής σε Έλληνες πολίτες

Έκτακτη σύσκεψη στο ΥΠΕΘΑ για τις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή

Υπογραμμίστηκε πως έχουν τεθεί σε εφαρμογή όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα και μέτρα ασφαλείας

Νέα εφαρμογή για εντοπισμό ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ

Οι χρήστες της εφαρμογής θα μπορούν να εντοπίζουν σε πραγματικό χρόνο το ασθενοφόρο που έχουν καλέσει