back to top
16 C
Athens
Σάββατο 18 Απριλίου 2026

ΕΕΑΕ: Ανησυχία για τις εξελίξεις με ΝΝ, ζητά παρέμβαση ΔΕΙΑ

Τον προβληματισμό για την τροπή που έχε πάρει η υπόθεση με τις συμβάσεις στο αποκλειστικό δίκτυο τη ΝΝ Hellas εκφράζει για μια ακόμη φορά η ΕΕΑΕ. Την ίδια ώρα καλεί, στα πλαίσια άσκησης των ερευνητικών και διορθωτικών εξουσιών της, να παρέμβει η ΔΕΙΑ, να ζητήσει εξηγήσεις και να δώσει τέλος στο θέμα που μία και μόνη Εταιρεία δημιουργεί, όπως σημειώνει.

Η ανακοίνωση

- Advertisement -

Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ παρακολουθεί με ανησυχία και έντονο προβληματισμό την εξέλιξη και την κατάληξη που επέλεξε να δώσει η Ασφαλιστική Εταιρεία NN Hellas, στην συνεργασία με Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές του αποκλειστικού δικτύου της.

Ερμηνεύοντας η Εταιρεία αυθαίρετα τον Νόμο 4583/18 καταγγέλλει τις συμβάσεις των συνεργατών της, και προβάλλοντας την μή υπογραφή ως παραίτηση, επιχειρεί να αποφύγει την καταβολή προμηθειών επι τριετία ισχυριζόμενη ότι οι συνεργάτες λύουν με δική τους πρωτοβουλία την συνεργασία.

- Advertisement -

Η δυνατότητα καταγγελίας της σύμβασης για οποιονδήποτε λόγο είναι δικαίωμα της κάθε Εταιρείας. Η μη πληρωμή των οφειλόμενων προμηθειών δεν είναι δικαίωμά της. Είναι υποχρέωση εκ του Νόμου.

Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι έχουν κατανοήσει ότι η πιστή εφαρμογή του Ν. 4583/18, που έγινε με συλλογικές διεργασίες Υπουργείου, Εποπτικής Αρχής, Ε.Α.Ε.Ε. και Ε.Α.Δ.Ε. είναι αναγκαία για την λειτουργία της Ασφαλιστικής Αγοράς, γι’ αυτό και η εναρμόνιση ήδη αποτυπώνεται στις συμβάσεις ή τα προσαρτήματα που έχουν εκδώσει οι περισσότερες εταιρείες.

Τα δικαιώματα που σαν κλάδος πετύχαμε να συμπεριληφθούν πρέπει να προστατευθούν εξ αρχής.
Οφείλουμε όλοι οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές κάθε κατηγορίας να αντιδράσουμε σε μία επιχειρούμενη αυθαιρεσία για να μην επιτραπεί η μίμηση σε κανέναν. Είναι ευθύνη όλων η τήρηση του νόμου.

Πρωτίστως όμως είναι ευθύνη της Εποπτικής Αρχής, της ΔΕΙΑ, την οποία και καλούμε, στα πλαίσια άσκησης των ερευνητικών και διορθωτικών εξουσιών της, να παρέμβει, να ζητήσει εξηγήσεις και να δώσει τέλος στο θέμα που μία και μόνη Εταιρεία δημιουργεί.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Πόσα έδωσε η ΝΝ  για προμήθειες και λοιπά έξοδα πρόσκτησης το 2025, τι έβγαλε, τι έδωσε

Από ένα σύνολο λειτουργικών εξόδων και εξόδων πρόσκτησης ύψους 230.684 το 2025 (2024: 201.309), η ΝΝ Hellas

NN HELLAS | Ισχυρές επιδόσεις το 2025 με επίκεντρο τον ψηφιακό της μετασχηματισμό προς όφελος πελατών, συνεργατών και κοινωνίας

1 δισ. ευρώ σε εγγεγραμμένα ασφάλιστρα το 2025 και διατήρηση της 1ης θέσης στην ελληνική ασφαλιστική αγορά βάσει εγγεγραμμένων ασφαλίστρων. 

NN Hellas: Ισχυρές ετήσιες επιδόσεις με επίκεντρο τον ψηφιακό μετασχηματισμό αλλά και την κοινωνική ευθύνη

1 δισ. ευρώ σε εγγεγραμμένα ασφάλιστρα το 2025 και, βάσει αυτών, διατήρηση της 1ης θέσης στην ελληνική ασφαλιστική αγορά

Η «Ασφάλιση στην πράξη» υπάρχει πίσω από την κάθε πτυχή των γεγονότων

Ο Χ. Αλεξόπουλος επισημαίνει ότι, παρά το κλίμα αβεβαιότητας και ενώ διεθνώς η Ασφάλιση ενισχύεται ως θεσμός, στη χώρα μας υπονομεύεται

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Πρόγραμμα προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης Ασφαλιστικού Πράκτορα από τον Όμιλο ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο του Ομίλου ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ ανακοινώνει τη διοργάνωση νέου εξ αποστάσεως προγράμματος προετοιμασίας για τις εξετάσεις

Η ενίσχυση της Επαγγελματικής Ασφάλισης

Τη σημασία της ενίσχυσης της Επαγγελματικής Ασφάλισης στην Ελλάδα, μέσα από την αξιοποίηση της ευρωπαϊκής στρατηγικής...

Atradius: Ισχυρή ανάπτυξη το 2025 παρά τη διεθνή αβεβαιότητα

Σε τροχιά ανάπτυξης παρέμεινε το 2025 η Atradius, επιβεβαιώνοντας την ανθεκτικότητά της σε ένα περιβάλλον αυξημένης αβεβαιότητας και γεωοικονομικών προκλήσεων.

Εθνική Ασφαλιστική: Ισχυρές επιδόσεις και σταθερή πορεία ανάπτυξης το 2025

Η Εθνική Ασφαλιστική ολοκλήρωσε το οικονομικό έτος 2025 καταγράφοντας ισχυρή αύξηση της κερδοφορίας της και επιβεβαιώνοντας την ανθεκτικότητα

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Πρόγραμμα προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης Ασφαλιστικού Πράκτορα από τον Όμιλο ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο του Ομίλου ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ ανακοινώνει τη διοργάνωση νέου εξ αποστάσεως προγράμματος προετοιμασίας για τις εξετάσεις

Οι σαλτιμπάγκοι της ιδιωτικής υγείας και των ανεπαίσθητων χρεώσεων 

Ο Ανασφάλιστος περνά κατευθείαν επί το έργον χωρίς πρόλογο, δεν του αρέσουν κιόλας οι πρόλογοι, απομειώνουν το έργο.

Σημαντική διάκριση της INTERLIFE για την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών Πολυμορφίας και Συμπερίληψης

Στις 30 ελληνικές εισηγμένες εταιρίες που ξεχωρίζουν για την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών Εταιρικής Διακυβέρνησης, με συνεπή προώθηση της Πολυμορφίας

Τι αλλάζει στην Οδική Βοήθεια με τις νέες ρυθμίσεις του ν. 5290/2026

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών με ερμηνευτική εγκύκλιο προς τις εταιρίες μέλη ενημερώνει για το νόμο ν. 5290/2026

Η ενίσχυση της Επαγγελματικής Ασφάλισης

Τη σημασία της ενίσχυσης της Επαγγελματικής Ασφάλισης στην Ελλάδα, μέσα από την αξιοποίηση της ευρωπαϊκής στρατηγικής...