back to top
26 C
Athens
Τρίτη 12 Μαΐου 2026

(upd) H VIG επεκτείνεται: Μπορεί και στην Ελλάδα;

Διάφορες συζητήσεις που γίνονται επικεντρώνονται στην Vienna Insurance Group, VIG. Βλέπουν ότι η Vienna Insurance Group έρχεται στην Ελλάδα. Επίσης ακούγεται εδώ και καιρό ότι έχει ήδη συνάψει συνεργασία με μεσιτική για ειδικές ασφαλίσεις. 

Το IW έχει αναφερθεί στο θέμα αυτό από το περασμένο Σεπτέμβριο πριν πραγματοποιηθεί η 21η Συνάντηση Ασφαλιστών & Αντασφαλιστών στην Υδρα, αλλά και σε παλαιότερα δημοσιεύματα.

- Advertisement -

της Ελενας Ερμείδου

Η AXA XL θα βάλει “χέρι” να βγάλουν οι κυβερνήσεις από “πάνω” τους, τους κινδύνους των φυσικών καταστροφών και να τους μεταφέρουν στην ιδιωτική ασφάλισης, προβλέποντας σε επιχειρηματικά ανοίγματα, αλλά οι συνεργασία και των δύο είναι απαραίτητη, ακούσαμε στο RVS – 2019

- Advertisement -

Η VIG Re επεκτείνεται σε νέες αγορές πέραν των γεωγραφικών της δραστηριοτήτων και εξειδίκευσης, στοχεύοντας σε περαιτέρω ανάπτυξη. Για να δούμε, μήπως εμφανιστεί και στην Ελλάδα. Η VIG Re διαφέρει από την ΑΧΑ, την Allianz ή την Generali.

Ο ρόλος της εποπτείας είναι κομβικός αλλά η πολλή λεπτομέρεια έχει οδηγήσει σε ασφυξία σημειώνει η Mapfre. Οι επόπτες θα πρέπει να είναι πιο δεκτικοί πιο ανοικτοί στο περιβάλλον.

Η Munich Re πάει να ενδυναμώσει το ψηφιακό της αποτύπωμα με ενίσχυση των τοπικών συνεργασιών.

Η ασφαλιστική διείσδυση παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε Τουρκία, πρώην Σοβιετική Ενωση και πρώην Γιουκοσλαβία μας ενημερώνει η PhoeniCRetro. Οι χώρες έχουν υψηλή έκθεση σε φυσικές καταστροφές, κυρίως είναι ευάλωτες σε σεισμούς. Εδώ στην Ελλάδα άλλα θέλουν να μας λένε για την Τουρκία, την έχουν υπόδειγμα.

Η B3i πάει φτιάξει ένα δικό της σύστημα αφήνοντας τους μεσίτες να περάσουν τις δικές στους πλατφόρμες πάνω σε αυτήν.

Η Partner Re αποφάσισε να το παίξει καθαρή αντασφαλίστρια και να επωφεληθεί από το πλεονέκτημα αυτό.

Τα χαμηλά επιτόκια και οι χαμηλές αποδόσεις δημιουργούν θέματα και προκλήσεις στους ασφαλιστές, η ΑΧΑ χάρη στην XL έχει καταφέρει να αυξήσει το τεχνικό ρίσκο που αναλαμβάνει.

H Ευρώπη πέρασε μία οικονομική κρίση, είχε πολλές ευκαιρίες αλλά δεν τις χρησιμοποίησε σωστά, δεν έχει κάνει αναγκαίες μεταρρυθμίσεις σημειώνει η Swiss Re. Τώρα η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει να αντιμετωπίσει προβλήματα. Ακόμα και να τα λύσει τώρα, ο αντίκτυπος θα υπάρχει.

Αν και οι επενδυτές έχουν κόψει ταχύτητες, πολλά funds καιροφυλακτούν, τονίζει η ΑΟΝ.

Η New Re είναι διορατική και βλέπει να έρχονται πολλά M&A, αντασφαλιστική η οποία προσχώρησε στην Munich RE το 1980 ψάχνει για να επωφεληθεί και να βελτιώσεις τις επιδόσεις των συμβάσεων της και του κλάδου περιουσίας και ατυχημάτων.

Αυτοί που αγοράζουν για Ευρώπη και Ιαπωνία δεν θέλουν να πληρώσουν τα σπασμένα για την Φλόριντα και το αντίστροφο λέει η Andersen Alternative Capital.

Τα Lloyds του Λονδίνου ετοιμάζονται να περιορίσουν τα χαρτοφυλάκια που γράφουν ζημιές μέσα σε αυτό το χρόνο. Επιχειρήσεις αξίας 4 δισεκ. έχασαν πέρυσι τα Llody’s.

O περιορισμός του κόστους διανομής είναι το ζητούμενο για τους πελάτες της Verisk. Oι πελάτες της Sequel χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα στοχεύουν να εξοικονομήσουν περί το 10%.

Οι μικροί αντασφαλιστές θα επιβιώσουν, θα μπουν σε περισσότερο εξειδικευμένες και στοχευμένες αγορές αναφέρει έρευνα που παρουσιάστηκε στο Μόντε – Κάρλο στην οποία συμμετείχαν αντασφαλιστές , επενδυτές ILS κεφαλαίων και Ομολόγων Καταστροφών.

Οι τεχνολογικές εξελίξεις οδηγούν την ζήτηση λέει η GlobalExcel. Οι αντασφαλιστές ήδη έχουν πάρει πολλά οφέλη από την τεχνολογία.

Η αξιολόγηση του αντασφαλιστικού κλάδου γίνεται όλο και καλύτερη, οι κύκλοι στο underwriting φλατ, ωστόσο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Baden-Baden 2025: Προτάσεις αντασφάλισης ενόψει 1ης Ιανουαρίου 2026

Bασικά θέματα συζήτησης στο συνέδριο, τα ILS, η τεχνολογία και ο ρόλος των κυβερνήσεων

Mapfre: Πτώση των παγκοσμίων χρηματοδοτήσεων σε Insurtechs 7%

Το τρίτο τρίμηνο του 2024 οι χρηματοδοτήσεις των Insurtechs έκλεισαν με μία πτώση 7% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίτο τρίμηνο του 2023 στα 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Mapfre: Υποχωρεί η χρηματοδότηση των Insurtechs

Η περιοχή του Ειρηνικού παρουσιάζει το υψηλότερο ποσοστό ανάπτυξης, ιδίως η Κεντρική Αμερική (69%), ο Εκουαδόρ (35%), η Κολομβία (24%) και το Περού (23%).

AI: Πλαίσιο ενεργειών Ασφαλιστικών και Αρχών, προβλέψεις

Πλαίσιο ενεργειών που πρέπει να εξετάσουν οι ασφαλιστές εν όψει των πιθανών εξελίξεων στη Τεχνητή Νοημοσύνη (AI)

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

KPMG: $436,4 δισ. σε παγκόσμιες επενδύσεις PE – Η αβεβαιότητα επανεμφανίζεται

Υποτονικός ρυθμός δραστηριότητας σε σύγκριση με το τέλος του 2025 εντοπίζει η έκθεση «Pulse of Private Equity Q1’26»

Allianz Commercial: Ο Karol Dobias νέος Global Head of Multinational της AGCS από την 1η Ιουνίου 2026

Στέλεχος με πολυετή διεθνή εμπειρία και βαθιά γνώση της λειτουργίας των πολυεθνικών ασφαλιστικών προγραμμάτων

Στις 28/5 το 16ο Διεθνές Συνέδριο της Insurance Europe

Με θέμα «Building resilience in an uncertain world» – Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Universal Life: Στρατηγική συνεργασία με τον Όμιλο ΙΑΣΩ για αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας στην Ελλάδα

Στο πλαίσιο της συνεχούς ενίσχυσης και διεύρυνσης του δικτύου της, με στόχο την αποτελεσματική κάλυψη αναγκών των ασφαλισμένων της σε Κύπρο και εξωτερικό

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Φ. Ζέρβας: Το ΕΚ εγγυητής και αρωγός των συμπολιτών μας που επλήγησαν οικονομικά και σωματικά

Συνεντεύξεις πολιτών που αποζημιώθηκαν από το Επικουρικό Κεφάλαιο προβλήθηκαν στη σχετική ενότητα του επετειακού συνεδρίου

Η Eurolife FFH επεκτείνει το δίκτυο του My Health F1rst

Με την προσθήκη των νοσοκομείων του Ομίλου HHG η ασφαλιστική προσφέρει ακόμη περισσότερες επιλογές και προνόμια στους ασφαλισμένους της

Αλ. Σαρρηγεωργίου: Γιορτάζουμε 50 χρόνια που βρίσκουν το Επικουρικό Κεφάλαιο στα καλύτερά του

«Πάνω στο υγιές ΕΚ να χτίσουμε την εμπιστοσύνη που απαιτείται για να μεγαλώσει η αγορά μας» είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ στο επετειακό συνέδριο

Ηρ. Δασκαλόπουλος: Η επιτυχημένη μεταρρύθμιση του ΕΚ ανοίγει νέες προοπτικές

Μείωση εισφοράς και έμφαση στην πρόληψη εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής κατά την ομιλία του στο επετειακό συνέδριο

ΕΑΕΕ και ΕΙΑΣ ενισχύουν τις διεθνείς συνεργασίες τους με 2 εξειδικευμένα σεμινάρια

Σε συνεργασία με τη Miller Insurance και την International Underwriting Association της Αγγλίας, και επίκεντρο τις νέες προκλήσεις