back to top
10.3 C
Athens
Παρασκευή 24 Απριλίου 2026

INTERAMERICAN: «Open Innovation Initiative» στο πρόγραμμα IMAGINE

Το πρόγραμμα IMAGINE της INTERAMERICAN, που έχει βραβευτεί το 2017 στα Marketing Excellence Awards από το Ελληνικό Ινστιτούτο Marketing (ΕΙΜ) ως το καλύτερο εταιρικό πρόγραμμα καινοτομίας στη χώρα μας,συνεχίζει να εξελίσσεται. Μια από τις σημαντικότερες αλλαγές προόδου σημειώθηκε στις αρχές του 2019, με την εισαγωγή του εξωτερικού πυλώνα «Open Innovation Initiative».

Η INTERAMERICAN, σε συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, απηύθυνε πρόσκληση σε ένα εξειδικευμένο κοινό κυρίως επιστημόνων και startups για προτάσεις σχετικές με νέες μορφές ασφάλισης στο φυσικό και ψηφιακό κόσμο.  Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμόρφωσης των προτάσεων, παρεχόταν συμβουλευτική υποστήριξη (mentoring) από στελέχη της ομάδας IMAGINE της INTERAMERICAN και από την ομάδα του Πανεπιστημίου (ACEin και ELTRUN).

- Advertisement -

Στο πλαίσιο αυτού του διαγωνισμού, η εταιρεία δέχθηκε 47 προτάσεις από εδραιωμένες επιχειρήσεις, startups, ερευνητικές ομάδες Πανεπιστημίων, καθώς και φοιτητικές ομάδες. Από αυτές τις προτάσεις διακρίθηκαν 10, μετά από αξιολόγηση και παρουσιάστηκαν από τις ομάδες εργασίας στις 11 Ιουλίου σε μια ανοικτή εκδήλωση, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.

Εύα Μούντριχα, Innovation Lead της INTERAMERICAN.

Το IMAGINE, ένα πρόγραμμα της INTERAMERICAN για την κατάθεση, επώαση και ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών, με το «Open Innovation Initiative» περνά σε μια νέα, δημιουργική φάση.

- Advertisement -

Το πρόγραμμα ξεκίνησε την πορεία του το 2016, απευθυνόμενο σε όλο το προσωπικό της INTERAMERICAΝ.Το IMAGINE αποτελεί ένα πρωτοποριακό «όχημα» εταιρικής καινοτομίας, προσφέροντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες σε αυτό να εκφράσουν και να αναδείξουν τις ιδέες τους. Από την έναρξη του προγράμματος μέχρι σήμερα, 95 εργαζόμενοι έχουν λάβει μέρος στο πρόγραμμα και έχουν εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί στη μεθοδολογία Αccelerator, συμμετέχοντας ενεργά στη διαχείριση και ανάπτυξη 21 νέων υποσχόμενων ιδεών για την Εταιρεία, πραγματοποιώντας 340 πειράματα και εμπλέκοντας περισσότερους από 10 χιλιάδες υφιστάμενους και δυνητικούς πελάτες.

Ο πέμπτος κύκλος του εσωτερικού πυλώνα θα ξεκινήσει σύντομα και περιλαμβάνει τρεις νέες ιδέες και αντίστοιχα τρεις ομάδες με 15 καινούρια μέλη, τα οποία θα εκπαιδευτούν και θα εφαρμόσουν τη μεθοδολογία Accelerator.

Αναφερόμενος στη συνεργασία με το ACEin του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ο Μάρκος Φραγκουλόπουλος, αναπληρωτής γενικός διευθυντής πωλήσεων και marketing της INTERAMERICAN, υπογραμμίζει: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στον τομέα της καινοτομίας. Αναμφισβήτητα για να μπορεί ένας οργανισμός να δημιουργεί πετυχημένα προϊόντα ή υπηρεσίες, χρειάζεται να «ακούει», να συνεργάζεται και να καινοτομεί. Στην εταιρεία μας, αναζητούμε νέες λύσεις και προτάσεις οι οποίες να ικανοποιούν τις εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών μας και να υποστηρίζουν τη σταθερή σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους, ενώ ταυτόχρονα θα μας διαφοροποιούν στην αγορά. Η διεύρυνση του IMAGINE έξω από το ανθρώπινο δυναμικό της INTERAMERICAN δημιουργεί νέες πηγές ιδεών και δυναμικές συνεργασίες, όπως αυτή με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, που μπορούν να αποφέρουν εντυπωσιακά αποτελέσματα».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Διπλή διάκριση για τις υποδομές κυβερνοασφάλειας της Interamerican

Η εταιρεία δηλώνει στρατηγικά προσηλωμένη στην ψηφιακή ανθεκτικτότητα και στην αξιοποίηση τεχνολογιών που διασφαλίζουν προστασία και εμπιστοσύνη

«Elevator Stories»: Όταν η ουσιαστική στήριξη μετατρέπει το I CAN σε πράξη για τις γυναίκες της Interamerican

Η ασφαλιστική δεν μένει στα συνθήματα, αλλά δημιουργεί τις συνθήκες ώστε κάθε γυναίκα να μπορεί να εξελίσσεται, να ηγείται και να ξεκινά ξανά με αυτοπεποίθηση

The Freedom Way: Η νέα δύναμη στις ομαδικές ασφαλίσεις

Η FREEDOM επενδύει στην εκπαίδευση, στη συνεργασία και στη στρατηγική ενίσχυση της ομάδας της πραγματοποιώντας διήμερο σεμινάριο στη Χαλκίδα

Η τεχνολογία στην υπηρεσία της τρίτης ηλικίας: Πώς το Age-in-Place γίνεται πράξη από την Interamerican

Μέσα από το Interamerican Innovation Hub, η εταιρεία επενδύει σε καινοτόμες λύσεις που γεφυρώνουν την έρευνα με την καθημερινότητα

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

MDRT Hellas: Νέο «Power Talk» για την ενδυνάμωση των επαγγελματιών της ασφαλιστικής αγοράς

Στις 30/4, με κεντρική ομιλήτρια τη Márti Király, η οποία θα αναπτύξει το θέμα: «Take Control of Your Mind, Take Control of Your Life»

O Μ. Νεκτάριος από το DEF26: Αναγκαία η δημιουργία κεντρικού συστήματος ασφάλισης για φυσικές καταστροφές

Πρόταση για κρατικό οργανισμό υποχρεωτικής ασφάλισης και επιδότηση τουλάχιστον 50% μέσω του ΕΝΦΙΑ για ασφάλιση ακινήτων

Η πρόληψη στο επίκεντρο – Το μήνυμα της Ειρήνης Αγαπηδάκη από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στα αποτελέσματα του προγράμματος «Προλαμβάνω», καθώς εντοπίστηκαν εγκαίρως ευρήματα σε περίπου 200.000 περιπτώσεις

Η LiveOn λανσάρει την EventAtlas: τη νέα πλατφόρμα για ολοκληρωμένη διαχείριση εγγραφών & συμμετοχών για events

Η LiveOn ανακοινώνει το λανσάρισμα της EventAtlas, μια νέα, all-in-one λύση για τη διαχείριση συμμετοχών σε events

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Στο +7,2% η παραγωγή ασφαλίστρων το 1ο δίμηνο 2026

Ανοδικά κινήθηκε τόσο ο κλάδος ζωής (+10,2%) όσο και ο κλάδος κατά ζημιών (+4,9%) σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, σύμφωνα με την έρευνα της ΕΑΕΕ

Νυχτερινή οδήγηση: Μικρά «μυστικά» εγρήγορσης με μεγάλη αξία για την ασφάλεια

Το Apeiron Insurance Project μοιράζεται λιγότερο συνηθισμένα αλλά αποτελεσματικά τρικ που βοηθούν στη διατήρηση της εγρήγορσης

MDRT Hellas: Νέο «Power Talk» για την ενδυνάμωση των επαγγελματιών της ασφαλιστικής αγοράς

Στις 30/4, με κεντρική ομιλήτρια τη Márti Király, η οποία θα αναπτύξει το θέμα: «Take Control of Your Mind, Take Control of Your Life»

O Μ. Νεκτάριος από το DEF26: Αναγκαία η δημιουργία κεντρικού συστήματος ασφάλισης για φυσικές καταστροφές

Πρόταση για κρατικό οργανισμό υποχρεωτικής ασφάλισης και επιδότηση τουλάχιστον 50% μέσω του ΕΝΦΙΑ για ασφάλιση ακινήτων

Η πρόληψη στο επίκεντρο – Το μήνυμα της Ειρήνης Αγαπηδάκη από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στα αποτελέσματα του προγράμματος «Προλαμβάνω», καθώς εντοπίστηκαν εγκαίρως ευρήματα σε περίπου 200.000 περιπτώσεις