back to top
33.3 C
Athens
Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2026

INTERAMERICAN: «Open Innovation Initiative» στο πρόγραμμα IMAGINE

Το πρόγραμμα IMAGINE της INTERAMERICAN, που έχει βραβευτεί το 2017 στα Marketing Excellence Awards από το Ελληνικό Ινστιτούτο Marketing (ΕΙΜ) ως το καλύτερο εταιρικό πρόγραμμα καινοτομίας στη χώρα μας,συνεχίζει να εξελίσσεται. Μια από τις σημαντικότερες αλλαγές προόδου σημειώθηκε στις αρχές του 2019, με την εισαγωγή του εξωτερικού πυλώνα «Open Innovation Initiative».

Η INTERAMERICAN, σε συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, απηύθυνε πρόσκληση σε ένα εξειδικευμένο κοινό κυρίως επιστημόνων και startups για προτάσεις σχετικές με νέες μορφές ασφάλισης στο φυσικό και ψηφιακό κόσμο.  Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμόρφωσης των προτάσεων, παρεχόταν συμβουλευτική υποστήριξη (mentoring) από στελέχη της ομάδας IMAGINE της INTERAMERICAN και από την ομάδα του Πανεπιστημίου (ACEin και ELTRUN).

- Advertisement -

Στο πλαίσιο αυτού του διαγωνισμού, η εταιρεία δέχθηκε 47 προτάσεις από εδραιωμένες επιχειρήσεις, startups, ερευνητικές ομάδες Πανεπιστημίων, καθώς και φοιτητικές ομάδες. Από αυτές τις προτάσεις διακρίθηκαν 10, μετά από αξιολόγηση και παρουσιάστηκαν από τις ομάδες εργασίας στις 11 Ιουλίου σε μια ανοικτή εκδήλωση, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.

Εύα Μούντριχα, Innovation Lead της INTERAMERICAN.

Το IMAGINE, ένα πρόγραμμα της INTERAMERICAN για την κατάθεση, επώαση και ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών, με το «Open Innovation Initiative» περνά σε μια νέα, δημιουργική φάση.

- Advertisement -

Το πρόγραμμα ξεκίνησε την πορεία του το 2016, απευθυνόμενο σε όλο το προσωπικό της INTERAMERICAΝ.Το IMAGINE αποτελεί ένα πρωτοποριακό «όχημα» εταιρικής καινοτομίας, προσφέροντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες σε αυτό να εκφράσουν και να αναδείξουν τις ιδέες τους. Από την έναρξη του προγράμματος μέχρι σήμερα, 95 εργαζόμενοι έχουν λάβει μέρος στο πρόγραμμα και έχουν εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί στη μεθοδολογία Αccelerator, συμμετέχοντας ενεργά στη διαχείριση και ανάπτυξη 21 νέων υποσχόμενων ιδεών για την Εταιρεία, πραγματοποιώντας 340 πειράματα και εμπλέκοντας περισσότερους από 10 χιλιάδες υφιστάμενους και δυνητικούς πελάτες.

Ο πέμπτος κύκλος του εσωτερικού πυλώνα θα ξεκινήσει σύντομα και περιλαμβάνει τρεις νέες ιδέες και αντίστοιχα τρεις ομάδες με 15 καινούρια μέλη, τα οποία θα εκπαιδευτούν και θα εφαρμόσουν τη μεθοδολογία Accelerator.

Αναφερόμενος στη συνεργασία με το ACEin του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ο Μάρκος Φραγκουλόπουλος, αναπληρωτής γενικός διευθυντής πωλήσεων και marketing της INTERAMERICAN, υπογραμμίζει: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στον τομέα της καινοτομίας. Αναμφισβήτητα για να μπορεί ένας οργανισμός να δημιουργεί πετυχημένα προϊόντα ή υπηρεσίες, χρειάζεται να «ακούει», να συνεργάζεται και να καινοτομεί. Στην εταιρεία μας, αναζητούμε νέες λύσεις και προτάσεις οι οποίες να ικανοποιούν τις εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών μας και να υποστηρίζουν τη σταθερή σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους, ενώ ταυτόχρονα θα μας διαφοροποιούν στην αγορά. Η διεύρυνση του IMAGINE έξω από το ανθρώπινο δυναμικό της INTERAMERICAN δημιουργεί νέες πηγές ιδεών και δυναμικές συνεργασίες, όπως αυτή με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, που μπορούν να αποφέρουν εντυπωσιακά αποτελέσματα».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Στους 50.000 πελάτες η Anytime στη Ρουμανία – Το ορόσημο που θέτει τον πήχη για την επόμενη ημέρα

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Couuntry Manager Αντώνης Τσακνάκης, «τα καλύτερα έρχονται»

Interamerican: 100 υπολογιστές αποκτούν δεύτερη ζωή λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία

Προτεραιότητα δόθηκε σε φορείς με σημαντικό κοινωνικό έργο, καθώς και σε σχολεία απομακρυσμένων και οικονομικά ασθενέστερων περιοχών

Λουκάς Γερασίμου: «Η τεχνολογία απλοποιεί τη διαδικασία και ο ασφαλιστικός σύμβουλος δίνει νόημα στην επιλογή»

O Tied Agency Sales Leader του Ομίλου Interamerican μιλά στον Λάμπρο Ρόδη για την «επόμενη ημέρα» του κλάδου

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Εθνική Ασφαλιστική: Κέρδισε το στοίχημα των 350.000 και ανεβάζει τον πήχη στις 800.000

Η νέα ηλεκτρονική πύλη της εταιρείας θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει την 1η Ιανουαρίου του 2027

Greek Hospitality Awards 2026: Η κορυφαία συνάντηση της ελληνικής φιλοξενίας σάς περιμένει

Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2026 στο Divani Apollon Palace & Thalasso, παρουσία στελεχών του τουριστικού κλάδου, εκπροσώπων φορέων και ΜΜΕ

Στους 50.000 πελάτες η Anytime στη Ρουμανία – Το ορόσημο που θέτει τον πήχη για την επόμενη ημέρα

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Couuntry Manager Αντώνης Τσακνάκης, «τα καλύτερα έρχονται»

Η γνώση που γίνεται πράξη – ένα ακόμη αποκλειστικό προνόμιο των μελών της GAMA Global

Στο webinar του Σεπτεμβρίου, η Ελλάδα για πρώτη φορά θα εκπροσωπηθεί από Ελληνίδα ομιλήτρια, τη Φάνη Θεοφανίδου

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Σπύρος Ιερείδης: «Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα δεν θα είναι η πρόβλεψη, αλλά η ικανότητα προσαρμογής»

Συνέντευξη του CFA, Chartered MCSI Manager Asset Management της CISCO (Cyprus Investment & Securities Corp. Ltd), στον Λάμπρο Ρόδη

Εθνική Ασφαλιστική: Κέρδισε το στοίχημα των 350.000 και ανεβάζει τον πήχη στις 800.000

Η νέα ηλεκτρονική πύλη της εταιρείας θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει την 1η Ιανουαρίου του 2027

SOS της EIOPA για το Nat Cat gap: Ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό των καταστροφών;

Η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες επιβεβαιώνει ότι το ζήτημα βρίσκεται πλέον ψηλά στην ευρωπαϊκή ατζέντα

Greek Hospitality Awards 2026: Η κορυφαία συνάντηση της ελληνικής φιλοξενίας σάς περιμένει

Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2026 στο Divani Apollon Palace & Thalasso, παρουσία στελεχών του τουριστικού κλάδου, εκπροσώπων φορέων και ΜΜΕ

560 εκατ. ευρώ από τις 4 συστημικές τράπεζες για αναβάθμιση υποδομών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης

670 ανακαινισμένα σχολεία υποδέχθηκαν 150.000+ μαθητές και εκπαιδευτικούς χάρη στη μεγαλύτερη πρωτοβουλία ΕΚΕ της χώρας