back to top
17.1 C
Athens
Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2025

INTERAMERICAN: «Open Innovation Initiative» στο πρόγραμμα IMAGINE

Το πρόγραμμα IMAGINE της INTERAMERICAN, που έχει βραβευτεί το 2017 στα Marketing Excellence Awards από το Ελληνικό Ινστιτούτο Marketing (ΕΙΜ) ως το καλύτερο εταιρικό πρόγραμμα καινοτομίας στη χώρα μας,συνεχίζει να εξελίσσεται. Μια από τις σημαντικότερες αλλαγές προόδου σημειώθηκε στις αρχές του 2019, με την εισαγωγή του εξωτερικού πυλώνα «Open Innovation Initiative».

Η INTERAMERICAN, σε συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, απηύθυνε πρόσκληση σε ένα εξειδικευμένο κοινό κυρίως επιστημόνων και startups για προτάσεις σχετικές με νέες μορφές ασφάλισης στο φυσικό και ψηφιακό κόσμο.  Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμόρφωσης των προτάσεων, παρεχόταν συμβουλευτική υποστήριξη (mentoring) από στελέχη της ομάδας IMAGINE της INTERAMERICAN και από την ομάδα του Πανεπιστημίου (ACEin και ELTRUN).

- Advertisement -

Στο πλαίσιο αυτού του διαγωνισμού, η εταιρεία δέχθηκε 47 προτάσεις από εδραιωμένες επιχειρήσεις, startups, ερευνητικές ομάδες Πανεπιστημίων, καθώς και φοιτητικές ομάδες. Από αυτές τις προτάσεις διακρίθηκαν 10, μετά από αξιολόγηση και παρουσιάστηκαν από τις ομάδες εργασίας στις 11 Ιουλίου σε μια ανοικτή εκδήλωση, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.

Εύα Μούντριχα, Innovation Lead της INTERAMERICAN.

Το IMAGINE, ένα πρόγραμμα της INTERAMERICAN για την κατάθεση, επώαση και ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών, με το «Open Innovation Initiative» περνά σε μια νέα, δημιουργική φάση.

- Advertisement -

Το πρόγραμμα ξεκίνησε την πορεία του το 2016, απευθυνόμενο σε όλο το προσωπικό της INTERAMERICAΝ.Το IMAGINE αποτελεί ένα πρωτοποριακό «όχημα» εταιρικής καινοτομίας, προσφέροντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες σε αυτό να εκφράσουν και να αναδείξουν τις ιδέες τους. Από την έναρξη του προγράμματος μέχρι σήμερα, 95 εργαζόμενοι έχουν λάβει μέρος στο πρόγραμμα και έχουν εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί στη μεθοδολογία Αccelerator, συμμετέχοντας ενεργά στη διαχείριση και ανάπτυξη 21 νέων υποσχόμενων ιδεών για την Εταιρεία, πραγματοποιώντας 340 πειράματα και εμπλέκοντας περισσότερους από 10 χιλιάδες υφιστάμενους και δυνητικούς πελάτες.

Ο πέμπτος κύκλος του εσωτερικού πυλώνα θα ξεκινήσει σύντομα και περιλαμβάνει τρεις νέες ιδέες και αντίστοιχα τρεις ομάδες με 15 καινούρια μέλη, τα οποία θα εκπαιδευτούν και θα εφαρμόσουν τη μεθοδολογία Accelerator.

Αναφερόμενος στη συνεργασία με το ACEin του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ο Μάρκος Φραγκουλόπουλος, αναπληρωτής γενικός διευθυντής πωλήσεων και marketing της INTERAMERICAN, υπογραμμίζει: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στον τομέα της καινοτομίας. Αναμφισβήτητα για να μπορεί ένας οργανισμός να δημιουργεί πετυχημένα προϊόντα ή υπηρεσίες, χρειάζεται να «ακούει», να συνεργάζεται και να καινοτομεί. Στην εταιρεία μας, αναζητούμε νέες λύσεις και προτάσεις οι οποίες να ικανοποιούν τις εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών μας και να υποστηρίζουν τη σταθερή σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους, ενώ ταυτόχρονα θα μας διαφοροποιούν στην αγορά. Η διεύρυνση του IMAGINE έξω από το ανθρώπινο δυναμικό της INTERAMERICAN δημιουργεί νέες πηγές ιδεών και δυναμικές συνεργασίες, όπως αυτή με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, που μπορούν να αποφέρουν εντυπωσιακά αποτελέσματα».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Rebuilding Tomorrow: Νέα στρατηγική πρωτοβουλία ανθεκτικότητας από την Interamerican

Ο Όμιλος συνδυάζει εκπαίδευση, άμεση δράση και επιστημονική συνεργασία για να ενισχύσει την κοινωνία απέναντι στα απρόβλεπτα φαινόμενα

«Αξίζουμε όσο οι άνθρωποί μας» – Η 3P Insurance τίμησε συνεργάτες και στελέχη σε μια βραδιά αφιερωμένη στους ανθρώπους της

«Η πραγματική επιτυχία δεν βρίσκεται στα βραβεία, αλλά στις ζωές και τις περιουσίες που έχουμε προστατεύσει» επισήμανε ο Διευθύνων Σύμβουλος Γ. Λούβαρης

Γ. Καντώρος: H Interamerican προχωρά στην εξωστρέφεια με επέκταση στη ρουμανική αγορά

Tο μοντέλο της Anytime και η εμπειρία στην ψηφιακή ασφάλιση ανοίγουν για την εταιρεία νέες αναπτυξιακές δυνατότητες εκτός συνόρων

Διπλή βράβευση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Interamerican

Ο όμιλος διακρίθηκε στις κατηγορίες Best Cloud Migration Project και Best Integration of Business & ICT Strategy

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Πάει για μεγάλες πρωτιές η Eurolife

Στόχος της Eurobank, να ανεβάσει την παραγωγή της ασφαλιστικής στα 900 εκατομμύρια ευρώ

ΕΕΑ: Αποκαλυπτήρια του πρώτου αγάλματος αφιερωμένου στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο ΠτΔ επισήμανε μεταξύ άλλων ότι οι μικρομεσαίοι «υπήρξαν και παραμένουν σπορείς πολιτισμού, που διατήρησαν και εξέλιξαν την πολιτισμική ταυτότητα της κοινότητας»

Προς απόκτηση του 100% της Eurolife Life η Eurobank

Yπεγράφη σχέδιο συμφωνίας με τη Fairfax - Οι αλλαγές στο ΔΣ

Ορίζων Ασφαλιστική: Προτεραιότητα η πρόληψη και η μείωση του κινδύνου φυσικών καταστροφών

Κοινωνικό μήνυμα της εταιρείας για σωστή προετοιμασία απέναντι σε απειλητικά φυσικά φαινόμενα, με αφορμή τη σχετική Παγκόσμια Ημέρα

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Τροπολογία ΠΑΣΟΚ υπέρ των συλλογικών συμβάσεων – Παρέμβαση για το επίδομα φροντίδας συνταξιούχων με αναπηρία

Οι πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ αποσκοπούν σε επαρκείς μισθούς, αξιοπρεπή εργασία και αποκατάσταση αδικιών

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τον διοικητικό μετασχηματισμό της ΥΠΑ

Στους στόχους του Υπουργείου, η «βέλτιστη διαχείριση όλων των ζητημάτων που άπτονται της ασφάλειας των πτήσεων»

Apollon Insurance: Η ασφάλεια που αγκαλιάζει κάθε πτυχή της επιχείρησής σου

Η εταιρεία φροντίζει ώστε μια απρόβλεπτη στιγμή να μη θέσει σε κίνδυνο την επιχειρηματική συνέχεια

Η ΟΑΣΕ συμμετέχει στην απεργία της 14ης Οκτωβρίου

Σε συνέχεια των κινητοποιήσεων κατά του εργασιακού νομοσχεδίου, η Ομοσπονδία καλεί τα μέλη της 11:00 π.μ. στο Σύνταγμα

Check Point: 1.900 κυβερνοεπιθέσεις εβδομαδιαίως ανά οργανισμό τον Σεπτέμβριο – Αύξηση 41% στην Ελλάδα

Τον αυξημένο κίνδυνο που συνεπάγεται η διάδοση της GenAI αναδεικνύει η τελευταία Παγκόσμια Έκθεση Πληροφοριών Απειλών της εταιρείας