back to top
29.3 C
Athens
Τετάρτη 26 Αυγούστου 2026

Ι. Χατζηθεοδοσίου : «Το Ε.Ε.Α. αναλαμβάνει δράση για την αναδάσωση του Υμηττού»

“Για ένα ακόμα καλοκαίρι γίναμε μάρτυρες καταστροφικών πυρκαγιών που προκάλεσαν τεράστιες ζημιές σε διάφορα σημεία της χώρας” αναφέρει σε μήνυμά του ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου  προαναγγέλοντας δράση του Επιμελητηρίου για την αναδάσωση του Υμηττού.

Και συνεχίζει:

- Advertisement -

“Ειδικά σε Εύβοια αλλά και σε Υμηττό, η περιβαλλοντική καταστροφή ήταν τεράστια καθώς χιλιάδες στρέμματα πρασίνου αλλά και περιουσίες συμπολιτών μας, έγιναν στάχτη. Το μόνο παρήγορο ήταν ότι δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα.

Οι πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα επηρεάζουν άμεσα τις ζωές όλων μας, κάτι που θα φανεί το επόμενο διάστημα. Ήδη βιώνουμε σε παγκόσμιο επίπεδο τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Θα πρέπει να είναι κάποιος τελείως αδαής για να μην καταλάβει ότι πυρκαγιές τέτοιας έκτασης μόνο προς το χειρότερο θα αλλάξουν τις συνθήκες διαβίωσης όλων μας. Από το μικροκλίμα στις περιοχές που επλήγησαν, έως τις πλημμύρες που κάποια στιγμή θα δούμε στα σημεία από τα οποία εξαφανίστηκε το πράσινο.

- Advertisement -

Μπροστά σε αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα δεν πρέπει να υπάρξει κανένα περιθώριο αδιαφορίας. Πέρα από τα προφανή, όπως τη νομοθετική ρύθμιση για να μην δούμε να ξεφυτρώνουν κτίρια στα καμένα, την εντατικοποίηση των ελέγχων σε ευαίσθητες περιοχές, τη διαρκή ενημέρωση για την επαγρύπνηση των πολιτών και την αυστηροποίηση των ποινών για τους εμπρηστές, οφείλουμε όλοι να αναλάβουμε δράση για τη επούλωση των πληγών που άφησαν πίσω τους οι μεγάλες φωτιές.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, έχοντας πλήρη συναίσθηση του κοινωνικού του ρόλου –κάτι που έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν- έλαβε την απόφαση να ενισχύσει την προσπάθεια αναδάσωσης του Υμηττού, του βουνού που είναι από τους πνεύμονες οξυγόνου για την Αττική και το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν οι συγκεκριμένες δράσεις για την επίτευξη του μεγάλου στόχου.

Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να ευαισθητοποιηθούν, να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας και σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τους εμπλεκόμενους δήμους να εργαστούμε για την αποκατάσταση των περιβαλλοντικών ζημιών. Είναι καθήκον όλων μας να προστατεύσουμε τη φύση. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας και στις επερχόμενες γενιές”.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Mega Brokers: 19% αύξηση παραγωγής το α΄ 7μηνο 2026

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη του δικτύου μας, παρέχοντας στους συνεργάτες μας τα εφόδια που χρειάζονται»

Το Επιμελητήριο μετά την έναρξη της επιχείρησης

Όταν ξεκινούν οι υποχρεώσεις, οι αυξημένες δαπάνες, οι αλλαγές στη νομοθεσία, οι ψηφιακές απαιτήσεις και η καθημερινή πίεση δοκιμάζεται στην πράξη ο θεσμός

Γ. Χατζηθεοδοσίου για ιό Δυτικού Νείλου: «Στην Αττική τo 70% των κρουσμάτων και 10 θάνατοι – Έγιναν έγκαιρα οι απαιτούμενες ενέργειες;»

Ουσιαστική ενημέρωση για ένα θέμα που αφορά την επιχειρηματική κοινότητα και το σύνολο της κοινωνίας ζητά ο Πρόεδρος του ΕΕΑ

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Η αυξημένη τουριστική κίνηση δεν μεταφράζεται σε ανάλογη κατανάλωση – Τι αναμένει από τη ΔΕΘ

Την ανάγκη στρατηγικής αντί αποσπασματικών μέτρων για τις ΜμΕ επισήμανε ο Πρόεδρος του ΕΕΑ μιλώντας στην ΕΡΤ

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η ζέστη δοκιμάζει τους οδηγούς – Πώς επηρεάζει την οδήγηση το καλοκαίρι

Η Apeiron Insurance Project αναδεικνύει τον παράγοντα της θερμοκρασίας ως μέρος της συνολικής συζήτησης για την οδική ασφάλεια

ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ: Πρόγραμμα προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης Ασφαλιστικού Πράκτορα

Εξ αποστάσεως για 30 διδακτικές ώρες, από την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου έως την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2026

Mega Brokers: 19% αύξηση παραγωγής το α΄ 7μηνο 2026

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη του δικτύου μας, παρέχοντας στους συνεργάτες μας τα εφόδια που χρειάζονται»

Θεόδωρος Κοκκάλας: Η Κίνα στο επίκεντρο της διεθνούς στρατηγικής της ERGO

Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε πρόσφατα στη χώρα ο Πρόεδρος ΔΣ της ERGO International και COO του Ομίλου

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Μεγάλη δράση στις 26/8 στο Σύνταγμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου

Στόχος η εξοικείωση με τις Πρώτες Βοήθειες για τους τετράποδους φίλους μας

Οδηγίες ΕΟΔΥ για προστασία από τον Ιό του Δυτικού Νείλου

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνεται για ανθρώπους ηλικίας άνω των 50 ετών, όσους βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή ή έχουν χρόνια υποκείμενα νοσήματα

Το «IW» στο Αμβούργο, καταγράφει τη μετάβαση της Globus Versicherungs στον όμιλο Allianz

Η θέση της Allianz ήταν σχεδόν επάλληλα με τις μεγαλύτερες αποθήκες του κόσμου στην πόλη της Χανσεατικής Ένωσης –της ελεύθερης ζώνης εμπορίου– στο Αμβούργο

Η ζέστη δοκιμάζει τους οδηγούς – Πώς επηρεάζει την οδήγηση το καλοκαίρι

Η Apeiron Insurance Project αναδεικνύει τον παράγοντα της θερμοκρασίας ως μέρος της συνολικής συζήτησης για την οδική ασφάλεια

Insurance Europe: Στο επίκεντρο ο χρηματοοικονομικός και ασφαλιστικός αλφαβητισμός των Ευρωπαίων

Ειδική συζήτηση στις 3 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των ευρωπαϊκών θεσμών, της ασφαλιστικής αγοράς και της νεολαίας