Marsh LLC: Ραγδαία άνοδος σε αξιώσεις από τη W&I λόγω συγχωνεύσεων/εξαγορών

Ραγδαία άνοδο κατέγραψαν οι αξιώσεις και οι ειδοποιήσεις ασφάλισης Συναλλακτικών Κινδύνων (W&I) σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σύμφωνα με έκθεση της Marsh LLC που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη.

Από το 2016, η Marsh JLT Specialty έχει καταγράψει καταβεβλημένες αποζημιώσεις ύψους 100 εκατ. δολαρίων στις προαναφερθείσες περιοχές , σύμφωνα με την έκθεση. Παράλληλα προειδοποιεί για επιπλέον αξιώσεις που αναμένεται να «ωριμάσουν» ύψους άνω των 100 εκατ.

«Καθώς ο αριθμός των συναλλαγών-συγχωνεύσεων και εξαγορών συνεχίζει να διευρύνεται, ταυτόχρονα αυξάνεται και ο ανταγωνισμός στον τομέα της ανάπτυξης καινοτόμων λύσεων ανάμεσα στις ασφαλιστικές εταιρείες που αφορούν και στην ασφάλιση Συναλλακτικών Κινδύνων» δήλωσε η Lorraine Lloyd-Thomas, διευθύνουσα σύμβουλος, του private equity and M&A practice, της Marsh JLT.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περίοδο 2009-2019 περισσότερες από τις μισές αξιώσεις αφορούσαν φορολογικές και οικονομικές παραβιάσεις.

Οι διατυπώσεις στα συμβόλαια είναι πλέον πολύ περιεκτικές και το πιο πιθανό είναι αυτά να ενεργοποιηθούν σε περίπτωση αξίωσης, αναφέρει η Marsh LLC.

H W&I καλύπτει ζημιές που προκύπτουν από παραβιάσεις εγγυήσεων και/ή αποζημιώσεων που δόθηκαν από τον «πωλητή» σε μια συναλλαγή συγχωνεύσεων / εξαγορών.

Με πληροφορίες από το Business Insurance

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*