back to top
27.5 C
Athens
Παρασκευή 26 Ιουνίου 2026

Αύξηση 36% στα κέρδη β’ τριμήνου της Munich Re

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Αύξηση 36% στα καθαρά κέρδη β’ τριμήνου –που διαμορφώθηκαν στα 993 εκατ. ευρώ, έναντι 724 εκατ. ευρώ έναν χρόνο πριν- ανακοίνωσε ο γερμανικός αντασφαλιστικός όμιλος Munich Re.

- Advertisement -

Βασικοί καταλύτες για την αυξημένη κερδοφορία ήταν οι χαμηλές αιτήσεις αποζημιώσεων για μεγάλες φυσικές καταστροφές αλλά και η απελευθέρωση κεφαλαίων από το αποθεματικό για ζημίες προηγούμενων ετών.

Τα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα του ομίλου σημείωσαν αύξηση 5,5% και ανήλθαν στα 11,8 δις. ευρώ, έναντι 11,2 δις. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2018.

- Advertisement -

Σημειώνεται ότι η Munich Re είχε προαναγγείλει ότι η κερδοφορία της για το β’ τρίμηνο του έτους θα προσέγγιζε το 1 δις. ευρώ. Η εταιρεία διατήρησε τον στόχο της για καθαρά κέρδη της τάξης των 2,5 δις. ευρώ για τη φετινή χρήση και 2,8 δις. ευρώ για το 2020.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Joachim Wenning, “Είμαστε ενθουσιασμένοι που πετύχαμε την καλύτερη τριμηνιαία επίδοσή μας εδώ και τέσσερα χρόνια. Η Munich Re είναι εντός των στόχων της, τόσο από στρατηγικής όσο και από χρηματοοικονομικής πλευράς».

Η Munich Re –και ο (αντ)ασφαλιστικός κλάδος γενικότερα- βρίσκονται σε φάση ανάκαμψης από τις μεγάλες φυσικές καταστροφές του 2017 και του 2018. Ειδικά οι αντασφαλιστικές εταιρείες βρέθηκαν υπό πίεση τα τελευταία χρόνια λόγω της πτωτικής τάσης των αντασφαλίστρων, σε περιβάλλον οξύτατου ανταγωνισμού.

Ο συνδυασμένος δείκτης της Munich Re στον κλάδο περιουσίας-ατυχημάτων βελτιώθηκε στο 87,7% το β’ τρίμηνο του έτους, έναντι 102% έναν χρόνο πριν, υποδεικνύοντας την ενίσχυση της κερδοφορίας της μεγαλύτερης αντασφαλιστικής εταιρείας στον κόσμο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Τα μηνύματα των ραντάρ της ERGO και της Munich Re προς τους ασφαλιστές

Η έκθεση «Tech Trend Radar 2026» συνοψίζει τις παγκόσμιες τεχνολογικές εξελίξεις που διαμορφώνουν τον ασφαλιστικό κλάδο τα επόμενα χρόνια

Νέο επενδυτικό προϊόν από την ERGO Hellas με την ενεργοποίηση του ERGO My Fund

Για όσους επιθυμούν να σχεδιάσουν το οικονομικό τους μέλλον με ευελιξία και διαφάνεια, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την ισχύ των ομίλων ERGO-Munich Re

ERGO, προβλέψεις και στόχοι για το 2026

Υψηλότερο καθαρό αποτέλεσμα το 2025, με στόχο τα 0,9 δισ. και δείκτη ζημιών και εξόδων προς τα καθαρά ασφάλιστρα 89% για το 2026

Τι διαβλέπει η Munich Re, τα στραβοπατήματα

Στο επίκεντρο οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι και η αβεβαιότητα που περιβάλλει την πολιτική των ΗΠΑ – Προβλέψεις για Ευρώπη, Κίνα αλλά και τεχνολογικές μετοχές

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης

Στην ενότητα με θέμα «Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης», θεσμικό χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Κωστής Αλφιέρης, Γενικός Γραμματέας Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβήτων Ελλάδος (ΕΑΔΕ) & Πρόεδρος, Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ)

Ασφαλιστικοί πράκτορες: Από την πώληση, στη συμβουλευτική κινδύνου

Το 19th Insurance Conference, αποτελεί την κορυφαία πλατφόρμα στρατηγικού διαλόγου για την ελληνική ασφαλιστική αγορά

Δέκα χρόνια πριν, θυμάστε τι γράφαμε;

Ούτε κατάρρευση ούτε αναγέννηση. Η Allianz Trade εξετάζει ποιες προβλέψεις επαληθεύθηκαν και πού βρισκόμαστε σήμερα

Ευρώπη δύο ταχυτήτων στην Οδική Ασφάλεια – Ιστορική πρόοδος για την Ελλάδα

Ύστερα από χρόνια στασιμότητας, η χώρα μας κατέγραψε μείωση-ρεκόρ 22% στους θανάτους από τροχαία δυστυχήματα στην ετήσια έκθεση PIN

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Technology, Automation & the New Insurance Ecosystem

Όσα συζητήθηκαν στο Panel IV του 19th Insurance Conference – #inco26

Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης

Στην ενότητα με θέμα «Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης», θεσμικό χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Κωστής Αλφιέρης, Γενικός Γραμματέας Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβήτων Ελλάδος (ΕΑΔΕ) & Πρόεδρος, Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ)

Κ. Κουτσόπουλος: Καταπολέμηση απάτης και εξοικονόμηση πόρων με την πλατφόρμα CoReact

Μια ΑΙ λύση σχεδιασμένη με γνώμονα τις ανάγκες των ασφαλιστικών εταιρειών παρουσίασε ο CPO της Covariance στο #inco26

Ασφαλιστικοί πράκτορες: Από την πώληση, στη συμβουλευτική κινδύνου

Το 19th Insurance Conference, αποτελεί την κορυφαία πλατφόρμα στρατηγικού διαλόγου για την ελληνική ασφαλιστική αγορά

Θ. Κουλουτμπάνης: Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης δεν είναι ιδιοκτησία κανενός

Με επιστολή-ανακοίνωση η παράταξη «Ισχυροί Επαγγελματίες» με επικεφαλής τον Θάνο Κουλουτμπάνη εκφράζει την έντονη διαφωνία της