Allianz: Λειτουργικά κέρδη 3,2 δισ. το β΄τρίμηνο

Επιβεβαίωσε τον στόχο για κέρδη 11,5 δις. ευρώ –πλην ή μείον 500 εκατ. ευρώ- ο γερμανικός ασφαλιστικός κολοσσός

 

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

 

Πεπεισμένη ότι θα επιτύχει τον στόχο της για κέρδη της τάξης των 11,5 δις. ευρώ για την οικονομική χρήση του 2019 εμφανίστηκε η Allianz, καθώς ο γερμανικός ασφαλιστικός κολοσσός «έγραψε» για το α’ εξάμηνο του έτους κέρδη 6,1 δις. ευρώ, που αναλογούν στο 53% του στόχου για όλη τη χρονιά. Ειδικά για το β’ τρίμηνο του έτους, τα λειτουργικά κέρδη της Allianz εμφάνισαν αύξηση 5,4% και διαμορφώθηκαν στα 3,2 δις. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη που αποδίδονται στους μετόχους ανήλθαν στα 2,1 δις. ευρώ, αυξημένα κατά 13,1% σε ετήσια βάση.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Allianz, μετά από μια επιτυχημένη εκκίνηση στο 2019, οι πολύ ισχυρές λειτουργικές επιδόσεις συνεχίστηκαν και κατά το δεύτερο εξάμηνο, ως αποτέλεσμα της στοχευμένης στρατηγικής του ομίλου, της δυναμικής εκτέλεσης της στρατηγικής αυτής και του διαφοροποιημένου χαρτοφυλακίου του ομίλου. Ο κύκλος εργασιών του ομίλου αυξήθηκε κατά 6,1% την περίοδο Μαρτίου-Ιουνίου, στα 33,2 δις. ευρώ. Η αύξηση των λειτουργικών κερδών αποδίδεται κυρίως στον κλάδο ζωής και υγείας και τα εφάπαξ κέρδη στις ΗΠΑ, αλλά και την ενισχυμένη κερδοφορία του κλάδου διαχείρισης ενεργητικού. Όπως δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της Allianz Giulio Terzariol, «ο κλάδος ζωής/υγείας επέδειξε ισχυρές αντοχές στο περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων, όπως καταδεικνύεται από το δυναμισμό των πωλήσεών μας. Συνεχίσαμε να αναπτυσσόμαστε σε διαφορετικές περιοχές, στους προτιμητέους κλάδους δραστηριότητας. Τα υγιή περιθώρια των νέων συμβολαίων θα στηρίξουν την μελλοντική λειτουργική κερδοφορία μας».

Στον αντίποδα, τα χαμηλότερα έσοδα από επενδύσεις είχαν ως αποτέλεσμα την μείωση των λειτουργικών κερδών στον κλάδο γενικών ασφαλίσεων κατά 5,1%, στα 1,4 δις. ευρώ, γεγονός που επισκίασε την αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 7,3% στα 13,4 δις. ευρώ την ίδια περίοδο, με βασικούς κινητήρες την μονάδα εξειδικευμένων ασφαλίσεων AGCS, τον βραχίονα ασφάλισης εμπορικών πιστώσεων Euler Hermes και τις δραστηριότητες στη Γερμανία.

Τα βασικά κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν κατά 10,2% στα 9,76 ευρώ στο τέλος Ιουνίου. Η ετησιοποιημένη απόδοση ιδίων κεφαλαίων διαμορφώθηκε στο 14,7% (από 13,2% το 2018). Ο δείκτης φερεγγυότητας κατά Solvency II διαμορφώθηκε στο 213% στα τέλη Ιουνίου, έναντι 218% στο τέλος του πρώτου τριμήνου, συνεπεία των κινήσεων στην αγορά και ενεργειών διαχείρισης ιδίων κεφαλαίων, οι οποίες αντισταθμίστηκαν εν μέρει από την θετική λειτουργική κερδοφορία κατά Solvency II.

«Είμαι περήφανος που η ομάδα της Allianz για άλλη μια φορά εμφάνισε ικανοποιητικά αποτελέσματα», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Oliver te. «Οι βιώσιμες επιδόσεις μας είναι το αποτέλεσμα της συνεπούς υλοποίησης της στρατηγικής μας που παρέχει τις επιθυμητές λύσεις για τους πελάτες μας».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*