back to top
14 C
Athens
Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2026

Δράση της AXA για το περιβάλλον: «Η γόπα σου έσωσε τη γόπα»

Η Εβδομάδα Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΑΧΑ ολοκληρώθηκε με μία μεγάλη εθελοντική δράση καθαρισμού της παραλίας Γλύστρα στο Λαγονήσι σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση iSea 

Για ακόμα μια χρονιά, εργαζόμενοι και συνεργάτες της ΑΧΑ ένωσαν τις δυνάμεις τους και με μότο «Η γόπα σου έσωσε τη γόπα» συμμετείχαν ενεργά στην 3η και τελευταία δράση μιας σειράς εθελοντικών πρωτοβουλιών που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Εβδομάδας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΑΧΑ, καθαρίζοντας την παραλία Γλύστρα στο Λαγονήσι.

- Advertisement -

Τα αποτσίγαρα, μαζί με αντικείμενα όπως μαχαιροπίρουνα, πιάτα, κυπελάκια, καλαμάκια και περιέκτες τροφίμων αντιστοιχούν στο 86% των πλαστικών μιας χρήσης που συναντάμε πιο συχνά στις παραλίες. Συγκεκριμένα, τα αποτσίγαρα αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες πηγές μόλυνσης των ελληνικών θαλασσών. Με την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος στο επίκεντρο, η ΑΧΑ διοργάνωσε τον καθαρισμό της παραλίας Γλύστρα του Δήμου Σαρωνικού μεταδίδοντας με αυτόν τον τρόπο ένα ουσιαστικό μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Μπορεί όμως μια γόπα από ένα τσιγάρο να σώσει ένα ψάρι – γόπα;

- Advertisement -

Την Παρασκευή 12 Ιουλίου, 97 εθελοντές της ΑΧΑ συγκεντρώθηκαν στην παραλία όπου αρχικά ενημερώθηκαν από τους εξειδικευμένους εκπροσώπους της περιβαλλοντικής ομάδας iSea για τον σωστό διαχωρισμό των ευρημάτων/ απορριμμάτων καθώς και για τη σπουδαιότητα του καθαρισμού της ακτογραμμής. Στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν στην πράξη όλα όσα έμαθαν, περνώντας στη συλλογή των απορριμμάτων κατά μήκος ολόκληρης της παραλίας.

Οι ομάδες που σχηματίστηκαν καθάρισαν 476 μέτρα παραλιακού μετώπου και συγκέντρωσαν συνολικά 39 σάκους απορριμμάτων, βάρους 300 κιλών. Ένα μετρήσιμο αποτέλεσμα το οποίο αποτελεί την έναρξη συλλογής στοιχείων από την ΑΧΑ για το μετρήσιμο αντίκτυπο των εθελοντικών δράσεων που πρόκειται να ακολουθήσουν.

Το έργο της εθελοντικής ομάδας ΑΧΑ ενισχύθηκε από τη συμμετοχή των νέων εθελοντών του Δήμου Σαρωνικού «Young Volunteers in Action», ενώ παράλληλα είχαν και την πολύτιμη καθοδήγηση της Χριστίνας Κονταξή, εξειδικευμένης Περιβαλλοντολόγου, μέλος της Ομάδας Blue Growth της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η εθελοντική δράση ολοκληρώθηκε με τους εθελοντές να τοποθετούν στην κατασκευή σε σχήμα «γόπας – ψαριού» όλα τα αποτσίγαρα που είχαν συλλέξει. Η πρωτότυπη αυτή κατασκευή σχεδιάστηκε για να οπτικοποιήσει το σπουδαίο αποτέλεσμα που μπορεί να έχει η πρόληψη στην προστασία του περιβάλλοντος και το αντίκτυπο της κάθε μας κίνηση και πως αυτή καταλήγει σε εμάς. Η κατασκευή μετά το πέρας της δράσης δωρίστηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σαρωνίδας.

Στρατηγική κατεύθυνση της εταιρείας είναι κάθε εθελοντική δράση να έχει τη δυναμική να ευαισθητοποιήσει και να παρακινήσει ένα ευρύτερο μέρος του κοινού. Για τον λόγο αυτό κάθε δράση θα συνδέεται με μια digital καμπάνια με τους ανθρώπους της ΑΧΑ να αποτελούν πρεσβευτές υπεύθυνης συμπεριφοράς. Η αρχή γίνεται με τη digital καμπάνια «Η γόπα σου έσωσε τη γόπα».

Ο κ. Γιώργος Χονδρός και η κ. Γεωργία Κρεββατά, εργαζόμενοι της ΑΧΑ και ενεργά μέλη της εθελοντικής ομάδας της, δήλωσαν:

«Η μεγαλύτερη απειλή για τις παραλίες μας είναι το πιστεύω ότι θα τις σώσει κάποιος άλλος. Στην ΑΧΑ αφήσαμε τέτοιου είδους περιθώρια και τα κάναμε πράξη».

«Η δράση αυτή είναι συνδεμένη με τις ανάγκες, το ήθος και τα όνειρα κάθε ενεργού πολίτη για ένα καθαρό και υγιές  περιβάλλον».

https://www.youtube.com/watch?v=H0ZVq90Y_UI&feature=youtu.be

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Το «My Interasco Customer Portal» απλοποιεί τη διαχείριση ασφαλιστηρίων

Με ένα μόνο κλικ, οι πελάτες μπορούν να έχουν συγκεντρωτική ενημέρωση, να παρακολουθούν την επιβράβευσή τους, αλλά και να μειώνουν τη χρήση χαρτιού

Η Ατλαντική Ένωση επενδύει στη βιωσιμότητα και στην προστασία του περιβάλλοντος

Η εταιρεία εφαρμόζει σειρά δράσεων με στόχο την οικολογική ευαισθητοποίηση και την υπεύθυνη λειτουργία σε κάθε επίπεδο δραστηριότητας

Μεγάλη συμμετοχή στη δράση δενδροφύτευσης της Carglass® στην Πεντέλη, σε συνεργασία με τη We4all

Στο πλαίσιο της στρατηγικής «Carglass® Repair for Nature», η εταιρεία φυτεύει ένα δέντρο για κάθε τόνο CO₂ που εξοικονομείται μέσω της επισκευής παρμπρίζ

Η Eurolife FFH στήριξε ως Μεγάλος Χορηγός το 3ο Cycladic Kids Festival του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Η εταιρεία προσκάλεσε τα παιδιά να λάβουν μέρος στο εργαστήριο μεταξοτυπίας και να δημιουργήσουν με θέμα: «Αξία έχει… να προστατεύουμε όσα αγαπάμε!»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Οι νέοι στην Ελλάδα και η ιδιοκατοίκηση – Η Generali αναλύει τι επιλέγουν και γιατί

Η ασφαλιστική εξηγεί τις επιλογές των νέων σχετικά με την κατοικία και ενημερώνει υποψήφιους αγοραστές ή ενοικιαστές

Η Howden Hellas επενδύει στην τέχνη και ανοίγει το πολιτιστικό ημερολόγιο του 2026

Υποστηρίζοντας την ομάδα σύγχρονου χορού dOTcompany, καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει τον πολιτισμό ως γλώσσα κοινής μνήμης, αναζήτησης και εξέλιξης

Groupama Ασφαλιστική: Νέες ευκαιρίες καριέρας πέρα από το 9-5

Με το ερώτημα «Το 9-5 σε στριμώχνει;» η Groupama απευθύνεται σε όσους επιθυμούν μεγαλύτερη ευελιξία και έλεγχο της επαγγελματικής τους πορείας

Το Euroins App φέρνει την προστασία ένα κλικ μακριά

Με κεντρικό μήνυμα ότι «η ασφάλεια δεν σταματά ποτέ», η Euroins επενδύει ξεκάθαρα στην digital insurance φιλοσοφία

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Θεμιστοκλέους: Στόχος μας η ένταξη των νοσηλευτών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά

Ο υφυπουργός έδωσε σαφές χρονοδιάγραμμα, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να ολοκληρώσει τη διαδικασία μέσα στους επόμενους μήνες

Έρχονται αυξήσεις μισθών το 2026

Η συμφωνία κυβέρνησης-κοινωνικών εταίρων εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε αυξήσεις αποδοχών τους επόμενους μήνες

Μια γροθιά οι διαμεσολαβητές για τις μειώσεις προμηθειών στα συμβόλαια Υγείας

Για πρακτικές που «δημιουργούν σοβαρά ζητήματα νομιμότητας και θεσμικής ισορροπίας, σε βάρος χιλιάδων επαγγελματιών» έκανε λόγο ο Γ. Χατζηθεοδοσίου

Εταιρικά Δίκτυα (;) ετησίως ανανεούμενα από το 2026

Πώς θα ήταν η επόμενη ημέρα της ασφαλιστικής αγοράς αν οι άνθρωποι των γερών Δικτύων χάσουν την εμπιστοσύνη τους κι αρχίσουν να ψάχνονται;

Τι θα διαβάσετε στο νέο τεύχος του Insurance World

Κεντρικό θέμα, η αποκλειστική συνέντευξη της Τερέζας Σκαρλάτου, CEO της Allianz Trade στην Ελλάδα