back to top
17.1 C
Athens
Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2025

Η Wise Greece κερδίζει το βραβείο «Allianz Future Generations»!

Η Allianz ενδυναμώνει επιχειρήσεις που προωθούν μέσω της δραστηριότητάς τους την κοινωνική ένταξη παιδιών και νέων.

Ο δεύτερος κύκλος του Investment Ready Program, σε συνεργασία με τo Impact Hub, επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη των ταλέντων των νέων.

- Advertisement -

Η ελληνική κοινωνική start-up, Wise Greece κέρδισε το φετινό βραβείο Allianz Future Generations, αξίας 40.000 ευρώ, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε 8 φιναλίστ επιχειρήσεις απ’ όλο τον κόσμο. H Wise βοηθά άνεργους νέους στο ξεκίνημα της σταδιοδρομίας τους στον αγροτικό και διατροφικό τομέα. Η ομάδα της Wise θα αξιοποιήσει το έπαθλο του προγράμματος, επενδύοντας στη δημιουργία του πρώτου αγρο-διατροφικού κέντρου εκπαίδευσης στην Ελλάδα και θα επιδιώξει να καταπολεμήσει το υψηλό ποσοστό ανεργίας των νέων. Αν και η γεωργία είναι ο 2ος μεγαλύτερος τομέας απασχόλησης της χώρας, η κατάρτιση στο αντικείμενο στη δημόσια εκπαίδευση είναι περιορισμένη και πάνω από το 40% των Ελλήνων νέων στερούνται αξιοπρεπούς απασχόλησης. Η Wise εντάχθηκε στο πρόγραμμα Investment Ready, «Ενδυνάμωση των μελλοντικών γενιών», που διεξάγεται από τον Όμιλο Allianz και το Impact Hub. Η στήριξη επιχειρήσεων που στόχο έχουν την προώθηση της κοινωνικής ένταξης παιδιών και νέων ενηλίκων, είναι ένας από τους πυλώνες των δράσεων εταιρικής υπευθυνότητας της Allianz.

Το Investment Ready επικεντρώθηκε σε επιχειρηματικά μοντέλα τα οποία ωφελούν τα παιδιά και τους νέους μέσω στοχευμένων προγραμμάτων εκπαίδευσης που τους προετοιμάζουν για την αγορά εργασίας.

- Advertisement -

Οι 8 ομάδες ανέπτυξαν τα επιχειρηματικά τους σχέδια μπροστά σε μια κριτική επιτροπή αποτελούμενη από ειδικούς επιστήμονες από το Impact Hub, τα Παιδικά Χωριά SOS, την κοινωνική εταιρεία επενδύσεων BonVenture και την Allianz στην έδρα της Allianz στο Μόναχο την Παρασκευή 19.07.2019.

“Είμαι εντυπωσιασμένος από τη δημιουργικότητα των λύσεων που παρουσιάζονται, οι οποίες στοχεύουν στην προώθηση των κοινωνικών και τεχνικών δεξιοτήτων των παιδιών και των νέων, βοηθώντας τους να ξεπεράσουν τις δύσκολες συνθήκες στο ξεκίνημα ζωής τους”, ανέφερε ο Günther Thallinger, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Allianz SE υπεύθυνος για τη Διαχείριση Επενδύσεων και το ESG. “Οι φετινοί φιναλίστ δείχνουν ότι ο καλός σκοπός και η κερδοφορία μπορούν να πάνε χέρι-χέρι”, πρόσθεσε.

Το πρόγραμμα Investment Ready προσφέρει εξάμηνη εκπαίδευση που υποστηρίζεται από ειδικούς συμβούλους (μέντορες) της Allianz. Επιπρόσθετα, όλοι οι συμμετέχοντες έχουν πρόσβαση σε ένα παγκόσμιο δίκτυο επενδυτών που ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για assets με κοινωνικό ή οικολογικό αντίκτυπο, εκτός από την επίτευξη οικονομικής απόδοσης. «Η καθοδήγηση από τα στελέχη της Allianz μας επέτρεψε να σχεδιάσουμε σωστά τα επιχειρηματικά σχέδια για την ανάπτυξή μας», λέει η ιδρυτής της Wise Μελίνα Ταπραντζή. «Με τη χρηματοδότηση του βραβείου Allianz Future Generations θα ξεκινήσουμε τη Wise Academy. Με την καινοτόμο προσέγγισή μας, θα εμπνεύσουμε και θα διευκολύνουμε τη νεολαία να χτίσει μια σταδιοδρομία στον αγροδιατροφικό τομέα. Η ψηφιακή μας πλατφόρμα θα φέρει αυτή την τεχνογνωσία και στους νέους που βρίσκονται ακόμα και στα πιο απομονωμένα νησιά της Ελλάδας».

H Φιλίππα Μιχάλη CEO της Allianz Ελλάδος και Mentor της Wise στο Investment Ready Program, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στη Wise και στη Μελίνα Ταπραντζή, από όλους μας στην Allianz Ελλάδος! Είμαστε πραγματικά περήφανοι για αυτή τη διάκριση. Η ομάδα της Wise έκανε εξαιρετική δουλειά και έχει ένα όραμα που μας εμπνέει ιδιαίτερα. Χαιρόμαστε πολύ που συμμετείχαμε σε αυτό το παγκόσμιο κοινωνικό project του Ομίλου μας και προσφέραμε κι εμείς στη δημιουργία της Wise Academy στη χώρα μας. Ανυπομονούμε να δούμε τα επόμενα βήματα της υπέροχης αυτής ομάδας!».

Σχετικά με το Impact Hub

Το Impact Hub είναι μια παγκόσμια κοινότητα με πάνω από 16.000 μέλη σε περίπου 100 τοποθεσίες σε όλες τις ηπείρους, παρέχοντας καθοδήγηση, πόρους και ευκαιρίες σε άτομα, που επικεντρώνονται στον κοινωνικό αντίκτυπο. Το 2017 το Impact Hub Μονάχου ξεκίνησε ένα μοναδικό πρόγραμμα με την Allianz, με επίκεντρο την κοινωνική ένταξη των παιδιών και της νεολαίας. Το Investment Ready Program στοχεύει προετοιμάσει τις κοινωνικές επιχειρήσεις για επενδύσεις, ανάπτυξη και παγκόσμιο αντίκτυπο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η KPMG φέρνει την Άννα Ευθυμίου και κορυφαία στελέχη στο μεγάλο debate για την ασφαλιστική αγορά

Με αυξημένο ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσίαση της Ετήσιας Έρευνας της KPMG, ενός από τα ισχυρότερα εργαλεία ανάγνωσης του κλάδου

«The Future of Insurance»: Η KPMG στην Ελλάδα παρουσιάζει τη 15η Ετήσια Έκθεση για την Ιδιωτική Ασφαλιστική Αγορά

Ένα πολύτιμο εργαλείο στρατηγικής ανάλυσης του εγχώριου ασφαλιστικού κλάδου θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση στο Electra Palace Athens στις 9/12

Allianz SΕ: Δωρίζει 200.000 σε πληγέντες από φυσικές καταστροφές

Το 50% θα κατευθυνθεί στον Ερυθρό Σταυρό προς ανακούφιση των πληγέντων και το υπόλοιπο 50% σε ενέργειες πρόληψης

Allianz Partners: Αντικαθιστά το 8% των εργαζομένων της με μηχανήματα AI

Η απόφαση οφείλεται στην αυξανόμενη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και των αυτοματοποιημένων συστημάτων υποστήριξης πελατών

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

H Eurolife FFH στηρίζει το ΕΕΑ για την παροχή δωρεάν επαναπιστοποιήσεων στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

Η Eurolife FFH επενδύει διαχρονικά στη γνώση και στην εξέλιξη των στελεχών του ασφαλιστικού κλάδου

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη «In Motion for Everyone»: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

Στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής υπευθυνότητας, ο Ευ. Αυγουλάς και η Ι.Μ. Γκέρτσου πρόσφεραν μια βιωματική εμπειρία εξοικείωσης με την αναπηρία

Η Humanity Greece χαρτογραφεί για πρώτη φορά τον εθελοντισμό στην Ελλάδα – Βίντεο

Και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού φωταγωγεί εμβληματικά σημεία της χώρας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Μ. Παπαζαρκάδα: «Θέλουμε να είμαστε ο πρώτος συνεργάτης που σκέφτεται κάθε επιχειρηματίας όταν χρειάζεται ασφάλεια και αξιοπιστία» 

Η Country Manager της Coface στην Ελλάδα μιλά στο Insurance World και στον Λάμπρο Ρόδη για τη φιλοσοφία, τη στρατηγική και το όραμα της εταιρείας

EIOPA: Νέο εργαλείο εκτίμησης κινδύνου φυσικών καταστροφών για ιδιοκτήτες κατοικιών και επιχειρήσεων

Η ανάπτυξη μιας πανευρωπαϊκής πλατφόρμας ενημέρωσης θεωρείται κρίσιμο βήμα προς τη βελτίωση της κλιματικής ανθεκτικότητας

ΥΕΚΑ: Σύσταση για τη λήψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων εξαιτίας της κακοκαιρίας

Τα μέτρα που οφείλουν να λαμβάνουν οι εργοδότες για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο

Αυτό είναι το νέο ΔΣ του ΣΠΑΤΕ – Επικεφαλής ο Γ. Χατζηγεωργάκης

Πρόεδρος για τη θητεία διοίκησης 2025-2027 αναλαμβάνει ο πλειοψηφών σύμβουλος Γεώργιος Χατζηγεωργάκης – Νέες παρουσίες στο ΔΣ

H Eurolife FFH στηρίζει το ΕΕΑ για την παροχή δωρεάν επαναπιστοποιήσεων στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

Η Eurolife FFH επενδύει διαχρονικά στη γνώση και στην εξέλιξη των στελεχών του ασφαλιστικού κλάδου