K. Πάντος, Groupama: Στο επίκεντρο των εξελίξεων η Υγεία

Η Groupama Ασφαλιστική πρόσφερε και προσφέρει προγράμματα τα οποία μπορούν να κάνουν τον μέσο Έλληνα πολίτη να αισθάνεται ασφαλής και προστατευμένος.

Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει στο iw ο κ. Κωνσταντίνος Πάντος, αναπληρωτής διευθυντής Ζωής στην Groupama Ασφαλιστική, «ένας 28άρης με χαμηλό εισόδημα μπορεί να αισθάνεται ασφαλής ότι με 248 ευρώ τον χρόνο μπορεί να έχει κάλυψη υγείας –πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας– στα καλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία».

iw? Η Υγεία αποτελεί έναν τομέα που πρωταγωνιστεί στον ασφαλιστικό κλάδο και για τον λόγο αυτό οι καλοί συνεργάτες αποτελούν το «κλειδί» για υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Ποια χαρακτηριστικά διακρίνουν έναν καλό διαμεσολαβητή για ένα τόσο κρίσιμο προϊόν και ποιες λύσεις παρέχει η εταιρεία σας;

απ. Η Υγεία θα αποτελεί πάντοτε τον πρωταγωνιστή στις ασφαλίσεις προσώπων, αφού αναδεικνύεται ως πρωταρχική ασφαλιστική ανάγκη. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο πελάτης ασφαλίζεται με δική του πρωτοβουλία. Κατά κανόνα, ο διαμεσολαβητής βοηθάει τον πελάτη να συνειδητοποιήσει τη σημασία της έγκαιρης ικανοποίησης αυτής της ανάγκης και την αξία της ποιοτικής εξυπηρέτησης κατά τη διάρκεια της ασφάλισης. Είναι άλλωστε γνωστό ότι ο πελάτης, όταν κάτι χρειαστεί, θα καλέσει πρώτα ή και μόνο τον ασφαλιστή του.

Το πρώτο χαρακτηριστικό ενός καλού διαμεσολαβητή είναι η καλή πληροφόρηση και η αναγνώριση από τον ίδιο της αξίας της ασφάλισης υγείας, ώστε να τη μεταφέρει με απλό και κατανοητό τρόπο στον πελάτη.

Το δεύτερο χαρακτηριστικό είναι η διαφάνεια όσον αφορά την ποιότητα και πληρότητα των πληροφοριών. Θα πρέπει να δώσει στον πελάτη αναλυτικές πληροφορίες σε σχέση με αυτό που αγοράζει μέσω ενός ασφαλιστηρίου υγείας: ποιες είναι οι καλύψεις και πώς θα κάνει αποτελεσματική χρήση των υπηρεσιών που του παρέχονται.

Στην Groupama, λέμε ότι πρέπει να μπορεί να κάνει την ασφάλιση απλή. Επιπλέον, ο διαμεσολαβητής που θα ασχοληθεί με ασφαλίσεις υγείας θα πρέπει να είναι άμεσα διαθέσιμος και αποτελεσματικός στις επικοινωνίες του με τον πελάτη. Αποτελεί τη μοναδική του επαφή με τον χώρο. Καλείται να επέμβει και να παραστέκεται σε καταστάσεις δύσκολες, άβολες και δυσάρεστες. Οι υπηρεσίες που παρέχει υπερβαίνουν την απλή διαδικαστική εξυπηρέτηση, έχοντας πλέον αντίκτυπο στη συνείδηση του πελάτη.

Η Groupama Ασφαλιστική παρέχει στους διαμεσολαβητές όλα τα εφόδια και την υλική και έμψυχη υποστήριξη που χρειάζονται για να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Τα προγράμματά μας απευθύνονται σε όλα τα πορτοφόλια και καλύπτουν κάθε θέμα υγείας. Έχουμε, επιπλέον, διασφαλίσει αμεσότητα αποζημίωσης σε μόνο τρεις εργάσιμες ημέρες, απευθείας πληρωμή ιατρών σε δικό τους λογαριασμό, αποφεύγοντας ενδιάμεσες καθυστερήσεις, καθώς και συμβάσεις με όλα σχεδόν τα ιδιωτικά νοσοκομεία, ώστε να μη χρειάζεται οι πελάτες να εκταμιεύουν χρήματα για τις νοσηλείες τους. Πρόσθετη διευκόλυνση παρέχεται με μια σειρά από χρήσιμα εργαλεία για τους ίδιους τους διαμεσολαβητές, με κεντρικό άξονα την πρωτοποριακή ηλεκτρονική πλατφόρμα Cheetah, μέσω της οποίας ο διαμεσολαβητής ενημερώνεται, κάνει προσφορές, διαβιβάζει αιτήσεις ασφάλισης, παρακολουθεί το χαρτοφυλάκιο, τους στόχους και τις προμήθειές του.

Πιστεύουμε ότι η Groupama Ασφαλιστική έχει εδραιωθεί ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες στην υποστήριξη των διαμεσολαβούντων και η εκτίμησή τους μας δικαιώνει.

iw? Πώς διαμορφώνονται σήμερα τα ασφάλιστρα στον κλάδο; Ποιες είναι οι τάσεις και πώς καθορίζονται;

απ. Τα τελευταία χρόνια, η ζήτηση για προγράμματα υγείας έχει αλλάξει. Οι καταναλωτές αναζητούν προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί μετά από μελέτη και ρεαλιστική προσέγγιση των αναγκών αλλά και των δυνατοτήτων τους.

Τα ετήσια προγράμματα της Groupama έχουν σχεδιαστεί και κοστολογηθεί με βάση αυτές ακριβώς τις παραμέτρους και γι’ αυτό είναι πολύ επιτυχημένα. Κάθε χρόνος που περνάει, οι πωλήσεις αυξάνονται.

Ένας 28άρης με χαμηλό εισόδημα μπορεί να αισθάνεται ασφαλής ότι με 248 ευρώ τον χρόνο μπορεί να έχει κάλυψη υγείας –πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας– στα καλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία.

Με 314 ευρώ τον χρόνο, ένας 30άρης είναι καλυμμένος για νοσηλεία από το πρώτο ευρώ για γιατρούς και διαγνωστικές εξετάσεις, επείγουσα ιατρική βοήθεια και 20.000 ευρώ σε περίπτωση ατυχήματος.

Η Groupama εξακολουθεί να διαθέτει και προγράμματα ισόβιας διάρκειας, και οι πωλήσεις τους διαγράφουν επίσης επιτυχημένη πορεία. Ενδεικτικά, αναφέρουμε πως ένας 30άρης μπορεί να καλυφθεί ισοβίως από το πρώτο ευρώ και έως ένα εκατομμύριο τον χρόνο, με ετήσιο ασφάλιστρο 1.028 ευρώ. 

iw? Με ποιον τρόπο μειώνεται το κόστος υγείας;

απ. Στην Groupama έχουμε δημιουργήσει ένα ευρύ πλαίσιο ασφαλιστικών καλύψεων υγείας, με μεγάλη ευελιξία και με δυνατότητα πολλαπλών επιλογών:

  • 2 προγράμματα ισόβιας διάρκειας (Santé Privilège, Santé Avantage)
  • 4 προγράμματα ετησίως ανανεούμενα (Santé Confort Plus, Santé Confort 6000, Santé Essentiel Plus, Santé Sélection)

Το κόστος περιορίζεται όταν ο ασφαλισμένος αναλάβει κάλυψη μέρους των δαπανών νοσηλείας, επιλέγοντας εκπιπτόμενο ποσό από 350 έως 6.000 ευρώ, ώστε να επιτύχει τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό κόστους/οφέλους. Ανεξάρτητα από την επιλογή του, ωστόσο, κάθε ασφαλισμένος έχει στη διάθεσή του το ευρύτατο δίκτυο των 47 πανελλαδικά συμβεβλημένων νοσοκομείων και κλινικών, που προσφέρουν επιπλέον παροχές, δίχως κανένα πρόσθετο κόστος. Επιπλέον, ανεξαρτήτως επιλογής προγράμματος, καλύπτονται:

  • Χειρουργικές (μικρο)επεμβάσεις χωρίς νοσηλεία
  • Χημειοθεραπείες και ακτινοθεραπείες
  • Αιμοκάθαρση
  • Δαπάνες εντατικής μονάδας

Και ειδικά με τη νεότερη γενιά προϊόντων Santé Plus:

  • Κέντρα αποκατάστασης
  • Συνεδρίες Alzheimer
  • Νοσηλεία στο σπίτι
  • Πρόσθετες εκπτώσεις για οδοντιατρικές θεραπείες και πράξεις

 iw? Η οικονομική κρίση άφησε πίσω της σειρά προβλημάτων, με ένα δημόσιο σύστημα υγείας που αδυνατεί να καλύψει μεγάλη μερίδα πολιτών. Ποιες θεωρείτε πως είναι οι μεγαλύτερες παθογένειες; Η ασφαλιστική σας πώς παρεμβαίνει σε αυτό το ολοένα και εντεινόμενο πρόβλημα;

 απ. Είναι αλήθεια ότι η κρίση δημιούργησε ασφυκτικές, ενίοτε σκληρές, συνθήκες λειτουργίας του δημόσιου τομέα υγείας. Οριζόντια μείωση δημόσιων δαπανών, μείωση στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων και μείωση του προσωπικού τους δημιούργησαν σημαντικά προβλήματα καθημερινής λειτουργίας, ταυτόχρονα με προσπάθειες αύξησης της συμμετοχής των ασθενών στο κόστος (αύξηση στη συμμετοχή κόστους φαρμάκων, καταβολή ιατρικής αμοιβής ανά παραπεμπτικό κ.λπ.).

Στο πλαίσιο αυτό, καλούμαστε να δημιουργήσουμε συνθήκες ασφαλιστικών επιλογών που, αντικειμενικά, δεν θα αποκλείουν κανέναν εν δυνάμει ασφαλισμένο.

Τα στελέχη της Groupama συμμετέχουν στις αρμόδιες επιτροπές της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος και κάθε άλλου αρμόδιου φορέα, προωθώντας ενεργά την υιοθέτηση της «συμπληρωματικής» ασφάλισης (δημόσια και ιδιωτική), μεταφέροντας την εμπειρία από τη μητρική Groupama Γαλλίας και τα θετικά αποτελέσματα από το ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό ιδιωτικής ασφάλισης υγείας που καταγράφεται εκεί (>95%).

 iw? Τόσο στο εξωτερικό όσο και στη χώρα μας οι νέες τεχνολογίες επηρεάζουν καταλυτικά τη διαμόρφωση νέων πολιτικών στον κλάδο. Ψηφιοποίηση και τεχνητή νοημοσύνη είναι δύο βασικά παραδείγματα των εξελίξεων που «τρέχουν». Τι καινοτόμο προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες και η ψηφιοποίηση της αγοράς στα προϊόντα υγείας;

 απ. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες υγείας δεν θα μπορούσαν παρά να ακολουθήσουν τις νέες τεχνολογίες και την ψηφιοποίηση στην εξέλιξή τους. Άλλωστε, η Υγεία αποτελούσε πάντα κλάδο αιχμής στις εξελίξεις κάθε είδους. Πλέον, η ταχύτητα μετάδοσης της πληροφορίας έχει εκμηδενιστεί και σε αρκετές από τις διαδικασίες που εφαρμόζονται ο μόνος παράγοντας καθυστέρησης είναι η ανθρώπινη παρέμβαση.

Αυτά δεν θα μπορούσαν να μην έχουν αντίκτυπο στις ασφαλιστικές εργασίες υγείας. Τόσο η υποβολή δικαιολογητικών όσο και η διαχείριση απλού –προς το παρόν– τύπου αποζημίωσης γίνονται πλέον, πολύ συχνά, αυτόματα, από ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Πλέον, η τεχνολογία παρέχει όλες τις δυνατότητες για αυτοματοποίηση σύνθετων διαδικασιών και η εξυπηρέτηση από έξυπνα computers είναι αποτελεσματική και ολοένα και περισσότερο αποδεκτή από το καταναλωτικό κοινό. Επίσης, τα chatbots δεν είναι πια σπάνια στις ασφαλίσεις.

*Aναδημοσίευση από το Ιnsurance World

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*