back to top
22.1 C
Athens
Τετάρτη 6 Μαΐου 2026

H Arag πάει… Αυστραλία

Μια συνεργασία – ορόσημο ανακοίνωσε ο όμιλος ARAG Γερμανίας με την HDI Αυστραλίας. Στόχος είναι η επέκταση του Ομίλου σε διεθνή κλίμακα.

Η «ARAG Services Pty Ltd»  αποτελεί πλέον θυγατρική πλήρους κυριότητας του Ομίλου ARAG  και αναλαμβάνει εργασίες Γενικού Διαχειριστή (MGA) επί χαρτοφυλακίου ασφαλιστικών προϊόντων νομικών εξόδων στο Σύδνεϋ, των οποίων τον κίνδυνο έχει αναλάβει  η HDI Αυστραλίας .

- Advertisement -

«Εξακολουθούμε διαρκώς να ενδυναμώνουμε τις διεθνείς μας δραστηριότητες μέσα από νέες στρατηγικές ευκαιρίες για τον Όμιλο ARAG , με δεδομένο ότι  οι διεθνείς μας εργασίες ασφαλίσεων νομικής προστασίας αντιπροσωπεύουν το 60% των συνολικών μας εσόδων ασφαλίσεων νομικής προστασίας. Το 2018 ο Όμιλος ARAG κατέγραψε αύξηση ασφαλίστρων της τάξεως του 7% στον τομέα νομικής προστασίας του Ομίλου, δηλαδή από 938,9 εκατ. Ευρώ σε 1.004,3 εκατ.»  , διευκρινίζει Dr.Dr. h.c. Paul-Otto Fassbender, CEO και βασικός μέτοχος του Ομίλου ARAG, όπως μεταδίδει το asfalisinet.gr. To 2018 o Ομιλος ARAG σημείωσε αύξηση στα μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα κατά 4,3%, δηλαδή κατά   1,65 εκατ. Ευρώ.

«Η αγορά ασφαλίσεων νομικών εξόδων της Αυστραλίας προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης και ανυπομονούμε  να ξεκινήσουμε τις εργασίες μας στην 5η  ήπειρο , η οποία αποτελεί την 18η χώρα δραστηριοποίησης του Ομίλου ARAG».

- Advertisement -

Η «ARAG Services Australia», διοριζόμενη υπό καθεστώς εξουσιοδότησης από την ασφαλιστική εταιρία HDI Global Specialty SE Australia, ενεργεί για την σύναψη ασφαλιστηρίων συμβολαίων αλλά και για την διαχείριση σχετικών ζημιών για ασφαλιστήρια νομικών εξόδων, για λογαριασμό της HDI Αυστραλίας. Η θυγατρική της ARAG στην Αυστραλία προσφέρει πρωτοποριακά ασφαλιστικά προγράμματα κάλυψης Νομικών Εξόδων , εστιάζοντας σε μεσίτες ασφαλίσεων αλλά και σε άλλους διαμεσολαβητές. Η γκάμα των προγραμμάτων περιλαμβάνει κάλυψη νομικών εξόδων για τις επιχειρήσεις αλλά και  για την οικογένεια.

Διευθύνουσα Σύμβουλος  της θυγατρικής της ARAG Services Australia έχει διοριστεί η κα. Antoinette von Wendt. Η κα. Wendt εντάχθηκε στο δυναμικό της  ARAG το 2015 και έχει εργαστεί στο Τμήμα Ανάπτυξης Εταιρικών Πελατών. Η Antoinette von Wendt διαθέτει πολλά χρόνια εμπειρίας στο στρατηγικό σχεδιασμό, την ανάπτυξη εργασιών και την ψηφιοποίηση στους κλάδους της ενέργειας και της ιδιωτικής ασφάλισης.

Ο Mark Fleiser , Γενικός Διευθυντής και Επικεφαλής του Υποκαταστήματος της  HDI Global Specialty SE Australia δήλωσε : «Είμαστε άκρως ενθουσιασμένοι που στο εξής θα  συνεργαζόμαστε με την ARAG Services Australia, προσφέροντας στην  αγορά της Αυστραλίας μια νέα πρόταση στην ασφάλιση νομικής προστασίας. Αναγνωρίζουμε  την σημαντική αξία της προσφοράς νομικής κάλυψης στους πελάτες μας, τη στιγμή που έρχονται αντιμέτωποι με απρόοπτα νομικά έξοδα.»

Σχετικές δημοσιεύσεις

Νομική Προστασία και το κόστος της δικαιοσύνης – Τι προωθεί η ARAG

Η νομική προστασία ως εργαλείο «ισότιμης πρόσβασης στη δικαιοσύνη» για πολίτες με διαφορετικές οικονομικές δυνατότητες

Η καμπάνια της ARAG SE Greece αναδεικνύει τους κινδύνους της καθημερινότητας

Καθώς οι πολίτες ευαισθητοποιούνται περισσότερο για τα δικαιώματά τους, η νομική ασφάλιση διεκδικεί μεγαλύτερο ρόλο ως μηχανισμός προστασίας

Η αθέατη ανάγκη νομικής προστασίας των ενστόλων

Η προσέγγιση της ARAG δεν περιορίζεται απλώς στην κάλυψη δικαστικών εξόδων, αλλά επεκτείνεται σε μια συνολική νομική καθοδήγηση

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Τα μηνύματα των ραντάρ της ERGO και της Munich Re προς τους ασφαλιστές

Η έκθεση «Tech Trend Radar 2026» συνοψίζει τις παγκόσμιες τεχνολογικές εξελίξεις που διαμορφώνουν τον ασφαλιστικό κλάδο τα επόμενα χρόνια

Anytime: Δυναμική είσοδος στη Ρουμανία με αιχμή το «no-surprise insurance»

Το «Insurance World» βρέθηκε στην επίσημη πρεμιέρα της εταιρείας στο Βουκουρέστι

Δύο νέα προϊόντα από τnν Coface στην Ελλάδα και η εισαγωγή του Business Information

Η Γερμανία, σύμφωνα με την εταιρεία, εγκυμονεί κινδύνους εξάπλωσης των αφερεγγυοτήτων στην Ευρώπη αν η κατάσταση δεν εξομαλυνθεί

Αllianz Trade: Πόσο θα αυξήσει η κρίση στη Μ. Ανατολή τον κίνδυνο μη πληρωμής για τις επιχειρήσεις;

Επικαιροποιημένες προβλέψεις για τα έτη 2026 και 2027 δημοσιεύει η ασφαλιστική πιστώσεων στην τελευταία της «Έκθεση Αφερεγγυότητας»

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ασφάλεια κατοικίας: Το μήνυμα της Generali Greece με το πρόγραμμα Home On

H καμπάνια αξιοποιεί το αφήγημα της «έξυπνης διαβίωσης», συνδέοντας την ασφάλεια σπιτιού με την ποιότητα ζωής

Νέο ξεκίνημα για την Export Credit Greece – Πρώτη δημόσια εμφάνιση του CEO Ν. Βαγιάννη στο Greek Exports Forum 2026

Στις 8/5, στο πάνελ με θέμα: «Τα νέα προγράμματα χρηματοδότησης και ασφάλισης εξαγωγικών πιστώσεων στο νέο γεωπολιτικό και δασμολογικό τοπίο»

70 χρόνια Απόλλων Ασφαλιστική: Μια βραδιά κύρους, συνεργασίας και προοπτικής

Η επέτειος λειτούργησε ως ουσιαστικό ραντεβού με τον κλάδο, συγκεντρώνοντας συνεργάτες, υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς και εκπροσώπους θεσμικών φορέων

Η επιτυχία δεν είναι συγκυρία, αλλά μοντέλο: το παράδειγμα της Mega Brokers

Σε έναν κλάδο όπως η ασφαλιστική διαμεσολάβηση, δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσει κανείς απλώς από τα αποτελέσματα μιας χρονιάς

Gen2 από τη ΜΙΝΕΤΤΑ: Η νέα γενιά ασφαλιστικών προγραμμάτων που συνδυάζει καλύψεις ζωής και υγείας

Ολοκληρωμένη κάλυψη για τον ασφαλισμένο και την οικογένειά του, με συμπληρωματικές παροχές σε περιπτώσεις απρόβλεπτων γεγονότων