back to top
26.1 C
Athens
Παρασκευή 22 Μαΐου 2026

Ο επιθεωρητής Κλουζώ εισβάλλει στις ασφαλιστικές

Της Ελενας Ερμείδου

Στα ίχνη περίπου 15 ασφαλιστικών που έχουν ακόμα (!) οφειλές προς το δημόσιο βρίσκεται η ΑΑΔΕ η οποία φαίνεται τελευταία να έχει υποδυθεί τον ρόλο του επιθεωρητή Κλουζώ. Ο επίμονος φακός της ΑΑΔΕ μαζί με έξυπνα συστήματα εξιχνίασης οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων ενδεχομένως να ανακαλύψει μέχρι το τέλος της εβδομάδας και πριν τις εκλογές και άλλες ασφαλιστικές που χρωστάνε στο ελληνικό δημόσιο και να κρεμάσει στα μανταλάκια νέες λίστες.

- Advertisement -

Οι περασμένες που ήταν αμέτρητες “κιτρίνισαν”, δεν έπιασαν τόπο, όπως ούτε η Novartis, μήτε το ΚΕΕΛΠΝΟ, αυτά ξεθώριασαν από την αρχή.  Οι τελευταίες λίστες τι τόπο μπορούν να πιάσουν άραγε, θα ανακαλύψουν το διαμάντι που κυνηγά ο επιθεωρητής ή θα γεννήσουν λεφτά; Οι ασφαλιστικές έχουν βάλει λουκέτο εδώ και χρόνια. Αν ανατρέξουν και στις προηγούμενες δεκαετίες με το πάτημα ενός κουμπιού θα προκύψουν και άλλες. Βέβαια και για να μην είμαστε άδικοι υπάρχουν και οι εταιρείες οι οποίες μπορεί να κλείνουν τις εργασίες τους αλλά να παραμένουν τυπικά ανοικτές. Δεν γίνεται όμως να είναι στην ίδια λίστα, μας παραπλανά.

Διαμάντια και χρήματα δεν θα προκύψουν. Όπως ο επιθεωρητής Κλουζώ πέφτει μονίμως σε γκάφες έτσι έπεφτε και συνεχίζει να πέφτει και η ΑΑΔΕ. Δύσκολα ο κόσμος θα πεισθεί, και γιατί να ενδιαφέρει τον πολίτη, αν ο αποβιώσας που χρωστά έχει το ένα ή το άλλο όνομα η εταιρεία του;. Βελτίωση στα έσοδα και στην ρευστότητα υπήρξε, οι θεσμοί λειτούργησαν, το σύστημα δικαιοσύνης δούλεψε, αμεροληψία υπήρξε, ήθος, ασφάλεια;

- Advertisement -

Και αν περιοριστούμε στα δικά μας, η υγεία επιδεινώθηκε, οι αριθμοί μιλάν από μόνοι με τις ιδιωτικές δαπάνες να έχουν σκαρφαλώσει στα ύψη. Οι συντάξεις κόπηκαν μέχρι νεωτέρας. Τα ανασφάλιστα παραμένουν στις 300.000 περίπου ενώ η ΑΑΔΕ δεν έδωσε το πράσινο φως ως αναμένονταν τελευταία για να διασταυρωθούν εκ νέου τα στοιχεία.

Υπάρχει όγκος ασφαλιστικής ύλης μας λένε, από την άλλη παράταξη. Τα ΣΔΙΤ θα φέρουν χρήμα, θα ανοίξουν το δρόμο για νέες συνεργασίες, θα βελτιώσουν τα επίπεδα της οικονομίας και την ποιότητα της κοινωνίας.

Κάποιες τομές αναμένονται και στις επικουρικές συντάξεις με το δικαίωμα επιλογής μεταξύ δημόσιας ή ιδιωτικής επικουρικής σύνταξης για τους νεοεισερχόμενους στο ασφαλιστικό σύστημα. Εδώ βλέπουμε και τα επαγγελματικά ταμεία να παίρνουν ρόλο.

Ολα αυτά στα λόγια ακόμα.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ριζικές αλλαγές στην οδική ασφάλεια: μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί!

Η αξιοποίηση αυτής της ευκαιρίας θα εξαρτηθεί όχι από τις εξαγγελίες, αλλά από τη συνέπεια, τον έλεγχο και τη διάρκεια στην υλοποίησή τους

Οι μεγάλες χαρές των ασφαλιστικών

Τι θα γίνει το 2026 αν οι αγορές δεν πάνε καλά, διερωτάται ο Ανασφάλιστος

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Δ. Μαζαράκης από την Ύδρα: Καμία πρόοδος στην Υγεία

Τι απάντησε ο CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής σε σχετική ερώτηση του «IW» στην 26η Συνάντηση των (Αντ)ασφαλιστών

50 χρόνια Επικουρικό Κεφάλαιο: Δείτε τα highlights του επετειακού συνεδρίου

Η εκδήλωση της 12ης Μαΐου ανέδειξε τον κοινωνικό ρόλο του φορέα και συνέβαλε στον δημόσιο διάλογο για την οδική ασφάλεια

Στην Trastor 3 ακίνητα της Εθνικής Ασφαλιστικής

Έναντι τιμήματος 38,6 εκατ. ευρώ – Δείτε τη σχετική ανακοίνωση

Αλ. Σαρρήγεωργιου: Ο σεισμός απειλητικός για την Ελλάδα κίνδυνος

Αναφορά στους κινδύνους φυσικών καταστροφών έκανε ο πρόεδρος της EAEE από το βήμα του 26ου Συνεδρίου της Ύδρας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

eSafe Cyber Security Hellas και Cato Networks ανέδειξαν το μέλλον του AI-native SASE

Ένα exclusive roundtable event, αφιερωμένo στις νέες αρχιτεκτονικές ασφάλειας και στη μετάβαση σε AI-native υποδομές

ΕΥΡΩΠΗ Holdings: Ξεκινά η διαδικασία συγχώνευσης με την CrediaBank

Ν. Μακρόπουλος: «Επιταχύνουμε συνδυάζοντας τις ικανότητές μας στην ασφαλιστική αναδοχή και μεσιτεία με το πανελλαδικό δίκτυο διανομής και την ψηφιακή εμβέλεια της τράπεζας»

Δ. Μαζαράκης από την Ύδρα: Καμία πρόοδος στην Υγεία

Τι απάντησε ο CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής σε σχετική ερώτηση του «IW» στην 26η Συνάντηση των (Αντ)ασφαλιστών

Διήμερο webinar ΕΕΑ-ΕΙΑΣ για την επίδραση της ΤΝ στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε 2 διαδικτυακές συναντήσεις, 25 και 27 Μαΐου – Δείτε τη θεματολογία και τους εισηγητές, δηλώστε δωρεάν συμμετοχή