back to top
29.6 C
Athens
Τρίτη 11 Αυγούστου 2026

Τους «αρχιτέκτονες» ενός καλύτερου κόσμου βράβευσε η MetLife

του Βάιου Κρόκου

Μπορεί η ρόλος του ασφαλιστικού συμβούλου να θεωρηθεί Τέχνη; Μπορεί η έννοια της ασφάλισης να έχει την ίδια αξία όπως ένα αρχιτεκτονικό «θαύμα»; Ναι, για τους ανθρώπους της MetLife!

- Advertisement -

«Οι Αρχιτέκτονες είμαστε ΕΜΕΙΣ», τόνισε ο κ. Κυριάκος Αποστολίδης, Γενικός Διευθυντής της MetLife σε Ελλάδα & Κύπρο στην ομιλία του, κατά την ετήσια εκδήλωση απονομής βραβείων στους διακριθέντες συνεργάτες του 2018.

Συσχετίζοντας σύγχρονα έργα τέχνης και επιτεύγματα – από πίνακες του Μικελάντζελο Καραβάτζο ως την πρώτη πτήση των αδερφών Ράιτ – με την αξία της ασφάλισης, ο κ. Αποστολίδης τόνισε πως οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν εκχωρούν την μοίρα τους στην τύχη.

- Advertisement -

«Η ασφάλιση αλλάζει την ανθρώπινη μοίρα. Σκεφτείτε το θετικό αποτέλεσμα όταν έρχεται η ώρα της αποζημίωσης για κάποιον ή όταν στην αντίθετη περίπτωση συμβεί κάτι άσχημο και δεν σας άκουσε κάποιος και δεν ασφαλίστηκε. Αυτή η Τέχνη αλλάζει την μοίρα των ανθρώπων…», σημείωσε.
«Δικές μας είναι οι ευκαιρίες, οι απειλές, οι αποτυχίες και οι επιτυχίες. Η ασφάλιση παράγει πλούτο γιατί αποτελεί μόχλευση της ίδιας της ανθρώπινης ικανότητας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολίδης.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα του Divani Apollon Palace & Thalasso στο Καβούρι, οι διακριθέντες ήταν κάθε λογής: Βραβεία για συνεργάτες με υψηλή παραγωγή που έκλεισαν 12 μήνες στην εταιρεία, 5 χρόνια, 15, 20, 25 κλπ.

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή αποτέλεσε επίσης η βράβευση του κ. Λεωνίδα Χριστοδουλίδη, διευθυντή γραφείου πωλήσεων, ενός ανθρώπου γκουρού της ασφάλισης που δουλεύει για την MetLife από το μακρινό πλέον 1967.

Ο όμιλος MetLife, εξάλλου, κλείνει 151 χρόνια ζωής παγκοσμίως, 90 εκατ. πελάτες σε 60 χώρες και 55 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα.

Όπως ανέφερε ο κ. Δημήτρης Βασιλειάδης, διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας, η συνολική παραγωγή του 2018 κατάγραψε άνοδο 10% έναντι της περσινής αντίστοιχης περιόδου, στα 26,2 εκ. ευρώ.

Το μερίδιο του agency στο παραπάνω αποτέλεσμα αντιστοιχεί στο 46%, δηλαδή περί τα 12 εκ. ευρώ. Ιδιαίτερης σημασίας είναι επίσης η υψηλή ανανεωσιμότητα συμβολαίων με ποσοστό που αγγίζει το 90%.

Η εταιρεία συνεχίζει και την τρέχουσα χρονιά με ένα υγιές προϊοντικό χαρτοφυλάκιο και έναν ισχυρό διοικητικό μηχανισμό που μπορεί να καθοδηγεί σε τοπικό, περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο.

Στους στόχους της εταιρείας, όπως επεσήμανε, ο κ. Βασιλειάδης, είναι η κατάκτηση μεγαλύτερου μεριδίου αγοράς με επίκεντρο πάντα το agency και το ανθρώπινο στοιχείο που διαχρονικά δείχνει πίστη, σε κάθε περίσταση. Όπως τόνισε επίσης, τα νέα δεδομένα και το οικονομικό περιβάλλον δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για αύξηση των μεγεθών στον κλάδο Ζωής & Υγείας.

«Μαζί μας σήμερα βρίσκονται ιστορικά στελέχη όχι μόνο της Metlife αλλά όλης της ασφαλιστικής αγοράς. Η αποψινή βραδιά ανήκει σε εσάς, στο Agency. Ανήκει στους αρχιτέκτονες μιας καλύτερης ζωής. Κάθε άνθρωπος έχει ανάγκη να προστατευτεί σε έναν κόσμο που αλλάζει, με νέες τεχνολογίες, δημογραφικές εξελίξεις και άλλες προκλήσεις. Επικεντρωνόμαστε στον άνθρωπο και τις ανάγκες του με νέα εργαλεία. Θα το πετύχουμε μαζί – με το καλύτερο δίκτυο της αγοράς. Πολλοί προσπαθούν να το αντιγράψουν, χωρίς να το καταφέρουν. Το ήθος και η συνέπεια δεν αντιγράφονται. Ο καθένας από εσάς έχει κερδίσει με το σπαθί του την συμμετοχή εδώ…»είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βασιλείαδης.

Οδηγός για το δίκτυο EMEA η Ελλάδα

Οδηγός για τις αγορές της Ευρώπης, της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής αποτελεί η Ελλάδα. Αυτό επεσήμανε κατά την ομιλία του ο Face to Face Head Ευρώπης, κ. Μάρτζιν Μπόροβιτς, βραβεύοντας παράλληλα τρεις σημαντικούς συνεργάτες που διακρίθηκαν ως κορυφαίοι στο δίκτυο EMEA της MetLife.

Εξιστορώντας τους δεσμούς του με την Ελλάδα, ο κ. Μπόροβιτς επεσήμανε ότι παρά την τεχνολογική πρόοδο το Agency θα παραμείνει κομβικό στοιχείο στον ρόλο της ασφάλισης.

«Όπως αλλάζουν οι ανάγκες των πελατών, έτσι πρέπει να δούμε πως πρέπει να αλλάξουμε και εμείς», σημείωσε, αποκαλύπτοντας πως υπάρχει αισιοδοξία και σχέδια για την Ελλάδα, η οποία κατέχει ένα από τα μεγαλύτερη Αgency σε επίπεδο ομίλου στην Ευρώπη.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Διπλή διάκριση για τον Πάνο Τσιολή στα ετήσια βραβεία της MetLife Κύπρου

Η νέα αναγνώριση ενισχύει περαιτέρω τη θέση της Ideal Insurance στην κυπριακή αγορά, αναδεικνύοντας το επιχειρηματικό της μοντέλο

Η Έλενα Αννίνου νέα Insurance Relations & Partnerships Manager στον Όμιλο ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ

Η προσθήκη της κ. Αννίνου αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στη στρατηγική ανάπτυξη των συνεργασιών του Ομίλου με την ασφαλιστική αγορά

Mία μεγάλη γιορτή

Εικόνες με στιγμιότυπα από την γιορτή της ενοποιημένης πλέον NN Hellas, με την εξαγορασμένη πρώην Metlife

Ο Κυριάκος Αποστολίδης, επικεφαλής Ανάπτυξης Εργασιών Ελλάδας & Κύπρου στη HOWDEN HELLAS

Η Howden Hellas ανακοινώνει τη συνεργασία της με τον Κυριάκο Αποστολίδη, ένα από τα πλέον καταρτισμένα στελέχη του χώρου

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Σε καλύπτει η ασφάλεια αυτοκινήτου αν τρακάρεις… εν πλω;

Το Pricefox, κορυφαία πλατφόρμα σύγκρισης και αγοράς ασφάλειας αυτοκινήτου, εξηγεί αναλυτικά τι ισχύει

NAK Insurance Brokers: Επενδύει στους ανθρώπους της και χτίζει το εργασιακό περιβάλλον του αύριο

Πώς η εταιρεία εφαρμόζει το Employer Branding ως καθημερινή επιχειρηματική πρακτική

Καλοκαίρι με… απρόοπτα: Η ασφάλιση στο επίκεντρο της καλοκαιρινής καθημερινότητας

Η καλοκαιρινή καμπάνια του Insurancemarket υπενθυμίζει ότι απρόβλεπτα περιστατικά μπορεί να προκύψουν ακόμη και στις πιο ανέμελες στιγμές

Generali: Ισχυρά αποτελέσματα το α΄ 6μηνο παρά τις φυσικές καταστροφές

Εξαιρετική ανάπτυξη κατέγραψε ο Όμιλος σε λειτουργικά και προσαρμοσμένα καθαρά αποτελέσματα, με συμβολή από όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Φυσικοθεραπεία: Η κίνηση ως βασικό εργαλείο πρόληψης και αποκατάστασης καρδιαγγειακών νοσημάτων

Εκστρατεία από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών με στόχο την ενσωμάτωση της κίνησης στην καθημερινότητα

Νέο Κέντρο Κυτταρικών και Γονιδιακών Θεραπειών στο νοσοκομείο «Παπανικολάου»

Θεραπείες που αποτελούν την αιχμή της σύγχρονης ιατρικής για σοβαρά αιματολογικά νοσήματα και σπάνιες γενετικές παθήσεις

Ανασφάλιστα ΙΧ: Αυστηρό πλαίσιο ελέγχων με όπλο την AI

Η ΑΑΔΕ ενεργοποιεί δύο νέα Γραφεία Διοικητικών Ελέγχων, αλλά –για πρώτη φορά– και ένα σύστημα ΤΝ για εξέταση ενστάσεων

Δήλωση Γ. Χατζηθεοδοσίου για τα αυξημένα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική

Αν έγιναν έγκαιρα όσα και όπου χρειάζονταν διερωτάται ο Πρόεδρος του ΕΕΑ