back to top
15.8 C
Athens
Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2026

Νέο αντασφαλιστικό βραχίονα συστήνει η AIG

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Τις αντασφαλιστικές της δραστηριότητες –που μέχρι σήμερα ασκούνταν από τη Validus Re, την AlphaCat και την Talbot Treaty– συγκεντρώνει σε έναν ενιαίο βραχίονα ο αμερικανικός ασφαλιστικός όμιλος AIG.

- Advertisement -

Η AIG Re θα έχει την έδρα της στις Βερμούδες και θα τεθεί υπό την εποπτεία του προερχόμενου από τη Marsh Christopher Schaper, που αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος από την 1η Ιουλίου.

Ο κ. Schaper –που θα υπάγεται στον Peter Zaffino, πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του κλάδου γενικών ασφαλίσεων της AIG και γενικό εκτελεστικό διευθυντή- θα επιβλέπει την εκτέλεση της στρατηγικής του ομίλου στις αντασφάλειες, με έμφαση στην ανάπτυξη και διανομή καινοτόμων λύσεων στους πελάτες της AIG σε όλο τον κόσμο.

- Advertisement -

“Καθώς εντείνουμε τις προσπαθειές μας να αναδειχθεί η AIG σε leader της αντασφαλιστικής αγοράς, ο Chris (Schaper) θα ηγηθεί της επιχείρησης δημιουργίας νέων «δεξαμενών» ρίσκου και της αξιοποίησης των εναλλακτικών κεφαλαίων, παράγοντας αξία για τους πελάτες μας», δήλωσε ο κ. Zaffino.

Ο νέος επικεφαλής της AIG Re είπε ότ είναι πολύ χαρούμενος που γίνεται μέλος της διοικητικής ομάδας της AIG καθώς ο όμιλος εστιάζει σε νέες ευκαιρίες, στην αριστεία στο underwriting και στην διασπορά των δραστηριοτήτων του στη διεθνή αγορά.

«Προσβλέπω σε στενή συνεργασία με τις ομάδες των Validus Re, AlphaCat και Talbot, καθώς θέτουμε την AIG Re σε τροχιά δημιουργίας καινοτόμων προϊόντων για τους πελάτες και τους εταίρους μας και ανάληψης νέων πρωτοβουλιών καθώς ενισχύουμε το προφίλ μας διεθνώς», κατέληξε ο κ. Schaper.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Cyber risk στην πρώτη γραμμή της ασφαλιστικής αγοράς – Η στρατηγική της AIG

Η έκθεση των επιχειρήσεων στους κυβερνοκινδύνους αυξάνεται και μαζί της η ανάγκη για ουσιαστική ασφαλιστική προστασία.

Δωρεάν Wi-Fi, ακριβό ρίσκο: Όταν η σύνδεση σε ξενοδοχείο ή beach bar γίνεται κυβερνοπαγίδα!

Η σχετική σύσταση της AIG, ύστερα από πρόσφατα περιστατικά, αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα για χρήστες και επιχειρήσεις

Ο Σεπτέμβριος φέρνει ξανά στο προσκήνιο την ασφάλιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Το μήνυμα της AIG αποκτά ιδιαίτερη σημασία σε μια αγορά όπου οι ΜμΕ καλούνται να διαχειριστούν ένα ολοένα πιο σύνθετο περιβάλλον κινδύνων

Ο Γιώργος Παπαδάκης νέος Head of Distribution στην AIG

Διευθυντικό στέλεχος που διαθέτει μεταξύ άλλων εμπειρία στη συνεργασία με μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και μεσίτες ασφαλίσεων

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Εγχειρίδιο Προϊόντων Αστικής Ευθύνης

Η Επιτροπή Αστικής Ευθύνης και Επαγγελματικών Ευθυνών της ΕΑΕΕ έχει εντάξει στις δράσεις της τη δημιουργία «Εγχειριδίου Προϊόντων Αστικής Ευθύνης»

Το «Δικαίωμα στη Λήθη» γίνεται πραγματικότητα και στην Ελλάδα

Με την ψήφιση του Νόμου 5317/2026, η χώρα μας αποκτά πλέον σαφές νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των ανθρώπων που έχουν αντιμετωπίσει..

ERGO: Έκπτωση 10% στις προληπτικές εξετάσεις μαστού για τις ασφαλισμένες της

Στην πρόληψη και την έγκαιρη ενημέρωση για τον Καρκίνο του Μαστού εστιάζει η ERGO Hellas, δίνοντας στις ασφαλισμένες της τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν

Στο επίκεντρο των εξελίξεων η ασφαλιστική αγορά με διοργανωτή το Ε.Ε.Θ

Όσα ειπώθηκαν στην 8η Εθνική Συνδιάσκεψη Εκλεγμένων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στα Επιμελητήρια

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Νέα δεδομένα στην ασφάλιση των ηλεκτρικών οχημάτων μικροκινητικότητας  – Το θέμα άνοιξε ο Πάνος Κούβαλης 

Η υποχρεωτική ασφάλιση των Ελαφρών Προσωπικών Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΕΠΗΟ) δημιουργεί νέα δεδομένα για την ασφαλιστική αγορά

20η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» στέλνει για 20η συνεχή χρονιά το μήνυμα: «Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί!»

Εγχειρίδιο Προϊόντων Αστικής Ευθύνης

Η Επιτροπή Αστικής Ευθύνης και Επαγγελματικών Ευθυνών της ΕΑΕΕ έχει εντάξει στις δράσεις της τη δημιουργία «Εγχειριδίου Προϊόντων Αστικής Ευθύνης»

Το «Δικαίωμα στη Λήθη» γίνεται πραγματικότητα και στην Ελλάδα

Με την ψήφιση του Νόμου 5317/2026, η χώρα μας αποκτά πλέον σαφές νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των ανθρώπων που έχουν αντιμετωπίσει..

Allianz και Plus2Feet: Το “Walking Together” συνεχίζει να δίνει κίνηση σε ζώα που το έχουν ανάγκη

Η Allianz και η Plus2Feet συνεχίζουν για ακόμη μία χρονιά την κοινή τους δράση “Walking Together”, στηρίζοντας έμπρακτα αδέσποτα ζώα