back to top
33.1 C
Athens
Τρίτη 4 Αυγούστου 2026

Νέο αντασφαλιστικό βραχίονα συστήνει η AIG

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Τις αντασφαλιστικές της δραστηριότητες –που μέχρι σήμερα ασκούνταν από τη Validus Re, την AlphaCat και την Talbot Treaty– συγκεντρώνει σε έναν ενιαίο βραχίονα ο αμερικανικός ασφαλιστικός όμιλος AIG.

- Advertisement -

Η AIG Re θα έχει την έδρα της στις Βερμούδες και θα τεθεί υπό την εποπτεία του προερχόμενου από τη Marsh Christopher Schaper, που αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος από την 1η Ιουλίου.

Ο κ. Schaper –που θα υπάγεται στον Peter Zaffino, πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του κλάδου γενικών ασφαλίσεων της AIG και γενικό εκτελεστικό διευθυντή- θα επιβλέπει την εκτέλεση της στρατηγικής του ομίλου στις αντασφάλειες, με έμφαση στην ανάπτυξη και διανομή καινοτόμων λύσεων στους πελάτες της AIG σε όλο τον κόσμο.

- Advertisement -

“Καθώς εντείνουμε τις προσπαθειές μας να αναδειχθεί η AIG σε leader της αντασφαλιστικής αγοράς, ο Chris (Schaper) θα ηγηθεί της επιχείρησης δημιουργίας νέων «δεξαμενών» ρίσκου και της αξιοποίησης των εναλλακτικών κεφαλαίων, παράγοντας αξία για τους πελάτες μας», δήλωσε ο κ. Zaffino.

Ο νέος επικεφαλής της AIG Re είπε ότ είναι πολύ χαρούμενος που γίνεται μέλος της διοικητικής ομάδας της AIG καθώς ο όμιλος εστιάζει σε νέες ευκαιρίες, στην αριστεία στο underwriting και στην διασπορά των δραστηριοτήτων του στη διεθνή αγορά.

«Προσβλέπω σε στενή συνεργασία με τις ομάδες των Validus Re, AlphaCat και Talbot, καθώς θέτουμε την AIG Re σε τροχιά δημιουργίας καινοτόμων προϊόντων για τους πελάτες και τους εταίρους μας και ανάληψης νέων πρωτοβουλιών καθώς ενισχύουμε το προφίλ μας διεθνώς», κατέληξε ο κ. Schaper.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Εκδήλωση της AIG σε συνεργασία με την BROKERS UNION για επιλεγμένους συνεργάτες του δικτύου

Η συνάντηση αποτέλεσε εξαιρετική ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων, ουσιαστική επικοινωνία και περαιτέρω ενίσχυση σχέσεων

AIG Greece: Η πρόληψη αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας απέναντι στις πυρκαγιές

Η εταιρεία απευθύνει μήνυμα ευαισθητοποίησης, υπογραμμίζοντας ότι η αποτελεσματική προστασία ξεκινά πολύ πριν εκδηλωθεί ένας κίνδυνος

Δράσεις με κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα από την AIG Greece

Στο πλαίσιο του «Volunteering Month» της εταιρείας, που επιβεβαιώνει ότι η υπεύθυνη επιχειρηματικότητα δεν περιορίζεται σε θεωρητικό επίπεδο

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το Επίδομα Παιδιού 2026 μέσω της πλατφόρμας Α21

Η AIG Greece υπενθυμίζει ότι ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας υποβολής και επικαιροποίησης των αιτήσεων

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Αυτό είναι το νέο Λογότυπο του Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης

Το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης σύντομα συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας. Στο διάστημα αυτό έχει συμβάλει στην εξυπηρέτηση και αποζημίωση χιλιάδων πολιτών

Συνάντηση εργασίας με την Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Βορείου Τομέα Αθηνών και Υπεύθυνη ΚΤΕ Οικονομίας, κα Μιλένα Αποστολάκη

Από την ΕΑΔΕ, παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος της Ένωσης κος Κωνσταντίνος Ρούσσης καθώς και τα Μέλη κ.κ. Γιώργος Χατζηγεωργάκης και Χάρης Αλεξόπουλος.

Αντασφαλιστικές διαφορές στο Ντουμπάι, δικαστική Απόφαση σταθμός για (αντ)ασφαλιστές

Η διαφορά αντασφάλισης για τις πλημμύρες στο Ντουμπάι οδηγεί σε απόφαση-σταθμό του DIFC

Επαγγελματική Ασφάλιση: Το νέο Σχέδιο Νόμου, οι ευρωπαϊκές εξελίξεις και οι προοπτικές του θεσμού

O Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.) και Πρόεδρος του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπουργείου Οικονομικών (Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ.), Δρ. Χρήστος Νούνης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «120' Markets»

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Αυτό είναι το νέο Λογότυπο του Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης

Το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης σύντομα συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας. Στο διάστημα αυτό έχει συμβάλει στην εξυπηρέτηση και αποζημίωση χιλιάδων πολιτών

Συνάντηση εργασίας με την Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Βορείου Τομέα Αθηνών και Υπεύθυνη ΚΤΕ Οικονομίας, κα Μιλένα Αποστολάκη

Από την ΕΑΔΕ, παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος της Ένωσης κος Κωνσταντίνος Ρούσσης καθώς και τα Μέλη κ.κ. Γιώργος Χατζηγεωργάκης και Χάρης Αλεξόπουλος.

Όταν ο Ανασφάλιστος άκουσε τον Δείκτη Υγείας ΕΔΑ να τρίζει

Όταν ο Ανασφάλιστος άκουσε να ‘τρίζει’  ο ΕΔΑ  την περασμένη εβδομάδα ……όταν είδε … πραγματικά… τι έγινε με τον  δείκτη υπολογισμού κόστους υγείας (ΕΔΑ)

Αντασφαλιστικές διαφορές στο Ντουμπάι, δικαστική Απόφαση σταθμός για (αντ)ασφαλιστές

Η διαφορά αντασφάλισης για τις πλημμύρες στο Ντουμπάι οδηγεί σε απόφαση-σταθμό του DIFC

Urba360: Εντοπίστε κινδύνους πριν αυτοί εμφανιστούν

Σε μια εποχή έντονης αβεβαιότητας, είναι εξαιρετικά σημαντικό να μπορείτε να προλαμβάνετε τους κινδύνους στον αγροδιατροφικό κλάδο..πριν αυτοί εμφανιστούν.