back to top
26.1 C
Athens
Σάββατο 29 Αυγούστου 2026

Iris: το λογισμικό που βελτιώνει τις προβλέψεις κινδύνου

Δημήτρης Μαλλάς

 

- Advertisement -

Μία διαφορετική προσέγγιση -που προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις- στον τομέα του λογισμικού πρόβλεψης κινδύνων ακολουθεί η Green 13, μία εταιρεία που δημιουργήθηκε πριν από 4 χρόνια στη Βρετανία και δραστηριοποιείται και στην ελληνική αγορά.

Η Green 13 ιδρύθηκε από τον Χριστόφορο Μάρτη και τον Rob Green με στόχο να δημιουργήσει μία νέα γενιά λογισμικού πρόβλεψης κινδύνων (actuarial software), το οποίο να χρησιμοποιεί σύγχρονη τεχνολογία και τεχνικές. Η προσπάθεια που ξεκίνησε είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μίας σουίτας εφαρμογών με την επωνυμία Green 13 – Iris, οι οποίες καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χρηματοπιστωτικό και ασφαλιστικό κλάδο και αναζητούν μία λύση που να τους επιτρέπει να παίρνουν αποφάσεις έχοντας στη διάθεση τους όσο το δυνατόν περισσότερα μοντέλα πρόβλεψης κινδύνων.

- Advertisement -

Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά το νεαρό της «ηλικίας» της Green 13, το πελατολόγιο της περιλαμβάνει τη Μetlife, μία από τις 4 μεγαλύτερες εταιρείες συμβούλων, μία μικρότερη συμβουλευτική εταιρεία καθώς και μία ασφαλιστική εταιρεία που εξειδικεύεται στο χώρο των ασφαλειών ζωής. Όπως επισημαίνουν τα στελέχη της Green 13, το Iris χρησιμοποιήθηκε για την αντικατάσταση υπαρχόντων, παραδοσιακών πλατφορμών και τα αποτελέσματα σε επίπεδο ταχύτητας αλλά και αυτοματοποίησης διαδικασιών είναι τέτοια ώστε οι πελάτες ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην αντικατάσταση και άλλων υπαρχόντων συστημάτων με εφαρμογές της σουίτας Iris.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Iris περιλαμβάνει μία σειρά από εφαρμογές που καλύπτουν τις ανάγκες κάθε επιχειρήσεις.

Το Iris-D είναι το λογισμικό για την επικύρωση των δεδομένων (data validation) με το D να αντιστοιχεί στη λέξη data. Το Iris-C είναι το πρόγραμμα που αναλαμβάνει την εκτίμηση των κινδύνων με το C να αντιστοιχεί στη λέξη calculations. Το Iris-X αναλαμβάνει την εξαγωγή δεδομένων και τη δημιουργία μοντέλων, ενώ το Iris-SQL είναι η μηχανή SQL που έχει δημιουργήσει η Green 13 και μπορεί να αναλάβει εξαιρετικά «βαριά» φορτία. Τέλος, το Iris-DN είναι η λύση για τη δημιουργία data nodes, η οποία αυτοματοποιεί την επεξεργασία δεδομένων καθώς και τη διαχείριση και εφαρμογή τους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Groundsource: Η Google ενισχύει τις τοπικές κοινωνίες στην πρόβλεψη φυσικών καταστροφών μέσω ΤΝ

Τη νέα μεθοδολογία μετατρέπει εκατομμύρια δημόσιες αναφορές σε ένα αρχείο δεδομένων υψηλής ποιότητας για την πρόβλεψη κρίσεων

Iris: το λογισμικό που βελτιώνει τις προβλέψεις κινδύνου

Μία διαφορετική προσέγγιση -που προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις- στον τομέα του λογισμικού πρόβλεψης κινδύνων ακολουθεί η Green 13, μία εταιρεία που δημιουργήθηκε πριν από 4 χρόνια στη Βρετανία και δραστηριοποιείται και στην ελληνική αγορά.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

my-Ygeia: Ο προσωπικός φάκελος υγείας περνά στο κινητό

Ένα ακόμη βήμα προς την ψηφιακή διαχείριση της υγείας κάνει ο Όμιλος HHG

Με νέα κίνηση στρατηγικής στη Ρουμανία η Anytime ενισχύει τη διεθνή της παρουσία

Anytime Ρουμανίας και BRD Groupe Société Générale φέρνουν την ασφάλιση αυτοκινήτου απευθείας στο YOU BRD app

Kaspersky: Τι πρέπει να ξέρουν παιδιά και γονείς για τη μελέτη και το περιεχόμενο που δημιουργείται μέσω ΤΝ

Το ενδιαφέρον των παιδιών για τα εργαλεία AI συνεχίζει να αυξάνεται, καθώς γίνονται πιο προσβάσιμα και ενσωματώνονται στην καθημερινή μαθησιακή διαδικασία

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΤτΕ: Νέα στοιχεία επικοινωνίας με την Dallbogg

Δείτε τα στις Ερωτήσεις & Απαντήσεις για ενημέρωση των καταναλωτών

Matthias Trüstedt, Allianz: Πώς μπορεί να διασφαλιστεί η ασφάλεια στην αυτόνομη οδήγηση

Ο Head of Global P&C εξηγεί γιατί τα σαφή πρότυπα, τα δεδομένα και η ασφάλιση αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες στην αυτόνομη κινητικότητα

Ο Σεπτέμβριος φέρνει ξανά στο προσκήνιο την ασφάλιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Το μήνυμα της AIG αποκτά ιδιαίτερη σημασία σε μια αγορά όπου οι ΜμΕ καλούνται να διαχειριστούν ένα ολοένα πιο σύνθετο περιβάλλον κινδύνων

IUMI: Υψηλού επιπέδου σεμινάρια για την ασφάλιση μεταφερόμενων εμπορευμάτων και σκαφών

Θα πραγματοποιηθούν παράλληλα στο Λονδίνο από τις 27 έως τις 30 Οκτωβρίου 2026

Υποτροφία της Interamerican για νέους από περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές

Μια πρωτοβουλία που συνδέει την εκπαίδευση με τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική στήριξη υλοποιεί για 2η χρονιά ο Όμιλος, σε συνεργασία με το ΠΑΠΕΙ